Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(waidoshele @ 2016 04 26, 15:22)
sveiki  4u.gif  klausimas: kokiu budu, kiek kartu ir kuom seriate savo mailiu? pas mane papugeliu mailius vis neisgyvena, itariu kad nepavalgo.

Mailių šerdavau kokius 4-5 kartus per parą. Specialiai mailiui skirtu pašaru - sausas, sutrintas beveik į dulkes ir turėjau dar kažkokį skystą, berods, artemijų kiaušinėliai ar koks ten biesas. Tiek sausą, tiek skystą sutraukdavau švirštu ir išpurkšdavau tiesiai į mailiaus krūvą 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, - šį kartą su liūdnu klausimu, - panašu, kad manų kruopų ligą turim doh.gif Ant dviejų žuvyčių pastebėjau po 1-2 baltas kruopeles verysad.gif

Pradėjau skaityt kaip gydyti ir pasimečiau, - vienur rašo, kad jeigu jau viena serga tai vadinasi visos susirgs, - tai reikia vaistus pulti ir gydyti visą bendrą akvariumą (tik va augalai gali nukentėti); Kitur rašo iškelti ir atskirame akvariume gydyti tik tas žuvis, ant kurių pastebėtos baltos dėmelės; Dar kitur rekomenduoja iškelti visas žuvis iš akvariumo, atskirai gydyti tas, kurios su manais, o bendram akvariume (jį porą dienų palaikius tuščią,) - užkratas pats išnyks.. Kaip daryt? :/ g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prometėja: 28 balandžio 2016 - 18:11
aš keleta metų turiu smėlį akvariume, pas mane kvarcinis iki 0,5mm smulkumo. Pradžioje kol jis buvo baltas pakakdavo tik nusiurbti, nusiurbinėjimui ant žarnos galo reikia kokį nors praplatėjimą užmauti, aš esu užmovusi kolos butelio gerklę atpjautą, tada nekišant nusiurbėjo į patį smėlį jo nesiurbia, reikia vedžioti maždaug 3mm nuo smėlio. Tačiau dabar kartais mano smėliukas pageltonuoja ar tai pažaliuoja kai šviesas išreguliuoju, tai tada viršutinę dalį smėlio nusiurbiu į kibirą, praplaunu vonioje keliskart nupilant vandenį ir vėl jau praplautą grąžinu į akvariumą.
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 04 25, 22:00)
Jei tik ciklidinis, sako uztenka sroves pompos ir filtro gero - viska nusiurbia  g.gif

Akvariume diskai, blue acara, ramirezi,corydorus,L-ai doh.gif po truputi mazinu,atsirenkam,visi dar mazi,didziausi diskai ir tie po 6 cm ax.gif akva 288 l. Naujas jbl e1501 isorinis.akvai menuo.pradzioj buvo super,dabar pradejo po akva plaukioti tokie balksvi ( nezinau kaip uzvadint) filtrar nesusiurbia visu,ju pilna visur,ne tik pavirsiui,mazesni,didesni,panasiai kad kas pienes puku butu priputes i akvariuma doh.gif kas cia tokio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erika E: 28 balandžio 2016 - 23:39
Kas čia per dumblis ir kaip jį išnaikint?

user posted image
Atsakyti
nezinau kaip moksliskai vadinasi ar barzda ar rudadumblis, bet as sita brieda turejau gana ilgai, kol pas mane neisitaise siulinis, tuomet sitas rudas pukas dingo, o siulini nesunku ranka parankioti.

Jei labai sitas nervina tai galima ji svirkstu nupurksti skysta anglimi arba vandenilio peroksidu, bet jeigu akvariumas dar ne labai senas tai jokios priemones nepades kol jis pats dings, bent jau man taip buvo
Atsakyti
Na labai labai nenervina, baisu kad nepradetu plist ir visu augalu neapimtu..
Atsakyti
Laba diena, gal galite patarti koki maista pirkti ancistrusams? mellow.gif
Atsakyti
Sveiki, turiu ziauriai keista klausima biggrin.gif kur dedat isejusius i anas marias ancitrusus (pterikus).
mano pterikas kanopas vercia jau kelinta diena, ryskiai paskutinioji, tai negi taip pat ziauriai i unitaza? doh.gif o galima sudziovit gal kaip iskamsa pasidaryt? blush2.gif

pastebejau tik siandien, kad pelekai tokie kai pradeje put ne put. nesuprati, ta asakele plinka uodegos, ir virsutinis iplyso.
ir dar keistai akys idubo (ikrito i vidu). tai kazin ar cia liga, panasiau i senatve, bet per anksti, pora metu tik jam.
Kokiu minciu kas turit?
Atsakyti
Nu beveik kaip pelyja zuvis. ant akiu, beziurint, ant nugaros pradejo oda (zvyneliai) tirpti, tokie kaip pratirpes siulas darosi. dar ant uodegos nuo tu kitu asakeliu irgi tirpsta ta "oda", darosi tik skeletas
Atsakyti
QUOTE(Eri` @ 2016 05 03, 20:29)
Nu beveik kaip pelyja zuvis. ant akiu, beziurint, ant nugaros pradejo oda (zvyneliai) tirpti, tokie kaip pratirpes siulas darosi. dar ant uodegos nuo tu kitu asakeliu irgi tirpsta ta "oda", darosi tik skeletas

Geriau jau greiciau i saldymo kamera kist kad nesikankintu unsure.gif
O i bendra akva ipilciau vaistu profilaktiskai, nes panasiau kad liga bus.
Atsakyti
Kad akvoj tik pterikas ir ancitrusas. Nebuvo is kur ligai atsirast. Nebent kaubo vanduo netiko.
Girdejau dauzes nakti nabagas mano. Ryte maciau buvo grunto ant jo kazkaip. Nukraciau. Link uodegos matosi lyg kraujosruvos. Matyt nuo to dauzymosi. O ir soniniai pelekai pradejo trauktis pelesiu. Dabar darbe as tai nzn kas vyksta. Bet taip grynai staigiai ant akiu pelyje. Vanduo svarutelis. Kitam ancitrusui visai nieko. Laksto duodas.
Kiek skaicius. Tai to pelesio kaip ir gydymas svarus vanduo. Druska profilaktiskai. O jis pas mane pasyvus jau savaite tai tikrai ir ta savaite nieko nebuvo.
Ir pries pora dienu ziuriu akys ikrito i akiduobes.
Zodziu su tuo kaunu prakeikimas. Visos zuvis nuduso kai atsiveziau. Vln kuo puikiausiai gyveno ir vanduo net keiciamas tik kas pora men buvo. Visi sveiki buvo. O dabar lieka vos vienas ancitrusaa is viso mano turto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eri`: 04 gegužės 2016 - 11:30