QUOTE(Amsele @ 2016 03 28, 14:12)
Is kur jus traukiat ta migrantu diskriminacija? Pas mus pilni universitetai studijuojanciu, dirbanciu ivairiose srityse, politikoj, visur.
Mano buvusi kaimyne lietuvaite su vyru gyvena Anglijoj. Kazkur 10 metu. Ir vis verkia, kad jai ten blogai. Nieko neveikia, nedirba, nors turi aukstojo mokslo diploma. Vyras islaiko. Bendrauja TIK su lietuviais, ziuri TIK lietuviska televizija, visa aplinka TIK lietuviska. Pati jokiu pastangu nededa kazka pakeist, nepajudina subines, bet pastoviai zyzia, kad jauciasi svetima, nepritampanti. Aiskus atvejis - as nekalta, kalta aplinka. Todel man sitas atvejis labai primena daugelio "nesiintegravusiu" migrantu problema. Kai zmogus nenori - jo niekas neprivers.
Mano buvusi kaimyne lietuvaite su vyru gyvena Anglijoj. Kazkur 10 metu. Ir vis verkia, kad jai ten blogai. Nieko neveikia, nedirba, nors turi aukstojo mokslo diploma. Vyras islaiko. Bendrauja TIK su lietuviais, ziuri TIK lietuviska televizija, visa aplinka TIK lietuviska. Pati jokiu pastangu nededa kazka pakeist, nepajudina subines, bet pastoviai zyzia, kad jauciasi svetima, nepritampanti. Aiskus atvejis - as nekalta, kalta aplinka. Todel man sitas atvejis labai primena daugelio "nesiintegravusiu" migrantu problema. Kai zmogus nenori - jo niekas neprivers.
Diskriminacija matau nuosavomis akimis.
Apie vaiku gimusiu getuose issilavinimo problema jau n kartu rasiau. Nepaisant to, lygiai taip pat daznai matau ir nenora integruotis. Man atrodo, kad problema yra daugialype ir neuztenka visa kalte suversti imigrantams. Abi puses padare klaidu.
Ir dar klausimas ar apskritai, tokios dvi skirtingos civilizacijos gali sugyventi kartu.
Sutinku, kad jei zmogus nenori, tai jo niekas neintegruos, bet norintys tai padaryti imigrantai is tam tikru regionu susiduria su problemomis, kuriu jus vargu ar patirsite, nes esate baltaode.