Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Onoff @ 2016 06 18, 11:05)
kai ka radau googleje, tai akys, ziaunos, pelekuciai kaip ir sveikuju viskas grazu, sviecia ryskiai, na atrodo kaip sveikieji burio draugai. Bet jei eini prie stiklo pabarbini i ji, tai ji pradeda plaukt kaip visos normaliai. Ir prie maisto vis nepirma nulekia. Dar vakar pastebejom, kad ji viena kart burbula pro burna paleido. Tai nezinau cia normalu ar nea?

Neonams nebudingi jokie burbulai schmoll.gif
O ka google zada? Gal svarbiausia ne pati liga, o nuo ko jin atsirado. Del vieno neono neverksim, bet reik dabot, kad ir kitiems taip nenutiktu. Uz tai ir sakau, kad vis tik geriau nukanalizuot ar bent jau izoliuot kol kas nors pasikeis
Atsakyti
na del to burbulo isleisto, ale radau jei zuvies nekoriduoti judesiai, ir jei keiciant akvariuma ant sieneliu , augalu ir taip toliau buvo daug oro burbuliuku, tai ir zuvys ju gali"prisiryti" ir sutrikdo jos sveikata, bet su laiku gali issivaikscioti is jos tas oras. Pries du menesius darem generalini valyma, ir istikro visas akvariumas buvo pilnas tu burbuliuku. Na tai tikrai mazu ji ju prisigaude unsure.gif
Atsakyti
O as snd papildyma nusipirkau.. 5 danijos, 1 gupijos patinas, ir 2 lapes.
Labai tikiuos, kad lapes prisides prie dumbliu naikinumo...

Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2016 06 18, 17:29)
O as snd papildyma nusipirkau.. 5 danijos, 1 gupijos patinas, ir 2 lapes.
Labai tikiuos, kad lapes prisides prie dumbliu naikinumo...

Tikrai prisidės. Viena laputė prižiūri 40-50 ltr. plotą, tai tau dviejų tikrai užteks. Tiesa, nesitikėk, kad blizgins stiklus, jie kaip žaliavo, taip žaliuos. Bet augaliukai, dekoracijos bus nublizgintos. Nors ant anubio lapų žali dumbliai klesti-kažkaip nemėgsta juos aptarnauti. Gal taviškės bus darbštesnės.

O kur visą gyvastį pirkai?
Papildyta:
QUOTE(Onoff @ 2016 06 18, 15:15)
na del to burbulo isleisto, ale radau jei zuvies nekoriduoti judesiai, ir jei keiciant akvariuma ant sieneliu , augalu ir taip toliau buvo daug oro burbuliuku, tai ir zuvys ju gali"prisiryti" ir sutrikdo jos sveikata, bet su laiku gali issivaikscioti is jos tas oras. Pries du menesius darem generalini valyma, ir istikro visas akvariumas buvo pilnas tu burbuliuku. Na tai tikrai mazu ji ju prisigaude unsure.gif

Gaila tavo neoniuko, bet mažai tikėtina, kad geruoju baigsis. Aš jau tokį peržegnoju. Jei visi kiti šustri, tai nebekreipk dėmesio ir palik gamtai jo gyvybės klausimą išspręsti. Čia viską lemia jo genetika.
Dėl burbuliukų. Esu mačiusi, kad žuvys kartais išleidžia vieną burbulą, bet toliau be problemų gyvena. Nemanau, kad akvos valymas prieš 2 mėn. tam turėjo įtakos. Pats pagalvok, ar nebūtų keista, jei prikirstum baltos mišrainės per vieną galą, o burbulus pradėtum leisti pro kitą galą tik po 2 mėn.? lotuliukas.gif Kažkaip su logika prasilenkta g.gif
Atsakyti
na tai google prideda fantazijos😀 zudyt nenoriu, turbut paliksim ji taip plaukt, jei situacija bloges, atsisveikinsim
Atsakyti
Pirkau Dvaro turguje is prekeiviu (tiksliau is tos parduotuvez savininko).

Na man stiklai dar dar.. bet augaliukai tai apejo dumbliais.. krasciukai.. na bandau varianta ir tiek.. smile.gif

O del to neono... na man pecilija viena irgi buvo jau nurasyta.. tupejo tarp zoliu, neede.. kokias 4 dienas.. kas ryta eidavau ziuret, ar dar ne pilvu i virsu plaukia.. bet eme ir atsigavo smile.gif
Vel plaukia, eda..

Vat tik nesuprantu.. buvau isvaziavus atostogu 4 dienas, mama buvo paskirta uki priziuret.. bet eme ir dvi gupijos uzsilenke. Na buvo karstesni orai.. bet.. toks jausmas, kad zuvytes nuliudo, kad manes nebuvo ir isejo.. bet aisku kad cia tik interpretacija ir realiai taip turbut nera.
Visos kitos viskas ok. Zodziu, nepaaiskinamos priezastys.

Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2016 06 18, 19:33)
Pirkau Dvaro turguje is prekeiviu (tiksliau is tos parduotuvez savininko).

Na man stiklai dar dar.. bet augaliukai tai apejo dumbliais.. krasciukai.. na bandau varianta ir tiek.. smile.gif

O del to neono... na man pecilija viena irgi buvo jau nurasyta.. tupejo tarp zoliu, neede.. kokias 4 dienas.. kas ryta eidavau ziuret, ar dar ne pilvu i virsu plaukia.. bet eme ir atsigavo smile.gif
Vel plaukia, eda..
Vat tik nesuprantu.. buvau isvaziavus atostogu 4 dienas, mama buvo paskirta uki priziuret.. bet eme ir dvi gupijos uzsilenke. Na buvo karstesni orai.. bet.. toks jausmas, kad zuvytes nuliudo, kad manes nebuvo ir isejo.. bet aisku kad cia tik interpretacija ir realiai taip turbut nera.

Laputėm labai patinka tie pūkuoti kraščiukuose bujojantys dumbliai. Turėtų greit vaizdas pagerėti.

Pecilijos kartais slepiasi nuo patinų arba lenda kur į tankumyną prieš nerštą. Gupkės greičiau persiputo vienu kartu daugiau gavę.

Jei pecilijų nori, tai turiu raudonų, o oranžinių kokią suaugusią patelką pagauti galiu. Dar atsirado sraigių žudikių vada, tai irgi galima parankioti.

Aš šiandien žadėjau į turgų važiuoti ir dar vazonikų gražių molinių paieškoti savo parodiniam sukulenčiukam, bet... Naktį per tą padraiką vėją neišsimiegojau, ryte prabudau surūgusi ir vėjo lankstomi medžiai noro kišti laukan nosį nepaskatino. Pagalvojau, kad turguj irgi žuvininkų nerasiu-likau namie. O, va, prašoviau-aukojosi žmogeliai.

Mano 40 ltr. akve irgi netektys: 4 lialiusai ir 2 otai kažkur išgaravo. Matyt nepatiko gyvenimas su raudonų pecilijų gauja, nes tos, tai klesti. Labai gaila šių žuviukų, nes tikrai labai patiko. Na reiks kada atstatyti nuostolius.

O šiaip, turi akvą, tai būk pasiruošęs, kad vis bus nabašnikų ir reiks pastoviai pinigus leisti atpirkinėjimui.
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2016 06 18, 19:33)

Gal mama persere? Per 4 dienas jau galejo ir nusitrucint; ypac jei dar ir kokia uzslepta liga turejo.
Kazkada teciui buvau palikes tai radau zuvytes pro dumbla besibraunancias; vandens per visokius "plotkelius" jau beveik nesimate biggrin.gif Buvau nurodes kiek sert, bet sake: "Tai, kad jos labai norejo" biggrin.gif
Dab tik zmona seria, o jei jos nera - tada NIEKAS. (Mano pirstai per stori). Is pradziu irgi perserdavo, bet dabar jau isicinkino lotuliukas.gif
Atsakyti
Vis svajoju apie autoserykla.. keliauja is ebay, bet ilgokai..

Gal ir persere.. nebuvau 4 paras, liepiau sert kas antra diena.. sakiau pilt tiek, kiek druskos i kotletus smile.gif) bet gupijos patinas buvo jau toooks lavonas, lyg butu pries tris dienas nudveses.. tarp zoliu vos radau.. pelekai nugriauzti.. nu zodziu.. jei taip savaite nebuciau, tai turbut butu buves sunaikintas..

Is tiesu turiu dvi helenas. Ir jos man stipriai sumazino sraigiu. Bet kazkaip sraiges gi irgi dumblius eda ir prie svaros prisideda.. galvoju, gal man trimitininku kokia sauja isimest?
Panasu, kad helenos eda greiciau, nei trimitai ir gruntines veisiasi..

Na ta atpirkinejima truputi sumazina mailius.. va neseniai ileidau i didiji akva pirmaja gupija, kuria isauginau trilitriniam.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 06 18, 20:09)
Mano 40 ltr. akve irgi netektys: 4 lialiusai ir 2 otai kažkur išgaravo. Matyt nepatiko gyvenimas su raudonų pecilijų gauja, nes tos, tai klesti. Labai gaila šių žuviukų, nes tikrai labai patiko. Na reiks kada atstatyti nuostolius.

Pas mane otai aplamai trumpai tepabuvo... gaila gitaros irgi nevisos jau yra, jei gausiu pigiau, pasiimsiu daugiau.
Gupijom jau ieskau namu, nes misraine biggrin.gif bet praejusi savaitgali endleriuku gavau, labai patiko, spejo ir mailiaus ju atsirast, laiku atskyriau patele.
O viena molinezija kazko daznai sirguliuoja, lyg i manus panasu, tai praeina tai vel uzeina, bet tik tai vienai doh.gif
Atsakyti
O man jau atsibodo terliotis su mailiumi. Prisiveisiau kiek norėjau ir gana. Išneršia bendrame akve, kiek lieka gyvų, tiek auga.
Papildyta:
QUOTE(*Carma @ 2016 06 18, 20:42)
O viena molinezija kazko daznai sirguliuoja, lyg i manus panasu, tai praeina tai vel uzeina, bet tik tai vienai  doh.gif

Gal ne manai, jei tik viena serga. Būtų manai-masiškai prikibtų visoms. Gal tik keli balti manų taškeliai? Tada pabūna 3-7 dienas ir prapuola be pasekmių.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 06 18, 20:51)
O man jau atsibodo terliotis su mailiumi. Prisiveisiau kiek norėjau ir gana. Išneršia bendrame akve, kiek lieka gyvų, tiek auga.
Papildyta:
Gal ne manai, jei tik viena serga. Būtų manai-masiškai prikibtų visoms. Gal tik keli balti manų taškeliai? Tada pabūna 3-7 dienas ir prapuola be pasekmių.

Molineziju mailiaus kai nemazai iskrito augant, tai prisaugau dar. Kas domina, tuos prilaikau biggrin.gif
Gal ir ne manai g.gif bet taip atrodo lyg apsipesioja (gal tas koks ten glitus sluoksnis...), keli balksvi taskiukai, paplaukioja ramiau suglaudus uodega. Nuo pakeltos temperaturos ar vaistu vel viskas ok.
Atsakyti