QUOTE(Ducky @ 2016 03 21, 10:39)
Sveikos
tyliai seku temą jau turbūt virš 2 metų, kaupiau rinkau informaciją ir tyliai džiaugiausi visų virtuvėm ir žinoma saugojausi paveiksliukus patikusių
Kol galiausiai susikaupėm pinigėlių savosios remontui. Esmė tame, kad darysime remontą, bet tik virtuvėje, todėl iš esmės durų padėties keisti negaliu, nes koridoriuje padarytas remontas ir vyras tikrai nepasirašytų durų griovimui. O ventiliacijos šachta yra būtent toje sienoje (pažymėjau raudonai) , kurios gylis yra vos 55cm, todėl ten viryklės nesutalpinu
galvojau apie dviejų eilių virtuvę, kad virtuvės gale pastatyčiau stalą, pvz apvalų, kad bent jau 4 asmeny susėstų, bet būtent dėl durų niekas nesigauna.
Kaip manote ar būtų verta keisti durų vietą ar palikt kaip dabar vienos eilės virtuvę ir nesukt galvos???
Ir dėl spintelių negaliu apsispręsti, kuris variantas geresnis: su horizontaliom ar vertikaliom.
Mano virtuvės išmatavimai buvo panašūs ( 313 cm/ 227 cm ir langas tik vienas) todėl esu galvojusi ir svarsčiusi apie tokį variantą, bet man neišėjo. Todėl griovėm sieną ir jungėm su svetaine. Nes keturiems buvo sunkoka tilpti virtuvėje prie stalo.
Manau, kad jum neišeis perkelti kaitlentes su orkaite prie kitos sienos- prie ventiliacijos, jei neperkelsit durų angos.
Nebent jums netrukdys tai, kad jūsų orkaitė išlys iš už stalviršio. Jei stalviršį darysit lygiai su spintele 55 cm, tai kai įsidės orkaitė, ji išlys iš už stalviršio.
Variantas būtų - prie šaldytuvo daryti aukštą spintą, kurioje įtalpinti indaplovę, orkaitę, mikrobangė jei reikia. Ir palikti kriauklę toj pusėj.
O kitoj pusėj būtų kaitlentė su darbastaliu.
Trūkumas tokio varianto- prie kriauklės visai nėra darbastalio, ir kad jusiškis šaldytuvas neįmontuojamas - nebus vientisumo vaizdo.
Todėl siūlau nugalėt vyro nenorą ir patraukti durų angą...
kad patogiai tilptų 60 cm virtuvės stalviršis prie ventiliacijos sienos.
Arba... nuleist rankas, pamiršti šitą variantą:
ir pasilikti prie šito varianto:
tik viršutines spinteles skaidykit į tris dalis.
Vertikalios viršutinės spintelės 60 cm pločio nepatogios. Reiktu didinti jų skaičių ir daryti jas 35-42 cm pločio.