Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Šiauliuose porą helenų jaunučių dovanoju.
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2016 07 24, 14:24)
O kas per žuvis?
Valo stiklą ar dumblius?
Aš tai su savo tarakonais ( tarakatais) kovoju...
Labai jiems knieti knist akmenis aplink žoles...
Kelias jau buvo isrause...
Ne žuvys o šernai kažkokie...
Dar juodosios lobelijos su žaliaja jau antra para pykstasi...
Žodžiu TV nereik Akvoj veiksmas vyksta

Daugiau po dugna kuiciasi, renka liekanas. Bet dabar panasaus dydzio kaip krevetes biggrin.gif
Man patinka veiksmas akvariume, jei kokios 2-3 dideles flegmos plaukiotu turbut nusibostu biggrin.gif
Atsakyti
Isdziuvo akvariumu tema? ax.gif

Pasigirsiu kad CO2 pasileidau namini biggrin.gif net nesitikejau kad ir burbuliuos tiek thumbup.gif
Perkraustysiu maziuka akva, viska pertvarkyt reikes, apauges neblogai ten blush2.gif
Atsakyti
Nemirus... i mzno zalios naujokes klausimus atsako... akvos norejau nuo kokiu 5 m, bet tik dabAR ISPILDZIAU SAVO SVAJONE
Atsakyti
Norejau paklaust profu ka man patars del akvariumo lempu, turiu akvariuma lenkiska 200 litru,dangtyje 2 lempos . Speju kaitrines,noreciau pakeist tik nezinau i kokias... g.gif Norisi kad augalai augtu,anubis dar dar,o stai su samana nieko nesigauna,stovi vietoj... ax.gif Zuvytes paprastos pas mane -guramiai,papugeles,ancitrusai ir samukai. Buvau kazkur skaicius apie lempas,neberandu info,arba nedaeina kokiu reik,ar abi keist reikia? Kokias galite patarti,arba kokias lempas turit savo akvariumuose? Tikiuosi patarimu is jusu ,nes as apie jas nelabai suprantu. 4u.gif
Atsakyti
as esu bandžiusi liuminescencines, tai augimas geras bet gaunasi kad reikia lempų tiek, kad būtų 1W ant 1l vandens. Tada perdariau ir įsidėjau led cold white apšvietimą, ten irgi auga gerai ir eergijos mažiau suvartoja
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2016 07 03, 19:39)
Uzsukau ir as pas jus i svecius, nes idomu pasidare ar arvydas grizo. Pasirodo yra  thumbup.gif as tai kaime sedziu, akvariumus be prieziuros palikus, paprasau kartais kad kas uzvaziuotu, imestu maisto. Vanduo nekeistas nezinau kiek. Atsibodo tie akvariumai, noriu atsikratyt, bet kas juos ims...  ax.gif Vienas akvariumas pastoviai dumbliais apauges, net chemija nepadeda. Kitas normaliai, tik kad lempos sugedo. o samanos kad bujoja abiejuose, nieko nesimato jau net  doh.gif

As irgi buvau kaime; 16 kubu malku tradiciskai suvarvolinau nuo stovincio misko iki "graziai sukrauta" malkinej rolleyes.gif Oras uzkniso: tik pradedi pjaut ir jau isplauna k ciortovoj babuskie is visu misku. (Tas Landsbergis visa Valstybe sugriuve su tuom savo sinusitu ir Jukneviciene) doh.gif
Zuvytes dukra sere, bet dab jin Vengrijoj, tai kokia savaite nemaitintos. Ale dar geriau!! Visko tiksliai nenuziurejau (supermamkes gi svarbiau! biggrin.gif ), bet regis viskas cikiska, o pora menesiu neliestas akviukas... nu kaip kristolas!! Eina naaa..mas; cia jusu prisiklauses zulinu vos ne kas savaite, o pasirodo visai be reikalo: dar geriau kai manes ner namuose lotuliukas.gif
Beje tatai irgi gundantis dalykas! Dab grizau, bet zmona (su kate, audine ir nepravaryta technikine apziura) liko kaime, o dukra Vengrijoj. Nu kaip ir laisvas plotas gaunasis ax.gif Ir pinigu daxera (pina buvau uzmirses tai uosvijoj tik senybini depozita pragerinejau); be to man siuom momentu belenkokios moterys po tu melzeju GRAZIOS. Minusas tik tas, kad bijau masinu ir negaliu numint iki pardes unsure.gif
Varau skaityt rasliavos. (Pirmas neskaitytas tekstas su dezinfekuojancia soda pramuse kaip ir Dilmos atsakymas) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina04 @ 2016 08 02, 14:33)
Norejau paklaust profu ka man patars del akvariumo lempu, turiu akvariuma lenkiska 200 litru,dangtyje 2 lempos . Speju kaitrines,noreciau pakeist tik nezinau i kokias... g.gif  Norisi kad augalai augtu,anubis dar dar,o stai su samana nieko nesigauna,stovi vietoj... ax.gif  Zuvytes paprastos pas mane -guramiai,papugeles,ancitrusai ir samukai. Buvau kazkur skaicius apie lempas,neberandu info,arba nedaeina kokiu reik,ar abi keist reikia? Kokias galite patarti,arba kokias lempas turit savo akvariumuose? Tikiuosi patarimu is jusu ,nes as apie jas nelabai suprantu.  4u.gif

200 l garantuotai bus oficialiai indetos liuminescensines. Tokios pailgos? Per kazkiek metu (tarkim per kokius 5-8) jos "pavargsta" ir tada jau reikia keist. O kaitrines tos paprastos/apvalios/rusiskos. Jei kaitrines tai po 2W litrui reiktu, o 400... jau beveik pasienieciu prozektorius biggrin.gif Liuminescnciniu uztenka +- 0,5 W/litrui. Tik jei taikomos specialiai akvui - jos brangokos (kur tai apie 5 Eu burbut bus). Nu, bet visi tie spektrai ir t.t. jau aukstesnis pilotazas; visai tinka ir paprastos dienos sviesos lempos. Cia nemazai rasyta apie visokias liustas ir pirmam temos puslapy (PRADINUKY) turbut kazkas yra.
Siaip zuvims dzin kokios ten tos lempos. O vat augalamas svarbu! Tiek apsvietimo intencyvumas labai svarbus, tiek rezimas; tiek ir visokie sumauti kelvinai, liuksai ir visokie kitokie zodziai kuriu budamas humanitaru net perskaityt nemokeciau verysad.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2016 07 23, 20:31)
Ačiū jau užsipirkau
Žiūrėsiu kaip prigis

Tai is manes (uz sekasa) paimkit jei kam netoli Zoologijos sodo reikia flianciuku. Siuom momentu lyg ir nereikia kist nagu i spotkeli, bet vis tiek reiks unsure.gif Nieko stebuklingo neturiu, bet tusciam akvui ka nors sugalvotume. Nuuu... kokias kitokias 4 rusis negu Kokere isvardijo turbut galeciau priskabyt. blush2.gif
Kaip augs/neaugs jau kitas klausimas, bet labai blatnu arba neturiu, arba ir pas mane neauga.
Beje, galiu aprupint ragalapiu! Neribotais kiekiais! Sukos kuokstais po 10 bidonu kas minute plaukia ir pirteles duso pasiurbima uzkemsa unsure.gif
Kadangi ketinu staigia tapt milijardierium jamsi kaip skelbimuose kazkokia dunduke pystelejo: "SIMBOLINIAS euras uz sakele".
---------------------------------
PASTABA
Ragalapius, kitokias zolytes, grunta, gyva maisteli arba netgi kelmus geriau rinkt is kudru kur NEgyvena kitos zuvys. Kitaip tikimybe parsinest zaraza padideja 10-20 kartu cool.gif

Atsakyti
bandziau atrasyti linai i PM bet nematau kad ta zinute butu issiusta, raso isiunciau, o kataloge outbox ju nera
Atsakyti
Na nusipirkau 2 lempas i savo 200 litru akvariuma. Viena zuvu spalva paryskinanti, kita dienos sviesos, abi po 30 W. tikiuosi tiks augalams, o gal ir ne, nes visgi akvariumas tai 200 litru... Tik man viena mintis kirba - jei dar pritaisyciau led cold white apšvietimo lempa. g.gif Siaip kiek maciau pas mus kaina jos apie 60 euru, tik as galvoju ar nebus sviestas sviestuotas... ax.gif
Atsakyti
Tiesa, labai noriu pasidziaugt- ancitusu jaunimo susilaukiau biggrin.gif ko tikrai nesitikejau... Ne pirmi metai turiu akvariuma bet niekad jaunimo neturejau, jau ir negalvojau kad bus kada, ir stai - turiu , dziaugiuos labai. 4u.gif O jei dar pavyktu ir is papugeliu jaunimo sulaukt butu is viso liuks rolleyes.gif Noreciau... thumbup.gif
Atsakyti