Įkraunama...
Įkraunama...

+-45 Mamos ir močiutės

QUOTE(Aurute @ 2016 05 15, 09:29)
Viltys niekada negali sudužt. Inete skaičiau, kad senukai suslaukė pirmo naujagimio, kuriems net seneliais laikas būt...  [/color]

Labas. 4u.gif Esu dar viena NEmočiutė. Nu bet viliuosi maniškiai senelių amžiaus nelauks g.gif Bet neskuba ir ką jiems... schmoll.gif

Iki išnaktų Euroviziją žiūrėjau. Pusiau slapta biggrin.gif Už sienos mama miegojo. O tai galėjo būt, kad pradėtų belst sienon su lazda ir varyt gult. Kaip paauglystėje kai knygą užsiskaitydavau pernakt. biggrin.gif Bet knygą aš po kaldra pakišdavau ir su prožektoriumi pasišviedavau. Kompo gi nekišiu po kaldra, amžius lyg nebe tas biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Šventės

Tarptautinė šeimos diena;
Šv. Izidoriaus, Sėjos pabaiga;
Lietuva – Steigiamojo seimo diena.

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1832 – Rusijos caras Nikolajus I pasirašė įsaką dėl Vilniaus universiteto uždarymo;
1920 – Kaune, Valstybės teatro rūmuose, susirinko Lietuvos Steigiamasis Seimas. Lietuvos Valstybė paskelbta respublika. Intensyvaus Lietuvos valstybės institucijų kūrimo ir reformų vykdymo laikotarpio pradžia;
1928 – prezidentas Antanas Smetona priėmė antrąją Lietuvos Valstybės Konstituciją;
1928 – Kauno Karo muziejaus sodelyje atidengtas Juozo Zikaro Lietuvos Laisvės paminklas.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1905 – Nevados valstijoje įkurtas Las Vegas, vėliau tapęs neoficialia pasaulio azartinių lošimų sostine;
1928 – ekranuose pasirodė animacinis herojus Peliukas Mikis;
1932 – paskelbtas Stalino pasirašytas dekretas, kuriuo siekiama, kad iki 1937 metų gegužės 1 dienos „Dievo vardas būtų pamirštas visoje šalies teritorijoje”;
1934 – po perversmo Latvijoje prezidentu tapo Karlis Ulmanis;
1948 – kitą dieną po Izraelio valstybės paskelbimo, prasidėjo pirmasis arabų ir Izraelio karas;
1955 – Didžioji Britanija, Prancūzija, JAV, SSRS ir Austrija pasirašė valstybinę sutartį dėl nepriklausomos ir neutralios Austrijos atkūrimo, įsigaliojusią liepos 27 d.

user posted image

Šv. Izidorius, Sėjos pabaiga
Minima: 2016.05.15

Šią dieną nuo senovės lietuviai pabaigdavo sėjos darbus, o lauko pakraščiuose ant kuolo pamaudavo raguočio kaukolę. Tikėta, kad taip laukai bus apsaugoti nuo nemalonių.

Į Lietuvą atėjus krikščionybei, ši diena paskelbta Izidoriaus varduvėmis. Šv. Izidorius laikomas artojų globėju. Tikėta, kad jis padeda dirbti laukų darbus. Izidorius skulptūrose būdavo vaizduojamas su šiaudine skrybėle ant galvos, drobiniais marškiniais ir su sėtuve rankose. Kartais jis vaizduotas ariantis dviem arkliais ir iš paskos lydimas angelo.

Šv. Izidorius (1070-1130) gimė Madride. Visą gyvenimą jis tarnavo pas ūkininkus, išgarsėjo doru gyvenimu ir atsidavimu kitiems. Po mirties buvo paskelbtas šventuoju.

Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2016 05 15, 07:29)
Man gruzinaitė dar patiko.
Mažylis mano dar nervinosi, kad nesisekė balsuot, nei skambint, nors sąskaitoje pinigų pakako. Gal ryšys prastas buvo, o gal linija užlūžo...   

Viltys niekada negali sudužt. Inete skaičiau, kad senukai suslaukė pirmo naujagimio, kuriems net seneliais laikas būt... 

Man pavyko prabalsuoti, bet balsų pranešimo nauja tvarka nepatiko visai schmoll.gif nors intrigą išlaikė iki pat pabaigos, bet geriau paskambinę sakytų žiūrovų balsus, o paskui vedantieji pasako komisijos.

Tai senukai susilaukė, tik vat kažin ar nors vienas iš jų tėvų sulaukė to mastau.gif

QUOTE(Irvel @ 2016 05 15, 08:07)
Labas.  4u.gif Esu dar viena NEmočiutė. Nu bet viliuosi maniškiai senelių amžiaus nelauks  g.gif  Bet neskuba ir ką jiems...  schmoll.gif

Iki išnaktų Euroviziją žiūrėjau. Pusiau slapta  biggrin.gif  Už sienos mama miegojo. O tai galėjo būt, kad pradėtų belst sienon su lazda ir varyt gult. Kaip paauglystėje kai knygą užsiskaitydavau pernakt.  biggrin.gif Bet knygą aš po kaldra pakišdavau ir su prožektoriumi pasišviedavau. Kompo gi nekišiu po kaldra, amžius lyg nebe tas  biggrin.gif

Dar į mūsų būrį thumbup.gif

Aš dar ir dabar būna planšetę po kaldra pakišu, kad labai nešviestų kai naktį po netą maklinėju hihihi.gif
Atsakyti
Irvel, jei per kompą žiūri, reik ausines įsigyt. Tada mama negirdės, kad tu koncertus ar filmus žiūri iki išnaktų. mirksiukas.gif

Aš vakar bežiūrėdama užsnūdau blush2.gif . Pabudau kaip tik rezultatus skelbiant mirksiukas.gif .

Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2016 05 15, 11:03)
Irvel, jei per kompą žiūri, reik ausines įsigyt. Tada mama negirdės, kad tu koncertus ar filmus žiūri iki išnaktų. mirksiukas.gif
Aš vakar bežiūrėdama užsnūdau  blush2.gif . Pabudau kaip tik rezultatus skelbiant  mirksiukas.gif .

Tai nedažnai taip būna. Anksti gi keltis kai į darbą. Dabar atostogos biggrin.gif Nenaktinėju dažnai.
Atsakyti
Vis vien ausinės yra gėris. Aš ir kelionėje su ausinėm filmus žiūriu.
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2016 05 15, 10:22)
Tai va su tais jų laukimais ir galvojimu, kad dar anksti  doh.gif o tavo ir jaunėlis  jau vedęs ar dar tik pusmartė  (čia ašir savosios draugą arba sakau pusžentis, arba žentuks hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif)

Ne ,gyvena su pusmarčia.Tai kad jų planuose po dviejų metų palikti irgi LT. doh.gif Aš jau dairausi ateity,jei sulauksiu kur geresni senelių namai.Jaučia širdis nei vienas neliks LT. verysad.gif
Tai tie senukai susilaukė dirbtino apvaisinimo dėka.Jau tokio amžiaus natūraliai niekaip nebūtų sulaukę. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2016 05 15, 10:55)
Ne ,gyvena su pusmarčia.Tai kad jų planuose po dviejų metų palikti irgi LT. doh.gif Aš jau dairausi ateity,jei sulauksiu kur geresni senelių namai.Jaučia širdis nei vienas neliks LT. verysad.gif
Tai tie senukai susilaukė dirbtino apvaisinimo dėka.Jau tokio amžiaus natūraliai niekaip nebūtų sulaukę. mirksiukas.gif

O mažoji irgi sparnus kelia? Liūdna taip verysad.gif manoji kol kas neplanuoja grįžti ir mane kaip inkaras čia laiko. Gal labiau apie grįžimą galvočiau, o dabar po minties apie grįžimą mintis kaip ją čia palikti.... ot, vištos instinktas frusty.gif nors daug jaunesnės čia vienos gyvena ir puikiai tvarkosi.

Kas dar liūdina, kad daugelis žmonių šiai dienai negalvoja grįžti verysad.gif nusivylę gal ne pačia Lietuva, bet vyriausybe ir jos veiksmais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaEgle @ 2016 05 15, 15:13)
O mažoji irgi sparnus kelia? Liūdna taip  verysad.gif manoji kol kas neplanuoja grįžti ir mane kaip inkaras čia laiko. Gal labiau apie grįžimą galvočiau, o dabar po minties apie grįžimą mintis kaip ją čia palikti.... ot, vištos instinktas frusty.gif nors daug jaunesnės čia vienos gyvena ir puikiai tvarkosi.

Kas dar liūdina, kad daugelis žmonių šiai dienai negalvoja grįžti  verysad.gif nusivylę gal ne pačia Lietuva, bet vyriausybe ir jos veiksmais  verysad.gif

Na mažajai dar nemažai mokytis.Bet gi pati Eglute parašei,jei toliau taip vyriausybė vadovaus,tai ir mes bėgsime iš Lietuvėlės. ax.gif
Atsakyti
user posted image
Labas rytas.
Atsakyti
Laba dienelė,

Šventės

Tarptautinė jūros kiaulės (delfino) diena.

Šią dieną Lietuvoje

Įvykiai

1945 – Simno valsčiuje įvyko Kalniškės mūšis.

Šią dieną pasaulyje

Įvykiai

1770 – 14 metų Marija Antuanetė ištekėjo už 15 metų Liudviko Augusto, būsimojo Prancūzijos karaliaus;
1836 – Edgar Allan Poe susituokė su 13-mete savo pussesere Virginija;
1920 – popiežius Benediktas XV paskelbė Žaną D’Ark šventąja;
1929 – Amerikos kino akademija įteikė pirmuosius apdovanojimus. Nuo 1931 metų jie pradėti vadinti „Oskarais”;
1975 – Indija aneksavo Sikimą;
1983 – Londono policija pirmą kartą panaudojo automobilių ratų blokavimo sistemą.

user posted image
Atsakyti
Laba diena.
Nu kaip klaipėdietės? Vėjuks kaip reikiant? Nes va pas mane tai ūžauja , stogą bando g.gif Važiavau pas stomatologę, tuo pačiu į darbą paprašė užeit, tai dienos kaip ir nėr.
Šalta namuose, o pečiuką jau paverčiau vasariniu darbastaliu. Paskubėjau... g.gif
Atsakyti