Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 15, 12:31)
Bet man atrodo, kad jusu ir mano miestuose skirtingi imigracijos mastai. Pas mane 30-40% miesto populiacijos yra musulmonai is siaures afrikos saliu.

Mano mieste skelbiama 33%, mano rajone 52.8%. Didžiausia grupė- pakistaniečiai.
Neradau info apie kvartalus, bet jei "iš akies" primesti, tai mano kvartale koks 70-80% laisvai susidarytų.
Papildyta:
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2016 04 15, 12:56)
O jeigu paspaudzia visiems isskyrus moteris- tai jau 'normalu'  g.gif  Ir turime ziureti i tai pro pirstus?

Apie kokia integracija tada kalbame?

Musulmonė moteris darbe nepaduoda rankos vyrams, aiškindamasi tuo, jog jos tikėjimas draudžia liesti svetimus vyrus.
Kaip tas jai trugdo integruotis? Ji kalba vietine kalba, dirba, gal ir mokosi. Laikosi įstatymų, gerbia kitų žmonių kultūrinius, religinius papročius, gal net tos šalies pilietybę turi. Ji tiesiog laikosi savo religijos nuostatų, puoselėja savo tautinius papročius.
Kas negerai su integracija?
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 15, 13:17)
Musulmonė moteris darbe nepaduoda rankos vyrams, aiškindamasi tuo, jog jos tikėjimas draudžia liesti svetimus vyrus.
Kaip tas jai trugdo integruotis? Ji kalba vietine kalba, dirba, gal ir mokosi. Laikosi įstatymų, gerbia kitų žmonių kultūrinius, religinius papročius, gal net tos šalies pilietybę turi. Ji tiesiog laikosi savo religijos nuostatų, puoselėja savo tautinius papročius.

Kokiu budu ji gerbia kitu kultura, jei jos kultura yra vistiek auksciau uz salies, kurioje gyvena. Tai yra visiskas absurdas. Jei kolega mane diskriminuotu, nes as esu moteris, tai kokia cia integracija? Jei jis paduotu ranka visiems, tik ne man, tai butu izeidimas. As net neabejoju, kad aplinkiniai i tai tikrai sureaguotu.
As net kaip turiste nevaziuociau i sali, kurios kulturines normos man nepriimtinos, nes as neketinu laikytis vietiniu taisykliu. Nesidengciau plauku, nenesiociau zeme sluojanciu sijonu ne uz ka. Todel neketinu ten kelti kojos. Kaip galima savo noru apsigyventi Europoje ir tada ignoruoti vietines normas? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 15, 14:17)

Jau aiškino tau šimtą kartų, kad nesiintegruoja. Koks skirtumas, ar neduoda rankos vyrams, ar juodaodžiams, ar gėjams. Tai yra diskriminacija. Gal jos -istane taip elgtis normalu, bet daugumoje VE valstybių NE, ir jei nesugebi priimti vietinio mentaliteto, joks tu neįsiintegravęs. Lygiai taip pat, kaip lietuviai Norvegijoje nesuvokia, kad ten smurtas prieš vaikus yra griežtai netoleruojamas ir nesuprantamas.
Atsakyti
O tai tuos musulmonus studentus, kurie DE universitetuose maldu kambarius uzsigrobe vien sau, nors jie buvo skirti VISIEMS tikintiems, irgi laikot integruotais? Juk gime, uzauge DE, ne kokie buduliai, visgi studentai ir tikriausiai istatymu laikosi. Ir kai tu universitetu vadovybes panaikino maldu kambarius, tai ir skundus rase, ir visa gerkle sauke, kad yra diskriminuojami. Bet kazkodel nemate diskriminacijos kai patys kitiems i ta kambari eit drausdavo. Tokie ir panasus dalykai labai aiskiai parodo, kad jie savo religija ir kultura laiko auksciau visko.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 15, 10:03)
O kaip tada su patyčiomis, tolerancija, pagarba, tarkim mokykloje jei klasėje mokosi kitos odos spalvos, kito tikėjimo vaikų?

Na, pradziai mokyklose reiketu uzdrausti kiauliena, statyti kaledine eglute ir ekskursijas i baseinus. Tolerancija taigi smile.gif Reikia, kad jie jaustusi priimti ir nediskriminuojami. Kurgi ju teises.

--

ES migrantu planas zlunga. Lenkija visiskai atsisako pabegeliu kvotos. thumbup.gif

Ka Anglijos musulmonai istikruju galvoja?
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 15, 14:29)
Kokiu budu ji gerbia kitu kultura, jei jos kultura yra vistiek auksciau uz salies, kurioje gyvena. Tai yra visiskas absurdas. Jei kolega mane diskriminuotu, nes as esu moteris, tai kokia cia integracija? Jei jis paduotu ranka visiems, tik ne man, tai butu izeidimas. As net neabejoju, kad aplinkiniai i tai tikrai sureaguotu.
As net kaip turiste nevaziuociau i sali, kurios kulturines normos man nepriimtinos, nes as neketinu laikytis vietiniu taisykliu. Nesidengciau plauku, nenesiociau zeme sluojanciu sijonu ne uz ka. Todel neketinu ten kelti kojos. Kaip galima savo noru apsigyventi Europoje ir tada ignoruoti vietines normas?  doh.gif

Bet tai jokio nusikaltimo ji nedaro, kad nepaduoda rankos, kame problema? Ar visi žmonės priverstinai turi tas rankas davinėt, gal man nemalonu spaust kažkieno prakaituotą ranką ax.gif , tai gali būti ne vien dėl religijos. Kad tik tokios problemos kaip rankos padavimas būtų....
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 15, 13:29)
As net kaip turiste nevaziuociau i sali, kurios kulturines normos man nepriimtinos, nes as neketinu laikytis vietiniu taisykliu. Nesidengciau plauku, nenesiociau zeme sluojanciu sijonu ne uz ka. Todel neketinu ten kelti kojos. Kaip galima savo noru apsigyventi Europoje ir tada ignoruoti vietines normas?  doh.gif

Kaip tai siejasi su mano aprašyta situacija?

QUOTE(Miškų avietė @ 2016 04 15, 13:30)
Jau aiškino tau šimtą kartų, kad nesiintegruoja. Koks skirtumas, ar neduoda rankos vyrams, ar juodaodžiams, ar gėjams. Tai yra diskriminacija. Gal jos -istane taip elgtis normalu, bet daugumoje VE valstybių NE, ir jei nesugebi priimti vietinio mentaliteto, joks tu neįsiintegravęs. Lygiai taip pat, kaip lietuviai Norvegijoje nesuvokia, kad ten smurtas prieš vaikus yra griežtai netoleruojamas ir nesuprantamas.

O aš ne kartą Jums ir ne tik Jums aiškinu, jog matau kitokių pavyzdžių.

Kokioje šalyje yra įstatymas įpareigojantis paspausti ranką, kurio emigrantai nesuvokia?

Man tokie svarstymai dėl ko nepadavė rankos, kodėl pamerkė akį, kairę, o ne dešinę, o jei visai nepamerkė....ką tai galėtų reikšti, o gal diskriminacija????? Šūdeliavimasis, lietuviškai sakant. biggrin.gif

p.s. tai kaip ten su tuo lenku, kuris man vis pakštelna rankon užuot paspaudęs? Diskriminuoja jis mane? Ar labai stipriai?
Atsakyti
Yra toks dalykas, kaip mentalitetas, kultūra, tradicijos. Ne viskas užrašyta konstitucijose ar kodeksuose, tačiau tai vis tiek giliai įsišakniję tautų gyvenime ir tą ignoruoti, demosntratyviai neigti yra šlykštu. Jeigu atvažiuoji, turi prisitaikyti - patinka tau tai ar ne. Nepatinka - varai atgal. Turkijoje pvz neprivaloma dėvėti skaros, rengtis konservatyviai, bet nuvažiuokit į kokį gilesnį kaimą ir pamatysit, kad tai yra kultūrinis dalykas, nors jokiuose įstatuose tai neparašyta. Gali ignoruoti, sakyti, kad "tokio įstatymo nėra, noriu ir vaikštau pusnuogė", bet tai bus didelė nepagarba vietiniams papročiams ir žmonėms. Gruzijoje nėra įstatymo, reikalaujančio svečiams ragauti visų siūlomų šeimininkų valgių, tačiau vaišingumas ten yra mentaliteto dalis ir, jeigu jus sėdėsite perkreiptu veidu, ir nieko į burną neimsit, tai taipogi bus nepagarba vietinių žmonių atžvilgiu. Arba įsivaizduokit atvažiuoja pas jus į svečius amerikiečiai, kurie namie pripratę su batais vaikščioti, ir pas jus užėję taip pat jų nenusiima, nes "nėra įstatymo, draudžiančio butuose/namuose vaikščioti su batais". Kažin jums labai patiktų tokia nepagarba? Juk įstatymų tai nepažeidė. O ką jau kalbėti apie Indiją, Japoniją, Kiniją, P. Korėją. Tose šalyse išvis galybė nerašytų taisyklių, kultūrinių niuansų, kurie taip įaugę į kraują, kad juos svetimšaliui ignoruoti yra tiesiog bjauru ir chamiška. Tose pačiose musulmoniškose šalyse daug įvairių aspektų, kurie nėra įteisinti, bet tapę socialinio ir kultūrinio gyvenimo dalimi, kuriuos privaloma paisyti vien dėl suvokimo, jog svetimoje valstybėje ne tu tvarką darai. Na, bet aiškink neaiškinęs, kai kas per rožinę miglą dar ilgai nieko nematys. Net, kai pačioms bus priverstinai čadros uždėtos, sakys: "taigi ar sunku jas panešioti? nediskriminuokime musulmonų, neįžeiskime jų jausmų" wub.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 15, 14:24)
Kaip tai siejasi su mano aprašyta situacija?

Tai siejasi su situacija, del kurios visa sita diskusija prasidejo. Vaikinai atsisake spausti ranka mokytojai, nes ji moteris.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2016 04 15, 14:13)
Bet tai jokio nusikaltimo ji nedaro, kad nepaduoda rankos, kame problema? Ar visi žmonės priverstinai turi tas rankas davinėt, gal man nemalonu spaust kažkieno prakaituotą ranką ax.gif , tai gali būti ne vien dėl religijos. Kad tik tokios problemos kaip rankos padavimas būtų....

Nusikaltimo nedaro, bet vietines kulturos negerbia. Kai prie manes viesoje vietoje atvykelis kabinejasi ir po to rekia, nes as mat drisau su juo nekalbeti, tai zinokit irgi ne nusikaltimas, o nervina netgi labai.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 15, 15:51)
Tai siejasi su situacija, del kurios visa sita diskusija prasidejo. Vaikinai atsisake spausti ranka mokytojai, nes ji moteris.
Papildyta:

Nusikaltimo nedaro, bet vietines kulturos negerbia. Kai prie manes viesoje vietoje atvykelis kabinejasi ir po to rekia, nes as mat drisau su juo nekalbeti, tai zinokit irgi ne nusikaltimas, o nervina netgi labai.

Prie manęs neatvykėlis lietuvaitis kabinėjosi, irgi nesuprato kodėl paskui jo šalinausi. Manau, visokių visose kultūrose yra. O kabinėjimosi nereiktų toleruot jei jums tai nepatinka, nesvarbu ar besikabinėjantis vietinis ar atvykėlis.
Atsakyti
Nebus tos integracijos, nes ji reikalinga tik europieciams. Jau cigonus "integravo" - paziurekit kas vyksta su jais per tiek metu gyvenimo Lietuvoj.. O anu - dar daugiau.. Paprociai dar juofdesni, tikejimas - ziauresnis..
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 04 15, 14:40)
Yra toks dalykas, kaip mentalitetas, kultūra, tradicijos. Ne viskas užrašyta konstitucijose ar kodeksuose, tačiau tai vis tiek giliai įsišakniję tautų gyvenime ir tą ignoruoti, demosntratyviai neigti yra šlykštu.

Tose šalyse išvis galybė nerašytų taisyklių, kultūrinių niuansų, kurie taip įaugę į kraują, kad juos svetimšaliui ignoruoti yra tiesiog bjauru ir chamiška.

Visiškai sutinku. Abipusė pagarba yra gėris. Gerai kai atvykėliai gerbia vietinius, o vietiniai atvykėlius.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 15, 14:51)
Papildyta:

Bala nematė tų vaikinų. O mergina, dėl tikėjimo neliečianti svetimų vyrų, vyrus diskriminuoja ar ne?

Tai gal jam atrodė, jog Jūs jį diskriminuojate, tai ir piktinosi. biggrin.gif

p.s. Tai kokia Jūsų nuomonė apie situaciją su lenku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 15 balandžio 2016 - 15:56