Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(edneta @ 2016 05 10, 12:25)
Sveikos, reik patarimo  4u.gif  Turiu apie 75litru akvariuma su 1 kardonesio patele 1 sinodontis ir 3 pecilijos + 4 mazytes pecilijos ir 1 maziukas kardonesis + 2 dar mazesnes pecilijos ir pries pora dienu  uzmaciau dar permatomas pasislepusias 2, bet jau is patirties zinau kad ju gali buti ir daugiau pasislepusiu. Klausimas kada jos baigs daugintis nes kai pradejo tai jau trecia vada o akvariumas nu ne toks didelis  doh.gif Pradzioj galvojau sinodontis sues mazytes pergyvenau nu bet dabar galvoju gal ir galetu nes kaip ir problema su jomis bus jei ir toliau taip  g.gif

Jei klausi apie gyvavedes, tai niekada jos nebaigs daugintis, greičiau jau numirs.

Turiu ir aš pecilijų būrį. Anksčiau mailių auginau, popinau, atskirame akve laikiau. Prisiauginau, palikau kiek man reikia, kitas išdovanojau, į pardę pridaviau. Atsibodo tas nesibaigiantis vaikų lopšelis ir nebesiterlinu. Akvariumą mailiaus panaikinau, maistą, elektrą ir savo laisvalaikį sutaupiau. 319 ltr. akve 20 oranžinių ir trispalvių pecilijų neršia pastoviai, bet mailiaus nebegaudau, yra kas veikti skaliaram. Kadangi daug žolių, tai mažylių kažkiek išgyvena.
40ltr. akve plaukioja raudonos 3 pecilijos ir pulkas vaikų. Dar iki mėn. galo paauginsiu ir išdalinsiu. Pasiliksiu kokias 6 ir užteks.
Ateityje noriu to ar nenoriu, bet mailiaus bus. Teks vėl kam nors dovanoti.

Papildyta:
QUOTE(Erika E @ 2016 05 10, 08:20)
Vanduo keiciasi automatiskai, per para 30 % pasikeicia,kur jau daugiau sad.gif
Del disku temperatura 30 ,negaliu mazint :/
Del zuvu kiekio suprantama smile.gif bus atrinkti diskai,ju nebus 10,o ir acaru tik pora,kai tik lytis pasimatys,o gal visai i kita akva iskeliaus smile.gif
Del maitinimo,tai viskas del diskiuku,jie mazi,juos reikia daznai maitint,kitaip neuzaugs grazus,uzsitrauks sad.gif
Aciu uz patarimus,bandysiu dar pilt geruju bakteriju ir dazniau nusiurbt dugna smile.gif

Dėl to vandens automatiško keitimosi nelabai ir supratau. Įdomu kas jums tai patarė?
Jei vanduo pastoviai atnaujinamas tokiais tempais, tai nespės gerosios bakterijos ir pasidauginti, ir pasidarbuoti. Nematau tikslo jas pilti. O pastovus, kasdienis vandens atnaujinimas neleidžia įsivažiuoti akvos pilnaverčiam ciklui.
Bet gal aš blogai mąstau. Būtų įdomu išgirsti labiau patyrusių nuomonę.

Dėl diskusų-mano pasiūlyta temperatūra ir yra tinkama jiems. 30 yra maximumas. Bet jei jūs tvirtai žinote, kad tokia turi būti, vadinasi vėl kažkas perkant žuvis jums liepė tokią palaikyti. Palaikykit, sprendžiat jūs.
Atsakyti
QUOTE(Erika E @ 2016 05 10, 08:20)
Vanduo keiciasi automatiskai, per para 30 % pasikeicia,kur jau daugiau sad.gif
Del disku temperatura 30 ,negaliu mazint :/
Del zuvu kiekio suprantama smile.gif bus atrinkti diskai,ju nebus 10,o ir acaru tik pora,kai tik lytis pasimatys,o gal visai i kita akva iskeliaus smile.gif
Del maitinimo,tai viskas del diskiuku,jie mazi,juos reikia daznai maitint,kitaip neuzaugs grazus,uzsitrauks sad.gif
Aciu uz patarimus,bandysiu dar pilt geruju bakteriju ir dazniau nusiurbt dugna smile.gif

Pas mane akvoje baltas gruntas/žvyriukas, tai apie porą mėn vanduo kažkoks neskaidrus balkšvas laikėsi, - galvojau gal čia nuo dugno vis kyla tas baltumas... susitvarkė kai padidinau filtro srovės stiprumą... ir dar pačią srovę nukreipiau kitu kampu 4u.gif Tik pas mane 54ltr akva su paprastu filtru 4u.gif
Atsakyti
Nu nesuprantu, kaip jums tas mailius isgyvena. Pas mane lyg ir ragalapis plaukioja, lyg ir zoliu daug..nu bet tik atsiveda, viska sueda. 4 gupiju pateles ,bet pavyko isgelbet tik 2 gupijukus..vis neuzmatau, kada atsiveda..arba super greit sueda.. sad.gif(
Belieka tik narsykloj narsint, bet tai mazai vietos joje..
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2016 05 10, 21:35)
Nu nesuprantu, kaip jums tas mailius isgyvena. Pas mane lyg ir ragalapis plaukioja, lyg ir zoliu daug..nu bet tik atsiveda, viska sueda. 4 gupiju pateles ,bet pavyko isgelbet tik 2 gupijukus..vis neuzmatau, kada atsiveda..arba super greit sueda.. sad.gif(
Belieka tik narsykloj narsint, bet tai mazai vietos joje..

Ir aš nemaniau, kad didžiajam akve išgyvens su skaliarais. Bet seniai akvą beravėjau, ten prisidaugino iš Anglijos botanikos sodo parkeliavusi Hygroryza Aristata ir visas paviršius tiek padengtas, kad skaliarai nebegali mailiaus pačiupti. Reik vežti priduoti į pardę augaliukus, bet nėr laiko nei tvarkytis, nei važinėti.
Atsakyti
Vakar idejau gupija i nersykla. Siandien ryte ziuriu, nera.. suskaiciuoju zuvis akvariume - plaukioja sau. Nu tai reiskia, kad issoko is nersyklos. O jos bortas virs vandens apie 1.5-2cm.
Vyraa juokiasi, sako, zuvis pabego kaip per multika "Zuviukas Nemo" smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2016 05 11, 06:07)
Vakar idejau gupija i nersykla. Siandien ryte ziuriu, nera.. suskaiciuoju zuvis akvariume - plaukioja sau. Nu tai reiskia, kad issoko is nersyklos. O jos bortas virs vandens apie 1.5-2cm.
Vyraa juokiasi, sako, zuvis pabego kaip per multika "Zuviukas Nemo" smile.gif))

Aš dabar neršykloj mailiuką auginu, - kiek pavyko išgelbėti iš bendro akvariumo. Ryte atsivedė ir gupija ir molė, - tai jeigu tik pamatai kad plona, - patikrint ar ties ragalapiu nesislepia koks žuviukas smile.gif)) O pati žuvis neršykloje ir pas mane lb stresavo, - bandė iššokt irgi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 05 10, 21:09)
Dėl to vandens automatiško keitimosi nelabai ir supratau. Įdomu kas jums tai patarė?
Jei vanduo pastoviai atnaujinamas tokiais tempais, tai nespės gerosios bakterijos ir pasidauginti, ir pasidarbuoti. Nematau tikslo jas pilti. O pastovus, kasdienis vandens atnaujinimas neleidžia įsivažiuoti akvos pilnaverčiam ciklui.
Bet gal aš blogai mąstau. Būtų įdomu išgirsti labiau patyrusių nuomonę.

Dėl diskusų-mano pasiūlyta temperatūra ir yra tinkama jiems. 30 yra maximumas. Bet jei jūs tvirtai žinote, kad tokia turi būti, vadinasi vėl kažkas perkant žuvis jums liepė tokią palaikyti. Palaikykit, sprendžiat jūs.

Oi kaip tingiu daug rasyt biggrin.gif pilna straipsniu,info apie protoka... Tai tikrai yra gerai ir lb palengvina darba,nereik tiek vandens keist kibirais,slangom,daug kas statosi jei akva virs 400 l...vieno nedurno diskusisto zodziai:"Pats ciklas vyksta "ant kažko", t.y. reikalinga tam tikra medžiaga, ant kurios ir "gyvena" taip vadinamos "bakterijos" kurios dirba tą sunkų darbą, kurį mes vadiname azoto ciklu (t.y. filtrų užpildai, gruntas ir pan.). Vanduo pats savaime tėra terpė, o protoka tiesiog pakeičia dalį vandens, tai viena, antra, tas vandens pasikeitimas sąlygotas ganėtinai ilgo laiko tarpo (pvz. 30-40 proc. tūrio per parą), o ne vienu ypu (net vienu ypu ne bėda, jei tai ne 100 porc. tūrio) ".
Atsakyti
Del temperaturos diskams,ilgai neieskojus,kad ir cia :http://aquariumas.blogas.lt/diskusai-1.html geriausia 30, max. 32, min. 27...as bendrauju su daug diskusu augintoju,veiseju,skaiciau daug straipsniu uzsienio kalbomis,tikrai domejaus ir ruosiau akva diskams,tai del temperaturos,istiems jiems geriausia 30 wink.gif va del vandens kokybes,testu maziau domejau,del to uzklausiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika E @ 2016 05 11, 16:06)
Del temperaturos diskams,ilgai neieskojus,kad ir cia :http://aquariumas.blogas.lt/diskusai-1.html geriausia 30, max. 32, min. 27...as bendrauju su daug diskusu augintoju,veiseju,skaiciau daug straipsniu uzsienio kalbomis,tikrai domejaus ir ruosiau akva diskams,tai del temperaturos,istiems jiems geriausia 30 wink.gif va del vandens kokybes,testu maziau domejau,del to uzklausiau  ax.gif

Jei domėjaisi, daryk kaip tau atrodo.
Buvo laikas, kai ,,Amanijos" savininkas labai primygtinai siūlė man pradėt auginti diskusus. Jais domėjausi ir žavėjausi, buvau prisirinkusi įvairiausios informacijos, bet nedrįsau prasidėti. Brangi žuvis, daug dėmesio reikalaujanti, sudėtinga išlaikyti. Man skaliaras suaugęs nusibaigia ir tai vaikštau lyg draugą palaidojus, o čia tokią žuvį prarasti būtų labai skausminga-ne mano nervams.
Parašyk ateityje kaip tau sekasi su jais. Ar pavyks visus išsaugoti. Gal ir foto kokią įmesk-įdomu į tokią egzotiką akis paganyti.
Pas mus tik Žydrynė diskus laiko. Maniau gal atsišauks į tavo žinutę, bet... retai bepasirodo.
Gali bandyti kreiptis į

http://www.aquascape.lt/forumas

ten ji dar pasirodo. Be to, tavo problemą padės išspręsti tikri profesionalai daug akvų visokiausių turintys ir net dalyvaujantys tarptautiniuose konkursuose.
Jei rimtai užkibus esi-tikrai bandyk su jais palaikyti kontaktą.
Atsakyti
kur Klaipėdoje rasti kvarcinio smėlio 0.4-0.8 mm. Senukuose yaa 0-0.4 mm, kitur negražus kaip žvyras.
Atsakyti
QUOTE(chypsa @ 2016 05 13, 08:11)
kur Klaipėdoje rasti kvarcinio smėlio 0.4-0.8 mm. Senukuose yaa 0-0.4 mm, kitur negražus kaip žvyras.

Mamba zoo 4u.gif
Atsakyti
Kas pas akvariumus naujo? ax.gif

Pas mane tai ramiai kazkaip visi, tik ampuliarijos kaip pamise kiausiniu kokonus deda doh.gif
O visi kiti ramiai sau auga smile.gif
Atsakyti