Sveikos visos. Du kartus darytas pap tyrimas. Antra karta skystoj terpej. Atsakymas ascus. Nežinau ką toliau daryt. Ar verta darytis zpv ar kažką kito.?Gydytoja kaip ir siūlo operuotis geriau. Nesuprantu visiškai šitų ligų.
Pasidarykit kitus tyrimus, kolposkopija, biopsija, galit ZVP dar. O po rezultatu jau ziuresit ka daryt. As paskaicius si foruma pastebejau, kad Lietuvoje labai skuba pjaut kazkaip vadovaujasi keista logika, jei ispjove ir kazka rado, tai gerai. Jei ispjove ir pasirodo nieko rimto nebuvo, dar geriau... Bet kokia invazija yra rimtas dalykas ir pries kazka darant reikia isitinkinti ar tikrai to reikia
Kad nesiūlo kolposkopijos, turbūt reikia daryt ta zpv.
Sveikos jungiuosiu prie jūsų. Gruodį patikros metu paprastu rado ASC-H, HSIL. Paėmė biopsiją ats Ca in situ (cin3). Galvoju varau į klinikas po tokių rezultatų. Labai netikėtai gavau talonėlį pas profesorę po dviejų dienų. Buvau nuėjus tai labai didelių pakitimų žiūrint kolkoskopu nepastebėjo. Paėmė dar tris biopsijas, eisiu kitą ketvirtadienį ats. Jau kinkos dreba.
Sveika,na parasykit kokie kiti atsakymai bus...
Sveikos merginos, suzinojau siandien atsakymus PAP tai nieko neliko, dziaugsmo pilnos kelnes, dabar bandau uzmigdyti zpv ir po men darys del jo tyrima
Man leidziamas yra cikloferonas, 10 ampuliu, ir zvakutes interferon 1000 000, viska pitkau Ukrainoje, gavosi man uz viska gal 40 euru max.
Aš šiandien irgi po rezultatų tai antra biopsija parodė cin2 vietomis cin1. Siūlė du gydymo variantus nelabai atsimenu pavadinimų. Pirmas lengvesnis be narkozės su lazeriu. Antras su narkoze apipjaustymas patausojant. Pirmas būdas gyja 4-6savaites, antras 6-8sav. Pirmą sakė siūlo rinktis jaunom negimdžiusioms, antras radikalesnis, kadangi vaikų daugiau nebeplanuoju tai pasirinkau antrą būdą. žiūrėsim kaip čia bus. Žodžiu 26d bandysiu operuotis.
Sveikos. Visiškai nieko nesuprantu. Kuo čia skirias kolposkopijos, konizacija.? Nes man pasiūlė tik konizacija. Kuo daugiau skaitau temas tuo daugiau pasimetus esu🤔☹️
O tai gali siūlyti iškart konizacija nežiūrėje kolposkopu? ☹️