<p>Sveikos, mergaites.</p><p>Esu jauna 35m.triju nuostabiu vaiku mama ir jusu likimo drauge.</p><p>Trecia vaika pagimdzius 2018m.vasara , jau rudeni pagal amziu buvau paraginta padaryti citologini gimdos kaklelio tyrima. Pries tai visi daryti tyrimai iki 2017m.buvo be pakitimu, o tais metais rado HSil, bet gydytoja nesureagavo ir as nezinodama ypatingai problemos gyvenau toliau kol ne pastojau.
Berniukas gime visiskai sveikas pagal apgar 9/10b. Taciau nestumas skaitau buvo sunkus, nes pastoviai blogi šlapimo tyrimai bei paskutine savaite iki CPO atsiguliau i ligonyne su skausmais inkstuose. Bet aciu Dievui viskas gerai baigesi. Laimes nebuvo rybu! Nesitikint del gimdos kaklelio endometriozes kad iš vis turėsime šeimoje dar viena leliuka.
Tačiau visas gyvenimas sustojo gavus citologinio tyrimo atsakymą 2019 spalio men. ASCUS ZPV18. Ginekologe iš kart išsiuntė pas geriausia iš geriausiu T.Luza konizacijai. Net negalvodama jau kita savaite atsiguliau operacijai i dienos stacionara. Operacija dare su vietine nejautra ir po jos jauciausi puikiai. Centro poliklinikos dienos stacionare dirba tikrai profesionalai ir geri žmones.
Apie tris savaites tiesiog tepė tai raudonai, tai rudai. Nieko neskaudejo. Stengiausi nekelti sunkiu daiktu , nesportuoti. Lytiniu santykiu truko labiausiai tuo laikotarpiu. Aišku su ašaromis ir sunkiomis mintimis laukiau atsakimo po operacijos . Po dviejų savaičių gavau tokius du lapus , kuriose atsakymas: Egzocervikso carcinoma in situ, bei CIN2 ryški intaepiteline gimdos kaklelio neoplazija. Tačiau viskas pašalinta pilnai, nes palei šonus viskas gražu. Per konsultacija ginekologo ji mane pasveikino ir pagyrė, kad užgyjo puikiai bei sveika. Kita karta pasirodyti po 4men. Pasidaryti skiepa , jei pageidauju iki to tikrinimo, arba kai ateisiu daryti citologini vėl.
Na, dabar jau praėjo 3 men. Jaučiuosi gan neblogai, bet biski paskauda nugaros ta vieta kur durta buvo per CPO epidurine. Mėnesines i mėnesines nepanašios(tai tepa, tai ne) , kadangi dar turiu įdėta spirale mirena. Tiesa jos neištraukė ir darant konizacija. Gydytojai sako kad labai gerai jog ji stovi ir taip turi būti. Tikiu. Tuos mėnesius geriau vitaminus moterims , si mėnesį padarysiu pertrauka. Is esmes gyvenimas pasikeitė , pradėjau myleti save, kai anksciau tam nebuvo laiko. Daugiau laiko skirti vaikams, nes dirbant tam nebuvo tiek laiko. Į pati vyrą, kuris labai stengiasi irgi atkreipiau dėmesį iš kitos puses, nes vedė esam 15 metu. Žinodama apie tokius net ytin geras lygos pasekmes kaskart kiekviena diena dėkoju Dievui , kad gyvenu ir šalia yra sveiki mano brangus žmones. Beje šiandien mano jubiliejinis gimtadienis. Mano mylimai mamytei 70 m. Ir tikiu kad manęs laukia idomus ir ilgas gyvenimas. Tuo ir linkiu jums mielos mergaites šio forumo! Būkite sveikos ir laimingos! </p>
Laba. Na visų pirma tikrai džiugu, kad viskas dabar jau tvarkoje ir linkiu, kad neatsinaujintų ar kitų bėdelių neišlįstų! O dėl spiralės tikrai viskas gerai, daktarai neminėjo, kad reiktų jos atsisakyti? Nes hormoniniai preparatai kaip ir yra rizikos faktorius, ar spiralės yra išimtis?