Įkraunama...
Įkraunama...

2014 sausinukai

QUOTE(sbo @ 2016 04 25, 08:08)
Gudri lapė ta mano R, o tai turbūt reiškia sumani ir supratinga  biggrin.gif  Kažkurią dieną daviau gert arbatos, o ji su ja žaist pradėjo, prilaistė visur, tai pabariau pabariau, ji žiūrėjo žiūrėjo, o tada priėjo ir taip švelniai mane pabučiavo, kol aš valiau grindis ir burbėjau  wub.gif  wub.gif  wub.gif  Jeeetus, nu gi ištirpau visa iškart, puoliau apsikbint, myluot bučiuot, tai ji tada jau išsinėrė iš mano rankų, pirštą į viršų iškėlė ir jau reikliai liepė jai duoti tą ir aną  lotuliukas.gif  Va taip va, manipuliatorė gudruolė smile.gif

Ir prieš kelias dienas praėjo pagaliau bandyt sakyt žodį "noriu", taip meiliai jai gaunasi, klausiu ko nors, ar nori, ar eisi ir pan. Tai linksi galvytę ir švelniai švelniai kaip kačiukas, atsargiai taip sako "niuo"  wub.gif 

Dainuoti irgi pradėjo palankius darželį. Ypač "du gaideliai", nuolatos db namie skamba. Nelabai žodžių suprasi, bet išrišau, kad čia du gaideliai. Šunų vardus irgi juokingai sako: Feli - siali, Liza - yja, Toris - koka, normaliausiai gaunasi Čika - cika  biggrin.gif  Žodžiu, fainai jaučiu bus, kai jau daugiau ir daugiau kalbės, labai laukiu! Nors kartais ir db čiauška non stop, rodos galėtų ir tyliau, tv nesigirdi  biggrin.gif


kai prakalbės pilnai, tai tik spėk užsirašinėti biggrin.gif Nuostabus tas jų čiauškėjimas, naivios, o kartais ir labai įžvalgios mintys, visokie juokingi naujadarai ir minčių perliukai.

nors tokie sesių dialogai tai kartais į neviltį varo:

D(idžioji): prašau man duoti! (prašo kažko. Čia gražesnis variantas. Dažniau būna Duooook!!!! Ir aaaaš noooooriu!!!)
M(mažoji): ne, neduosiu, čia mano!
D : Tu negera, kad man neduodi!
M: Mama, sesė sako kad aš negera...
A(š): Gera tu , bet gali su sesyte pasidalinti!
(M): Mama sakė aš gera!
(D): Negera, melagė melavo per tiltą važiavo!
(M) : Mama, sesė sakė melagė važiavo...

ir taip iki begalybės biggrin.gif

(dialogas neatspindi visų emocijų, mimikų ir decibelų smile.gif)

beje vakar toptelėjo į galvą, kad iš visų postų SM išeitų visai neprastas dienoraštis -tai pasėdėjau ir susikopijavau visus savo įrašus . Padariau išvadą kad daug pliurpiu biggrin.gif Kaip gaila, kad senų temų nėra... unsure.gif Manau kad bus kažkada įdomu paskaityti pačiai ar vaikams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MuseZuze: 25 balandžio 2016 - 15:58
Sveikos,
As irgi namie,kostim. Taip nesinori imti biliutenio kai nera temperaturos,o tik kosulys,nu bet nieko nepadarysi. Tikiuosi greit praeis. Daktare lb stebisi,kad beveik nesergam,sako I valdiska darzeli kai vaikai eina,tai praktika tokia - 3 d darzelyje - 2 sav biliutenis ir taip visus metus. Jo galvoju, smaguma.
Ziuriu antra krikstynu banga uzejo. Mes irgi pagaliau krikstysim thumbup.gif. Birzeli smile.gif nezinau,ka us tos sventes isgauti,jauciu bus paprastai viskas,jei gausis,tai pasiruosiu kokiu klausimu apie vaika ir kas teisingai atsakys,gaus priza. Masciau,gal padaryti krikstynu saldainiu ir tada uz atsakyma tuos saldainius padalint,bet nzn dar. Sukiot paciai tuos saldainius reiktu,atsiliepimuose skaiciau,kad susiriebaluoja nuo saldainiu tas popierius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigittta: 25 balandžio 2016 - 17:42
QUOTE(MuseZuze @ 2016 04 25, 16:43)
beje vakar toptelėjo į galvą, kad iš visų postų SM išeitų visai neprastas dienoraštis -tai pasėdėjau ir susikopijavau visus savo įrašus . Padariau išvadą kad daug pliurpiu biggrin.gif  Kaip gaila, kad senų temų nėra...  unsure.gif  Manau kad bus kažkada įdomu paskaityti pačiai ar vaikams.

Kažkada irgi apie tai galvojau, kokio senumo paskutinės temos yra? smile.gif

Sigita, sveikatos 4u.gif Mes A krikštysim 05.15 d. Visiškai nieko nesiruošiu, nieko nedarysim. Radau fotografą ir užsakiau bažnyčią. Viskas. Net suknelės sau neturėjau galimybės nuvažiuoti nusipirkti. Na gal pavyks šią savaitę. Ir kavinės net nerezervuoju smile.gif Vyras sako po ceremonijos kur sumąstysim visi drauge, ten ir nuvažiuosim. Nors aš tai būčiau linkus iš anksto tokį dalyką rezervuoti...
Pas mus A turės tik krikšto mamą.
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2016 04 26, 10:45)
Kažkada irgi apie tai galvojau, kokio senumo paskutinės temos yra? smile.gif

Sigita, sveikatos  4u.gif  Mes A krikštysim 05.15 d. Visiškai nieko nesiruošiu, nieko nedarysim. Radau fotografą ir užsakiau bažnyčią. Viskas. Net suknelės sau neturėjau galimybės nuvažiuoti nusipirkti. Na gal pavyks šią savaitę. Ir kavinės net nerezervuoju smile.gif Vyras sako po ceremonijos kur sumąstysim visi drauge, ten ir nuvažiuosim. Nors aš tai būčiau linkus iš anksto tokį dalyką rezervuoti...
Pas mus A turės tik krikšto mamą.


Mes irgi taip butume nieko neuzsakineje,zymiai pigiau gautusi jei tik eiti I kavine ir uzsisakyti pietus,kavos,deserta. Bet MB tevai tokiu krikstynu nesuprastu,tai reik kitaip daryti,su isankstiniu uzsakymu,saltais karstais,nu kaip per balius.

Mes del krikstynu delsem delsem,del paciu islaidu,del kriksto mamos,bet matom,kad niekas nesikeis,nei kavines atpigs,nei kita kriksto mama isdygs.
O jus irgi neradot krikstatevio? Ar taip tiesiog norejot,kad butu tik kriksto mama?
Jus pirmi krikstyjat,tai pasidalink po to,kiek kunigui reik "aukoti"? Pats gi sumos nepasako turbut? Mes mastom apie 50 e, bet nzn kiek dabar priimta duoti tokia proga?
Atsakyti
QUOTE(Sigittta @ 2016 04 28, 17:27)
Mes irgi taip butume nieko neuzsakineje,zymiai pigiau gautusi jei tik eiti I kavine ir uzsisakyti pietus,kavos,deserta. Bet MB tevai tokiu krikstynu nesuprastu,tai reik kitaip daryti,su isankstiniu uzsakymu,saltais karstais,nu kaip per balius.

Mes del krikstynu delsem delsem,del paciu islaidu,del kriksto mamos,bet matom,kad niekas nesikeis,nei kavines atpigs,nei kita kriksto mama isdygs.
O jus irgi neradot krikstatevio? Ar taip tiesiog norejot,kad butu tik kriksto mama?
Jus pirmi krikstyjat,tai pasidalink po to,kiek kunigui reik "aukoti"? Pats gi sumos nepasako turbut? Mes mastom apie 50 e, bet nzn kiek dabar priimta duoti tokia proga?


Mes pernai kai krikštijome visą trijulę, ieškojau tarpinio varianto - kad ir nebūtų tradicinė užstalė, ir nereikėtų pačiai per daug šokinėti, tai užsakiau pietus kavinėje (bet grynai pietus, po bažnyčios, gal 1 valandos trukmės, kad visus pamaitinti, nes vis tiek ,dauguma iš toli atvažiavę, alkani, o diena ilga) , o po to grįžome į mūsų namus, kur buvo tik desertas, kava/arbata ir kiti gaivieji gėrimai smile.gif, žaidimai , laisvas bendravimas ir pan. Tai man labai pasiteisino toks formatas. (Tiesa, dar pakeliui vaikus paleidome padūkti pramogų parke porą h.. Po to 'dasibaigė' namie , su visokiais batutais ir paspirtukais smile.gif).

Sumokėjom kunigui berods 100 eur, bet kaip už 3 vaikus , tai skaitau gerai. Ir tai klausė, ar savęs nenusiskriaudėm (bet toks 'putiovas' labai pas mus kunigas. Dar po mišių pasivijęs sakė , kad gavo labdaros iš Norvegijos, kad užsukti į kleboniją, pasidalins biggrin.gif)).
Tad už vieną vaiką 50 eur sakyčiai tikrai pakanka, su kaupu, daugiau tikrai nemokėčiau.


Šiaip organizavau tokį kaip ir konkursą, buvo 3 komandos, pagal kiekvieną krikšto vaiką. KOmandos kapitonai - krikštatėviai, o kiti dalyviai išsitraukė burtus.
- Reikėjo išspręsti kryžiažodį apie vaikus; pasinaudojau kažkokia interneto programėle ir labai lengvai padariau (pagooglinti galima 'make crossword'- rasit daug programėlių. Surašai klausimus, atsakymus, ir programa padaro kryžiažodį, tik su lietuviškom raidėm šiek tiek bėda).

- buvo muzikinė užduotis - leidau dainelių fragmentus iš kompo, ir reikėjo surašyti iš kokio filmuko (kam reikia, galiu persiųsti, gatavai padarytą turiu mp3 failiuką);
- kita užduotis - buvau surašiusi su vaikais susijusių žodžių, sumaišytomis raidėmis , reikėjo atpainioti ir surašyti žodžius - irgi turiu failą wink.gif
- dar žaidėm ratu sustoję, įdaviau vandens pripiltą ir uogiene išterliotą pampersą, reikėjo vieniems nuo kitų kuo greičiau ratu siųsti, kai sustabdoma muzika - pas ką pampersas, tas iškrenta;
- dar reikėjo pripūsti balioną, ir teniso raketėmis nuginti ir įvaryti jį į toliau pastatytą kibirą. Tik per arti buvo kibiras, labai lengvai ten nuvarė, reikėjo apie namą liepti apvaryti smile.gif

Na ir viskas atrodo.

Galų gale, jau buvo tamsu, tai vaikams padalinau po žibintuvėlį, ir pasakiau kad kažkur paslėptas lobis, lobis - kažkas mėlyno. Tai kai puolė naršyti visur, prinešė visokių mėlynų daiktų, neįsivaizduoju net kur rado biggrin.gif O buvo mėlynas šaltkrepšis su ledų dėžute.

tai tokios mūsų tos krikštynų atrakcijos smile.gif Turiu pasakyt kad visi noriai, linksmai dalyvavo, niekas nesiraukė. Buvo kompanijoje tokių paaugliukų vaikų - tai jiems ypač patiko.

Dar pamiršau padaryti vieną žaidimą!!! -
svečių paprašyti, kad pagalvotų kokios profesijos linki vaikui, ir atsivežtų su tuos susijusį daiktą. Tada tuos daiktus sudėti, ir duoti vaikui vieną pasirinks. Tai tokiu būdu 'užburiama' profesija, o daikto savininkas gauna prizą smile.gif






Papildyta:
šįvakar pasijaučiau jau tikrai daugiavaikė mama - dukra parsivedė draugą iš darželio, tą padūkėlį biggrin.gif, ir dar kaimynų mergaitė gailiai pro langus žiūrėjo, tai ir ją pasikvietėm. Na, 5 vaikai namie - jau kažkas tokio! doh.gif Vienam, mažiausiam, dar viskas dzin, o kitiems 4 reikia supynės vienu metu, nors tu ką! Labiausiai tai mano dukra iš proto ėjo, baisiai ten jau viskas netiko, pavydėjo visko, norėjo dėmesio ir t.t. Vienu žodžiu, niekam tikusi šeimininkė, mokytis dar ir mokytis smile.gif . Tas svečias berniukas gan gražiai elgėsi. Kaimynų mergaitė jau vyresnė, 6 metų, tai protingesnė kažkiek. Teko ir orkaitės laikamatį į pagalbą pasitelkti, kad užstatyti 1 minutę ir supypsėjus kitam užleistų, ir dar visokių gudrybių. Uf, bet atlaikėm fitness4.gif Galvos sveikos, apseita be kraujo praliejimo, o tai svarbiausia biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sbo @ 2016 04 26, 10:45)
Kažkada irgi apie tai galvojau, kokio senumo paskutinės temos yra? smile.gif



gal tik pusmečio, mūsų sausinukų... Pora paskutinių temų...

QUOTE
Sigita, sveikatos  4u.gif  Mes A krikštysim 05.15 d. Visiškai nieko nesiruošiu, nieko nedarysim. Radau fotografą ir užsakiau bažnyčią. Viskas. Net suknelės sau neturėjau galimybės nuvažiuoti nusipirkti. Na gal pavyks šią savaitę. Ir kavinės net nerezervuoju smile.gif Vyras sako po ceremonijos kur sumąstysim visi drauge, ten ir nuvažiuosim. Nors aš tai būčiau linkus iš anksto tokį dalyką rezervuoti...
Pas mus A turės tik krikšto mamą.


Rami ir jauki šventė - taip pat geras variantas, juolab kad krikšto esmė visai ne pompastikoje ir vaišėse... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MuseZuze: 28 balandžio 2016 - 21:13
QUOTE(Sigittta @ 2016 04 28, 18:27)
Mes irgi taip butume nieko neuzsakineje,zymiai pigiau gautusi jei tik eiti I kavine ir uzsisakyti pietus,kavos,deserta. Bet MB tevai tokiu krikstynu nesuprastu,tai reik kitaip daryti,su isankstiniu uzsakymu,saltais karstais,nu kaip per balius.

Mes del krikstynu delsem delsem,del paciu islaidu,del kriksto mamos,bet matom,kad niekas nesikeis,nei kavines atpigs,nei kita kriksto mama isdygs.
O jus irgi neradot krikstatevio? Ar taip tiesiog norejot,kad butu tik kriksto mama?
Jus pirmi krikstyjat,tai pasidalink po to,kiek kunigui reik "aukoti"? Pats gi sumos nepasako turbut? Mes mastom apie 50 e, bet nzn kiek dabar priimta duoti tokia proga?

Aš tai gailiuosi, kad nepagalvojau anksčiau, reikėjo palaukt su R krikštynom ir daryt abiem mergytėm vienu metu, bele kiek pinigų būčiau sutaupius, o ir galvos sukt dėl krikštatėvių reiktų mažiau... Pagalvok, gal palauk ir abu vaikus krikštyk vienu metu 4u.gif

Neradom krikštatėvio. Galima buvo kokį draugą paimt, ar MB sesers vyrą, nu bet imt tik tam, kad imt, mes nenorėjom. Galima, kad būtų tik vienas krikštatėvis, tad tokį variantą ir pasirinkom.

Už R krikštą davė krikšto tėvai lygtais 40 eur, jei neklystu. Tad jūsų 50 eur tikrai mano nuomone normali suma.

Na o R po mėnesio sirgimo nuėjo į darželį trim dienom ir vėl susirgo. Sloga, temperatūra, vėl su viduriais blogai. Nebegaliu, tuoj išseks mano visi nervai, kantrybė ir pačios sveikata.... Nei kur išeit, nei ką pasidaryt. Vyrui pasakiau, kad imtų nedarbingumą, nors kiek pasidengs darželio išlaidos. Tai gyd nelabai patenkinta buvo, tipo juk mamytė nedirba, gali pabūt su vaiku...

MuseZuze, kokia tu šaunuolė, labai smagios krikštynos jūsų buvo, aš tai neturiu išvis jėgų kažką galvoti, kažkokia abejinga, absoliučiai nieko nesiruošiu, neturiu ūpo.. Sakau, dar net suknelės sau neturiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sbo: 29 balandžio 2016 - 10:28
Muse,zuze,saunuole tu! Netingi viska taip smagiai organizuoti ir cia pasidalinti. Dar karta permesiu tavo mintis,gal ka ir sau pritaikysim. Tik pas jus to judesio,zaidimu daugiau galima buvo organizuoti,
nes vaiku buvo,o pas mus vienintelis vaikas,tai maniskis. Daugiau,tai tik tevai,krikstateviai,ir dar keletas sveciu.
Sbo, nu bet tikrai kaip apmaudu del R. Kaip cia taip su tom ligom,net pikta. Butu paprastas darzelis,tai dar dar,o cia kai privatus,kiek kitaip noretusi. Juk ir pinigus kainuoja,o vaikas vis namie.
Del daktares,tai nekreipkit demesio. Koks jos reikalas,kas namie,kas ne,ir kas ant biliutenio. Nemegstu tokiu zmoniu.
O mes apie abieju vaiku kriksta vienu metu svarsteme,bet kazkaip nebenorejau delsti su D. Nes jau seniai norejom pakrikstyt,tai siemet jau viskas sakom,tikrai darom. O jei neziurint I islaidas,tai norisi atskiru svenciu,kad kiekvienas vaikas turetu krikstynas. Aisku,vaikai nesupranta,jiem tai kas. Bet ir del sveciu kazkaip pagalvojau,kad per brangu butu sveikinti abu vaikus,o svente viena apturet.

Papildyta:
Apie sukneles kalbant,tai man dar geriau gavosi..
Krikstynom neturiu jokios (bet dar yra laiko), bet linksmiausia dalis,kad ryt einam I drauges vestuves ir as neturiu kuo apsirengt lotuliukas.gif is bedos susisaudziau pora juodu ilgesniu sukneliu,bet nenoriu nei juodu nei ilgu,tik neturiu iseities. Nes su vaiku gi namie visa savaite,nei kur iseisi nei ka. O ka rengtis turejau,matavausi,viskas tiko,bet kazkaip per paskutine savaite eme pilvas ir paaugo ir basta,nebetelpu I anksciau pasirinkta ruba doh.gif.
Atsakyti
Aš pagaliau šiandien nusipirkau suknelę krikštynoms, ir taip greit, kas man nebūdinga, bet gyvenimas priverčia keistis, radau ir iškart pirkau, nebelaksčiau daugiau, galvoju jei lakstysiu dar, susisuks galva ir bus tik sunkiau apsispręsti, o laiko nėra biggrin.gif Kaklo papuošalą dar prigriebiau greit pritaikius, ir batelius nusipirkau, išleisk moterį rankinuko, tai ji visą garderobą atsinaujins lotuliukas.gif

Tai va, db reiks pagalvot apie šukuoseną. Ir tikėtis, kad gegužės 15 d.bus šilta diena, saulutė švies.

Sigita, oj kaip pikta dėl ligų ir darželio. Visomis prasmėmis. Ir pinigine skausminga, ir dėl ligų pergyvenu, ir mažąją vėl užkrėtė, o jai sloga tai baisi liga, negaliu kaip gaila mažylės, neprakvėpuoja, kriuksi, atsibodo viskas verysad.gif Prastai miega naktį, aš aišku irgi... Vyrui sakau, gal nebeit į darželį, palaukti iki 3 metai sueis R, gal stipresnė bus, o jis kitos nuomonės, kad vaikui reik vystytis, kad ji ten būdama daug išmoksta, tobulėja, o namie sėdėdama nieko nemato, ir man laiko niekam nelieka, būnant su dviem nieko negaliu pasidaryti, apart namų ruošos, maisto gaminimo. Nesutampa mūsų požiūris šiuo klausimu.

Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2016 05 01, 12:44)
Sigita, oj kaip pikta dėl ligų ir darželio. Visomis prasmėmis. Ir pinigine skausminga, ir dėl ligų pergyvenu, ir mažąją vėl užkrėtė, o jai sloga tai baisi liga, negaliu kaip gaila mažylės, neprakvėpuoja, kriuksi, atsibodo viskas  verysad.gif  Prastai miega naktį, aš aišku irgi... Vyrui sakau, gal nebeit į darželį, palaukti iki 3 metai sueis R, gal stipresnė bus, o jis kitos nuomonės, kad vaikui reik vystytis, kad ji ten būdama daug išmoksta, tobulėja, o namie sėdėdama nieko nemato, ir man laiko niekam nelieka, būnant su dviem nieko negaliu pasidaryti, apart namų ruošos, maisto gaminimo. Nesutampa mūsų požiūris šiuo klausimu.

aš pastebiu iš savo vaiko, kad labai į naudą tas darželis, nors leidžiu pusdieniui ir daugiau namie tupi, nei ten eina. Dabar va vėl dvi savaitės namuose, nes sirgo, norėjau, kad išsveiktų, o dabar dvejoju, ar leist, nes baisu, kad neparneštų ko ar pats nesusirgtų, kai man gimdymas ant nosies...
O jums jei nemažai dar ir kainuoja, tai pagalvočiau, gal sušilus orams pačiai namuose lengviau bus, daugiau į lauką išleisi, ant kokio smėlio, sūpynių ir pan.(atrodo, kad turit kiemą savo?). Baisiai nefaina, kad ne tik pati suserga, bet ir sesei tenka sirgt.
Atsakyti
QUOTE(kaaa @ 2016 05 01, 18:28)
aš pastebiu iš savo vaiko, kad labai į naudą tas darželis, nors leidžiu pusdieniui ir daugiau namie tupi, nei ten eina. Dabar va vėl dvi savaitės namuose, nes sirgo, norėjau, kad išsveiktų, o dabar dvejoju, ar leist, nes baisu, kad neparneštų ko ar pats nesusirgtų, kai man gimdymas ant nosies...
O jums jei nemažai dar ir kainuoja, tai pagalvočiau, gal sušilus orams pačiai namuose lengviau bus, daugiau į lauką išleisi, ant kokio smėlio, sūpynių ir pan.(atrodo, kad turit kiemą savo?). Baisiai nefaina, kad ne tik pati suserga, bet ir sesei tenka sirgt.

Tai va, pravalas su tom ligom ir kad užkrečia sesę...
Atsakyti
100-as metų, atklydau netyčia ax.gif dar prisimenat? blush2.gif
Atsakyti
Jau savaitė, kaip džiaugiamės mažiuku broliuku wub.gif Nėra labai lengva, bet esam labai laimingi thumbup.gif
Atsakyti