[quote=Rasa123456789,2017 02 23, 10:37]
Dar buvau pas onkoginekologę Birutę Intaitę, sakė, jog nenori operuoti (konizacija), nes esu per jauna (29m), negimdžiusi, o pažeidimai yra per dideli, o eilės pas ją porai mėnesių vien konsultacijai.
Noriu paklausti - ar kam yra buvę panašiai, jog daktarai pasako, jog perdideli pažeidimai ir perdidelė rizika ir nuetikinėja, jog čia gali būti vėžys?
[/quote]
Dėl eilių ir Kaune tas pats, bet pasėdi prie Sergu.lt puslapio dienelę kitą ir gali pagauti atšauktą taloną patikrai po kelių dienų.
Dėl jaunumo ir negimdžiusios . Griūk negyvas. Taip ir numirti gali. Privalai susitvarkyti šį reikalą kuo greičiau. Man nupjovė daaaaaug kaklo ir kraštus apsiuvo. Ir žinai ką sako? Nors aš jau nebeplanuoju nieko: - Jei norėsi , prie didelio noro ir išnešiosime, ir pagimdysime !
Dėl nuteikinėjimo. Tai yra labai nehumaniška. Normalus gydytojas remiasi tyrimų rezultais. Vėžio dar nėra.
[quote=Ramce,2017 02 23, 10:47]
O tai ka Intaite siulo? Ateit pasigimdzius vaika su 1-2-3stadija?
[/quote]
Nu ....
[quote=Madam W...,2017 02 23, 10:49]
O kodel Jums nenori operuoti nesuprantu? Nes cia pakitimai tikrai nemazi
[/quote]
Gal ta gydytoja dabar darbais užsivertusi ir tiesiog tarp eilučių pavarė: - Pasieškok kito
[quote=Rasa123456789,2017 02 23, 10:54]
Sakė, jog laukti negalima, per gyvenimą galimos tik 2 konizacijos (šito nesupratau..
), išpjauti reikia daug, negimdžiusiai negerai, o tiksliai kodėl - nesakė. Tik sakė, kad yra labai labai blogai.
[/quote]
Bet štai tau ir atsakymas -laukti negalima. Su kiekvieno kaklelio trumpinimu, tiesiog sunkiau vaikelį išnešioti. Vaikelis auga, kaklelis trumpėja, minkštėja, skečiasi, o jis pas tave bus ir šiaip patrumpintas. Bet šiais laikais ir apsiuva kaklelius, ir atitinkamu rėžimu nėštumo mėnesius gyventi reikia.... gal dar kažką daro ko nežinau
[quote=Naujoke25,2017 02 23, 10:57]
o perėjimas iš cin3 iki invazinio vėžio jau skaičiuojama dešimtmečiais
[/quote]
Tai va. Mano gydytoja ir sako ... auginai šitą reikalą 8-10 metų.
[quote=Ramce,2017 02 23, 11:03]
kito gydytojo konsultacija tikrai reikalinga.
[/quote]
Vienareikšmiškai taip.
[quote=Rasa123456789,2017 02 23, 11:07]
Dar norėjau paklausti - ar jautėte kokius nors skausmus?
[/quote]
Absol nieko.
[quote=Madam W...,2017 02 23, 11:11]
O siaip kiek zinau, tikrai pastoja ir po konizaciju ir sekmingai isnesioja
[/quote]
Tikrai taip. Turiu pavyzdžių.
[quote=Rasa123456789,2017 02 23, 11:35]
Man tik įdomu ar:
- tokia diagnozė garantuoja, kad tai ne vėžys, o tik ikivėžinis pakitimis ir jį visą išpjovus bus viskas ok,
[/quote]
Dar išpjovus padarys histologinius tyrimus ir patvirtins arba paneigs pirminę diagnozę. Taip pat patvirtins arba paneigs operacijos radikalumą t.y. ar išpjovė sėkmingai viską, ką reikėjo išpjauti.
[quote=Naujoke25,2017 02 23, 12:20]
Viena moteris rašė, kad prieš atliekant konizaciją darė kitų kūno organų echoskopiją, kad įsitikinti, ar tikrai niekur neišplitę ir tik tada darė konizaciją. Tai čia gal dalis atsakymo į antrą klausimą.
[/quote]
Taip. Čia man darė ir pilvo organų echoskopiją, ir plaučių nuotrauką, ir magnetinį rezonansą. Neradus pakitimų kituose organuose, reiškė, kad vėžys nėra didesnis kaip 1 stadija.
[quote=triusyte1990,2017 02 23, 12:50]
Rasa, bet tai po biopsijos rezultatu jus vistiek kazkur turejo nukreipt del gydymo: ar konizacijai, ar echoskopijai?
[/quote]
Privalėjo.
[quote=Rasa123456789,2017 02 23, 16:31]
Šiandien einu pas ginekologę (savo klinikoje) kalbėti ką daryti...
[/quote]
Lauksime grįžtant su sprendimu ir aukštyn nosį !