Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Amsele @ 2016 03 28, 14:12)
Is kur jus traukiat ta migrantu diskriminacija? Pas mus pilni universitetai studijuojanciu, dirbanciu ivairiose srityse, politikoj, visur.
Mano buvusi kaimyne lietuvaite su vyru gyvena Anglijoj. Kazkur 10 metu. Ir vis verkia, kad jai ten blogai. Nieko neveikia, nedirba, nors turi aukstojo mokslo diploma. Vyras islaiko. Bendrauja TIK su lietuviais, ziuri TIK lietuviska televizija, visa aplinka TIK lietuviska. Pati jokiu pastangu nededa kazka pakeist, nepajudina subines, bet pastoviai zyzia, kad jauciasi svetima, nepritampanti. Aiskus atvejis - as nekalta, kalta aplinka. Todel man sitas atvejis labai primena daugelio "nesiintegravusiu" migrantu problema. Kai zmogus nenori - jo niekas neprivers.

Diskriminacija matau nuosavomis akimis. 4u.gif
Apie vaiku gimusiu getuose issilavinimo problema jau n kartu rasiau. Nepaisant to, lygiai taip pat daznai matau ir nenora integruotis. Man atrodo, kad problema yra daugialype ir neuztenka visa kalte suversti imigrantams. Abi puses padare klaidu.
Ir dar klausimas ar apskritai, tokios dvi skirtingos civilizacijos gali sugyventi kartu.

Sutinku, kad jei zmogus nenori, tai jo niekas neintegruos, bet norintys tai padaryti imigrantai is tam tikru regionu susiduria su problemomis, kuriu jus vargu ar patirsite, nes esate baltaode.
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2016 03 27, 14:40)
Jie gauna isakymus is tu, kuriuos bombarduoja. Visi tie nauju teriristu verbavimai, apmokymai, atakos ir ispuoliai tera atsakas i Vakaru kisimasi, zudyma, demokratijos skleidima, savu istatymu ivedinejima valstybese, kurios to visiskai nenori. As taip manau.

Nagi, del kurios is siu priezasciu sprogdino Pakistane? Ar gal nesiintegraves jautesi? Tiesiog tai laukiniai, kurie naikina kitas religijas, kitas kulturas. Ir Europoje jie kovoja del savo religijos ir savo kulturos pergales.
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 03 28, 16:59)
Nagi, del kurios is siu priezasciu sprogdino Pakistane? Ar gal nesiintegraves jautesi? Tiesiog tai laukiniai, kurie naikina kitas religijas, kitas kulturas. Ir Europoje jie kovoja del savo religijos ir savo kulturos pergales.

As nezinau visu priezasciu, nedrisciau teigti net kad zinau bent viena. Visi mano pasamprotavimai tera mano asmeniski, nes tikrai neisivaizduoju, kas dedasi savizudzio galvoje, nesu maciusi terorizmo tinklo is vidaus ar kalbejusi bent su vienu teroristu ir isklausiusi jo oriezastis. Esu studijavusi universitete siek tiek apie islama, taip pat turejau kursa apie netradicines religijas ir kaip zmones itraukiami i religini fanatizma. Va ir visos mano zinios, o visa kita tera nuomone, kuri nebutinai yra teisinga. Ir butent Europa, Amerika, Rusija pradejo ten ieskoti kazko, ko nepamete, o ne jie mum Shariata ivedineti, todel as tai laikau kerstu, nes mes savo kulturas ten ivedem ar bent bandem ivesti jau labai labai seniai. Tik teroristais kazkodel nebuvom vadinti, tik "demokratijos skleidejais".
Papildyta:
QUOTE(leber @ 2016 03 28, 14:30)
drinks_cheers.gif
Tik tai, mano galva, iš fantastikos srities, deja.
Su pavasariu Jus, teisingai besimaitinanti, ne/tikinti, teisingai apsirėdžiusi ir teisingai kvėpuojanti.  4u.gif

Jei nekenčiate ko nors Jūs, tai nereiškia, jog ir mes nekenčiame.

Gal vertėtų pradėti nuo savęs? net pamilti nereikia, užtektų suprasti ir priimti, jog tiesiog yra ,  kitaip valgančių, tikinčių, apsirengusių....ir Jie ne būtinai kažkur ten, iš kažkur toli, tokių kitokių apstu čia gimusių, šalia gyvenančių.

drinks_cheers.gif geriau ir nepasakysi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violetisimo: 28 kovo 2016 - 16:25
QUOTE(leber @ 2016 03 28, 13:30)

Gal vertėtų pradėti nuo savęs? net pamilti nereikia, užtektų suprasti ir priimti, jog tiesiog yra ,  kitaip valgančių, tikinčių, apsirengusių....ir Jie ne būtinai kažkur ten, iš kažkur toli, tokių kitokių apstu čia gimusių, šalia gyvenančių.

Tai turetu buti abipusis siekis. Kol kas is europieciu puses net per daug tolerancijos ir nuolaidziavimu buvo, kai tuo tarpu anie nerodo absoliuciai jokios pagarbos ir bandymo prisitaikyti. Labiau priesisku kitu atzvilgiu, nei musulmonai is situ saliu, nerasite niekur daugiau, niekur pasaulyje nera tokios destruktyvios ir kenkejiskos kulturos. Priimti ir toleruoti galima iki tam tikros ribos, iki tol, kol jie nekelia gresmes, kol savo savituma pasilaiko sau, o ne griauna juos priemusias kulturas.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 03 28, 15:24)
Diskriminacija matau nuosavomis akimis.  4u.gif
Apie vaiku gimusiu getuose issilavinimo problema jau n kartu rasiau. Nepaisant to, lygiai taip pat daznai matau ir nenora integruotis. Man atrodo, kad problema yra daugialype ir neuztenka visa kalte suversti imigrantams. Abi puses padare klaidu.
Ir dar klausimas ar apskritai, tokios dvi skirtingos civilizacijos gali sugyventi kartu.

Sutinku, kad jei zmogus nenori, tai jo niekas neintegruos, bet norintys tai padaryti imigrantai is tam tikru regionu susiduria su problemomis, kuriu jus vargu ar patirsite, nes esate baltaode.

As is viso manau, kad jusu patirtis sunkiai lyginama su, pvz, mano ar Amseles. Tie rajonai, apie kuriuos jus kalbat, tikrai nera lyginami su pilnais turku Vokietijos miesteliais. Ir tie arabai musulmonai, kuriuos jus sutinkat, tikrai nera tokie patys kaip man iki kraujo pazistami turkai musulmonai. Todel ir nesusikalbam daznai, manau 4u.gif Galbut pagyvnus jusu aplinkoje ir mano nuomone taptu visai kitokia ir ivairesniu spalvu apie musulmonus nei tik is turku, bosniu, nigerieciu, pietu afrikieciu musulmonu pavyzdziu.
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 03 28, 17:28)
Tai turetu buti abipusis siekis. Kol kas is europieciu puses net per daug tolerancijos ir nuolaidziavimu buvo, kai tuo tarpu anie nerodo absoliuciai jokios pagarbos ir bandymo prisitaikyti. Labiau priesisku kitu atzvilgiu, nei musulmonai is situ saliu, nerasite niekur daugiau, niekur pasaulyje nera tokios destruktyvios ir kenkejiskos kulturos. Priimti ir toleruoti galima iki tam tikros ribos, iki tol, kol jie nekelia gresmes, kol savo savituma pasilaiko sau, o ne griauna juos priemusias kulturas.

Nezinau, ar esat gyvenusi uzsienyje, bet nustebtumet, kaip daznai bendraujant su ivairiu tautybiu kaimynais, bendradarbiais, klientais, konsultantais, draugais simta metu nesuzinoma, jog jie musulmonai smile.gif as suzinojau, kad mano busto seimininku seima musulmonai tik po metu kazkur, nors matydavau kasdien ir gyvenom salia.
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2016 03 28, 16:37)
Nezinau, ar esat gyvenusi uzsienyje, bet nustebtumet, kaip daznai bendraujant su ivairiu tautybiu kaimynais, bendradarbiais, klientais, konsultantais, draugais simta metu nesuzinoma, jog jie musulmonai smile.gif as suzinojau, kad mano busto seimininku seima musulmonai tik po metu kazkur, nors matydavau kasdien ir gyvenom salia.

Tai norite pasakyti, kad tokie, integravesi musulmonai yra nepriimti ir diskriminuojami? Argi apie tokius (deja, mazuma is visos mases) mes cia kalbame?
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 03 28, 17:45)
Tai norite pasakyti, kad tokie, integravesi musulmonai yra nepriimti ir diskriminuojami? Argi apie tokius (deja, mazuma is visos mases) mes cia kalbame?

Ne, nenoriu to pasakyti, nes taip nemanau. Bet is kur jus ta mazuma traukiat? Kaip tik mazuma yra tie rekaujantys gatvese ir reikalaujantys Shariato. O radikalai isvis mazumu mazumiausia. Kaip nuolat gyvenanti apsupta musulmonu, galiu tai drasiai pareiksti.

Nekalbu apie tuos atvejus, kai zinau, jog moteris turke, nu tai logiskai darau isvada, kad greiciausiai musulmone. Ar vyras libanietis. jei nezinociau ju tautybes, tai tikrai nezinociau ir religijos schmoll.gif O kai bendrauju su zmonem is Nigerijos, Ganos, PAR, Bosnijos, tai simta metu nesuzinau, i kokie ten jie Dieva tiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violetisimo: 28 kovo 2016 - 16:52
QUOTE(Violetisimo @ 2016 03 28, 16:32)
As is viso manau, kad jusu patirtis sunkiai lyginama su, pvz, mano ar Amseles. Tie rajonai, apie kuriuos jus kalbat, tikrai nera lyginami su pilnais turku Vokietijos miesteliais. Ir tie arabai musulmonai, kuriuos jus sutinkat, tikrai nera tokie patys kaip man iki kraujo pazistami turkai musulmonai. Todel ir nesusikalbam daznai, manau 4u.gif  Galbut pagyvnus jusu aplinkoje ir mano nuomone taptu visai kitokia ir ivairesniu spalvu apie musulmonus nei tik is turku, bosniu, nigerieciu, pietu afrikieciu musulmonu pavyzdziu.

Visiskai su jumis sutinku. Siaip man asmeniskai musulmonai is juodosios afrikos visai nekliuna. Ju elgesys nera issisokantys viesose vietose, nesikabineja. Tik atvykeliai is buvusiu FR koloniju labai nemegsta FR, jauciasi tarsi FR jiems kazka skolinga, todel jiems turi viska duoti. Turkai mano nuomone yra labai nuosaikus. Bent tie, su kuriais susiduriau.
Papildyta:
QUOTE(suvaikejusi @ 2016 03 28, 16:45)

As apie Vokietija negaliu pasakyti, bet FR jie tikrai patiria diskriminacija vien del savo kilmes.
Papildyta:
QUOTE(Violetisimo @ 2016 03 28, 16:49)
Ne, nenoriu to pasakyti, nes taip nemanau. Bet is kur jus ta mazuma traukiat? Kaip tik mazuma yra tie rekaujantys gatvese ir reikalaujantys Shariato. O radikalai isvis mazumu mazumiausia. Kaip nuolat gyvenanti apsupta musulmonu, galiu tai drasiai pareiksti.

Pries pora puslapiu idejau schema apie Paryziaus-Briuselio ataku organizatoriu sasajas. Vien toje schemoje yra kokia 40 zmoniu. Tada dar pagalvokime, kiek zmoniu aplink juos zinojo, ka jie daro ir nesikreipe i policija. Tikrai gausis gana ispudingas skaicius. Ne tukstanciai, bet keli simtai turetu buti. Ir kalba eina apie tokia zmoniu grupe, susiformavusia viduryje Europos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 28 kovo 2016 - 18:23
Na, musulmonu pasaulyje yra apie 1.5 mlrd, tai sakyti "dauguma" (~1 mlrd) gan drasoka.
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2016 03 28, 19:06)
Na, musulmonu pasaulyje yra apie 1.5 mlrd, tai sakyti "dauguma" (~1 mlrd) gan drasoka.

Daugumos jų mentalitetas yra visiškai kitoks nei europiečių. Tas jau yra pakankama blogybė, jiems čia atsikrausčius. Jie nesugeba gerbti šalių, į kurias atvyksta. Taip taip, kitoks mentalitetas ir kinų, ir japonų, ir jakutų. Tik skirtumas tas, kad kinai ar japonai sugeba kurti savo bendruomenes, rajonUs, nekeldami grėsmės vietiniams žmonėms, yra taikūs, daug greičiau ir lengviau pritampantys nei tie. Garantuoju, kad prancūzai, anglai ar vokiečiai DAUG MIELIAU priimtų tiek pat kinų, jei tik kas išgrūstų -istaniečius, nes jų "dėka" Anglija jau tapo Anglistanu.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 03 28, 14:30)
drinks_cheers.gif
Tik tai, mano galva, iš fantastikos srities, deja.
Su pavasariu Jus, teisingai besimaitinanti, ne/tikinti, teisingai apsirėdžiusi ir teisingai kvėpuojanti.  4u.gif

Jei nekenčiate ko nors Jūs, tai nereiškia, jog ir mes nekenčiame.

? Jei išgėrėt Velykų proga, tai būkit savo vietoje. Čia tema apie tuos, o ne kitus kažkokius juos, kuriuos čia paišote man biggrin.gif
Atsakyti