QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 14, 15:00)
Jei vyras nepaduoda rankos moteriai vien del to, kad ji yra moteris, tai yra diskriminacija. Diskriminacija priestarauja istatymams.
Jei LT kai kurie vyrai laukia kol moteris pirma ties ranka, tai VE man niekada nereikia paciai pirmai to daryti, nes vakarieciams matyt negalioja cia aptartos etikos normos ir jie patys pirmi su manim sveikinasi.
Kaip pati reaguotumete, jei pvz kolega su jumis nekalbetu, nes jus moteris? Nenoretu vienam offise sedeti, sveikintis ir t.t.? Viskas ok butu, cia jo kultura tokia?
Tai gali prašyti darbdavio tokių sąlygų, kokių jam reikia: be moterų, su langu į pietinę saulę ar vandenyną, atskiro meniu ar visos valgyklos......Gaus, na ir sėkmės.
Į darbą mes einame dirbti. Taip? Jei kažkieno tradicijos įtakoja nekalbėjimą, nu tai tegul nekalba. Darbe pas mane kolegos nebendrauja antroje pusėje ramadano. Visi žino, kad ne šiaip kažko užsisukę, o tiesiog jiems toks laikas. Niekas nenumirė ir darbai nenukentėjo, kad kolegos nekalbėjo.
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 14, 15:03)
Mano kartos vyrai vargu ar galvoja apie etiketa. Vakarieciai nelaukia kol as ranka tiesiu. Lietuviu dalis laukia ir cia nulemta tradiciju greiciau, nei etiketo.
O Jūs garantuota, jog lietuvių elgesį dėl netiesiamos rankos visada nulemia tik tradicijos?
Neteko girdėti, kad "rankos paspaudimas yra vyriškas pasisveikinimas, o čia matai bobos pradėjo rankas kaišioti"