QUOTE(leber @ 2016 04 15, 10:03)
O kaip tada su patyčiomis, tolerancija, pagarba, tarkim mokykloje jei klasėje mokosi kitos odos spalvos, kito tikėjimo vaikų?
Musulmonas atsisako paspausti ranką moteriai, aiškindamas jog tai dėl religijos, bet atidaro moteriai duris, užleidžia atsisėsti....- jis gerbia moteris ar diskriminuoja?
Ar kartais mes, lietuvės, neužaštriname problemos "nes moteris"? Įžvelgiame tai ko kartais nėra, nes turime negerą patirtį su dažnu lietuvių vyrų požiūriu į moters ir vyro santykį ?
Diskriminuoja. Rankos nepadavimas, nes kolege/mokytoja yra moteris yra diskriminacija. Jokie veiksmai sekantys po to, pirmojo veiksmo neistrins. Beje, duris atsidaryti moteris ir pati gali. Negyvename 15o amziaus pilyse, tad ne tokios ir sunkios tos durys.
Ir tikrai, jus dabar vietoj moters irasykite juodaodi ir tada pati pagalvokite, ar butu labai toleruotinas tokia "pagarba". Jei as pvz nesisveikinsiu su kuo nors, nes man jo rase nepatinka, kokia bus aplinkiniu reakcija?
Lietuves kaip tik visiskai neuzastrina problemu, nes priprate prie kasdienes diskriminacijos. Pagyvenusi VE visiskai pakeiciau poziuri ir pvz netoleruociau kai kuriu destytoju elgesio, grupioku juokeliu universitete, i kuriuos ziuredavau pro pirstus LT.
Jei vaikinas jau paauglysteje taip parodo savo poziuri i moterys, kaip jus galvojate, kas bus toliau? Koks bus elgesys darbe su kolegemis?
Nereikia perdeti tu vyru is artimuju rytu ir siaures afrikos galantiskumo. Nebuvo dar nei karto, kad man kas nors vieta uzleistu viesajam transporte, tempiant lagamina metro laiptais irgi kazkokios pagalbos is tos kulturos vyru nesu sulaukusi. Vat ko sulaukiu tai priekabiavimo. "Pagarba", vadinasi.
Viena karta net mano draugas atkreipe demesi i seimynele einancia is parduotuves - moteris su krepsiais ant alkunes pakabintais ir dar vaika nesa, o vyrukas eina salia atsipalaidaves.
p.s. del vaiku pritariu. Prie vaiku nieko nesakyciau ta tema. Nenoriu, kad mano bloga patirtis iskiepytu kazkokias nuostatas. O gal jiems bus kitaip.
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2016 04 15, 06:04)
Jūs šį atvejį laikote išprievartavimu (citata iš Jūsų nurodyto straipsnio): "In einem Fall wurden einem 19-jährigen deutschen Opfer Finger in die Körperöffnungen eingeführt"? Gal tai ir išprievartavimas pagal Vokietijos įstatymus, bet labai tuo abejočiau. Kitas dalykas. Gal Vokietijoje policija ir turi galios ką nors žiniasklaidai uždrausti, bet Lietuvoje tai vargiai įsivaizduojama. Daugiausia ko būtų galima tikėtis, tai kokios nors žurnalistų etikos komisijos pagrūmojimo piršteliu už žinomai melagingos informacijos skleidimą. Negi rimtai manote, jog Vokietijoje užtenka neaišku kieno skambučio iš neva "policijos", ir visa žiniasklaida puola save cenzūruoti ir neberašo draudžiama tema?
Na Kolno ivykiai is pat pradziu tikrai buvo slepiami. Tas viesai yra pripazinta. Jus pati pasiziurekite kada pirmieji straipsniai atsirado. As pamacius naturaliai nustebau, kad neissaiskejo anksciau. Po to visur rase, kad buvo bandoma slepti.