Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija 14 tema

Grįžau iš gydytojos, biopsijos rezultatas CIN2-CIN3. Kadangi labai norėjom leliuko, šią akimirką aišku tragedija viduje. Dar dėl šventos ramybės gydytoja paėmė PAP, bet dabar galvodama suprantu, kad realiai tai nieko nepakeis. Nes jei jau biopsija rodo tokius pakitimus, tepinėlis reikšmės nebeturi. Prieš biopsiją buvo dvi negeros vietos, dabar mato vieną plotelį. Dabar pastoti ir ateit po gimdymo tikrai sakė neleis, reiktų bent pusmečiui atidėti planus. 
Ar yra moteryčių, kurios po konizacijos sėkmingai pastojo, išnešiojo ir pagimdė? Daug nežinomųjų dabar, todėl sumišus labai. 
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2017 04 01, 01:22)
Aš gal ir durnai paklausiu, bet man rodos ca in situs tai yra nulinė stadija? Nes man ji buvo. Atliko konizaciją poliklinikos stacionare 16.08.26. Tada skystoj terpėj 17.01.12, kad viskas kaip ir ok. O dabar paskaičius supanikavau, kad gal ko nežinau ar nesupratau  blink.gif
Man baisiausia visame tame buvo tai, kad neturiu vaikų, o jų tikrai noriu. Bet stengiuos nepanikuot  unsure.gif

Jetus skaitau ir pradedu panikuoti, nes man lygiai taip pat po konizacijos atsakymas buvo ca-in -situs, radikaliai nepasalinta, krastai nebuvo svarus, bet salinta su el kilpa, tai onkoginekologe sake bus matyt po pirmojo tepinelio ar liko kas ar ne, tepinelis buvo geras, iki siol geras, darydavau paprasta mazdaug kas pusmeti dabar paskutini dariau skystoje terpeje suabejojus to paprastojo tyrimo tikslumu.
Konizacija daryta 2014-09men.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2017 04 03, 09:38)
Ar yra moteryčių, kurios po konizacijos sėkmingai pastojo, išnešiojo ir pagimdė? Daug nežinomųjų dabar, todėl sumišus labai. 

Žinau dvi. O ir man po operacijos paklausus, kiek ten to kaklelio liko, jei gimdos kraštus apsiuvo, atsakė (Aš tik iš smalsumo klausiau, nes sunkiai įsivaizdavau kaip tai gali atrodyti ):
- Jeigu labai nori, tai dar ir pastosi, ir išnešiosi.

Ir dabar, kai po konizacijos išsivystė endometriozė, vietoje stiprių vaistų, pasiūlė pastoti. P.s. man 38 ir daugiau jų tikrai neplanuoju biggrin.gif biggrin.gif
Kai pradėjau vartoti vaistus, turėjau juos mesti, nes organizmas baisiai į juos reagavo. Ir pykino, ir kojos tino, ir galvą kasdien skaudėjo, ir nugarą skaudėjo, ir širdis kalė, ir akyse rūkas atsirado, ir krūtinę siaubingai plėšė, o galų gale ištinau VISA. Aš sportuoju, tai pvz. bėgimo tempas sumažėjo tris kartus - kas kilometrą privalėjau stoti, nes dusau ir širdis kalė. Vienu žodžiu pasidariau baisi ligonė. Gydytojai liepė mesti tuos vaistus... po trijų mėnesių kontrolė ir žiūrėsime ką mes čia darysime toliau. .....Tai va gausiu pastoti biggrin.gif biggrin.gif .... Juokauju biggrin.gif Čia buvo lyrinis nukrypimas. Šiek tiek į temą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voverė: 03 balandžio 2017 - 18:14

Aš va to ir bijau, kad po konizacijos dar ir gretutinių ligų neatsirastų. Gydai viena, atsiranda kita, paskui dar kas nors ir taip pasaka be galo... Per paskutinius metus sugriuvau kaip reikalas, neišeinu iš gydytojų kabinetų. 

Atsakyti
man tai ima nervas... anksčiau tepliodavo 3-2 dienas prieš mmm, dabar 17-23 ciklo dieną pradeda, t.y., beveik iškart po ovuliacijos blink.gif endometriozė nėra patvirtinta, pas gydytoją sekantis planinis vizitas birželį...
Atsakyti

Dėl ko dar labai dvejoju (aišku tai galvojimas, kas bus jeigu...), bet jeigu pareis PAP su nežymiais pokyčiais, ką tada daryti... Biopsijos metu gydytoja ne kartą man pakartojo, kad matomi pakitimai tokie nežymūs, jog atrodo imdama biopsiją viską ir nuėmiau. Dabar kai žiūrėjo, buvo matyti viena pažeista vieta (prieš mėnesį matė dvi zonas). Vadinasi ne viskas nusiėmė, bet ką nugnybo, ten pakitimai dideli. Jeigu, kaip ji sako, biopsijos metu nuėmė didžiąją dalį tų blogumų, gal ten dabartinėj situacijoj nekažkas liko ir teoriškai gali pareit normalus atsakymas, tik jau bijau tuo PAP pasitikėti. Nežinau, nuojauta tokia, kad būtent galiu pakliūt į tokią situaciją, kuomet reikės rinktis, o rizikuoti nenoriu. Nors operacija nesudėtinga, labai jos bijau. 

Atsakyti
QUOTE(egliosha @ 2017 04 03, 21:20)
man tai ima nervas... anksčiau tepliodavo 3-2 dienas prieš mmm, dabar 17-23 ciklo dieną pradeda, t.y., beveik iškart po ovuliacijos blink.gif endometriozė nėra patvirtinta, pas gydytoją sekantis planinis vizitas birželį...

man taip buvo užpraeitą mėnesį, kai tepliojimas prasidėjo labai anksti net nesusiejau su mėnesinėm ir tepliojo ilgai, kol prasidėjo mmm, bet po to dvejos vėl buvo normalios.
Atsakyti

Labas, merginos. Kad ir kaip nenorėčiau, bet, matyt, teks prisijungti trumpam į Jūsų grupę.

Pap parodė ascus'ą, žpv 68tipą, CINtec PLUS teigiamas tyrimas (Ki67+/p16+), rodo onkogeninę plokščiojo epitelio ląstelių transformaciją.

Rašysiuos į antakalnį konsultacijai ir toliau biopsija. Kaip suprantu konizacijos neišvengsiu, tiek kad biopsija parodys ant kiek viskas rimta? Ar teisingai? Kažkaip tas teigiamas cintec plus labai nenudžiugino ir privertė galvoti apie blogiausia.

Atsakyti

Usnee, jeigu ascus, tikrai dar neturėtų būt pažengę. Jeigu ims biopsiją, tada ir spręs. Pagal dabartinę situaciją tiesiog galima matyti, kad esamas viruso tipas daro blogą darbą ląstelėse, o kokiame lygyje pažeidimai, pasakys tolimesni tyrimai. Žodžiu, nusiteikit optimistiškai. Aš ir pati stengiuosi taip save nuteikinėt, veju blogas mintis šalin.

Atsakyti

Usnee, jeigu ascus, tikrai dar neturėtų būt pažengę. Jeigu ims biopsiją, tada ir spręs. Pagal dabartinę situaciją tiesiog galima matyti, kad esamas viruso tipas daro blogą darbą ląstelėse, o kokiame lygyje pažeidimai, pasakys tolimesni tyrimai. Žodžiu, nusiteikit optimistiškai. Aš ir pati stengiuosi taip save nuteikinėt, veju blogas mintis šalin.

Aš tikiuosi geriausio, tiek kad pesimistinės mintys vis dar periodiškai apsilanko :) O po konsultacijos, kiek reikia laukti biopsijos? Ir per kiek laiko jos atsakymai būna?

Atsakyti
noriu paprašyt pagalbos padėt susigaudyt...
padarė man PAP tyrimą ir tokios išvados: ASC-H - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, gali būti žymūs plokščialąstiniai intraepiteliniai pakitimai HSIL.

Prieš kelias dienas padarė konizaciją, laukiu atsakymų.

Tai tos raidės jau reiškia , kad sergu vėžiu, ar po konizacijos atsakymo tik bus?

Jaučiuosi ne kaip, silpna, skauda šonus, nugara, o šiand 5 diena po operacijos, ar normalu?

dėkui už atsakymus 4u.gif
Atsakyti

Aš tikiuosi geriausio, tiek kad pesimistinės mintys vis dar periodiškai apsilanko :) O po konsultacijos, kiek reikia laukti biopsijos? Ir per kiek laiko jos atsakymai būna?

Jeigu pas onkoginekologą eisit, manau vietoj ir paims biopsiją, jeigu reikės. Bent jau man viską vietoj ir padarė, pirma kolposkopu pažiūrėjo, o paskui biopsiją paėmė. Jausmas kiek nemalonesnis nei imant PAP, didesnis spaudimas jaučiamas, bet skausmo jokio nejaučiau. Atsakymą ėjau sužinot po mėnesio. 

Atsakyti