QUOTE(raar @ 2016 04 26, 15:48)
Nieko sau laišką gavau
Ką jau sugalvojo, kad lojalumo nuolaida nebemažina prekės vertės?
"Informuojame, kad internetinės parduotuvės taiko tam tikras atlygio (rewards) programas, kurių esmė yra ta, kad parduotuvės suteikia savo pirkėjams papildomus taškus (rewards, bonus), kaip priemonę, skatinančią naudotis parduotuvės paslaugomis, ir atlygį už pirkėjų lojalumą (tam tikrais atvejais nustatytą procentą nuo apsipirkimo sumos arba proginius taškus, promotional rewards). Internetinių parduotuvių taikomas atlygis, suteiktų taškų ir kitų virtualių pinigų forma nelaikomi nuolaida, traktuojama kaip dalinio ar (kai kuriais atvejais) pilno apmokėjimo už prekes forma, todėl parduodamų eksportui į Bendrijos muitų teritoriją prekių muitinė vertė ir PVM apmokestinamoji vertė šia suma nėra mažinamos. "
Jei būtų nekomercinės, tada ribą ne 22 taikytų, o 175Lt buvo ar pan, tai ir eurais didesnė.
QUOTE(raar @ 2016 04 29, 09:10)
Ateinu pasidžiaugti, kad po to laiško iš pa što, jog lo yal ty ir re wa rds nuolaidos nesiskaičiuoja, mu it inė visgi nuolaidą įskaičiavo ir siuntinio neapmo kestino
Aišku, čia skirtingos institucijos, bet man jau nebe taip drąsu :/
QUOTE(raar @ 2016 04 29, 09:25)
Nevermind
Kol kas pa što viena nuomonė, mu iti nės kita, būtų gerai, kad antrieji neužsikrėstų pirmųjų idėja
Man apmokestino muitinė. 15 eur turėsiu susimokėti..
Šnekėjau šiandien su muitinės pašto posto atstovu, jis man paaiškino, kad visi Rewards ir Loyalty credit nebus traktuojami kaip sumažinantys prekių vertę. Sakė, kad muitinė kreipėsi ir tarptautiniu lygiu į iherb.com parduotuvę, prašė paaiškinti, kas per sistema yra su tais kodais, kad pirkėjai gauna Rewardsus ir yra muitinėje išaiškinimas, kad Rewards yra tik "virtualūs pinigai", kurie pačios faktinės prekės vertės nesumažina, tai tik tam tikra bonusinė klientui, bet jiems tai nėra svarbu. Aš kadangi šįkart gavau nemažą Loyalty credit, ten gal 5$ ir Rewards'ų apie 7$ kažkas, muitinė visiškai į juos nežiūrėjo, žiūrėjo į pradinę prekių vertę.. Turiu banko išrašą, kur aiškiai nuskaityta nuo kotelės 21 eur
Graudu...