Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(mylima2007 @ 2016 05 16, 22:36)
Suprantu, kad atsakymai i mano klausimus gal imanomi nelabi vienareiksmiski, bet...
1. Dumbliai labiau megsta sviesa ar tamsa? T.y. esant dumbliam apsvietima labiau reiktu mazint ar didint?
2. Dumbliai labiau megsta didesne ar mazesne srove?
3. Ar oro burbuliatorius turi reiksmes dumbliams?

Bandysiu pateikti savo praktinius pastebėjimus.

1. Rudadumblis esant didesniam apšvietimui sparčiai nyksta.
Žalias taškinis- sumažinus apšvietimą mažėja. Prie lempos flora-mažiau dauginasi. Esant apšvietimui sun arba akvariumui gaunant saulės šviesos-pradeda sparčiau daugintis. Jo ant stiklo dengiasi daugiau ten, kur krinta daugiau šviesos.
Barzda auga arčiau šviesos, vadinasi mėgsta šilumą ir apšvietimą.
Melsvadumblis -tiesiog klesti esant stipriam apšvietimui.
Juodas dumblis atsirandantis prie akvos stiklo ties grunto riba-atsiranda dažniausiai tik gaudamas tiesioginės šviesos nuo lango pusės.

2. Barzdai ir rudadumbliui srovė patinka, žaliajam nepastebėta.
Siūliniam, melsvadumbliui-nepatinka, jiems duok šviesos ir ramybę.
3. Manau, kad turi, nes duoda srovę. O judėjimas nepatinka ramybę mėgstantiems.
pvz; melsvadumblis niekada nėra bandęs įsikurti arti burbuliatoriaus. Aplink taip, bet ne ten kur burbuliukų plotas.
Atsakyti
Gal pravers dar tokia nuoroda

Jau 7 sraigiu kokonai doh.gif 1 nukrapsciau nes trukde atidarinet. Idomu koks procentas gyvens, jei daug - reikes mazinti g.gif
Atsakyti
Šiandien kaimynka, prie kavos, patarė nakčiai filtrą išjungt... Tai susipykom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(chypsa @ 2016 05 18, 09:04)
Šiandien kaimynka, prie kavos, patarė nakčiai filtrą išjungt... Tai susipykom biggrin.gif

Teisingai kad susipykot biggrin.gif
O jei rimtai, tai pas mailiu su krevetem as nakciai isjungiu blush2.gif zinau kad negalima... Bet...nieko blogo nepastebejau. O ir pailsi visi nuo sroves, nes pagal litraza ir stipruma perdidele.
Atsakyti
Mano krevetynas Nr. n biggrin.gif . Niekaip nerandu taško, iš kurio geriausia fotografuot doh.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Aišku, šita invzija augalams nepatiko - kol kas tokie susitraukę, mąsto, ką čia daryt...

Atsakyti
Susipažinimas biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2016 05 19, 00:05)
Susipažinimas biggrin.gif
user posted image

Kaip gražu. Atrodo kad meilė iš pirmo žvilgsnio biggrin.gif. Kokia veislė šuns jei nepaslaptis? blush2.gif
Atsakyti
snauceris.

O as jau turiu tropheus bemba pasileidus 5 maziukus, ziuresim kaip cia gausis smile.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2016 05 19, 07:28)
Kaip gražu. Atrodo kad meilė iš pirmo žvilgsnio  biggrin.gif. Kokia veislė šuns jei nepaslaptis?  blush2.gif

QUOTE(Eri` @ 2016 05 19, 07:50)
snauceris.

O as jau turiu tropheus bemba pasileidus 5 maziukus, ziuresim kaip cia gausis smile.gif thumbup.gif  wub.gif

CVERGšnauceris mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2016 05 18, 22:36)
Mano krevetynas Nr. n  biggrin.gif .

Labai gražu wub.gif wub.gif wub.gif Aš kažkokį medį igi norėčiau pas save pasidaryti

REIKIA NUOMONIŲ /PATARIMO...
Kur gaminam akvariumą siūlo mums į jį daryti šachtą, - akvas ~300ltr... Bet kiek čia kuri savo rodėt, - nemačiau bent pas nei vieną tokio reikalo. Kokie pliusai-minusai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prometėja: 19 gegužės 2016 - 08:31
QUOTE(evora @ 2016 05 11, 20:58)
Jei domėjaisi, daryk kaip tau atrodo.
Buvo laikas, kai ,,Amanijos" savininkas labai primygtinai siūlė man pradėt auginti diskusus. Jais domėjausi ir žavėjausi, buvau prisirinkusi įvairiausios informacijos, bet nedrįsau prasidėti. Brangi žuvis, daug dėmesio reikalaujanti, sudėtinga išlaikyti. Man skaliaras suaugęs nusibaigia ir tai vaikštau lyg draugą palaidojus, o čia tokią žuvį prarasti būtų labai skausminga-ne mano nervams.
Parašyk ateityje kaip tau sekasi su jais. Ar pavyks visus išsaugoti. Gal ir foto kokią įmesk-įdomu į tokią egzotiką akis paganyti.
Pas mus tik Žydrynė diskus laiko. Maniau gal atsišauks į tavo žinutę, bet... retai bepasirodo.
Gali bandyti kreiptis į

http://www.aquascape.lt/forumas

ten ji dar pasirodo. Be to, tavo problemą padės išspręsti tikri profesionalai daug akvų visokiausių turintys ir net  dalyvaujantys tarptautiniuose konkursuose.
Jei rimtai užkibus esi-tikrai bandyk su jais palaikyti kontaktą.

Aciu labai 4u.gif retai ir as uzsuku,pazadu ikelt nuotraukytes,kai tik isskaidres vanduo,judam ta linkme,jau daug daug geriau thumbup.gif. Dar nupirkau ir sian idejau Purigen ,tas sako stebuklus daro ir lb dar noriu uv sterilizatoriu nupirkt,tas taip pat ne tik su dumbliais ir ligom kovoja,bet ir su vandens skaidrumu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2016 05 18, 23:36)
Mano krevetynas Nr. n  biggrin.gif . Niekaip nerandu taško, iš kurio geriausia fotografuot doh.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Aišku, šita invzija augalams nepatiko - kol kas tokie susitraukę, mąsto, ką čia daryt...

Visai gražus akva 4u.gif
Atsakyti