QUOTE(mylima2007 @ 2016 06 18, 21:35)
Nu niekaip nesuprantu, kaip jums bendram akve kazkas is maziuku isgyvena..
Atrodo yra augalu ir apacioj ir plaukiojanciu, vietos sociao.. o mailiu visa sueda greit..
Man net didžiajam akve iš kiekvienos vados išauga po 1-3 peciliukus. Skaliarai aišku puotauja, bet žolių daug. Delno dydžio skaliarai neprasibrauna pro suaugusias žoles. Kai uždegi lempas, mailius sukyla į paviršių pasišildyti, va tada daugiausia ir nučiumpa-skaliarai arba aš su sieteliu. Paviršiuje daug priaugę visokių plaukiojančių žolių tankiai, tai viens kits gudresnis mailiuks išmoksta po jom slėptis ir išlikti. O paaugusių jau nebesugeba nieks pavyti.
Papildyta:
QUOTE(*Carma @ 2016 06 18, 21:05)
O nera kokiu apsigimimu kai "tas pats kraujas"?
nes mano svieziai pirktos kelis mailius paleido su sulinkusiais stuburais...
Mano irgi kreveciu mazejo
moles kai augo, vis daugejo krevetes, o gupijos turbut labiau sueda
Apsigimimų nepastebėta. Užfiksuoti tik keli visai į tėvus nepanašūs. Tokie gamtos pirminiai variantai, o ne vėliau išvesti pagražinti. Na, bet žinant biologiją, nieko keisto-į ketvirtą kartą gali atsigimti.
Stuburas galėjo būti pažeistas ir neršto metu. Kartais atskirta patelė smarkiai duodasi neršykloje ir užgauna mažylius. Dar mes patys išgriebdami su sieteliu galime prispausti, o būna, kad pirmojo apsivaikavimo metu, sunkus atėjimas į pasaulį.
Man irgi visada daugiau būna gimusių patelių, nei patinų. Pagal gamtos taisykles, lyg ir logiška.