QUOTE(prekestolen @ 2019 03 07, 13:41)
Dabar sėdžiu ir galvoju dėl bilietų į Luvrą ir Notre Dame. Ar pirkti juos internetu ar spręsti vietoje?
Keliaujame su 11 ir 16 metų paaugliais, vėlgi neapsisprendžiu ar lankyti Luvrą, Versalį ir Orse ar bus per daug mano nemenininkų šeimynai? Būsime nuo antradienio pietų iki sekmadienio pietų. Nenorime visur lėkti kaip supermenai, dėliojant pliusiukus. Kartais mažiau yra geriau.
Į Notre Dame eilė gali būti išsivyniojusi per visą prie jos esančią aikštę, bet juda pakankamai greitai. Į bažnyčią įėjimas nemokamas. ;)
2014 balandį, norėdami pakliūti į katedros bokštą pas chimeras, stovėjom gerą valandą. Oras buvo neblogas, tai neprailgo.
Kriptos dar nelankėm
Kiek žinau, Notre Dame bilietai - tai įėjimas be eilės į bažnyčią+gido paslaugos. Arba įėjimas be eilės į bažnyčią ir į bokštą+gido paslaugos, bet dar papildomai reik įsigyti lankytojo bilietą (10 eur, berods). Kainos šių "paketų" nemažos. Ar tikrai verta??
Chimeros po atviru dangumi, tad, jei oras ištaikytų blogas (ta prasme, koks šlykštus lietus), su skėčiu ten nelabai pasivaikščiosit. - Reik tų polietileninių "vaiduokliškų" apsiaustų.
Aš iš anksto to turo nepirkčiau.
Bilietus į Luvrą, jei planuojat lankyti, gal ir nusipirkčiau. Bet pasidarykit dar papildomų namų darbų - paieškokit kitų įėjimų, kad nereiktų stovėt eilėje prie pagrindinio, ir susidėliokit, ką norėsit pamatyti (galit perbėgt ir per mano foto reportažą, gal padės). Net jei iš anksto ir nepirksit, pasižiūrėkit, per kur dar galima be išankstinių įeiti. - Neprisimenu, ar tik bilietais, ar ir be jų įleidžiama per šoninius įėjimus.
Turėdama tiek laiko ir norą pajusti, o ne perbėgti, į Versalį nevažiuočiau. Paryžiuje buvau triskart, bet Versalis dar vis manęs laukia..
Esu kategoriška "fast track'ų" atžvilgiu. - Tik nuovargis ir sumaištis. Kokybė svarbiau už kiekybę. - Bet tai mano asmeninė nuomonė.
Jei paaugliai - berniukai, eičiau į Karo muziejų ir būtinai "užsukčiau" aplankyti Napoleoną. Mums su vyru labai patiko. Ekspozicija didelė.
Dar siūlyčiau ir Konsjeržeri aplankyti. - Čia ilgai neužtruksit, bet aš iki šiol prisimenu. Ir būtinai Saint Chapell - nesvietiškai gražu.. - Pastarieji du objektai Site saloje, vienoje tiesiojoje. Atminkit, kad Chapelis "pietauja", tad tuo metu žmogai gatvėje stovi, apsauga per patikrą nepraleidžia.
Rašot, paaugliai nemeniški. Bet Orse įdomus tuo, kad įrengtas buvusioje geležinkelio stotyje. Arba gal būtų įdomu Pompidu su visom tom išorinėm komunikacijom. - Vėlgi, mano fotoreportaže rasit ir vieno, ir kito eksponatų. Pompidu - daugiau šiuolaikinio meno, Orse - pereinamasis tarp Luvro ir Pompidu. 'Tiesa, dar yra Orangeri Tiuilri soduose (su K.Mone "Lellijomis" ir pan.). Sakyčiau, mažiausia ekspozicija iš išvardintų.
Šiaip, ėjimus į muziejus po stogu derinu prie oro. - Kai lyja, viduje labai gerai. Todėl įprastai bilietų iš anksto neperku. - Bet mano ir vaikai jau dideli..
Tiesa, daug kur iki 26 metų - įėjimas nemokamas, bet vis tiek reikia įsigyti "0" bilietą.
Kai viską dėliojatės, siūlyčiau šeštadieniui planuoti ką nors toliau nuo centro, kur dar vis šeštadieniais demonstruojamois geltonos liemenės.
Rods, tiek.
Tikiuosi, kažkiek padėjau.