QUOTE(gailem @ 2019 01 17, 15:43)
<p>Laba visiems, kurie šioje temoje tokie aktyvūs ir pasikaustę. Skaitau, kad kiti jau ne kartą ir du čia buvę, bet vis nori grįžti...Aš buvusi ;.senai, kai dar buvau studentė ir tai su muzikiniu kolektyvu, tai buvo labiau darbinė nei poilsinė išvyka. Dabar norim padaryti staigmeną dukrai 16-to Gimtadienio proga, nes ji vis svajoja pamatyti Paryžių. Datas žiūrinėjam kovo 19-23 arba kovo 25-28...Tai tikrai nėra ilga kelionė. Norim skirti Paryžiui kelias dieneles ir vieną Disneylandui. Paryžiuje žiūriu ąį-tą kvartąlą-YOOMA urban Lodge viešbutį su pusryčiais. Gal kas buvote? Visai šalia Eifelio, kuris mums šiuo atveju yra aktualus, norim jį pamatyti ir vakarinį ir dienos metu. Kyla daug abejonių ką veikti kitu, tokiu ne per ilgu laiku.1. Vyras siūlo į Luvrą neiti, nes eilės ilgos, o vaikams nebus aktualu (dukrai-16, dvyniams-11)....Sako, kad neverta gaišti laiko pastatuose, geriau miestą pažinti. Aš irgi šiaip nesu didelė muziejų mylėtoja, bet galvoju, kad gal reikia pliusiuką užsidėti, vaikus bandyti šviesti.2. Ar verta kilti į patį Eifelio viršų? 3.Ar plaukti Senos upe tokiu laiku (dėl oro) 4. Ar neapsimokiau oro uoste nuomuotis mašiną už 200 eurų???Juk tie važinėjimai penkiems žmonėms brangiai atsieis? 5.Gal turit kokių įdomių minčių mums pasiūlyti iš savo patyrimo? P.S. Viešbutį prie Disneylando paėmėm dviems naktims.</p>
Patarti, ką lankyti - muziejus ar tiesiog pasivaikščioti po Paryžių, manau nelabai galima, nes čia jau nuo jūsų norų, polinkių priklauso. Jau 3 kartus buvau Paryžiuje, dar teks ko gero ne kartą būti, nes dukra ten kuriasi gyvenimą. Tai iš savo patirties galiu pasakyti, kad bet kuriuo atveju būtina pamatyti - aplankyti
must see objektus: Eifelis, Sacre care, Monmartras, Notre Dame, Triumfo arka ir pan. Temos pirmajame puslapyje yra nuorodos į fotoreportažus, paskaitykite, tame tarpe ir
mano , ors jis ir senokas, bet gal padės susidaryti vaizdą, ko norite.
Dėl Luvro: jei nesate didžiuliai meno kūrinių gerbėjai, siūlau į vidų neiti, nes pakankamai mažai laiko Paryžiui turite. Bet būtinai nueikite iki Luvro, Karuselės arkos, piramidės.
Dėl automobilio nuomos: autobusas iš Beauvais oro uosto į Paryžių ir atgal suaugusiam 29 , 4-11 metų vaikams - 19.80 . Taigi, jums viskas kainuos apie 130 . Paryžiuje teks mokėti už metro. 70 turėtų pakakti. Todėl automobilio nuoma jums bus brangesnė, nes reikės kurą pilt ir už stovėjimą mokėt. Be to važinėti automobiliu Paryžiuje reikia įprasti. Rudenį dukros draugas apvežė apie Triumfo arką, savotiški pojūčiai: ten nėra jokių juostų ir negalioja jokios taisyklės
, tik savitarpio supratimas, kas stovi, o kas važiuoja