QUOTE(5555 @ 2017 12 01, 19:04)
Kaip gi sekėsi? Ką naujo pamatėte? Pasidalinkit įspūdžiais - toks įdomus buvo Jūsų pirmo apsilankymo
reportažas. gal vėl ką nors nusikopijuosim
Paryžiuje sekėsi gerai. Tiesą sakant, įspūdžiai dvejopi. Gal dėl to, kad keliavom moksleivių atostogų metu, gal dėl to, kad Paryžius tampa dar labiau turistus traukiančiu miestu, bet visur žmonių labai daug. Prie visų muziejų eilės, o Monmartro gatvelėmis sunku praeiti. Po šešių metų pertraukos atrodo, kad Paryžius vis labiau praranda savo savitumą, vis labiau pataikaujama turistams. Pavyzdžiui menininkų aikštėje Monmartre Place du Tertre liko nebedaug menininkų, vien kavinių staliukai
. Bet vis tiek Paryžius nuostabus
.
Pamėginsiu čia įdėti trumpą ataskaitą apie kelionę. Tik nežinau, kiek ilgai mano nuotraukas matysite, nes Photobucket'as iškrėtė kiaulystę - vienos mano paskyros nuotraukų reportažuose jau nerodo, ir mano Paryžiaus fotoreportažas jau nebeįdomus...
. Todėl dabar visas kelionių ataskaitas skelbiu Facebook'e, bet ten jas mato tik mano FB draugai.
Vėl, kaip prieš dvejus metus Lisabonoje, gavosi tokia kelionė nekelionė. Skridome aplankyti dukrą, kuri Paryžiuje studijuoja magistratūroje žymiajame SciencesPo universitete. Tai tarsi tik dukros lankymas, o ne kelionė. Bet vis tiek planų buvo daug, todėl kelionė įvyko.Taigi, spalio 27 pakilome į Paryžių. Galiojo dar vasaros tvarkaraštis, tad skrydis buvo vakare, leidomės vėlai. Apartamentus nuomavomės per Airbnb.com. Antrą kartą nebesinuomočiau, nes nelabai patiko - bute savininkų daiktai, kartais ateina jų pasiimti ir pan.
Kitą dieną apėjom jau pasiilgtas vietas: Triumfo arką, Monmartrą:
Norėjome pakilti į Eifelio bokštą. Bet dabar Eifelis aptvertas, reikia atstovėti eilę, praeiti metalo detektorių patikrą, ir tik po to patenkama į aikštę po bokštu. Buvo šeštadienio vakaras, todėl eilės pasikėlimui - begalinės. Pasigrožėjome Eifeliu iš tolo. Vakarinės saulės nutviekstas bokštas:
Sekmadienį paskyrėme muziejams, tuo labiau, kad visą dieną lijo. Visų pirma aplankėme Ogiusto Rodeno muziejų:
O vėliau mūsų laukė d'Orsay muziejus - didelis ir nuostabus. Teko valandą laukti eilėje, kol patekome į vidų. Tiesa, O.Rodeno muziejuje pirkome bilietą iš kart į abu muziejus - šiek tiek sutaupėme.
Pirmadienį aplankėme Hausmano rajoną su gražiausiais prekybos centrais (LaFayette "eglę" jau matėte). Taip pat užsukome į Grevin vaškinių figūrų muziejų. Kadangi pirmą kartą lankėmės tokio tipo įstaigoje, tai labai patiko:
O vakare pakilome į Montparnaso bokštą (gyvenome apie 0,5 km nuo jo). Žvilgsnis į naktinį Paryžių
:
Paskutinė diena buvo skirta Versaliui. Jis pasitiko žmonių minia. Teko dvi valandas vingiuoti gyvatėle, kol patekome į rūmus. Bet buvo verta. Rūmai ir parkas nuostabūs:
Su traukinuku nuvažiavome ir į pagal Marijos Antuanetės užgaidas įkurtą kaimą Petit Trianon:
O kitą rytą anksti jau kilome iš Beauvais oro uosto.