QUOTE(Juodai @ 2016 04 25, 21:37)
Tai Jūs elementariai centimetrais matuokitės. Kokiam aukštyje stalviršis? Stalviršis įprastai būna apie 4 cm, jei kažkokio kitokio nesuplanavę dėti. Kokio aukščio cokolį darysite? Įprastai daro 14-15cm, bet bent jau čia šeimininkės rodosi, kad tik 10 cm jam palikę. Plokštės vidinės yra po 1,8 cm. Na ir skaičiuokitės tuos galimus stalčių aukščius. Jeigu viršutinį stalčių žemą darote, tai jo fasadas turėtų būti minimum ~14cm, jei darysit mažesnį, bus netalpūs stalčiukai. Tokio stalčiaus vidinis naudingas aukštis yra kažkur 9 cm. Vidinis stalčiukas atima panašiai erdvės, kaip ir išorinis žemas stalčiukas - apie 14 cm. Tai va. Jums užduotis išsimatuoti galimus stalčių aukščius, paskui matuotis planuojamų talpinti ten daiktų aukščius ir apsispręsti.
bet man norisi, kad visi stalčiai būtų visoje virtuvėje vienodo aukščio, na ta prasme, visi stalčių blokai sulygiuoti. Tai pvz jei tas stalčius kur laikysiu aliejų jau turi būti automatiškai aukštesnis, kitur man tokio aukščio jau nereikia, na galvos skausmas čia
arba du stalčių blokai vienas prie kito po 50 cm, o gal geriau jungti ir daryti vieną bloką 100 cm... Ten būtų arbatos/kavos, po apačia puodeliai/lėkštutės, apatiniame plastikiniai indeliai/maišeliai/servetėles. Tie trys stalčiai būtų vienodo aukščio. O kitoje virtuvės pusėje jau man reikalingas pirmas stalčius siauresnis, tai kažin kaip atrodys, kad nebus vienodumo?
Ir klausimas: ar patogu Jums iminėti lėkštes iš stalčiaus, o ne iš pakabinamos spintelės? Juk reikia šiek tiek pasilenkti. Ar nepatogiau tik pakelti rankas į viršų? Galvoju ar greit priprasiu prie to, kad lėkštės stalčiuose...
ar nesigailėsiu... Nes nesu taip naudojusi.