Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius: pamatyti, parodyti, pabūti

Rašo, kad viešbutis turi privačią stovėjimo aikštelę... bet įdomu jei gyveni tame viešbutyje vis tiek reikia mokėti ar gyventojams for free?

Atsakyti
QUOTE(gailem @ 2019 01 18, 12:25)
<p>Rašo, kad viešbutis turi privačią stovėjimo aikštelę... bet įdomu jei gyveni tame viešbutyje vis tiek reikia mokėti ar gyventojams for free?</p><p></p>

Būna visaip. Aš viešbučius dažniausiai užsisakau per booking.com. Tai ten būna parašyta, ar reikia rezervuoti vietą, kiek ji kainuos ir pan. Jei užsisakinėjate tiesiogiai, užklauskite viešbučio, tikrai gausite atsakymą.
Atsakyti

Ir aš visada per booking, bet šį kartą nematau aiškiai parašyta... na grįš vyras, prasiaiškins....O dar norėjau Jūsų paklausti, kaip jau ne kartą buvusio, kokios kainos maisto prekybos centruose? Po kavines neplanuojam marširuoti, o vaikai visada valgyt nori, tai va ir įdomu kaip ten mums suktis. Pusryčius visur turėsime, o po to .....Ar yra ten kokie makdonaldai ir pan? Kur galima nebrangiai pavalgyti, kokie prekybos centrai pigūs-ale Lidlas mūsų? Ir dar norėčiau praplaukti Senos upe.Niekur nerandu info nuo kur plaukia ar vietoj gali pirkti ar iš anskto?Kaina tai matau, akd apie 20 eurų asmeniu...Gal žinot kaip ten viskas vuksta, nes skaitau, kad galima plaukti, išlipti prie žumių objektų, po to vėl įlipti į jau sekantį( kaip suprantu), bet už tą patį bileitą....Ir ar į Eifelį keltis iki pat viršaus, ar verta?

Atsakyti
QUOTE(gailem @ 2019 01 18, 16:10)
<p>Ir aš visada per booking, bet šį kartą nematau aiškiai parašyta... na grįš vyras, prasiaiškins....O dar norėjau Jūsų paklausti, kaip jau ne kartą buvusio, kokios kainos maisto prekybos centruose? Po kavines neplanuojam marširuoti, o vaikai visada valgyt nori, tai va ir įdomu kaip ten mums suktis. Pusryčius visur turėsime, o po to .....Ar yra ten kokie makdonaldai ir pan? Kur galima nebrangiai pavalgyti, kokie prekybos centrai pigūs-ale Lidlas mūsų? Ir dar norėčiau praplaukti Senos upe.Niekur nerandu info nuo kur plaukia ar vietoj gali pirkti ar iš anskto?Kaina tai matau, akd apie 20 eurų asmeniu...Gal žinot kaip ten viskas vuksta, nes skaitau, kad galima plaukti, išlipti prie žumių objektų, po to vėl įlipti į jau sekantį( kaip suprantu), bet už tą patį bileitą....Ir ar į Eifelį keltis iki pat viršaus, ar verta?</p>

Pažiūrėjau Jūsų viešbutį booking'e. Ten rašo taip: "Automobilį galima laikyti privačioje aikštelėje netoli viešbučio (reikia rezervuoti). Paslauga kainuoja 25 EUR už dieną." blink.gif . Tai va taip va.
Kainos, žinoma, didesnės nei Lietuvoje. Lidlų tikrai yra, kokie kiti pigesni centrai, reiktų mano dukros paklaust. Makdonaldų daug yra. Dėl plaukimo Senos upe nieko nepasakysiu - nė karto neplaukėm. Bet pirmame temos puslapyje apie tai rašoma, taip pat yra nuorodos į puslapius. O dėl Eifelio tai atsakysiu klausimu: kiek dar kartų žadat į jį keltis? Tikriausiai, kol kas daugiau nežadat, tai ir ištyrinėkit jį iki galo mirksiukas.gif .
Atsakyti

Dėkui už info. O kaip Jums saugumas aplamai Paryžiuje šiuo metu? Ar nesijaučia kažkokių neramumų ir pan?

Atsakyti

Man Eifelio antro aukšto pilnai užteko, visas Paryžius matosi, o ko daugiau reikia. 

Atsakyti
Eifelio boksto nesimato, todel daug kas rekomenduoja Triumfo arka ar Galerie Lafayette stoga biggrin.gif
Protestai buna sestadieniais. Kolege neseniai grizo, sake, nieko nesijaute (nes sestadieni jau grizo), tik labai nesvaru metro.
Atsakyti
QUOTE(gailem @ 2019 01 18, 21:57)
<p>Dėkui už info. O kaip Jums saugumas aplamai Paryžiuje šiuo metu? Ar nesijaučia kažkokių neramumų ir pan?</p>

Apie visus neramumus praneša žiniasklaida. Iš Paryžiaus žmonės nebėga, gyvena, dirba, į jį skrenda ir pažintiniais, ir darbo tikslais.. Saugumo jausmas - gan idvidualus dalykas. Kažkas "mato" siaubą-baubą už kiekvieno kampo, kažkam tai rūpi labai nedaug. Atsitiktinai žūva tiek vieni, tiek kiti. Deja. ax.gif
Galbūt - bet tik galbūt - bandyčiau dėliotis kelionę taip, kad neužgriebtų savaitgalio, nes šiuo metu geltonosios liemenės prie Triumfo arkos "demonstruojasi" šeštadieniais. Bet iki kovo pab. dar nemažai laiko. Gal išsisems..

Atsakymai į Jūsų užduotus klausimus - arba 1-o psl. 1-oje žinutėje, arba pačioje temoje. Mašinos nuoma neapsimoka, bet gal apsimoka, pvz., taksi ar privatus vežėjas? - 1-oje žinutėje yra nuoroda, bet temoje ne taip seniai kažkas irgi pasidalino dar vienu nebrangaus taxi variantu. - Paieškokit, jei dar aktualu.
Pigesnės parduotuvės irgi išvardintos 1-oje žinutėje. Pigu pavalgyt Lotynų kvartale.
Nuoroda į Sena plukdančius batobusus - irgi 1-oje žinutėje. Atsidarius jų puslapį, gausit visą info. Kažkur kažkada praslydo info, kad šaltuoju sezonu dalinami apklotai.. Bet negaliu dėt galvos. Pačiai naudotis neteko.

1-oje žinutėje yra nuoroda į Paryžiaus viešojo transporto puslapį. Ten visai nesudėtinga sudėlioti marštrutus. Tereik įvesti pradinę ir galutinę stoteles. Tad gausit išsamų atsakymą, kaip nuvažiuot iki Disneilendo. Apie patį Disneilendą ir pan. galit info rasti būtent Disneilendui skirtose SM temose. Tik pasakysiu, kad į Disneilendą veža RER'as - raudona A linija, bilietas kainuos brangiau, negu pačiam mieste - apie 8 eur/vnt. Jūsų dvyniai nuolaidas viešojo transporto bilietams bilietams jau išaugo.

Arturas 15 labai teisingai viską surašė. bigsmile.gif Bet vis tiek maga pasisakyti. ax.gif - Turėdama tik tiek laiko ir 2 vienuolikinius, tikrai neičiau į muziejus. Nebent jei: a) būtume labai menu besidominti šeima; b) smarkiai lytų. Nes tai užims nemažai laiko. Miesto nepamatysit ir nepajusit. Jau geriau, kai kojos nebelaikys, kokiam parkely prisėdus neskubant suvalgyt ką nors, ką nusipirksit ar Subway, ar burgerinėse, ar kepyklėlėje pakeliui, ar crepes iš gatvės prekeivio, besimėgaujant pavasarėjančiu Paryžiumi. - Manau, norit pasivežti malonius įspūdžius, o ne sudėliotus pliusiukus. - Kai buvau su 15-iniu sūnumi, programos net neturėjom. Sprendėm vietoje, neskubėjom. Tiesa, man tai nebuvo pirkmas kartas.. Leidau jam Paryžių pajusti ir pasimėgauti.. Tad vienintelis "muziejus", aplankytas ir viduje, buvo Panteonas. - Eilės prie įėjimo nebuvo, apeiti jį laiko daug neužėmė.. Neskaičiuojant Eifelio, Notre Dame chimerų ir vidaus bei Sacre coeur (kalbu apie tuos objektus, kur kaupiasi norintys patekti). Tik gailiuosi, kad jam neparodžiau St.Chapell ir neišvaikščiojome Site salos. - Bet ko nespėjome, liko kitam kartui.. ;)

Siūlyčiau iki Triumfo arkos nusigaut metro. Ir iš ten Eliziejaus laukais leistis link Konkordo aikštės, pereiti Tiuilri sodus, apžiūrėti Karuselės arką, Luvrą, išlįsti į Rivoli gatvę, iš jos sukti link krantinės, seniausiu Paryžiaus tiltu pereiti į Site salą. Čia tikrai yra, ką pamatyti.. Be pagridninės įžymybės - Notre dame - tai ir Konsjeržeri su seniausiu Paryžiaus laikrodžiu, Teisingumo rūmai, St.Chapelle (ją visiems labai rekomenduoju dėl nenusakomo grožio vitražų), Gėlių turgus. O visai šalia (perėjus tiltu į kitą Senos pusę) ir Lotynų kvartalas, kuriame gausu maitininančių alkanus. Jei eisit St.Michel tiltu, pateksit prie garsiojo fontano su įspūdingomis rausvo marmuro kolonomis. Lotynų kvartale ne tik kavinės//restoranai, bet ir maistas išsinešimui.. -Vis tiek juk norėsis kažko karšto.. Galų gale - visur lauke meniu su kainomis. Populiarūs kompleksai (kažkada kainos prasidėjo nuo 10 eur). Gal susigundysit.

Bato plaukti geriau dieną - daugiau pamatysit. smile.gif

Į Eifelį abu kartus kėlėmės iki pat viršaus. Nesvarsčiau, ar apsimoka. Tiesiog taip norėjom. Jei kyla klausimas, ar apsimoka, visad galima nusipirkti bilietus iki 2-o aukšto ir vietoje nuspręsti, ar norisi to 3-iojo (2-ame aukšte galima įsigyt bilietą iki viršaus).

Versalis. Jis manęs dar laukia. O aš žinau, kad noriu jį matyti arba neankstyvą pavasarį, arba vasarą, nes ten nuostabūs sodai.. Taip ir kaupiuosi biggrin.gif Bet yra forumiečių, lankiusių ir kitais metų laikais.. Rods, nieks nesigailėjo.

Sėkmės planuojant ;)

Atsakyti

Sveiki,

balandžio pradžioje skrendu į Paryžių 4 dienoms penkt-pirmad (realiai 2 pilnos dienos ir koks pusdienis, nes atskrendam popiet,o paskutinę dieną 12val. turim išjudėt link oro uosto) su tėvais, kurie niekada nebuvę Paryžiuje, kitaip tariant toks ir kelionės tikslas - dovana tėvams, aš kaip priedas, vietoj gido, nors tik kartą esu buvusi su vyru :)

Bandau planuotis maršrutą, kad būtų įveikiamas (tėtis turi problemų, negali labai daug vaikščioti, pavargsta), bet ir įspūdžių netrūktų, todėl tikrai pirksiu dienos bilietą hop on hop off autobusu, kad kuo daugiau pamatytume ir kur norėtume išliptume pasižvalgyti,tam skirsim šeštadienį, atskridę penktadienį manau aplankysim eifelį, galvoju dėl sekmdienio, gal verta į Versalio rūmus nuvažiuoti?Gyvensime 15arr, pasižiūrėjau susisiekimą, nėra labai sudėtinga, tik galvoju ar verta..čia aišku toks klausimas kvailas, rūmai labai gražūs, aš pati taip pat juose nebuvusi, bet skaičiau,kad savaitgaliais daug žmonių, didelės eilės, mes būsim tik kelias dienas, ar verta tam sekmadienį paskirti?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pokahonta: 08 vasario 2019 - 11:02

Laba,

Mes irgi važiuosim kovo mėn. gale. Visus bilietus užsisakysim internetu: Eifelio bokštas, plaukimas Sena...Sako, kad taip nereikia eilėse ilgai laukti... 

P.S. Nebijote neramumų Paryžiuje?...ypač savaitgaliais...Mane truputį neramina...Bet mes gyvensim visas dienas prie Disneylando, ne pačiame Paryžiuje...ir turėsim nuomotą auto.

Atsakyti
Planuociau vykti ne savaitgali, kai vyksta protestai. Prie Disneilendo manau, nera ko bijoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pokahonta @ 2019 02 08, 11:01)
pirksiu dienos bilietą hop on hop off autobusu, kad kuo daugiau pamatytume ir kur norėtume išliptume pasižvalgyti,tam skirsim šeštadienį, atskridę penktadienį manau aplankysim eifelį,

Jei dar nebus pasibaigusios Geltonų Liemenių "madų demonstracijos", nemanau, kad gera idėja būtų šeštadienį važinėtis "hop on, hop off" centre. - Tai tik mano nuomonė, galiu ir klysti. Gal geriau tuomet sėsti į batobusą, kuris irgi "hop on/hop off"... Kai kurios "hop on/hop off" autobusų linijos neužkabina centro, gal būtų galima kažkaip suderint..
Atsakyti