QUOTE(edneta @ 2016 05 10, 12:25)
Sveikos, reik patarimo Turiu apie 75litru akvariuma su 1 kardonesio patele 1 sinodontis ir 3 pecilijos + 4 mazytes pecilijos ir 1 maziukas kardonesis + 2 dar mazesnes pecilijos ir pries pora dienu uzmaciau dar permatomas pasislepusias 2, bet jau is patirties zinau kad ju gali buti ir daugiau pasislepusiu. Klausimas kada jos baigs daugintis nes kai pradejo tai jau trecia vada o akvariumas nu ne toks didelis Pradzioj galvojau sinodontis sues mazytes pergyvenau nu bet dabar galvoju gal ir galetu nes kaip ir problema su jomis bus jei ir toliau taip
Jei klausi apie gyvavedes, tai niekada jos nebaigs daugintis, greičiau jau numirs.
Turiu ir aš pecilijų būrį. Anksčiau mailių auginau, popinau, atskirame akve laikiau. Prisiauginau, palikau kiek man reikia, kitas išdovanojau, į pardę pridaviau. Atsibodo tas nesibaigiantis vaikų lopšelis ir nebesiterlinu. Akvariumą mailiaus panaikinau, maistą, elektrą ir savo laisvalaikį sutaupiau. 319 ltr. akve 20 oranžinių ir trispalvių pecilijų neršia pastoviai, bet mailiaus nebegaudau, yra kas veikti skaliaram. Kadangi daug žolių, tai mažylių kažkiek išgyvena.
40ltr. akve plaukioja raudonos 3 pecilijos ir pulkas vaikų. Dar iki mėn. galo paauginsiu ir išdalinsiu. Pasiliksiu kokias 6 ir užteks.
Ateityje noriu to ar nenoriu, bet mailiaus bus. Teks vėl kam nors dovanoti.
Papildyta:
QUOTE(Erika E @ 2016 05 10, 08:20)
Vanduo keiciasi automatiskai, per para 30 % pasikeicia,kur jau daugiau
Del disku temperatura 30 ,negaliu mazint :/
Del zuvu kiekio suprantama bus atrinkti diskai,ju nebus 10,o ir acaru tik pora,kai tik lytis pasimatys,o gal visai i kita akva iskeliaus
Del maitinimo,tai viskas del diskiuku,jie mazi,juos reikia daznai maitint,kitaip neuzaugs grazus,uzsitrauks
Aciu uz patarimus,bandysiu dar pilt geruju bakteriju ir dazniau nusiurbt dugna
Del disku temperatura 30 ,negaliu mazint :/
Del zuvu kiekio suprantama bus atrinkti diskai,ju nebus 10,o ir acaru tik pora,kai tik lytis pasimatys,o gal visai i kita akva iskeliaus
Del maitinimo,tai viskas del diskiuku,jie mazi,juos reikia daznai maitint,kitaip neuzaugs grazus,uzsitrauks
Aciu uz patarimus,bandysiu dar pilt geruju bakteriju ir dazniau nusiurbt dugna
Dėl to vandens automatiško keitimosi nelabai ir supratau. Įdomu kas jums tai patarė?
Jei vanduo pastoviai atnaujinamas tokiais tempais, tai nespės gerosios bakterijos ir pasidauginti, ir pasidarbuoti. Nematau tikslo jas pilti. O pastovus, kasdienis vandens atnaujinimas neleidžia įsivažiuoti akvos pilnaverčiam ciklui.
Bet gal aš blogai mąstau. Būtų įdomu išgirsti labiau patyrusių nuomonę.
Dėl diskusų-mano pasiūlyta temperatūra ir yra tinkama jiems. 30 yra maximumas. Bet jei jūs tvirtai žinote, kad tokia turi būti, vadinasi vėl kažkas perkant žuvis jums liepė tokią palaikyti. Palaikykit, sprendžiat jūs.