Laba dienelė,
Šventės
Vėjo energetikos diena;
Lietuva Okupacijos ir genocido diena (Masinio tautos naikinimo diena);
Alytaus miesto diena;
Danija Vėliavos (Danneborg) diena.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1581 Steponas Batoras paskelbė privilegiją, pagal kurią Alytui suteikta savivalda. Alytus juridiškai tapo miestu;
1940 Sovietų Sąjungos kariuomenė okupavo Lietuvą. Dėl 1941 m. birželį vykdytų trėmimų ši diena dar vadinama masinio tautos naikinimo diena;
2005 pirmasis oficialus Europos Parlamento komiteto vizitas į Lietuvą.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1215 Anglijos karalius Džonas (John) su savo baronais pasirašė istorinę Magna Carta sutartį. Sutartimi saugomos individualios laisvės ir nustatoma, kad įstatymai aukščiau net už karalių;
1389 Kosovo mūšis: turkai sumušė serbus ir bosnius;
1502 per savo ketvirtąją ir paskutiniąją kelionę Kristupas Kolumbas atrado Martinikos salą;
1520 popiežius Leonas X nuo Bažnyčios atskyrė reformacijos lyderį ir protestantizmo pradininką Martiną Liuterį;
1752 Bendžaminas Franklinas eksperimentu įrodė, kad žaibas yra elektros išlydis;
1846 JAV ir Jungtinė Karalystė pasirašė Oregono sutartį. Sutartimi nustatyta siena tarp JAV ir Britų Kanados, kuri eina 49 paralele;
1924 Amerikos indėnai pripažinti JAV piliečiais;
1940 nacių kariuomenė okupuoja Prancūziją ir įžengia į Paryžių;
1954 įsteigta UEFA (Europos futbolo federacija);
1996 Mančesteryje, Jungtinėje Karalystėje, teroristų susprogdinta bomba sužeidė daugiau kaip 200 žmonių ir sunaikino didelę miesto centro dalį;
2008 įsigaliojo naujoji Kosovo konstitucija pagal kurią, Kosovo vyriausybė perima didžiąją dalį galių, kurias iki tol teritorijoje turėjo Jungtinės Tautos.
QUOTE(VDG @ 2016 06 15, 10:38)
Esu laiminga , mano vaikai Lietuvoje.
Taip, VDC. Aš irgi ilgai taip kalbėjau, kol jie nepakėlė sparnų užsieniuosna .
Norėtų visi trys gyventi Lietuvoje, bet ne visada norai ir galimybės būna vienodi.
QUOTE(Džinė @ 2016 06 15, 12:06)
Žiūriu tą tavo parašą, tai atrodo kad daugiau nei 4? o pačios mažiausios - dvynukės? koks jų amžius? ar aš kažko nesuprantu...
Taip, Džine. Vien Airida turi 4. O sūnai po vieną. O tie paskutiniai ne dvyniai, o dviejų savaičių skirtume gimę pusbrolis ir puseserė . Abu Airijoj . Dar gerai, kad abiejų vaikinų moteriškės lietuvės, tai vis vien kelio galas LT.
QUOTE(VDG @ 2016 06 15, 10:38)
Esu laiminga , mano vaikai Lietuvoje.
Deja, aš to pasakyti nebegaliu .Nors manoji buvo užsitikrinus, kad TIKRAI niekur neišvažiuos, kad per daug myli Lietuvą, namus.Nori gyventi šeimoje, turi prisitaikyti.5 metus gyveno abu Lietuvoj, Dabar Vengrijoj, kad būtų po lygiai Guodžia nebent tai, kad ji ne ekonominė emigrantė, o meilės Bet su anūkais aš nesusikalbėsiu , jau dabar didysis per skype rodo žaislus, pasakoja, bet aš nesuprantu Jis lietuviškai supranta, nes mama su juo tik lietuviškai kalba, darželyje vengriškai girdi, o namie tėvai angliškai kalbasi Dukra parduotuvėse jau susikalba ir vengriškai, gal ateityje ir namuose visi kalbėsis vengriškai Ką padarysi, maišyta ta mūsų giminė, pirmo pasaulinio karo, tremties pasekmės, tad ir dukra yra savanoriška tų tradicijų tesėja Kokių tik tautų atstovų turim net mūsų artimoj giminėj -vokiečiai, ukrainiečiai, totoriai, latviai, rusai...., dabar vengrų bus
Tik nuo tėvų noro ir užsispyrimo priklauso ar vaikas, augantis ne lietuviškoje aplinkoje ir mišrioje šeimoje, kalbės lietuviškai. Jei mama/tėtis, kalbantis savo gimtąja kalba, nusileis ir eis lengvesniu keliu - vaikai nekalbės arba kalbės labai silpnai. Yra lengviau su vaiku kalbėti ta kalba, kokios kalbos aplinkoje jis auga. Daug tų pasiteisinimų yra ir kad nemokantis tos kalbos, kalbėdamas su vaiku ir pats mokosi, ir kad vaikas nemoka ar jam per sunku dvi/tris kalbas iš karto mokytis, ir kad va paaugs iki kokių 7-8 metų, pramoks vietinę kalbą, tada jau ir mano gimtą mokysis, ir ......, ir ....., ir ...... . O rezultate visas kalbas išmoksta tie vaikai, su kuriais buvo nuo vaikystės kalbama visomis kalbomis vienodai. Vaikas gimsta nemokėdamas kalbos ir kokia kalba su juo kalbama, ta kalba jis ir kalbės tarsi savaime. Gal kiek vėliau vaikai pradeda kalbėti, nes reikia atsirinkti kur ir kas, bet kai pradeda, tai kalba vienodai gerai visomis kalbomis, išmoktomis nuo gimimo.
QUOTE(mamaEgle @ 2016 06 15, 15:03)
Tik nuo tėvų noro ir užsispyrimo priklauso ar vaikas, augantis ne lietuviškoje aplinkoje ir mišrioje šeimoje, kalbės lietuviškai. Jei mama/tėtis, kalbantis savo gimtąja kalba, nusileis ir eis lengvesniu keliu - vaikai nekalbės arba kalbės labai silpnai. Yra lengviau su vaiku kalbėti ta kalba, kokios kalbos aplinkoje jis auga. Daug tų pasiteisinimų yra ir kad nemokantis tos kalbos, kalbėdamas su vaiku ir pats mokosi, ir kad vaikas nemoka ar jam per sunku dvi/tris kalbas iš karto mokytis, ir kad va paaugs iki kokių 7-8 metų, pramoks vietinę kalbą, tada jau ir mano gimtą mokysis, ir ......, ir ....., ir ...... . O rezultate visas kalbas išmoksta tie vaikai, su kuriais buvo nuo vaikystės kalbama visomis kalbomis vienodai. Vaikas gimsta nemokėdamas kalbos ir kokia kalba su juo kalbama, ta kalba jis ir kalbės tarsi savaime. Gal kiek vėliau vaikai pradeda kalbėti, nes reikia atsirinkti kur ir kas, bet kai pradeda, tai kalba vienodai gerai visomis kalbomis, išmoktomis nuo gimimo.
Labas rytas.
Labas rytas,
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
2002 į Lietuvą su dviejų dienų valstybiniu vizitu buvo atvykęs Kinijos valstybės ir partijos vadovas Dziang Dzeminas. Policijos pareigūnai sulaikė keliolika taikių piketuotojų už Tibeto laisvę.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1633 Inkvizicijos teismas už erezijas nuteisė Galilėjų;
1903 įkurta Ford Motor kompanija;
1956 pirmasis tarybinio naikintuvo MiG-21 skrydis. Tai vienas žymiausių pasaulyje lėktuvų, turėjęs virš 30 modifikacijų, bandymuose pasiekęs 2504 km/h greitį;
1963 Valentina Tereškova pirmoji moteris kosmose. Kosmonautė sėkmingai įvykdė trijų dienų orbitinį skrydį tarybiniu kosminiu laivu Vostok 6. Skrydžio metu buvo studijuojama nesvarumo būklė.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
2002 į Lietuvą su dviejų dienų valstybiniu vizitu buvo atvykęs Kinijos valstybės ir partijos vadovas Dziang Dzeminas. Policijos pareigūnai sulaikė keliolika taikių piketuotojų už Tibeto laisvę.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1633 Inkvizicijos teismas už erezijas nuteisė Galilėjų;
1903 įkurta Ford Motor kompanija;
1956 pirmasis tarybinio naikintuvo MiG-21 skrydis. Tai vienas žymiausių pasaulyje lėktuvų, turėjęs virš 30 modifikacijų, bandymuose pasiekęs 2504 km/h greitį;
1963 Valentina Tereškova pirmoji moteris kosmose. Kosmonautė sėkmingai įvykdė trijų dienų orbitinį skrydį tarybiniu kosminiu laivu Vostok 6. Skrydžio metu buvo studijuojama nesvarumo būklė.
Labas rytas.
Labas rytas,
Šventės
Islandija Nepriklausomybės diena.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1789 Didžiosios Prancūzijos revoliucijos metu Trečiojo luomo atstovai Prancūzijos Generaliniuose luomuose pasiskelbė Nacionaline asamblėja;
1885 Laisvės statula atplukdyta į Niujorko uostą;
1895 Niujorke oficialiai atidarytas Harlemo laivybos kanalas, sujungęs Hadsono upę ir Long Ailendo sąsiaurį;
1985 pradėjo veikti garsusis kabelinės televizijos tinklas Discovery.
Šventės
Islandija Nepriklausomybės diena.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1789 Didžiosios Prancūzijos revoliucijos metu Trečiojo luomo atstovai Prancūzijos Generaliniuose luomuose pasiskelbė Nacionaline asamblėja;
1885 Laisvės statula atplukdyta į Niujorko uostą;
1895 Niujorke oficialiai atidarytas Harlemo laivybos kanalas, sujungęs Hadsono upę ir Long Ailendo sąsiaurį;
1985 pradėjo veikti garsusis kabelinės televizijos tinklas Discovery.
QUOTE(Aurute @ 2016 06 15, 13:11)
Taip, VDC. Aš irgi ilgai taip kalbėjau, kol jie nepakėlė sparnų užsieniuosna .
Norėtų visi trys gyventi Lietuvoje, bet ne visada norai ir galimybės būna vienodi.
Taip, Džine. Vien Airida turi 4. O sūnai po vieną. O tie paskutiniai ne dvyniai, o dviejų savaičių skirtume gimę pusbrolis ir puseserė . Abu Airijoj . Dar gerai, kad abiejų vaikinų moteriškės lietuvės, tai vis vien kelio galas LT.
nuostabu tiek anūkiukų
Labas rytas.
Labas rytas,
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1919 nustatyta pirmoji Lietuvos Lenkijos demarkacijos linija.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1782 Šveicarijoje užfiksuota paskutinė žinoma mirties bausmė už raganavimą;
1815 Napoleonas pralaimėjo Vaterlo mūšį;
1949 Lechas Kačinskis, Lenkijos prezidentas. Žuvo 2010 m.
1981 atrastas AIDS virusas.
Šią dieną Lietuvoje
Įvykiai
1919 nustatyta pirmoji Lietuvos Lenkijos demarkacijos linija.
Šią dieną pasaulyje
Įvykiai
1782 Šveicarijoje užfiksuota paskutinė žinoma mirties bausmė už raganavimą;
1815 Napoleonas pralaimėjo Vaterlo mūšį;
1949 Lechas Kačinskis, Lenkijos prezidentas. Žuvo 2010 m.
1981 atrastas AIDS virusas.