Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

QUOTE(IngridaB @ 2016 07 17, 06:46)
O kas čia per pudingai? g.gif

Tai tarsi plikytiniai keksiukų formelėse iš skystos tešlos. ax.gif
Kepiau jau šiandien pusryčiams. Labai lengva ir skaniai pavyko bigsmile.gif . Iškilo tokie didžiuliai. Tik nereik per staigiai išimt iš orkaitė, kad nesubliukštų.
Pagooglink Jorkšyro pudingai. Vaizduose pamatysi juos. mirksiukas.gif
Atsakyti
Būtinai pabandysiu pudingus.Čia panašūs kažkuo į plikytus pyragėlius? g.gif
http://skonis.lrytas...ska-recepta.htm
Aš tai verdu dabar agrastų džemą su abrikosais ir baziliku.Paprastu džemu nebe nustebinsi.Rytoj suksime medų su ankardžiais. ax.gif
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Labas rytas,

Šventės

Tarptautinė aludarių diena

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1492 – Aleksandras išrinktas Lietuvos didžiuoju kunigaikščiu;
1917 – Reichstage pasiūlyta Vokietijos kancleriui sudaryti nepriklausomą valstybę (Didžiąją Lietuvos Kunigaikštystę), kurios valdovu būtų Vokietijos imperatorius;
1943 – vokiečiai pareikalavo darbams į Vokietiją išvežti dešimtadalį Lietuvos gyventojų;
1961 – padėtas kertinis Elektrėnų jėgainės akmuo;
1994 – pasirašyta Laisvosios prekybos sutartis su Europos Sąjunga.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1536 – Anglijos parlamente pripažinta, kad popiežiaus valdžia negalioja Anglijoje;
1870 – pirmojoje Vatikano taryboje paskelbta dogma „dėl popiežiaus neklystamumo tikėjimo ir moralės klausimais“;
1925 – paskelbtas pirmasis Adolfo Hitlerio knygos „Mano kova“ (Mein Kampf) tomas;
2003 – Kobe Bryant apkaltinamas seksualiniu priekabiavimu prie 19-metės merginos.

user posted image
Atsakyti
Šiandien apėmė nostalgija... g.gif prisiminus studijų laikus, nusipirkau sardelių blush2.gif , garstyčių... O jau Vasarai kaip patiko thumbup.gif .

Pradėjo dygt baravykai blush2.gif . Ale kirmyja, bjaurybės lotuliukas.gif . MS nebeišlenda iš miško.
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2016 07 18, 21:43)
Pradėjo dygt baravykai  blush2.gif .  Ale kirmyja, bjaurybės  lotuliukas.gif  . MS nebeišlenda iš miško.

http://s11.radikal.r...03d754d2d6f.jpg
Aš irgi panašiai Aurute,kaip taviškis.Grįžtu namo tik derlių sudoroti ir permiegoti.Čia šiandien. ax.gif
Kirmyja tik didesni baravykai. g.gif
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Sekmadienį ir aš jau buvau grybauti, pusžentis norėjo, tai važiavom abu.Jau grybų yra ir pas mus, grybautojų irgi yra, raudonikiai gražūs , sveiki, o . va. baravykai praktiškai nerenkami schmoll.gif Mes rinkom valgymui, o ne nuotraukoms, tai valėm grybus tiesiog miške-baravykų kotų gal keletą teįsidėjom į kibirą, galvutės mažos tai sveikos, o dideles supjaustėm ir palikom miške schmoll.gif Tų mažų galvučių gal kokį 40 parsinešėm., raudonikiai, keletas sveikų lepšiukų, pora saujų voveruškų, ir nuvirintų grybų gavosi apie pora litrų thumbup.gif .Jei būtų kotai sveiki buvę, tai grybienos būtų antra tiek, nes iš baravykų daugiausia ,,mėsos" ir yra kotukuose ax.gif
Ruošiamės didelei išvykai, vienas iš mudviejų važiuosim į Budapeštą su dukra ir jos draugu, su mašinaTai dar nenusisveriam kuris biggrin.gif , bet labiausiai ekonomiškai geriau būtų išleisti vyrą, nes aš ir valgyt padarysiu, ir mamą prižiūrėsiu, ir karvę pasimelšiu ir su ūkiu susitvarkysiu.o likus vyrui namie, tektų samdyti ir melžėją ir dar kas valgyt padarytų smile.gif
Atsakyti
Bangele, tai visai neblogai pririnkot, jei nuvirtų porą litrų gavot.
Man tai skaniausi raudonikių kotai. Bet MS tik tris raudonikius parnešė. Baravykiukų tai daug. Neskaičiavau. Irgi nefotkinau, nes skubėjom valyt.

O kodėl abiems, Bangel, nevažiuot, jei jau reikia samdyt melžėją? Ar neusitarnavot atostogų?
Atsakyti
Labas rytas,

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1569 – Žygimantas Augustas Liublino seime nustatė Karūnos ir Lietuvos maršalkų veiklos tvarką;
1940 – Antanas Sniečkus įsakė nustatyti, kurie Lietuvos saugumo policijos slapti agentai veikė Lietuvos komunistų partijoje;
1952 – prasidėjo Helsinkio olimpinės žaidynės, iš kurių trys Lietuvos sportininkai – krepšininkai Kazys Petkevičius, Justinas Lagunavičius ir Stepas Butautas – grįžo su olimpiniais sidabro medaliais. Tai buvo pirmieji Lietuvos sportininkų iškovoti olimpiniai medaliai;
1953 – Lietuvos SSR vėliavos spalvomis patvirtintos raudona, balta ir žalia;
1961 – įsteigta Lietuvos SSR kraštotyros draugija – vienintelė kraštotyrininkų organizacija SSRS;
1994 – Lietuvos Seimas priėmė įstatymą, pagal kurį Lietuvos teritorija padalinta į 10 apskričių.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1510 – ant laužo Berlyne sudeginti 38 žydai;
1799 – rastas Rozetės akmuo, kurio dėka iššifruota senovės Egipto kalba;
1870 – Prancūzija paskelbė karą Prūsijai;
1900 – Paryžiuje pradėjo veikti metro;
1903 – kaminkrėtys Maurice Garin laimėjo pirmąsias dviračių lenktynes Tour de France;
1979 – Sandinistų sukilėliai nuvertė JAV remiamą diktatoriaus Somosos valdžią Nikaragvoje.
1980 – Maskvoje prasidėjo XX vasaros olimpinės žaidynės.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2016 07 19, 08:30)

O kodėl abiems, Bangel, nevažiuot, jei jau reikia samdyt melžėją? Ar neusitarnavot atostogų?

Oi ne, šiuo metu tai neįmanoma, yra mama, be priežiūros nepabus viena.O dar ta sveikata... Kada nors nuvažiuosim gal ir abu.Taip ir mūsų kaimynai ūkininkai padarė, dukra nutekėjo į Italiją, tai vienais metais skrenda žmona, kitais vyras.Žiemą, kai darbo mažiau .
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti