Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Laba diena. Sveikinu mokytojas su gražiausia metų švente 4u.gif

QUOTE(VDG @ 2016 08 29, 17:04)
[
Enija, kas naujo, kaip sekasi ????

ką tik po atostogų, vakar vėlai vakare įžengiau į namus, o šiandien jau rugsėjis.
Atsakyti
Labas rytas,

Šventės

Laisvės diena (1997 m. liepos 3 d. Atmintinų dienų įstatymu rugpjūčio 31 d. Išsivadavimo dienos minėjimas perkeltas į rugsėjo 1 d. kaip Laisvės dieną);
Mokslo ir žinių diena (Mokslo metų pradžia);
Libija – Revoliucijos šventė;
Slovakija – Konstitucijos diena;
Uzbekistanas – Nepriklausomybės atkūrimas;

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1431 – Čartoriske sudarytos lietuvių ir lenkų paliaubos;
1432 – surengtas sąmokslas prieš Švitrigailą, kuris paspruko į Polocką;
1435 – Pabaisko mūšis;
1655 – rusų kariuomenė sudegino Zapyškį;
1921 – įkurtas Kauno jachtklubas;
1939 – Kauno meno mokyklai suteiktas aukštosios mokyklos statusas;
1944 – atkurti 1943 m. uždaryti Vilniaus ir Kauno universitetai;
2005 – įkurta internetinė radijo stotis „Gaudeamus“;
2006 – pradėjo veikti radijo stotis „Opus 3“.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1870 – Prancūzijos-Prūsijos karas: Prūsija laimėjo Sedano mūšį;
1897 – Bostone atidaryta pirma požeminė metro linija Šiaurės Amerikoje;
1914 – Sankt Peterburgas pervadintas Petrogradu;
1923 – žemės drebėjimas nusiaubė Tokiją ir Jokohamą, nusinešdamas apie 100 000 žmonių gyvybių;
1939 – Vokietija užpuolė Lenkiją: prasidėjo Antrasis pasaulinis karas;
1969 – patvirtintas Libijos himnas;
1972 – Reikjavike (Islandija) amerikietis Robert James Fischer nugalėjo rusą Borisą Spaskį ir tapo šachmatų pasaulio čempionu;
1983 – SSRS naikintuvas numušė Pietų Korėjos avialinijų lėktuvą;
1985 – Atlanto vandenyno dugne aptiktos „Titaniko“ nuolaužos;
2004 – Šiaurės Osetijoje ginkluoti užgrobikai įsiveržė į Beslano miestelyje esančią mokyklą ir paėmė 500–1400 žmonių (daugiausiai vaikų) įkaitais. Įkaitų drama nusinešė virš 150 gyvybių, mažiausiai 556 žmonių sužeista.

user posted image

Enija, smagiai uždarei vasarą thumbup.gif

Aurute, jau rugsėjis, viskas stos į savo vėžes 4u.gif
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

Šventės

Vietnamas – Nepriklausomybės diena (nuo Prancūzijos, 1945 m.).

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1991 – JAV pripažino Lietuvos nepriklausomybę;
2000 – akrobatinio skraidymo pasaulio čempionas Jurgis Kairys Kaune atliko skrydį po pėsčiųjų tiltu aukštyn ratais

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

31 m. pr. m. e. – Oktaviano laivynas nugalėjo Marko Antonijaus ir Kleopatros pajėgas Akcijaus jūrų mūšyje.
1945 – baigėsi Antrasis pasaulinis karas: Japonija kapituliavo.
1969 – Niujorko „Chemical Bank“ įrengė pirmąjį bankomatą, naudojantį magnetines korteles.
1990 – Padniestrė paskelbė nepriklausomybę nuo Moldavijos TSR.
1991 – JAV pripažino Lietuvos, Latvijos ir Estijos nepriklausomybes.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nikune @ 2016 09 01, 10:38)
Aurute, jau rugsėjis, viskas stos į savo vėžes  4u.gif

AČIŪ, Nikune aciuks.gif . Jau viskas gerai thumb_yello.gif . Man kiekviną rugpjūčio galą taip būna. Jau galvoju, kad iš ilgesio g.gif . Nes kai pamatau vaikus, viskas akimirksniu sugrįžta į savo vietas bis.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2016 09 02, 13:21)
. Man kiekviną rugpjūčio galą taip būna. Jau galvoju, kad iš ilgesio  g.gif . Nes kai pamatau vaikus, viskas akimirksniu sugrįžta į savo vietas bis.gif .

Mokytoja iš pašaukimo thumbup.gif ,

Gyvenam dar ir mes .Turim 79 vaikus, bet čia ir su darželinukais ir su priešmokyklinukais ax.gif .Liūdniausia tai su vyresniaisiais.Devintokų nebėra nuo šio rudens, tai tik dešimtokų klasė, ir du klasių junginiai.Dviejų aukštų tipiniame mokyklos pastate užimtos tik 3 klasės verysad.gif .Ir tą pastatą reiks šildyti visą žiemą....Direktorius laikinai einantis pareigas, reikėjo išsirinkt iš savų, ir dirbs kol mokykla užsidarys.Darželis, pradinės klasės, valgykla, salė yra kitame pastate.Ten yra net šildomos grindys, bet tebėra seni langai.Kažkada tas pastatas ir teliks, bus daugiafunkcis centras.Turbūt dabar ir etatai bus mažinami, nors dar niekas nesako nieko.Tokios nelabai linksmos nuotaikos pradant naujus mokslo metus...
Atsakyti
Va ir bjauriausias tas mokyklų uždarymas verysad.gif . O pastatus tai vis vien reikia išlaikyt...
Pasikalbu su mokytojomis iš kitų rajonų, tai ten irgi anaši padėtis. Džiaugiasi, kad dar metus gyvuos... o toliau - nežinia g.gif .
Atsakyti
Ai dar užmiršau pirma parašyti.Vakar išleidom vieną mokytoją (mano dviejų dukrų pirmąją mokytoją)į pensiją.Tai nuo vakar tapau seniausiai dirbančia kolektyve ax.gif Pagal amžių yra ir senesnių už mane, bet dirbti jie atėjo tada, kai aš jau dirbau ax.gif Nuo vakar man prasidėjo 29-ieji darbo metai šioje darbovietėje ax.gif
Atsakyti
Bangele, tu jau tikra veteranė. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurute: 03 rugsėjo 2016 - 05:48
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Aurute, o atrodė tik laikinai padirbsiu, kol maži vaikai praaugs, leidau tada į darželį, trečioji tebuvo vienų metų ir penkių mėnesių, sūnus 6 metų, į pirmą klasę, o vidurėlė keturių metukų.Darželis dirbo iki 6 vakaro, o agronomo diena pasibaigdavo temstant, tai man buvo savotiškas išsigelbėjimas ax.gif .Paskui išsiardė kolūkiai, visi tapo bedarbiais, o aš turėjau darbą, vyras išvažiavo dirbti į kitą miestą, tai man vėl kaip ir neblogai buvo, nes ir dirbau ir savo ūkį apeidavau, karves pietų net per pamoką nuvažiuodavau perkelti blush2.gif , Neveltui ir patarlė sako, kad nieko nėra pastovesnio už laikinumą biggrin.gif Tik savo specialybės, pašaukimo atsisakiau, nes darbas su augalais man patiko.Tad beliko eksperimentuot savo darže biggrin.gif Savo malonumui ax.gif
Džiaugiuos, kad pereitą savaitgalį nusikasėm bulves, planavom kaip ir šį savaitgalį, bet vaikai susiorganizavo, atvažiavo desantas iš Kauno, ir viską pasidarėm iš karto: ir bulves nukasėm, ir kombainas grūdus nukūlė, susikėlėm, ir šiaudus parsivežėm.O šiandien jau kelis kartus nulijo, ir nepamažino, buvom į miestą apsipirkti palėkę, matėm kasa bulves ir per lietų verysad.gif Išartų gi nepaliksi.
Atsakyti