Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(*Carma @ 2016 08 14, 21:24)
Tai tos pacios kalkes netik vandens pavirsiuj ir buna wink.png

Tikrai sugyvena, niekas niekam netrukdo.

girdėjau istorijų, kaip helenos krevetes suėdė..
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 08 14, 21:24)
Tai tos pacios kalkes netik vandens pavirsiuj ir buna wink.png

Neeee, cia gal esmine klaida!! (Ir ne tik del kalkiu, o ir del visokiu kitokiu brudu). Niekur jie neprapuola. Ir jei nubruzindamas kalkes atgal i akva suleidi tai jos vel istirpsta ir vanduo vis xeroveja. Juk nauja H2O vel pili su tom paciom kalkem ir t.t. Beda ta, kad vanduo tai garuoja, o kalkes (ir visas kitas sudas kuri jus itin megstat pilstyt) - nifiga.
Vat va toks tipo "dapylinejimas" ir uzmusa net padoriai uzstartintus akvus; ilgainiui vis tiek meslas pradeda dominuot. Panasiai uz 2 metu jau standartinis pyzdakas pasidaro, bet kruopsciai stengiantis galima ir iki 5 (talmude raso, kad net iki 7) metu istemt. Tik klausimas ar reikia? Juk dizaina pamainaliot tai kuo dazniau norisis, o generalinis valymas - puiki proga!
Realiai uzsisudinimo isvengt praktiskai neimanoma, bet "generaline repeticija" galima ilgiau atideliot dabojant, kad skutinejama kalkiu juostele atgal i akva nesubyretu

Papildyta:
QUOTE(mylima2007 @ 2016 08 14, 22:43)
girdėjau istorijų, kaip helenos krevetes suėdė..

... nebent jau atsalusias. Fantazija netempia kokiu iskreiptu budu sraige galetu gyva ir sustra krevete pasigaut blush-anim-cl.png
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 08 15, 00:17)
Neeee, cia gal esmine klaida!! (Ir ne tik del kalkiu, o ir del visokiu kitokiu brudu). Niekur jie neprapuola. Ir jei nubruzindamas kalkes atgal i akva suleidi tai jos vel istirpsta ir vanduo vis xeroveja. Juk nauja H2O vel pili su tom paciom kalkem ir t.t. Beda ta, kad vanduo tai garuoja, o kalkes (ir visas kitas sudas kuri jus itin megstat pilstyt) - nifiga.
Vat va toks tipo "dapylinejimas" ir uzmusa net padoriai uzstartintus akvus; ilgainiui vis tiek meslas pradeda dominuot. Panasiai uz 2 metu jau standartinis pyzdakas pasidaro, bet kruopsciai stengiantis galima ir iki 5 (talmude raso, kad net iki 7) metu istemt. Tik klausimas ar reikia? Juk dizaina pamainaliot tai kuo dazniau norisis, o generalinis valymas - puiki proga!
Realiai uzsisudinimo isvengt praktiskai neimanoma, bet "generaline repeticija" galima ilgiau atideliot dabojant, kad skutinejama kalkiu juostele atgal i akva nesubyretu

Papildyta:

... nebent jau atsalusias. Fantazija netempia kokiu iskreiptu budu sraige galetu gyva ir sustra krevete pasigaut  blush-anim-cl.png

Tai kad viską išmėžti.. belieka restartas?
Ar kaip čia?
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2016 08 15, 00:36)
Tai kad viską išmėžti.. belieka restartas?
Ar kaip čia?

Nevisai restartas, bet netoli to. Vanduo ne visas pasikeicia ir grunto kepint nebereikia. (Tik biski nagliau praplaut). O grunte kaip tik ir slypi didzioji dalis tojo "uzsistartinimo". Po generalinio valymo greiciau akvas susibalansuoja; jau tada nebe metu, o menesio uztenka. Ir visu rusiu dumbliu nebeatsiranda... Plius kai jau darai generaline tvarka - buni nebezalias ir visokiu nesamoniu nebeprikreti mirksiukas.png
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 08 15, 07:24)
Nevisai restartas, bet netoli to. Vanduo ne visas pasikeicia ir grunto kepint nebereikia. (Tik biski nagliau praplaut). O grunte kaip tik ir slypi didzioji dalis tojo "uzsistartinimo". Po generalinio valymo greiciau akvas susibalansuoja; jau tada nebe metu, o menesio uztenka. Ir visu rusiu dumbliu nebeatsiranda... Plius kai jau darai generaline tvarka - buni nebezalias ir visokiu nesamoniu nebeprikreti  mirksiukas.png

Nieko nebesuprasti unsure30x30.png kiek atsimenu, sitas Arvydas pries visokius restartus ir plovinejimus, (nebent sarkazmas liejasi lengvai) biggrin30x30.png
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 08 15, 09:07)
Nieko nebesuprasti  unsure30x30.png kiek atsimenu, sitas Arvydas pries visokius restartus ir plovinejimus, (nebent sarkazmas liejasi lengvai) biggrin30x30.png

Baik ba.., as tik pries xemija!! Ir tai su islygom, nes vanduo - irgi is cheminiu elementu susidaro. (Ir prasom nesigincyt, nes 9-oi klasej pirmam trimestre is chemijos buvau trajaka su pliusu gaves). Be to nieko pries druska ar margancovke neturiu... Dar ir kitus vaistus pripazistu jei TIKRAI reikia. Gi kaipgis neplaut jeigu jau prisikta iki bambos? Plaut tai reikia, bet tik kuo reciau! (Del priezasties, kad labai tingisisis). cool30x30.png
O restartas - jau yra tragedija. Praktiskai naujas akvas pasidaro. Tai verta susimastyt ar dar nori ji turet; o tiksliau tai ar is naujo pirktum? Nu pats bliudas su iranga tai lieka, bet... ner jokiu garantiju, jog VEL nesusigundysi trasom, pagerintojais, lubrikantais, auksinem zuvelem ir t.t. ir t.p.
Atsakyti
O tai jums tos kalkės tikrai tikrai labai trukdo? Mano krevetynas - atviras, bet niekada nieko nedrožiau ir nepiliavojau. Ar tikrai baisiai atrodo? Man tai netrukdo tongue30x30.png
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2016 08 15, 16:01)
O tai jums tos kalkės tikrai tikrai labai trukdo? Mano krevetynas - atviras, bet niekada nieko nedrožiau ir nepiliavojau. Ar tikrai baisiai atrodo? Man tai netrukdo tongue30x30.png

Turbut kitoniskas vanduo pas memelienes tongue30x30.png Kaune, Vilniuj ir (pasirodo) Siauliuose uzknisa tos kalkes. Netgi ten anei jokios ne kalkes, bet kazkokia drusku misiniene/xuiniene net prie alaus netinkanti. Nu toks kaip gedulinga juostele po darzo ravejimo panagej gaunasi ir nieko nepadarysi: pedalams ir moteroms gerai: jie nagus nusilakuoja ir nebesimato, o man viska tenka nusigriauzt "nuo geluonies lig pasaknu"! Ir taip kiekviena kart pries einant pasalpos! verysad.png
Kietos zarazos. Is akvo kampu tai itin uztrunka isgriauzt.
Nusemiu per maza sprindi vandenio, o tada su skudureliu ir britvute jau buruzinu. Nedidele paslaptis ta, kad skurliuka kitam kibire laikas nuo laiko praskalauju
Atsakyti
Man su kempineles siurkstesne puse nusivalo (britvu nereik), tik reikia patrint. Ir neuzleist, kas savaite trint. Nes jei ilgiau pastovi, tai sunkiau ir ilgiau reikia trint.

O trukdyt tai trukdo.. kai vanduo nugaruoja, taip ir lieka dryzius per pirsta storumo. Negrazu tiesiog.
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2016 08 15, 16:01)

As bandziau palaikyt be dangcio, pastebejau kad filtras truputi lempa tasko... neapsinesus ji?
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 08 15, 21:07)
As bandziau palaikyt be dangcio, pastebejau kad filtras truputi lempa tasko... neapsinesus ji?

O!! Cia jau antra medalio puse. Jei stipri burbuliacija ir bangavimas tada kalkiu juostele nesusidaro, bet tada kiti nemalonumai: stai lempas tasko... Tai del lempu dar pofek: galim nesunkiai nuplaut arba pakeist kai jau sprogs; bet visokie po dangciu esantys "stepseliai" juk irgi rudija.
O kuom jums dangtis trukdo? Uzmeskit ir tegul sau buna koks nors is plono stiklo
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 08 15, 21:07)

Pas mane lempos LED, tai tokios kitokios konstrukcijos..aptasko, bet joms nieko tokio.
Atsakyti