Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 04 16, 14:38)
Jūs mažiau remkitės paveiksliukais- bus geriau, nes paveiksliukus gali paišyt kokius tik nori, kaip tuo tarpu politiškai naudinga. Jie jau seniai nebeatitinka nieko realaus.
Egiptas ir iš tiesų nė prie ko. Kad būtų klestėjęs apipjaustymas A. Sadato laikais, arba Mubarako- tai gali svarstyti tik visiški analfabetai.

Taip, zinau, tureciau remtis jumis. Tik beda, kad jus neigiate viska, kas jums nepatinka.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 16, 13:37)
Na bet vis dar yra tokiu, kurios zalojamos. Net iki 45%. Kai bus 0% tada dziaugsimes integracija. Ir isvis cia net ne integracijos klausimas, net ne kulturos ir tradiciju, o zmogiskumo. As nesuvokiu kaip galima sitaip savo vaika zaloti. Su pasekmemis visam likusiam gyvenimui.

Pokytis nuo 45% 2004 iki 18% 2014 sakote nereikšmingas? Drįsčiau nesutikti ir tai procentai ne kiek apipjaustė, o tik kiek % planuoja. Dat klausimas kiek iš tų % nepabijos bausmės, deportacijos, kiek mergaičių kreipsis pagalbos, kas čia yra lengvai pasiekiama, kiek aplinkinių atliks savo pareigą pranešti.....visai realu, jog realiai atliktų apipjaustymų bus arti 0%.
Kieno įtakotas apipjaustymas jei, anot Jūsų, ne tradicijų, kultūros?
Kas tada yra integracija?

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 16, 14:16)
Somalio-Sudano sakot?
user posted image

Jei jau kalbant apie artimuosius rytus, tai paimkime Iraka:
Female genital mutilation is prevalent in Iraqi Kurdistan, with an FGM rate of 72% according to the 2010 WADI report[154] for the entire region and exceeding 80% in Garmyan and New Kirkuk. In Arbil Governorate and Suleymaniya Type I FGM is common; while in Garmyan and New Kirkuk, Type II and III FGM are common.

Dabar jau galite rekti, kad as melage.

Ir kas iš to? Na yra vat tiek šalių su tokiu papročiu. Ką siūlote?
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 16, 14:46)
Pokytis nuo 45% 2004 iki 18% 2014 sakote nereikšmingas? Drįsčiau nesutikti ir tai procentai ne kiek apipjaustė, o tik kiek % planuoja. Dat klausimas kiek iš tų % nepabijos bausmės, deportacijos, kiek mergaičių kreipsis pagalbos, kas čia yra lengvai pasiekiama, kiek aplinkinių atliks savo pareigą pranešti.....visai realu, jog realiai atliktų apipjaustymų bus arti 0%.
Kieno įtakotas apipjaustymas jei, anot Jūsų, ne tradicijų, kultūros?
Kas tada yra integracija?
Ir kas iš to? Na yra vat tiek šalių su tokiu papročiu. Ką siūlote?

Reiksmingas pokytis ir laimei NO uzsiima. Bet kol dar yra zalojamu vaiku, tol dziaugtis nelabai yra ko. Jus galite ploti rankutemis, kad tik kas 5a mergaite traumuojama. Man tai cia tragedija. Lietuviai ,beje , jokios programos mergaitems apsaugoti neturi, nors yra atvykeliu tiek is Irako, tiek is Eritrejos.

Zemelapi idejau, nes Lapkricio Ausra aiskino, kad cia tik Somalio ir Sudano problema. Nors is tikruju, tai maziausiai 28 saliu problema. mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Domogintare,2016 04 16, 15:45]
parašykit adresį - atsiųsiu jums tos kiaulienos, valgykit kiek telpa. O visa kita- tai jos apsisprendimas, jai taip gerai ir yra visai ne jūsų reikalas kaip jie gyvena. Ji kitų gyvent nemoko, ar ne?
[/quote]
Nereikia, pati zinau kur kiaulienos galima isigyti ir ji mielai valgo, kai vyras nemato.
Aisku, kad ne mano reikalas, as jai to vyro nepirsau, o dazniausiai musulmonu aukos ir yra rytu Europos moterys, kurios dar niekaip neatsisako steriotipo, kad vyrui nereikiai nuolankiai paklust ir gyvent pagal jo inorius ir igeidzius. Neteko sutikti angles, kuri butu istekejusi uz musulmono.
O del mokymo tai ji nemoko, o va jis kele problema del darzelio meniu, reikalavo, kad kiauliena butu isimta is valgiarascio.
[/quote]
Jus cia rimtai? biggrin.gif Su tokia musulmonu populiacija UK santuoka tarp brites ir musulmono yra daug daznesne nei santuoka tarp lietuves ir musulmono biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 16, 14:46)
Taip, zinau, tureciau remtis jumis. Tik beda, kad jus neigiate viska, kas jums nepatinka.

neigiu ką? Kad Egipte neįmanomas toks procentas apipjaustytų? Na neįmanomas. Už tai Egipte į kalėjimą sodina visokius tokius pjaustytojus. Ir labai sodina, o po to kai buvo iškelta, kaip ir Kinijoj, veino vaiko šeimoj programa tai ir iš viso. Egipte rasta apipjaustyta moteris kokio nors patikrinimo metu, ir nepasakius kas ir kaip apskritai yra baudžiama didelėmis baudomis. O gydytojai nepranešę dar didesnėmis. Jau vien tai labai riboja norą jas pjaustyti.
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2016 04 16, 15:12)
Neisivaizduoju, zinokit. Pazistu tik ji ir jo broli. Na ir kitu is PAR pazistu, bet kazin, ar jie musulmonai g.gif  Greiciausiai ne, nes ju mazas procentas PAR. Mano vyro brolis toks pat kaip maniskis, tik kiaulienos nevalgo. Vedes brite, kuri is pirmos santuokos turi dvi paaugles mergaites. Tiesa, maniskio pusiau sese musulmone neseniai susilauke vaikucio su krikscionim (gyvena PAR), tai viena ausim girdejau, kad gmines burbejo, kad vaikas bus krikscionis, bet maniskis su broliu pasake jai nepergyvent ir nekreipt demesio i kitu pamokslus, kaip jai savo vaikus auginti ir su kuo susilaukti. Ai, ji ir netekejus, beje.

Na Jusu vyrui matyt mielesne europietiska kultura, tik klausimas ar Jus gyventumet su vyru, kuriam gimtoji kultura, paprociai ir religija yra miela, artima. Ar sutiktumet isvykti i jo sali ir buti viena is keturiu zmonu. Ar noretumet, kad europa toleruodama ir atsizvelgdama i musulmonu teises, iteisintu daugpatyste, ta pati tiek berniuku, tiek mergaiciu apipjaustyma ir t.t
Atsakyti
QUOTE(Domogintare @ 2016 04 16, 15:54)
Na Jusu vyrui matyt mielesne europietiska kultura, tik klausimas ar Jus gyventumet su vyru, kuriam gimtoji kultura, paprociai ir religija yra miela, artima. Ar sutiktumet isvykti i jo sali ir buti viena is keturiu zmonu. Ar noretumet, kad europa toleruodama ir atsizvelgdama i musulmonu teises, iteisintu daugpatyste, ta pati tiek berniuku, tiek mergaiciu apipjaustyma ir t.t

Isvykciau, rimtai apie tai svarstom, nes man pietu kultura arciau sirdies nei europietiska g.gif Bet gal ne dabar, o kai isigysim busta ten, tai po kokiu 10m. Keturiu zmonu jis istatymiskai negali tureti, o ir jei galetu, geriau jau vienisas butu, nei dar viena vestu biggrin.gif biggrin.gif Nenoreciau, kad Europa iteisintu dalykus, kurie kulturiskai mums svetimi ir man patinka, kai salys issaugo savo unikaluma. Berniuku apipjaustymas yra iteisintas, beje, ir daromas, jei tik noro turit. O iteisinti tai, ka visas civilizuotas pasaulis laiko ziauriu zalojimu (mergaiciu apipjaustyma) irgi nematau jokios logikos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 16, 14:50)
Reiksmingas pokytis ir laimei NO uzsiima. Bet kol dar yra zalojamu vaiku, tol dziaugtis nelabai yra ko. Jus galite ploti rankutemis, kad tik kas 5a mergaite traumuojama. Man tai cia tragedija. Lietuviai ,beje , jokios programos mergaitems apsaugoti neturi, nors yra atvykeliu tiek is Irako, tiek is Eritrejos.

Zemelapi idejau, nes Lapkricio Ausra aiskino, kad cia tik Somalio ir Sudano problema. Nors is tikruju, tai maziausiai 28 saliu problema.  mirksiukas.gif

tamsta nežinot kas Afrikoj arabai bigsmile.gif
Dėl Irako dar mažiau tikėtina, nei dėl Egipto. Irakas apskritai buvo pirmojo pasaulio šalis, bandau įsivaizduot prie Sadamo, kuris su įkvėpimu išgyvendino visus archaiškus papročius ir uždraudė save žalojančius religinius papročius- staiga buvo pasidaręs slaptu mergaičių apipjaustymo gerbiku.
Atsakyti
[quote=Violetisimo,2016 04 16, 15:51]
Nereikia, pati zinau kur kiaulienos galima isigyti ir ji mielai valgo, kai vyras nemato.
Aisku, kad ne mano reikalas, as jai to vyro nepirsau, o dazniausiai musulmonu aukos ir yra rytu Europos moterys, kurios dar niekaip neatsisako steriotipo, kad vyrui nereikiai nuolankiai paklust ir gyvent pagal jo inorius ir igeidzius. Neteko sutikti angles, kuri butu istekejusi uz musulmono.
O del mokymo tai ji nemoko, o va jis kele problema del darzelio meniu, reikalavo, kad kiauliena butu isimta is valgiarascio.
[/quote]
Jus cia rimtai? biggrin.gif Su tokia musulmonu populiacija UK santuoka tarp brites ir musulmono yra daug daznesne nei santuoka tarp lietuves ir musulmono biggrin.gif
[/quote]
Na man neteko gyvenant UK ir statistikos as nezinau, va lietuviu, kurios buvo netekejusios, praktiskai visos gyveno su musulmonais, viena verke puse metu, nes atvykusi sugyventinio motina po tevo mirties, liepe grizti i Pakistana, kur lauke nuotaka 15 m ir tapti seimos galva.
Atsakyti
[quote=Domogintare,2016 04 16, 15:59]
[/quote]
Na man neteko gyvenant UK ir statistikos as nezinau, va lietuviu, kurios buvo netekejusios, praktiskai visos gyveno su musulmonais, viena verke puse metu, nes atvykusi sugyventinio motina po tevo mirties, liepe grizti i Pakistana, kur lauke nuotaka 15 m ir tapti seimos galva.
[/quote]
Va tokiu bajeriu ir as girdejus, na ka cia girdejus, mano geriausia drauge ilgametis draugas meta del kazkokiu nepaaiskinamupriezasciu ir grizta atgal i savo sali, nes baige studijas jau Lietuvoj. Irgi turbut nuotaka laukia, cia taip su drauge spejam g.gif
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2016 04 16, 15:58)
Isvykciau, rimtai apie tai svarstom, nes man pietu kultura arciau sirdies nei europietiska g.gif  Bet gal ne dabar, o kai isigysim busta ten, tai po kokiu 10m. Keturiu zmonu jis istatymiskai negali tureti, o ir jei galetu, geriau jau vienisas butu, nei dar viena vestu biggrin.gif  biggrin.gif  Nenoreciau, kad Europa iteisintu dalykus, kurie kulturiskai mums svetimi ir man patinka, kai salys issaugo savo unikaluma. Berniuku apipjaustymas yra iteisintas, beje, ir daromas, jei tik noro turit. O iteisinti tai, ka visas civilizuotas pasaulis laiko ziauriu zalojimu (mergaiciu apipjaustyma) irgi nematau jokios logikos g.gif

Nu va matot, palaikau ir gerbiu Jus pasirinkima. Jus mielai gyventumet salyje, kuri Jums artima kultura, nuvykus lengvai pritaptumete, o i Europa plusta tie, kurie nori pernesti savo kultura cia, kuri man yra svetima.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 16, 14:50)

o kiek Lietuvoj pabėgėlių iš Eritrėjos bigsmile.gif Na nors apytiksliai kiek tų tūkstančių, šimtų? bigsmile.gif bigsmile.gif
Tuo pačiu ką konkrečiai daro tos apipjaustytos moterys/merginos? /Kas nutiks, jei šalimais apsigyvens apipjaustyta moteris? Kaip nors paaiškinkit kas tame blogo tai šaliai, į kurią jos atbėga?
Atsakyti