Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(evora @ 2016 06 18, 20:51)
O man jau atsibodo terliotis su mailiumi. Prisiveisiau kiek norėjau ir gana. Išneršia bendrame akve, kiek lieka gyvų, tiek auga.

Panasiai ir "TV",- belenkiek paties ivairiausio amziaus, bet labai mazu gupiju. Jos ten savarankiskai veisias. Tik neauga, nes bliudely vietos nera, o nieks nejama. Sunui buvau sauja insudes tai skaliarkos suede ir daugiau nebejeme. Bet dab skaliarkos uzlinko tai vel 18 vienetu idaviau. Ale, kad pas mane sumazetu tai anei gramo nesimato schmoll.gif verysad.gif biggrin.gif
P.S. O krevetes visai dingo unsure.gif Lervas turbut suede, o didesnes gal is bado numiro? Niu kai tiek gupkiu tai nebekazkas ceresnem ir benubyredavo
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 06 18, 21:02)
Panasiai ir "TV",- belenkiek paties ivairiausio amziaus, bet labai mazu gupiju. Jos ten savarankiskai veisias. Tik neauga, nes bliudely vietos nera, o nieks nejama. Sunui buvau sauja insudes tai skaliarkos suede ir daugiau nebejeme. Bet dab skaliarkos uzlinko tai vel 18 vienetu idaviau. Ale, kad pas mane sumazetu tai anei gramo nesimato  schmoll.gif  verysad.gif  biggrin.gif
P.S. O krevetes visai dingo  unsure.gif  Lervas turbut suede, o didesnes gal is bado numiro? Niu kai tiek gupkiu tai nebekazkas ceresnem ir benubyredavo

O nera kokiu apsigimimu kai "tas pats kraujas"? g.gif nes mano svieziai pirktos kelis mailius paleido su sulinkusiais stuburais...
Mano irgi kreveciu mazejo doh.gif moles kai augo, vis daugejo krevetes, o gupijos turbut labiau sueda doh.gif
Atsakyti
Nu niekaip nesuprantu, kaip jums bendram akve kazkas is maziuku isgyvena..
Atrodo yra augalu ir apacioj ir plaukiojanciu, vietos sociao.. o mailiu visa sueda greit..
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 06 18, 21:05)
O nera kokiu apsigimimu kai "tas pats kraujas"?  g.gif nes mano svieziai pirktos kelis mailius paleido su sulinkusiais stuburais...

NZN. Nesudaboju as ju dziungliuky. Turbut yra, bet tas gal ir sueda pacias pirmasias g.gif
Vat "apsigimimas", kad isgyvena vien pateles! Patinas darbstus, bet jau gan senyvas. Vienas dar buvo mazesnis su vuodega, ale ta atidaviau. Tiesa, dar gali but mazu patinuku kur dar nesiskiria, o kaip jie su panom elgiasi tai ka as zinau: jau ne visai jaunikliai (tik, sakau,- neuzaugos), o damos (speju, kad ju cia bus koks 40; panasiai kaip AliBaba ir 40 plesikiu) amzinai visos issiputusios nestuke.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2016 06 18, 21:35)
Nu  niekaip nesuprantu, kaip jums bendram akve kazkas is maziuku isgyvena..
Atrodo yra augalu ir apacioj ir plaukiojanciu, vietos sociao.. o mailiu visa sueda greit..

Man net didžiajam akve iš kiekvienos vados išauga po 1-3 peciliukus. Skaliarai aišku puotauja, bet žolių daug. Delno dydžio skaliarai neprasibrauna pro suaugusias žoles. Kai uždegi lempas, mailius sukyla į paviršių pasišildyti, va tada daugiausia ir nučiumpa-skaliarai arba aš su sieteliu. Paviršiuje daug priaugę visokių plaukiojančių žolių tankiai, tai viens kits gudresnis mailiuks išmoksta po jom slėptis ir išlikti. O paaugusių jau nebesugeba nieks pavyti.
Papildyta:
QUOTE(*Carma @ 2016 06 18, 21:05)
O nera kokiu apsigimimu kai "tas pats kraujas"?  g.gif nes mano svieziai pirktos kelis mailius paleido su sulinkusiais stuburais...
Mano irgi kreveciu mazejo  doh.gif moles kai augo, vis daugejo krevetes,  o gupijos turbut labiau sueda  doh.gif

Apsigimimų nepastebėta. Užfiksuoti tik keli visai į tėvus nepanašūs. Tokie gamtos pirminiai variantai, o ne vėliau išvesti pagražinti. Na, bet žinant biologiją, nieko keisto-į ketvirtą kartą gali atsigimti.

Stuburas galėjo būti pažeistas ir neršto metu. Kartais atskirta patelė smarkiai duodasi neršykloje ir užgauna mažylius. Dar mes patys išgriebdami su sieteliu galime prispausti, o būna, kad pirmojo apsivaikavimo metu, sunkus atėjimas į pasaulį.

Man irgi visada daugiau būna gimusių patelių, nei patinų. Pagal gamtos taisykles, lyg ir logiška.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 06 18, 22:17)
Man irgi visada daugiau būna gimusių patelių, nei patinų.  Pagal gamtos taisykles, lyg ir logiška.

Pagal talmuda priklauso nuo kazkokiu vandens parametru arba nuo temperaturos. (Kai netingesiu - paziuresiu). Tada turi gimt 75 proc. pateliu ir 25 proc. patinu arba atvirksciai. O akvariumistu susirinkime girdejau, kad ir visa 100 proc. lyties ten tas kazkas ko neatsimenu lemia. Dar meginau gincytis, bet visi kieciausi akvariumistai sake, kad tikrai, tikrai 100 proc.
------
Gupkiu stuburo kreivumas ir yra ta genetine gupiju liga. Jo. Pagrinde del kraujomaisos, bet dar gali but del to, kad nescia patele gyvo maisto negavo ir dar del kazko. Be to (cia jau pats pastebejau) kartais stuburas buna islinkes ne i sona, o pasidaro kaip kupra. Tada gan erotiskai atrodo zuvyte lotuliukas.gif ... Ir gyvena sau kaip niekur nieko ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arvydas.: 19 birželio 2016 - 08:16
Radau!! Gupiuku stuburas dar gali iskrypt nuo ilgalaikio deguonies trukumo, o 75 proc. patinu gaunasi paprasta patina suporavus su tokiu kuris transformavosi i patele. (Nu lyg kokie "pedalai"). Pas gyvavedes taip jau buna. Ypac daznai pas kardininkus. O gupkiu ukyje dazniau pateles i patinus transformuojasi. Ir visai nebutinai del kazkurios lyties stokos. Manau, kad visos zioplos mergses uzaugusios nori but kietais bicais tongue.gif biggrin.gif
O vat kada 100 proc. pateliu gaunasi tai talmude ir neparasyta unsure.gif Mazu zinot? Man jau kaip ir aktualu g.gif
P.S. Cia nelabai durnas klausimas tai mazu ir vyriskam forume neissityciotu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 06 19, 08:57)
Radau!! Gupiuku stuburas dar gali iskrypt nuo ilgalaikio deguonies trukumo, o 75 proc. patinu gaunasi paprasta patina suporavus su tokiu kuris transformavosi i patele. (Nu lyg kokie "pedalai"). Pas gyvavedes taip jau buna. Ypac daznai pas kardininkus. O gupkiu ukyje dazniau pateles i patinus transformuojasi. Ir visai nebutinai del kazkurios lyties stokos. Manau, kad visos zioplos mergses uzaugusios nori but kietais bicais  tongue.gif  biggrin.gif
O vat kada 100 proc. pateliu gaunasi tai talmude ir neparasyta  unsure.gif  Mazu zinot? Man jau kaip ir aktualu  g.gif 
P.S. Cia nelabai durnas klausimas tai mazu ir vyriskam forume neissityciotu?  blush2.gif

Tada reikia ir man lyti pakeist ir lyst i vyru foruma lotuliukas.gif
Googlinu ir as to atsakymo g.gif nes ir pas mane moteros valdo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 06 19, 09:23)
Tada reikia ir man lyti pakeist ir lyst i vyru foruma  lotuliukas.gif
Googlinu ir as to atsakymo  g.gif nes ir pas mane moteros valdo biggrin.gif

Duok zinot ka primoglinsi smile.gif
Gal cia jau pas visus bus vien pateles? Siaip ar taip miestelis mazas; ilgainiui visi susimainaliojam ir pas visus tokios pacios galu gale gaunasi. Maniskes pvz is Vaidoseles, bet is kur jinai ispese tai ka as zinau... ax.gif
Anksciau budavo, kad gupkiu pateles kazkokio dopingo (su svirkstu ar kitaip) prifarsiruoja ir stumdo kaip didelius patinus arba itin margas, kolekcines pateles. Paskum tas margumas pradingdavo sulig chemijos galiojimo pabaiga, bet kokia itaka genofondui budavo padaryta tai ciort znajet. Dabar abejoju, kad kas nors tokiu "bizniu" uzsiimtu. Juo labiau, kad ir gupiju perdirbimo/isradinejimo bumas/mada senu seniausiai praeje. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 06 19, 10:18)
Duok zinot ka primoglinsi  smile.gif
Gal cia jau pas visus bus vien pateles? Siaip ar taip miestelis mazas; ilgainiui visi susimainaliojam ir pas visus tokios pacios galu gale gaunasi. Maniskes pvz is Vaidoseles, bet is kur jinai ispese tai ka as zinau...  ax.gif
Anksciau budavo, kad gupkiu pateles kazkokio dopingo (su svirkstu ar kitaip) prifarsiruoja ir stumdo kaip didelius patinus arba itin margas, kolekcines pateles. Paskum tas margumas pradingdavo sulig chemijos galiojimo pabaiga, bet kokia itaka genofondui budavo padaryta tai ciort znajet. Dabar abejoju, kad kas nors tokiu "bizniu" uzsiimtu. Juo labiau, kad ir gupiju perdirbimo/isradinejimo bumas/mada senu seniausiai praeje.  4u.gif

Pas mane is kikos buvo biggrin.gif grazus patinelis tas vadinamas gyvates odos rastu.

Va nufotkinau ta pastoviai atkrentancia zuvi, idedu nuodora kad didesne rodytu
http://www.part.lt/i...3201c26f565.jpg
Gal nustatysit kitokia liga, apsepus tokia buna, ant peleku balti taskiukai, matosi labiau kai isskleidzia.
Atsakyti
QUOTE(*Carma @ 2016 06 19, 11:39)
Pas mane is kikos buvo biggrin.gif grazus patinelis tas vadinamas gyvates odos rastu.

Va nufotkinau ta pastoviai atkrentancia zuvi, idedu nuodora kad didesne rodytu
http://www.part.lt/i...3201c26f565.jpg
Gal nustatysit kitokia liga, apsepus tokia buna, ant peleku balti taskiukai, matosi labiau kai isskleidzia.

Nepanasu i baisia liga. Pradziai pameginciau tik maisteli paivairint. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2016 06 19, 12:29)
Nepanasu i baisia liga. Pradziai pameginciau tik maisteli paivairint.  cool.gif

Tikrai nebaisi, nes pasveiksta biggrin.gif
Maisto labai ivairaus gauna, dabar vel padariau mixa visokio sauso maisto, spirulinos, tu saldytu kirmeliuku, darzoviu ir viska uzsaldziau. Pagal rijima - megstamiausias variantas thumbup.gif
Palaikiau ta zuvi kalio permanganate, pakelciau temp, bet sake gitarom nepatinka g.gif
Atsakyti