Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Ašaka @ 2016 04 14, 21:05)

Ai, norite pasakyti, kad jei Rusija kelis metus sirus priiminėjo, tai dabar gali bombinti?

Grįžtant prie Jūsų teiginio, kad "pabėgėlių" (kaip savoka yra vartojama šioje temoje, suplakant į vieną karo pabėgėlius ir ekonominius migrantus) daromi nusikaltimai - tai bombardavimų ir siekio užvaldyti svetimą naftą pasekmė. Kiolne siautėjo alžyriečiai ir marokiečiai, kurių šalių niekas nebombarduoja ir kurių naftą niekas nesikėsina, o Siriją bombardavo Prancūzija, bet ten Sirijos pabėgėliai kažkodėl nesiveržia. Atleiskit, bet Jūsų teiginyje logikos nematau.

Jie ir toliau masiškai priima sirų pabėgėlius. Na rusijos karinės dalys ten neatsirado šiaip sau ir jiems patiems panorėjus, šiaip jau.
O toliau tai taip viską suplakėt, kad tik jūs viena žinote(tikiuosi kad žinote) ką pasakyti ir norėjote.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lapkričio aušra: 15 balandžio 2016 - 08:21
QUOTE(Nastya @ 2016 04 14, 18:34)
O prie ko gėjų toleravimas ir krikščionybė? Tai turbūt nuo žmogaus priklauso ar toleruoja jis juos ar ne. Ir visai nesvarbu ar krikščionis ar musulmonas. Ir tarp vienų ir tarp kitų yra kurie toleruoja gėjus ir kurie jų netoleruoja.

Kaip žinia, Bažnyčia nepritaria homoseksualų, pavadinkim, gyvenimo būdui. Jei įmonės vadovas demonstratyviai nespaustų rankos homoseksualiems darbuotojams ir jie pasiskųstų dėl diskriminacijos, niekam būtų neįdomu ar dorasis katalikas taip daro iš religinių sumetimų ar tiesiog šiaip nemėgsta "kitokių". Gal todėl niekas ir nebando savo elgesio religija dangstyti. O musulmonai priešingai, laikosi pozicijos: aš nemanau, kad moteris menkesnė už mane, man gi religija neleidžia jai rankos spausti/leisti vadovauti darbe/gydyti ir t.t. Kad kitiems musulmonams tai ne problema, nieko nereiškia. Man neleidžia ir taškas. Gerbkite mano religiją.

QUOTE(leber @ 2016 04 14, 19:43)
Būtent, visur visokių žmonių yra, nepriklausomai nuo rasės, tautybės ar religijos.
O koks skirtumas kuo kas teisina savo homofobiją? Homofobija ir lieka homofobija.
Napadavė rankos moteriai- nes taip kultūroje ar religijoje įprasta, atleido iš darbo- nes moteris. Nejau Jums abi situacijos vienodos? Ir abi vertinate kaip diskriminaciją?

Tai vat, kad niekam neįdomu kaip kas teisina savo homofobiją. Užtat įdomu kaip teisina nepagarbą moterims. Pripažinkim, kad "aš musulmonas ir man religija neleidžia priimti darbe nurodymus iš moters" skamba žymiai geriau negu "aš vyras, todėl jokia boba man nevadovaus".
Žiniasklaidoje aprašytoje situacijoje dėl rankos nespaudimo moteriai aš matau tokią problemą. Jei žmogus renkasi koraną interpretuoti tokiu būdu, o visuomenė jam nepasako, kad sorry, bet pas mus taip nedaroma, jis užaugęs, ne tik, kad nespaus moteriai rankos, bet ir tikėtina, tapęs įmonės vadovu, atleis ar pažemins pareigose vidutinės grandies vadoves moteris, tam, kad "darbuotojai vyrai musulmonai nesijaustų nejaukiai gaudami nurodymus iš moters".
P.S. jei vaikai atsisakytų spausti ranką ne moterims, o pvz. juodaodžiams mokytojams, įtariu niekam jų motyvai įdomūs nebūtų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2016 04 15, 08:36)
Kaip žinia, Bažnyčia nepritaria homoseksualų, pavadinkim, gyvenimo būdui. Jei įmonės vadovas demonstratyviai nespaustų rankos homoseksualiems darbuotojams ir jie pasiskųstų dėl diskriminacijos, niekam būtų neįdomu ar dorasis katalikas taip daro iš religinių sumetimų ar tiesiog šiaip nemėgsta "kitokių". Gal todėl niekas ir nebando savo elgesio religija dangstyti.  O musulmonai priešingai, laikosi pozicijos: aš nemanau, kad moteris menkesnė už mane, man gi religija neleidžia jai rankos spausti/leisti vadovauti darbe/gydyti ir t.t. Kad kitiems musulmonams tai ne problema, nieko nereiškia. Man neleidžia ir taškas. Gerbkite mano religiją.
Tai vat, kad niekam neįdomu kaip kas teisina savo homofobiją. Užtat įdomu kaip teisina nepagarbą moterims. Pripažinkim, kad "aš musulmonas ir man religija neleidžia priimti darbe nurodymus iš moters" skamba žymiai geriau negu "aš vyras, todėl jokia boba man nevadovaus".
Žiniasklaidoje aprašytoje situacijoje dėl rankos nespaudimo moteriai aš matau tokią problemą. Jei žmogus renkasi koraną interpretuoti tokiu būdu, o visuomenė jam nepasako, kad sorry, bet pas mus taip nedaroma, jis užaugęs, ne tik, kad nespaus moteriai rankos, bet ir tikėtina, tapęs įmonės vadovu, atleis ar pažemins pareigose vidutinės grandies vadoves moteris, tam, kad "darbuotojai vyrai musulmonai nesijaustų nejaukiai gaudami nurodymus iš moters".
P.S. jei vaikai atsisakytų spausti ranką ne moterims, o pvz. juodaodžiams mokytojams, įtariu niekam jų motyvai įdomūs nebūtų  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif labai teisingai viska paraset
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 04 14, 21:00)
drinks_cheers.gif
Atsakau tiesiai šviesiai - kolkas nesakau nieko, kadangi jie dar per maži, bet kai paaugs sakysiu tą patį ką sakau ir forume. O kodėl turėčiau sakyti kitaip?

O kaip tada su patyčiomis, tolerancija, pagarba, tarkim mokykloje jei klasėje mokosi kitos odos spalvos, kito tikėjimo vaikų?

QUOTE(Pilango @ 2016 04 15, 08:36)
Kaip žinia, Bažnyčia nepritaria homoseksualų, pavadinkim, gyvenimo būdui. Jei įmonės vadovas demonstratyviai nespaustų rankos homoseksualiems darbuotojams ir jie pasiskųstų dėl diskriminacijos, niekam būtų neįdomu ar dorasis katalikas taip daro iš religinių sumetimų ar tiesiog šiaip nemėgsta "kitokių". Gal todėl niekas ir nebando savo elgesio religija dangstyti.
O musulmonai priešingai, laikosi pozicijos: aš nemanau, kad moteris menkesnė už mane, man gi religija neleidžia jai rankos spausti/leisti vadovauti darbe/gydyti ir t.t. Kad kitiems musulmonams tai ne problema, nieko nereiškia. Man neleidžia ir taškas. Gerbkite mano religiją.
P.S. jei vaikai atsisakytų spausti ranką ne moterims, o pvz. juodaodžiams mokytojams, įtariu niekam jų motyvai įdomūs nebūtų  bigsmile.gif

Musulmonas atsisako paspausti ranką moteriai, aiškindamas jog tai dėl religijos, bet atidaro moteriai duris, užleidžia atsisėsti....- jis gerbia moteris ar diskriminuoja?

Ar kartais mes, lietuvės, neužaštriname problemos "nes moteris"? Įžvelgiame tai ko kartais nėra, nes turime negerą patirtį su dažnu lietuvių vyrų požiūriu į moters ir vyro santykį ?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2016 04 15, 06:04)
Jūs šį atvejį laikote išprievartavimu (citata iš Jūsų nurodyto straipsnio):  "In einem Fall wurden einem 19-jährigen deutschen Opfer Finger in die Körperöffnungen eingeführt"? Gal tai ir išprievartavimas pagal Vokietijos įstatymus, bet labai tuo abejočiau. Kitas dalykas. Gal Vokietijoje policija ir turi galios ką nors žiniasklaidai uždrausti, bet Lietuvoje tai vargiai įsivaizduojama. Daugiausia ko būtų galima tikėtis, tai kokios nors žurnalistų etikos komisijos pagrūmojimo piršteliu už žinomai melagingos informacijos skleidimą.  Negi rimtai manote, jog Vokietijoje užtenka neaišku kieno skambučio iš neva "policijos", ir visa žiniasklaida puola save cenzūruoti ir neberašo draudžiama tema?

doh.gif Nu apie ka su jumis kalbet, jeigu jums visi melagiai, tiek as, tiek zurnalistai, tiek dar kazkas. Jus gi visada viska geriau zinot. Is kailio issinersit, kad tik pabegelius ruzavai nuspalvint. Matyt ir Kiolno policijos sefas nabagiukas del zurnalistu "anciu" turejo atsistatydint. Deka tokiu kaip tamsta ir buvo daug kas bandoma nuslept, bet aciu Dievui, atsiranda zmoniu, kurie bjaurius faktus i viesuma iskelia.
Siulau susirast internete Anne Will, Maybrit Illner, Frank Plasberg tv pokalbiu laidas ir pasiziuret. Nors bendrai tai kam... juk sakysit kad ir jie skiedzia. irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amsele: 15 balandžio 2016 - 11:01
QUOTE(leber @ 2016 04 15, 10:03)
O kaip tada su patyčiomis, tolerancija, pagarba, tarkim mokykloje jei klasėje mokosi kitos odos spalvos, kito tikėjimo vaikų?
Musulmonas atsisako paspausti ranką moteriai, aiškindamas jog tai dėl religijos, bet atidaro moteriai duris, užleidžia atsisėsti....- jis gerbia moteris ar diskriminuoja?

Ar kartais mes, lietuvės, neužaštriname problemos "nes moteris"? Įžvelgiame tai ko kartais nėra, nes turime negerą patirtį su dažnu lietuvių vyrų požiūriu į moters ir vyro santykį ?

Diskriminuoja. Rankos nepadavimas, nes kolege/mokytoja yra moteris yra diskriminacija. Jokie veiksmai sekantys po to, pirmojo veiksmo neistrins. Beje, duris atsidaryti moteris ir pati gali. Negyvename 15o amziaus pilyse, tad ne tokios ir sunkios tos durys.

Ir tikrai, jus dabar vietoj moters irasykite juodaodi ir tada pati pagalvokite, ar butu labai toleruotinas tokia "pagarba". Jei as pvz nesisveikinsiu su kuo nors, nes man jo rase nepatinka, kokia bus aplinkiniu reakcija?

Lietuves kaip tik visiskai neuzastrina problemu, nes priprate prie kasdienes diskriminacijos. Pagyvenusi VE visiskai pakeiciau poziuri ir pvz netoleruociau kai kuriu destytoju elgesio, grupioku juokeliu universitete, i kuriuos ziuredavau pro pirstus LT.

Jei vaikinas jau paauglysteje taip parodo savo poziuri i moterys, kaip jus galvojate, kas bus toliau? Koks bus elgesys darbe su kolegemis?

Nereikia perdeti tu vyru is artimuju rytu ir siaures afrikos galantiskumo. Nebuvo dar nei karto, kad man kas nors vieta uzleistu viesajam transporte, tempiant lagamina metro laiptais irgi kazkokios pagalbos is tos kulturos vyru nesu sulaukusi. Vat ko sulaukiu tai priekabiavimo. "Pagarba", vadinasi.
Viena karta net mano draugas atkreipe demesi i seimynele einancia is parduotuves - moteris su krepsiais ant alkunes pakabintais ir dar vaika nesa, o vyrukas eina salia atsipalaidaves.

p.s. del vaiku pritariu. Prie vaiku nieko nesakyciau ta tema. Nenoriu, kad mano bloga patirtis iskiepytu kazkokias nuostatas. O gal jiems bus kitaip.
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2016 04 15, 06:04)
Jūs šį atvejį laikote išprievartavimu (citata iš Jūsų nurodyto straipsnio):  "In einem Fall wurden einem 19-jährigen deutschen Opfer Finger in die Körperöffnungen eingeführt"? Gal tai ir išprievartavimas pagal Vokietijos įstatymus, bet labai tuo abejočiau. Kitas dalykas. Gal Vokietijoje policija ir turi galios ką nors žiniasklaidai uždrausti, bet Lietuvoje tai vargiai įsivaizduojama. Daugiausia ko būtų galima tikėtis, tai kokios nors žurnalistų etikos komisijos pagrūmojimo piršteliu už žinomai melagingos informacijos skleidimą.  Negi rimtai manote, jog Vokietijoje užtenka neaišku kieno skambučio iš neva "policijos", ir visa žiniasklaida puola save cenzūruoti ir neberašo draudžiama tema?

Na Kolno ivykiai is pat pradziu tikrai buvo slepiami. Tas viesai yra pripazinta. Jus pati pasiziurekite kada pirmieji straipsniai atsirado. As pamacius naturaliai nustebau, kad neissaiskejo anksciau. Po to visur rase, kad buvo bandoma slepti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 15 balandžio 2016 - 11:09
QUOTE(Amsele @ 2016 04 15, 11:53)
doh.gif  Nu apie ka su jumis kalbet, jeigu jums visi melagiai, tiek as, tiek zurnalistai, tiek dar kazkas. Jus gi visada viska geriau zinot. Is kailio issinersit, kad tik pabegelius ruzavai nuspalvint.  Matyt ir Kiolno policijos sefas nabagiukas del zurnalistu "anciu" turejo atsistatydint. Deka tokiu kaip tamsta ir buvo daug kas bandoma nuslept, bet aciu Dievui, atsiranda zmoniu, kurie bjaurius faktus i viesuma iskelia.
Siulau susirast internete Anne Will, Maybrit Illner, Frank Plasberg tv pokalbiu laidas ir pasiziuret. Nors bendrai tai kam... juk sakysit kad ir jie skiedzia. irnesakyk.gif

Prašau neišsigalvoti to, ko aš nerašiau. Visų pirma, aš klausiau, ar toji mergina ir yra "išprievartautoji", nes Jūsų nurodytame straipsnyje jos atvejis buvo vienintelis, kurį, su išlygomis, būtų galima priskirti išprievartavimui. Malonėkite atsakyti.

Antra, aš Jūsų klausiau, ar, Jūsų nuomone, policija (ne teismai ar dar kas nors, o būtent policija) Vokietijoje turi galių žiniasklaidai uždrausti rašyti tai, ką ji nori. Irgi laukčiau atsakymo

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 15, 12:11)
Na Kolno ivykiai is pat pradziu tikrai buvo slepiami. Tas viesai yra pripazinta. Jus pati pasiziurekite kada pirmieji straipsniai atsirado. As pamacius naturaliai nustebau, kad neissaiskejo anksciau. Po to visur rase, kad buvo bandoma slepti.

Tai visiems žinoma ir, savaime aišku, nėra gerai, kad žiniasklaida nevykdo savo funkcijos inormuoti visuomenę.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2016 04 15, 11:26)
Prašau neišsigalvoti to, ko aš nerašiau. Visų pirma, aš klausiau, ar toji mergina ir yra "išprievartautoji", nes Jūsų nurodytame straipsnyje jos atvejis buvo vienintelis, kurį, su išlygomis, būtų galima priskirti išprievartavimui. Malonėkite atsakyti.

Antra, aš Jūsų klausiau, ar, Jūsų nuomone, policija (ne teismai ar dar kas nors, o būtent policija) Vokietijoje turi galių žiniasklaidai uždrausti rašyti tai, ką ji nori. Irgi laukčiau atsakymo

Kiolno policijos telefono numeris, skambinkit ir klauskit: 0221 229-0 Vokietijos kodas 0049.
Tikiuosi suteiks tamstai visa pageidaujama informacija.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 15, 11:11)
Diskriminuoja. Rankos nepadavimas, nes kolege/mokytoja yra moteris yra diskriminacija. Jokie veiksmai sekantys po to, pirmojo veiksmo neistrins. Beje, duris atsidaryti moteris ir pati gali. Negyvename 15o amziaus pilyse, tad ne tokios ir sunkios tos durys.

Ir tikrai, jus dabar vietoj moters irasykite juodaodi ir tada pati pagalvokite, ar butu labai toleruotinas tokia "pagarba". Jei as pvz nesisveikinsiu su kuo nors, nes man jo rase nepatinka, kokia bus aplinkiniu reakcija?

Lietuves kaip tik visiskai neuzastrina problemu, nes priprate prie kasdienes diskriminacijos. Pagyvenusi VE visiskai pakeiciau poziuri ir pvz netoleruociau kai kuriu destytoju elgesio, grupioku juokeliu universitete, i kuriuos ziuredavau pro pirstus LT.

Jei vaikinas jau paauglysteje taip parodo savo poziuri i moterys, kaip jus galvojate, kas bus toliau? Koks bus elgesys darbe su kolegemis? 

Nereikia perdeti tu vyru is artimuju rytu ir siaures afrikos galantiskumo. Nebuvo dar nei karto, kad man kas nors vieta uzleistu viesajam transporte, tempiant lagamina metro laiptais irgi kazkokios pagalbos is tos kulturos vyru nesu sulaukusi. Vat ko sulaukiu tai priekabiavimo. "Pagarba", vadinasi.
Viena karta net mano draugas atkreipe demesi i seimynele einancia is parduotuves - moteris su krepsiais ant alkunes pakabintais ir dar vaika nesa, o vyrukas eina salia atsipalaidaves.

Jei žmogus paduoda ranką tiek vyrams tiek moterims išskyrus juodaožiams, tada taip, tai aš įvadrinčiau kaip diskriminaciją. Tačiau jei moteris musulmonė pasakytų, jog ji neduoda rankos vyrams, visiems, nes jos tikėjimas neleidžia to daryti, tai ir būtų tik jos tikėjimo toks niuansas.

Bendravimas su priešinga lytimi ir diskriminacija dėl lyties toks slidus reikalas. Juk aš visai lengvai galiu apkaltinti lenką diskriminacija jei jis vyrams paspaus rankas, o man pabučiuos į ranką. Nu ir gali jis susirietęs aiškinti, jog taip jis norėjo man pagarbą parodyti.
Vat mes vyrų atidaromas duris, praleidimą vertiname kaip mandagų elgesį, o vat No už tokį elgesį vyras gali ir iš tašiuko už diskriminaciją gauti per kuprą, įpatingai jei papuls praleisti švedę. biggrin.gif

Mano darbinė aplinka Lt buvo praktiškai vien vyrai. Vyrų elgesys su moterimi toli gražu neatspindi požiūrio į moteris. Ne kartą buvau nustebinta ant kiek darbinėje aplinkoje elgesys korektiškas ir koks požiūris "kur bobų vieta" išsakomas privačioje aplinkoje. doh.gif

Mano patirtis gatvėje kitokia. Išgirdau švilpimą- vadinasi tautiečiai čia taip kviečia, kibina. Apie komentarus praeinančioms moterims tai išvis patyliu, graudu. Aišku, gal ir grupelė arabiškai šnekančių komentuoja, ale nesupranti ką sako tai ir šidies neskauda. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 15, 12:08)
Jei žmogus paduoda ranką tiek vyrams tiek moterims išskyrus juodaožiams, tada taip, tai aš įvadrinčiau kaip diskriminaciją. Tačiau jei moteris musulmonė pasakytų, jog ji neduoda rankos vyrams, visiems, nes jos tikėjimas neleidžia to daryti, tai ir būtų tik jos tikėjimo toks niuansas.

Bendravimas su priešinga lytimi ir diskriminacija dėl lyties toks slidus reikalas. Juk aš visai lengvai galiu apkaltinti lenką diskriminacija jei jis vyrams paspaus rankas, o man pabučiuos į ranką. Nu ir gali jis susirietęs aiškinti, jog taip jis norėjo man pagarbą parodyti.
Vat mes vyrų atidaromas duris, praleidimą vertiname kaip mandagų elgesį, o vat No už  tokį elgesį vyras gali ir iš tašiuko už diskriminaciją gauti per kuprą, įpatingai jei papuls praleisti švedę.  biggrin.gif

Mano darbinė aplinka Lt buvo praktiškai vien vyrai. Vyrų elgesys su moterimi toli gražu neatspindi požiūrio į moteris. Ne kartą buvau nustebinta ant kiek darbinėje aplinkoje elgesys korektiškas ir koks požiūris "kur bobų vieta" išsakomas privačioje aplinkoje.  doh.gif

Mano patirtis gatvėje kitokia. Išgirdau švilpimą- vadinasi tautiečiai čia taip kviečia, kibina. Apie komentarus praeinančioms moterims tai išvis patyliu, graudu. Aišku, gal ir grupelė arabiškai šnekančių komentuoja, ale nesupranti ką sako tai ir šidies neskauda.  biggrin.gif

LT vyrai darbe labai pagarbiai elgdavosi - visos durys automatines, jei esi moteris ir jeigu ka nors nesti sunkaus reikia, baldus stumdyti - geri kava, jie dirba. Taciau tuo paciu metu atsiranda vyru, kurie pasakys, kad sitoje aplinkoje tau ne vieta, nes cia vyriskai specialybe. Plius pastovus seksistiniai juokeliai.

FR niekas aplink nesokineja, jei deze sveria 10 kg, pati nesi, jei daugiau tada kolegos pades. Bet tuo paciu metu nera jokiu juokeliu, apskritai nesijauciu kazkaip issikiriama del to, kad esu moteris, jokiu pastabu ir durnu komentaru.

Man atrodo, kad tas galantiskumas ir isskirtinis demesys moteriai eina kartu su visom kitom likusiom tradicijom ir stereotipais apie lytis.

Na jei NO lietuviu daug, tai gal tie ir svilpia. As i LT grizus kaip tik atsipalaiduoju, rengiuosi kaip noriu ir nesvarbu viena ar ne viena eisiu. Cia tai tenka pagalvoti pries sijona dedantis.

Bet man atrodo, kad jusu ir mano miestuose skirtingi imigracijos mastai. Pas mane 30-40% miesto populiacijos yra musulmonai is siaures afrikos saliu.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 04 14, 15:19)
Man tai jau graudžiai juokinga tokius kliedesius skaityti. Kad gauja nedapisito kankinamų bernų žagina moteris, matai JAV piliečiai kalti. Dievaži, ir sumąstyk tokias nesąmones rašyti... šiaip labai dažnai jie ir savas moteris-žmonas prievartauja, nes moteris jų kultūrose tiesiog neturi teisės atsisakyti santykiauti su vyru, o jei atsisako būna išprievartauta ir pati. Tik skirtumas, kad jos įpratę tylėti, nesiskųsti, priimti tai kaip savo dalią, o europietės, gyvenančios civilizacijoje, žino, kad tai yra nusikaltimais. Teisinti žagintojus, kad "ne jie kalti, o aplinka" ir linkėti būti jų išprievartautoms yra pats žemiausias lygmuo. Žemiau kristi jau nebeįmanoma.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 15, 09:03)
Musulmonas atsisako paspausti ranką moteriai, aiškindamas jog tai dėl religijos,

QUOTE(leber @ 2016 04 15, 11:08)
Jei žmogus paduoda ranką tiek vyrams tiek moterims išskyrus juodaožiams, tada taip, tai aš įvadrinčiau kaip diskriminaciją.

O jeigu paspaudzia visiems isskyrus moteris- tai jau 'normalu' g.gif Ir turime ziureti i tai pro pirstus?

Apie kokia integracija tada kalbame?
Atsakyti