Tebūnie tema!
Šiandien sugalvojau modistinę - stilistinę mįslę, kas azartiškos ir visas kitas kvieČiu jungtis - Kurti mįsles bei jas spėlioti.
- Kuris dizaineris buvo kokono formos palto modelio pradininkas? (jei cituoti literatūrą, būtų taip: "mados pasauliui pristatė").
Nežinau, ar mados - stiliaus mįslės išsirutuliotų į tendenciją, bet - bandau. Man tai įdomu, mėgstu.
QUOTE(rastafarinas @ 2016 03 23, 14:26)
Tebūnie tema!
Šiandien sugalvojau modistinę - stilistinę mįslę, kas azartiškos ir visas kitas kvieČiu jungtis - Kurti mįsles bei jas spėlioti.
- Kuris dizaineris buvo kokono formos palto modelio pradininkas? (jei cituoti literatūrą, būtų taip: "mados pasauliui pristatė").
Nežinau, ar mados - stiliaus mįslės išsirutuliotų į tendenciją, bet - bandau. Man tai įdomu, mėgstu.
Sveika naujoje temoje
Negi pati sugalvojai misle As niekur neskaiciau arba tiesiog neprisimenu, neistrigo
Pirma mintis, kad Balenciaga, nes jis mego architekturiniu formu drabuzius, labai tiksliu kirpimu ir pan. Kazka panasaus i kokona maciau jo modeliuose. Bet gal ir ne jis.
Kiek pamenu Paul Poiret ivede rytietisku siluetu mada, visokiu sarovarus, ilgus placius apsiaustus, tai gal jis.
O gal ir per toli kapstau
Duok kokia uzuomina
Na štai, ir voila' - Balenciaga!
Reiks kitą suktesnę galvoti
- Prašom visas jungtis galvojimuose!
Reiks kitą suktesnę galvoti
- Prašom visas jungtis galvojimuose!
Tikrai, atspejau Balenciaga as zaviuosi, todel prisiminiau buten ji.
Reikes man ka sugalvoti dabar
QUOTE(Aireda @ 2016 03 23, 15:03)
Tikrai, atspejau Balenciaga as zaviuosi, todel prisiminiau buten ji.
Reikės :-)
O štai jau vieną mįslę ir matau netgi dabar - kas yra "sarovarai"? Iš kokios kalbos atkeliavęs šis apibūdinimas?
Greita tu
Is kazkokios rytu valstybes. Gal kokia Persija, nes gi zodis berods persu kilmes.
Man tai iskart haremas ateina i galva, kai pagalvoju apie sarovarus
Papildyta:
Enura reikia kviesti i tema
As jai ne karta esu uzdavusi mados misles, jau pati nepamenu kokias
Is kazkokios rytu valstybes. Gal kokia Persija, nes gi zodis berods persu kilmes.
Papildyta:
QUOTE(Aireda @ 2016 03 23, 15:26)
Greita tu
Papildyta:
Papildyta:
O man pats žodis "sarovaras" tai su Rusija asocijuojasi
- Kviečiam ją
- Ir kitas, be abejo.
---
Gaila nepamenį mįslių :-) - Labai įdomu pasidarė.
Kas cia mini mano varda?
Sharovarai, tai gal is Turkijos? Ziuriu dar reikejo parasyti kas tas yra. Tai tokios placios kelnes, apacioj siauros. zodziu rytietiskos
Papildyta:
as viena pamenu - koks dizaineris pas Aireda avatare? Ir dar gal prisiminsiu, veliau
Sharovarai, tai gal is Turkijos? Ziuriu dar reikejo parasyti kas tas yra. Tai tokios placios kelnes, apacioj siauros. zodziu rytietiskos
Papildyta:
QUOTE(Aireda @ 2016 03 23, 15:26)
as viena pamenu - koks dizaineris pas Aireda avatare? Ir dar gal prisiminsiu, veliau
Šarovarai, šalvarai (pers. شلوار) vyriškos ar moteriškos kelnės, būdingos Rytų tautoms. Jos labai plačios per klubus, dažnai su klostėmis, siaurėjančioms link kulkšnių. Šarovarai būna suraukti ties juosmeniu, ties juosmeniu laikomos sutraukiama virvute ar guma. Šarovarai būna arba labai platūs, maišiški, arba siauresni.
Indijoje šarovarus dėvi paprastai tik moterys. Ten šarovarai paprastai būna kelnių ir palaidinės komplekto shalwar kameez dalis.
Rusija, Ukraina ir Lenkija
Rusijoje ir Ukrainoje šarovarai yra suvokiami kaip tradicinės kazokų aprangos dalis.
Abiejų Tautų Respublikoje šarovarus vilkėjo kazokai. Lenkijos karalystėje šarovarai buvo husarų, lengvosios ir šarvuotosios kavalerijų uniformos dalis.
Indijoje šarovarus dėvi paprastai tik moterys. Ten šarovarai paprastai būna kelnių ir palaidinės komplekto shalwar kameez dalis.
Rusija, Ukraina ir Lenkija
Rusijoje ir Ukrainoje šarovarai yra suvokiami kaip tradicinės kazokų aprangos dalis.
Abiejų Tautų Respublikoje šarovarus vilkėjo kazokai. Lenkijos karalystėje šarovarai buvo husarų, lengvosios ir šarvuotosios kavalerijų uniformos dalis.
na pagooglinti tai visi gali...
Nu tai kam spelioti jei gali visa info google rasti...Nu arba paskaityti ir savais zodziais parasyti
QUOTE(EWI @ 2016 03 23, 16:33)
Nu tai kam spelioti jei gali visa info google rasti...Nu arba paskaityti ir savais zodziais parasyti
tam kad tema tokia Rastafarinas, tark zodi, bet manau ne tam tema kurei, kad is Vikipedijos atsakyma gaut