Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(evora @ 2016 04 16, 17:12)
Man dar šie labai patinka-corydoras duplicareus, bet kad niekur nerandu Šiauliuose pirkti.

---------------------------------

Dėl tripartitos bais gaila. Pas mane nieks jos nenuėda-nei ampularijos, nei kitos sraigės, nei žuvys.  Priaugo tiek, kad teko drastiškai visą rauti, pasilikau tik kelias šakeles ir vėl priaugo žaibiškai. Gaila kad  toli nuo manęs esi-pasiimtum.
Dar gali būti, kad ir nepatiko tavo akvoj, tada lapai atitrūksta, nunyksta, lieka ilgi tušti stiebai. Gal kartais užpylei stiebelius keliose vietose gruntu? Tada irgi nepatinka. Visur rašo, kad užtenka įsodinti tik stiebelio pradžią ir viskas. Jei užsispyrusiai kyla šakelės aukštyn-prismeigti kuo nors, kad ir gėlių plastmasiniais  laikikliais. Jei trūksta akve trąšų-tripartita geriausiai parodo-lapai riečiasi žemyn.

Man atrodo taviškė bus atkeliavusi iš užsienių ir visiškai nepripratusi prie mūsiškių vandenų. Dėl to ir nusibaigė. Gal dar pašalo kelionėje.

-----------------------------------

Arianna-su prieaugliu 4u.gif

Grazus thumbup.gif
Na idomiai... kaiptik ziurejau kad pakasa kazkiek sakeles kad "atsigultu" g.gif bet tikrai maciau ir kaip sraiges kramsnoja, bet ir lapeliu pavirsiuj g.gif

QUOTE(mylima2007 @ 2016 04 16, 21:27)
Aha, sita buvo oranzine. Ir didziausia is visu. Jos niekas negainiojo. Tai gal...genetika? smile.gif)
Kolkas bijau, kad kokia liga nebutu isisukus.
Ir laukiu perkraustymo i didesni akva.

Gal senatve jau g.gif

Mano gupija po 2 vadu pamire, tik pastebejau kad daznai ziopciojo ji, o siaip viskas tvarkoj atrode. Uzsiauginsiu is mailiaus daugiau, suskaiciavau jauos, tai 10 jau paauge, 49 maziukai dar.
Atsakyti
Sveikos gyvos
Gal kas dranbliukus auginat? Man jie superiniai...
Bet jau 3 vnt nudaigojau ir baisu dar pirkt...
Gal jiems draugija netinka nesuprantu
Ar jie labai lepus
Akvariumas 80 l...
Atsakyti
Kraupiai mažas akvariumas drambliukams... Kas kaimynai, kaip vandenį prižiūrit?
Atsakyti
Ar tiesa, kai sako kad nusipirkus kad ir didele zuvi, ji nebeaugs jei nebus vietos? ziurinejau youtube, ten sako kad taip, bet organai ir toliau auga, todel zuvis ir mirsta g.gif

Apie tuos drambliukus pakaiciau, raso nuo 200 l akvos reikia g.gif
Atsakyti
Norėjau pasiklausti dėl leliuso blush2.gif
Įsigijom porelę, - patelė sidabrinė, bet va tas mano patinėlis ir nesuprantu, - skaitosi mėlynai/raudonai margas, - bet dominuojanti spalva pas jį visgi mėlyna (priklausomai kaip apšvietimas krenta)... raudoni dryželiai irgi yra, bet ant neoninio mėlyno fono... o aš įsivaizdavau, kad dominuojanti spalva kaip tik raudona turėtų būti?
Pradėjau googlint ir visai susipainiojau, nes ir kur jau mėlyni leliusai skaitosi, - pas juos irgi raudonų dryžių yra g.gif
Tai koks čia maniškis skaitosi?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prometėja: 18 balandžio 2016 - 17:25
Man panašiausias būtų į neoninį arba vaivorykštinį. Kaip jie atrodo, foto nesu radusi su tiksliu pavadinimu.
Mano irgi tokie. Rašo, kad būriniai ir laikyti nuo 5. Turiu 3 patinus , 1 patelę, bet, kad vis nepasitaiko daugiau nusipirkt atrasti.
Atsakyti
As noreciau paklaust- kaip apdorot kokosa, kad nedazytu vandens... g.gif Viena turejau tai ir 3 kartus nuvirinau, vanduo - patikekit - juodas kaip butu pripilta juodu dazu, ismeciau lauk, nusipirkau kita, nes visgi norisi susilaukt zuvyciu palikuoniu. Tuo labiau jog skaiciau ir buvo forume rasyta, jog megsta kokose nerst zuvytes.Nagi negaliu det tokio kokoso, vandeni akvariumo nespesiu keist. g.gif Arba as klystu blush2.gif . Gal kas negerai mano akvariume... Turiu is zuvyciu- ancitrusu porele , papugeliu 2 poreles, bet kaip nieko ner, taip nieko ner. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina04 @ 2016 04 18, 21:39)
As noreciau paklaust- kaip apdorot kokosa, kad nedazytu vandens... g.gif  Viena turejau tai ir 3 kartus nuvirinau, vanduo - patikekit - juodas kaip butu pripilta juodu dazu, ismeciau lauk, nusipirkau kita, nes visgi norisi susilaukt zuvyciu palikuoniu. Tuo labiau jog skaiciau ir buvo forume rasyta, jog megsta kokose nerst zuvytes.Nagi negaliu det tokio kokoso, vandeni akvariumo nespesiu keist. g.gif  Arba as klystu  blush2.gif . Gal kas negerai mano akvariume... Turiu is zuvyciu- ancitrusu porele , papugeliu 2 poreles, bet kaip nieko ner, taip nieko ner. ax.gif

Pagal geras akvos tradicijas virinti vandenyje reikėtų įpylus druskos apie 20-30 min. Sako tada ir minkštimas lengviau išsiima. Virinant vanduo tikrai pajuoduoja ir vėliau dar ilgai akvos vanduo šiek tiek tamsesnis būna.
Bet yra nekantruolių, kurie deda kokosą į akvą tik gerai po karštu vandeniu nuprausę ir sako vanduo nejuoduoja.
Tad atsiliepimų ir diskusijų yra visokių. Reiktų pačiai paskaitinėti googlėj. Įvedi -kokoso paruošimas į akvariumą. Pasiskaitai ir nusprendi kokį variantą renkiesi. Bet kažkiek kokosas vandenį tamsins bet kokiu atveju. Reiks iš pradžių dažniau vandenėlį kaitalioti.

Kažkas iš mūsiškių turėjot kokosą akve. Pagal mano prisiminimus, tai pas Visiškai naują, Sandią, Kubiliną ir Dream kokosai buvo. Atsiliepkit-pasidalinkit patirtimi.
Atsakyti
Aciu labai uz patarima, reiks kazka galvot, nes nauju zuviuku taip pat norisi akvariume. 4u.gif Gal dar minciu kokiu atsiras... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 04 16, 18:12)
Man dar šie labai patinka-corydoras duplicareus, bet kad niekur nerandu Šiauliuose pirkti.

user posted image]My Webpage[/URL]

-----------------------------------

Arianna-su prieaugliu 4u.gif

Nerealus,turiu 3 juos,bet pirkau,kaip Adolfoi ,pas zmogu,kuris juos veisia- Vilniuje. Ziauriai faini zuveliokai,bet brangus,po 4,50 € pirkau doh.gif
Atsakyti
As irgi turiu kokosa smile.gif
Viriau, nupyliau vandeni, vel viriau, taip kokius 3 nupylimus. Vire apie pusvalandi kazkur g.gif nepastebejau kad labai dazytu g.gif man migdolo lapai labiau dazo kartais. Gal po kokiu 2 keitimu vandens ir isvis neruduoja.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 04 18, 19:59)
Man panašiausias būtų į neoninį  arba vaivorykštinį. Kaip jie atrodo, foto nesu radusi su tiksliu pavadinimu.
Mano irgi tokie. Rašo, kad būriniai ir laikyti nuo 5. Turiu 3 patinus , 1 patelę, bet, kad vis nepasitaiko daugiau nusipirkt atrasti.

Nu va man irgi į neoninį panašiausias... O pas jus patinai dėl patelės nesipeša? 5 vnt manau mano akva per maža, - bet kokias 3-4 žuvytes gal ir nieko būtų... beje, - irgi apie patinus galvojau, nes gražesni... tik va ar patelės neužgainios? blush2.gif

Dėl kokoso, - o kas juose mėgsta neršt? blush2.gif
Atsakyti