Besijuokianti, ačiū, daug geriau jaučiuosi. atsakymai nežinia kada, jei patys iš ligoninės neskambins pati paskambinsiu arba į konsultaciją užsirašysiu (sesutė sakė per 10 dienų turi būti). po konizacijos pati paskambino daktarė, bet abejoju ar šitas gydytojas skambins.
QUOTE(Naujoke25 @ 2016 05 14, 11:43)
Bet tai kokia cia biopsija tada? Pas man operacija vadinasi konusine biopsija. Gal cia skirtingos operacijos?
Kazkokia operacija angliskai vadinasi LEEP tai gal cia ta su karstu peiliu? Gal ir gijimas kitoks?
Man vakar vel i vakara pagausejo kraujavimas, o jau maniau i pabaiga. Vakar biski pakilnojau sunkiu deziu.
O jau atsigavot po abrazijos? Nebesilpna? Man atrodo uz konizacija bjauresnes operacijos nera, kai kelias savaites istisai kraujuoji ir galo nera. Po kiausides cistos operacijos jau po savaites sveikesne jauciausi, o cia tokie ilgalaikiai kraujavimai, jau nakti pajutau kaip meslungis koja traukia, matyt organizmas pasilpo, reikes magnio gal pavartoti. Taip laukiu uogu sezono-naturaliu vitaminu.
Konusinė biopsija ir gimdos kaklelio konizacija Šio tyrimo metu išpjaunama didelė gimdos kaklelio audinio dalis. Šis biopsijos būdas gali būti atliekamas medžiagą išpjaunant skalpeliu, lazeriu, elektros peiliu arba elektros kilpa.Tokia biopsija paprastai atliekama vietinės arba bendrinės nejautros sąlygomis. Šiuo biopsijos būdu paprastai naudojamasi tik tada, kai naudojantis kitu biopsijos būdu buvo nustatyta gimdos kaklelio intraepitelinė neoplazija (CIN). Neretai tai būna ne tik diagnostinė bet ir gydomoji procedūra. Paprastai gydytojas pasirenka biopsijos būdą atsižvelgdamas į jau esamų tyrimų duomenis. Gimdos kaklelio konizacija paprastai atliekama, kai yra šios būkėls:
esant gimdos kaklelio plyšimams, likusiems po gimdymų
esant gimdos kaklelio prailgėjimui (elongacijai )
esant yra gimdos kaklelio ikivėžiniams pokyčiams (displazijoms).
Konusinę biopsiją galima atlikti keliais būdais. Šiuo metu ji gali būti atliekama taip:
Konusinė biopsija arba konizacija skalpeliu.
Konusinė biopsija atliekama lazeriu.
Gimdos kaklelio konizacija diatermine kilpa.
po abrazijos tik pirmą dieną po narkozės slabnėjau, šįkart prastai apskaičiavo dozes gal. bet šiaip kraujavimas visiškai minimalus, po poros dienų jau nebeskaudėjo, sveikimas paprastesnis nei po konizacijos, tik kad skausminga pirmom dienom viskas ten apačioj, baisiau didesnį žingsnį žengt.