Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

Aurute, kaip ten žvejų (ar jūros?) šventė, tur būt, yra puikių renginių?
O man kažkodėl nesinori jokių triukšmingų festivalių. Paskutiniu metu ilgiuositik ramybės, švelnios muzikos ir gamtos, ir geros knygos...
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(VDG @ 2016 07 27, 19:57)
Aurute, kaip ten žvejų (ar jūros?) šventė, tur būt, yra puikių renginių?

Jūros šventė 4u.gif . Metų renginys Klaipėdoje assa.gif .
Žinoma, labai triukšmingas ir gausus renginiais. Pasirinkimas dižiulis bet kokio skonio žmonėms.

Aš irgi jau neinu į trukšmingus koncertus . Bet vien jau pereit išpuoštą miestą, pasibastyt po mugę senamiestyje ir Danės krantinėje, sulaukti šeštadienio nakties fejerverkų verta.
O nusibodus triukšmui, sėst į auto ir važiuot kur ramybės pasieškot.

Turėjau slaptą mintį meetą daryt kada per jūros šventę friends.gif , bet kad nebelieka vietos - visada kas nors atvažiuoja flirt.gif .
Atsakyti
Labas rytas,

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1542 – padėtas kertinis Kauno rotušės pastato pamatų akmuo;
1922 – Lietuva ir JAV užmezgė diplomatinius santykius;
1979 – Klaipėdoje atidarytas Lietuvos jūrų muziejus.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1914 – Austrija-Vengrija paskelbė Serbijai karą, tuo pradėdama Pirmąjį pasaulinį karą.

user posted image
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1588 – Anglijos karo laivynas nugalėjo Ispanijos Nenugalimąją Armadą.
2005 – Astronomai atranda 10-ąją planetą.

user posted image
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Sveikos,
dar sunkiai atsigaunu, bet parsiradau jau ir aš iš savo kelionės, pabuvojau kitam Europos gale biggrin.gif
Įspūdžįų daug, nuotraukų , kurias sukėlė dukra, dar nė pati neperžiūrėjau, .Pabuvojom Budapešte 3 dienas, paskui nuvažiavom pas dukros uošvius , gyvenančius netoli Balatono ežero, bet jau pietinėje to ežero pusėje, paplaukiojom jų kateriu po ežerą, nusimaudėm.O paskui, vidurėlė dukra nusprendė, kad jei jau atvažiavom vos ne pusantro tūkstančio kilometrų, tai dar reikia pavažiuot beveik 500 km, ir nusimaudyti Adrijos jūroje doh.gif Taip, kad atsidūrėm Kroatijoje, į pietus nevažiavom, važiavom beveik aklai, orentavomės į Rijeka miestą, bet iš greitkelio išsukome anksčiau, tai tais serpentininiais keliais (nerealiai gražūs vaizdai, bet ir baisoka) pasiekėme pajūrį, buvome Crikvenica mieste, radom nakvynę, nors nebuvom iš anksto nieko užsisakę, paskui kitą dieną, pajūriu pavažiavom iki Senj miesto, nes iš ten greitkelis arčiausiai biggrin.gif , dar ten pabuvom kelias valandas, ir grįžom pas vyriausiąją dukrą, pernakvojom ir išvažiavom namo.Vakar naktį jau buvom Kaune, paskui su dukra grįžom pas mus.dabar jau jie išvažiavo atgal.Buvau sužavėta Vengrija, jos vaizdais, bet po kalnų vaizdų Kroatijoje, Vengrija kaip ir nublanko blush2.gif
Kas labai užkliuvo, palyginau su Palanga, kur ir įvažiavimo mokestis yra, ir turi pėsčias eiti per miestą iki jūros, kad ten mes mašiną pasistatėm aikštelėj 20 m nuo jūros kranto, mokėjom už valandą po 5 kunas(7 kunos yra vienas euras) ir galėjom būti kiek norim, bet mes laiko neturėjom, biggrin.gif
O, atrodo, aš toks sėslus žmogus ax.gif g.gif
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Na va Bangele ir ūkis nenukentėjo,o pamatei pasaulio ir paiilsėjai. wub.gif wub.gif
Mažėlis pirmadienį išlekia į Kroatiją savaitei keturiese poilsio. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Šventės

Klaipėdos diena (Klaipėdos gimtadienis)

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1252 – Kuršo vyskupas pasirašė Klaipėdos pilies steigimo aktą;
1625 – švedai užėmė sustiprintą Ukmergės maršalkos G. Rajeckio Čedasų dvarą;
1922 – Steigiamasis Seimas priėmė pirmąją nepriklausomos Lietuvos valstybės konstituciją;
2007 – Lietuviškoje Vikipedijoje sukurta 50 000 straipsnių.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1774 – anglų mokslininkas Džozefas Pristlis pirmą kartą išgavo grynąjį deguonį.
1778 – Hamburge (Vokietija) pradėjo veikti pirmieji taupomieji bankai.
1793 – Prancūzijoje įvesta metrinė matų sistema. Vėliau ji tapo pasaulinės matų sistemos pagrindu.
1914 – Vokietija paskelbė karą Rusijai.
1944 – Antrojo pasaulinio karo metu Armija krajova pradėjo Varšuvos sukilimą.
1981 – debiutavo muzikinis kanalas MTV.
2008 – Įvyko pilnas saulės užtemimas.

user posted image

Bangele, kaip daug spėjai pamatyt thumbup.gif

O aš tai pagaliau irgi pagrybavau biggrin.gif Tik jau kai valyt reikia, tai nebesinori grybų lotuliukas.gif

Atsakyti
Laba dienele 4u.gif

Džiaugiuosi, Bangel, kartu su tavim, kad linksmi paatostogavai, gamtos gržiais pasigėrėjai. drinks_cheers.gif Ir aprašymas tavo toks vaizdingas. Kažin, ar aš nebijočiau važiuot tais serpentininiais keliais doh.gif . Dabar jei kur nuotraukoj pamatau, tai nevilioja... Atrodo baisu... blush2.gif

Aš šiandien dar ilsiuosi. Ką tik išleidau savaitgalio poilsiautojus po jūros šventės. Buvau ir aš nuvažiavus mugėn, nusipirkau kelis bliūdus molinius. Jau laikas buvo atsinaujint. Tuoj kibsiu į darbus.

Anūkai apsikeitė vietom: mažosios išvažiavo, didieji pasiliko poilsiaut. Jiems vasara prasideda tik tada, kai pas močiutę pabūna. Tai dar jautėsi neatostogavę. mirksiukas.gif
Atsakyti
Na va Bangele ir tu ant senatvės keliaut pradėsi biggrin.gif biggrin.gif .Mes irgi tik paskutiniais metais kur toliau iš namų ištrūkstam.O tą kelionę kalnų keliais mes pernai Slovakijoj išbandėm,kai aš pradėdavau bijot ,sūnus liepdavo skaityt žurnalą,ale kur ten skaitysi.....
Praeitą savaitgalį buvo Rusnėj,Ventės rage.Plaukiojom laivu.Aplankėm Mingės kaimą.Kiek dar gražių vietų Lietuvoj nemačius....Vidurinėlis vis sugalvoja kasmet po iškylą tai ir keliaujam kaip čigonų taboras, būriu.Viso dešimt žmonių,prisijungia dar ir marčios tėvai.Smagi kompanija,svarbiausia kad galim pabūti visi. biggrin.gif
Vakar buvo grybauti.Kibiras voveruškų nugulė šaldytuve. biggrin.gif
Atsakyti