Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija 14 tema

Labas rytas,

gal galite pasakyti po kiek laiko turėjote atsakymą po konizacijos (labiausiai domina kas operavotės LSMUL KK). Man minėjo, kad bus po 2 savaičių, jeigu bus blogai - paskambins. Nors išraše parašyta, kad galutinis atsakymas po 6-8 sav. 

Beje, kada pirma kartą po konizacijos pasirodėte pas gydytoją (na čia tuo atveju kai nebuvo kažkokių bėdų).

Labas rytas. Po 3 savaičių buvo atsakymai, o pakartotinai tirtis po 6 mėn., tai ir tada apsilankymas bus.

Atsakyti

Grįžtu pasidžiaugti maža pergale. Gydytoja trumpai informavo, kad gavo atsakymus - išoperavo visus pokyčius :yahoo:  po pusmečio reikia kartoti visus tyrimus. 

Dabar laukia organizmo stiprinimas ir  kalnas vitaminų 

Atsakyti

o kokius vitaminus naudojate?

Atsakyti

Sveikos, 

Lankiausi prieš metus čia temoje, dabar vėl įlindau paskaityti. Prieš metus paprastas tepinelis parode ascus, tada pakartojom skystoje terpeje-tas pats. Pasidariau dar zpv. Turiu 18 tipa. Kolposkopija ir biopsija. Biopsijos ats. Letinis gimdos kaklelio uzdegimas, ir patikslino paskuo, kad via delto yra cin1. Kontrole po metu. Tame tarpe dariausi tik echo. Si menesi vel dariausi skystoje terpje. Tas pats kaip pries.metus - ascus. Gydytojas pasake, kontrole po metu. Net biopsijos nedare. Kai paskaiciau, kad pjausto su ascus, be didesnių tyrimų, tai biski neramu darosi. Niekaip nesuprantu kada ir pagal ka jie nusprendzia. Aisku prie to ascus dar ateina aprasytos lasteles ir kas jose darosi. Gal tai kazka lemia. 

Atsakyti

Ir man teks darytis kolposkopiją ir biopsiją. Kur geriausia darytis Vilniuje? kiek supratau pas mano ginekologę privačiai nedaro. 

Ir dar.. kadamgi pati žinau, kad mano imunitetas nusilpęs, kokius vitaminus vartuojate, ar kokių kitokių būdų naudojate? 

baisu.. :(

Atsakyti
Sveikos

Esu 37 m. Man buvo prieš operacija CIN2, po konizacijos CIN3 . Konizacija darė Klaipėdos jūrininkų ligoninėje M. Diržaukas 2018-12-13, po mėnesio pasirodžiau pas gydytoją, sakė, kad beveik jau buvo sugijęs kaklelis, gijo labai gerai. Pirmas 3 dienas bėgo kaip vandenukas su krauju, paskui 2 savaites tepliojo po konizacijos, o paskui visiškai nustojo. Krentant šašui nekraujavo, netepliojo ir net nejutau kada jis nukrito. Nors labai saugojausi, nieko nekilnojau, nesitampiau. Gal todėl viskas gerai praėjo. Pirmos mm buvo laiku, neskausmingos, trumpiau viena diena. Antros mm jau buvo po 3 savaičių, buvau išsigandusi truputį, galvojau, kad gal negerai kažkas, bet gydytoja sakė, kad normalu tai. O visos likusios vėl buvo reguliarios, neskausmingos, trumpesnės. Praėjus 4 mėn. po konizacijos, pasidariau PAP skystoje terpėje, viskas gerai: onkologinių pakitimų nerasta. Dabar reikia darytis tyrimą po 6 mėn, tai yra, jau spalio mėn. Vėl pradedu nerimauti. Bet tikiuosi viskas bus gerai. Gydytojas pasakė, kad jei vėl bus pakitimų, tada jau šalins gimdą iškart, nes nebėra prasmės daryti konizacijas. Praktika rodo, kad iki trijų kartų darant konizacijas, vistiek atsinaujina ir reikia tada jau šalinti gimdą. Jei jau taip bus, tikrai neduosiu šalinti gimdos, kreipsiuos ir kitus gydytojus konsultacijos.
Atsakyti

Labas mergaites. Man 38m. Praeitu metu vasara dariausi kolposkopija biopsija. Buvo nustate cin2 o po operacijos cin3. Operacijos metu pasalino pakitusias lasteles iki sveiko audinio. Gijau gerai. Pries mm pateplioja jau visus metus. Ciklas sutrumpejo 2-3 dienomis. O siandiena susirgau visa savaite anksciau. Krutine labai maudzia kelias dienas. Siandiena pasirode kraijas o krutine vistiek jautri. Kai anksciau jautrumas pradingdavo 1 -3 diena pries susirgima. Laukiu sekancios dienos. Gal visgi nesusirgau o pakraujavau del kazko negero... kaip jus laikotes

Atsakyti
Sveikos, gavau atsakymą, kad nėra pakitusių ląstelių ir piktybinio naviko. Labai džiaugiuosi dėl atsakymo, dabar reikės skambinti gydytojui ir klausti ar reikia atvažiuoti ir kada sekantį tyrimą darytis. Paskutinį kartą pas gydytoją lankiausi po konizacijos praėjus 4 savaitėms, po 4 mėn. liepė pakartotinai darytis tyrimą, tada vėl po 6 mėn. Bet niekada nesakė atvykti pasitikrinti, aš tiesiogiai labaratorijoje pasidarau be gydytojo, jis nusiuntė mane, ten dirba akušerės. O jūs ar vykstate pas gydytoją?
Atsakyti

Sveikos, man 27 :) po onkocitologinio atsakymas buvo LSIL, ZPV 56, bet po biopsijos CIN3 su situ.... Tai dabar rasausi operacijai. Vaiku dar neturiu, to gal ir labiausiai bijau, kad ju dar nera :( mintys tai baisiausios, atrodo viskas...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ieskomoji: 22 spalio 2019 - 15:05

Sveikos, norisi kažkam pasipasakot, nusiramint. Nestiprūs skausmingi santykiai su vyru prasidėjo daugiau kaip prieš 5metus. Tada kartais pasirodydavo truputis kraujo, tik patepliojimas po santykių. Lankiausi pas ginekologę reguliariai nuo 18m. kasmet, todėl ir pradėjau sakyt jai kas darosi. Po apžiūros sakydavo, kad viskas gerai, nieko blogo nemato, paminėjo, jog turiu žaizdelę(gali būti įgimta), kraujavimas galbūt dėl paviršinių kapiliarų(nubrozdinimo santykių metu), skausmai galbūt dėl nugaros, tyrimų jokių nedarė. Taip pradėjau neduot ramybės dažniau nei kas pusmetį, bet vistiek jokių tyrimų nesiųsdavo. Pastojau. Skausmai stiprėjo. Nėštumas sklandus, apart kojų tinimo. Po gimdymo PAP nieko nerado(suėjo 25m. tai prof. patikrino). Viskas stiprėjo, kraujavimas dažnesnis, skausmai stipresni, pradėjau vengti santykių su vyru. Neapsikentusi pakeičiau ginekologę. Kita tą patį kartojo ir nieko nedarė. Pernai vėl keičiau ginekologę, pakartojo PAP testą, nors buvo praėję apie 2m. nuo kito. Atvykus atsakymų, padarė echo, pasveikino su ankstyvu nėštumu, patikrino atsakymus, o ten HSIL. Pati priregistravo į klinikas. Ten rado ŽPV16, padarė biopsiją(atsakymas: lėtinis uždegimas). Antibiotikai abiem su vyru, tik man dviejų rūšių. Dingo skausmai ir kraujavimas kokiem 2mėn. Skausmas gryžo. Nėštumas sunkus, iki 3mėn grėsė persileidimas. Puolė ligos. Po gimdymo vėl pakartotinis PAP(atsakymas HSIL). Skausmas erzinantis jau betkokiomis pozomis(noro yra, todėl bandom, kad galbūt šįkart neskaudės). Su siuntimu prisiregistravau į onkologinį pas onkoginekologą Knizikevičių. Po mano istorijos tą pačią dieną padarė biopsiją. Atsakymas Cin3. Kaip gyditojas sakė nulinė stadija, piktybinis darinys. Neleido nieko svarstyt iškart užsirašėm operacijai. Spalio 21d. atliko konizaciją, sakė teko pjauti plačiai. Šiandien nekraujuoju, tik vandenėlis bėga, kartais rausvas. Gydytojas sakė neturi būti jokio kraujavimo. Neleido sunkiai kelti, lakstyti, ždž nepersitemt. Atsakymą gausių tik lapkričio 15d. Nebent atsilaisvintų talonas.

Atsakyti
QUOTE(monikutja @ 2019 10 24, 11:48)
<p>Sveikos, norisi kažkam pasipasakot, nusiramint. Nestiprūs skausmingi santykiai su vyru prasidėjo daugiau kaip prieš 5metus. Tada kartais pasirodydavo truputis kraujo, tik patepliojimas po santykių. Lankiausi pas ginekologę reguliariai nuo 18m. kasmet, todėl ir pradėjau sakyt jai kas darosi. Po apžiūros sakydavo, kad viskas gerai, nieko blogo nemato, paminėjo, jog turiu žaizdelę(gali būti įgimta), kraujavimas galbūt dėl paviršinių kapiliarų(nubrozdinimo santykių metu), skausmai galbūt dėl nugaros, tyrimų jokių nedarė. Taip pradėjau neduot ramybės dažniau nei kas pusmetį, bet vistiek jokių tyrimų nesiųsdavo. Pastojau. Skausmai stiprėjo. Nėštumas sklandus, apart kojų tinimo. Po gimdymo PAP nieko nerado(suėjo 25m. tai prof. patikrino). Viskas stiprėjo, kraujavimas dažnesnis, skausmai stipresni, pradėjau vengti santykių su vyru. Neapsikentusi pakeičiau ginekologę. Kita tą patį kartojo ir nieko nedarė. Pernai vėl keičiau ginekologę, pakartojo PAP testą, nors buvo praėję apie 2m. nuo kito. Atvykus atsakymų, padarė echo, pasveikino su ankstyvu nėštumu, patikrino atsakymus, o ten HSIL. Pati priregistravo į klinikas. Ten rado ŽPV16, padarė biopsiją(atsakymas: lėtinis uždegimas). Antibiotikai abiem su vyru, tik man dviejų rūšių. Dingo skausmai ir kraujavimas kokiem 2mėn. Skausmas gryžo. Nėštumas sunkus, iki 3mėn grėsė persileidimas. Puolė ligos. Po gimdymo vėl pakartotinis PAP(atsakymas HSIL). Skausmas erzinantis jau betkokiomis pozomis(noro yra, todėl bandom, kad galbūt šįkart neskaudės). Su siuntimu prisiregistravau į onkologinį pas onkoginekologą Knizikevičių. Po mano istorijos tą pačią dieną padarė biopsiją. Atsakymas Cin3. Kaip gyditojas sakė nulinė stadija, piktybinis darinys. Neleido nieko svarstyt iškart užsirašėm operacijai. Spalio 21d. atliko konizaciją, sakė teko pjauti plačiai. Šiandien nekraujuoju, tik vandenėlis bėga, kartais rausvas. Gydytojas sakė neturi būti jokio kraujavimo. Neleido sunkiai kelti, lakstyti, ždž nepersitemt. Atsakymą gausių tik lapkričio 15d. Nebent atsilaisvintų talonas.</p>

Sveika, man irgi matė žaizdelę nuo 22 m., sako, kad galėjo būti įgimta arba įgyta. Nors dabar sakė, kad negalima teigti, kad įgimta. Padarius PAP tyrimą rado CIN1, po apžiūros gydytojas sakė, kad CIN2, o po operacijos parėjo atsakymas CIN3 ( tikrai blogas atsakymas sakė). Operacijos metu pašalinta viskas radikaliai. Po konizacijos praėjus 4 mėn. PAP tyrimas geras, dabar vėl pasidariau po 6 mėn, geras tyrimas. Buvau pas gydytoją praeitą savaitę, sakė, kad labai gražus kaklelis, viskas gražiai sugijo, daug gražesnis nei buvo iki operacijos. Sekantis tyrimas po metų, jei bus geras, tada dar po metų ir tik tada galėsiu pereiti prie įprasto tikrinimosi, t.y. kas 3 metus.
Svarbu, kad saugotumeisi pati labai. Aš vieną kartą užsimiršau, tai parsinešiau iš mašinos iki namų didelį pirkinių maišą, pilvą maudė visą dieną. Dabar reikia stiprinti imunitetą ( gėriau seleną, daug vitamino C, žuvies taukai, sportas, kiek galiu sveikai maitinuosi, vengiu sėdėti prie rūkančių žmonių, pati nerūkau ( nes rūkymas žudo sveikas ląsteles, o tas negerai, kai turi vėžinių ląstelių ). Viskas bus gerai ;)
Atsakyti

Aš bijau atsakymo, nes kiek skaitau tai beveik visos nejaučia jokių simtomų, randą problemą atsitiktinai. 

Kolkas dar maitinu dukrytę(daug kam alergiška) tai papildų vengiu, bet kai galėsiu grišiu prie sporto. Rukymą mečiau prieš 5m.

Atsakyti