Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 04 14, 15:05)
aš ne į Nastią ir lygiuojuosi. Aš lygiuojuosi į Klintonienę ir jos wow. Kas netenkina? Nastia, tai toks eilinio piliečio eilinis vienatas.

As kartais nepritariu kai kurioms dalyvems, kuriu manymu turim imti visus pabegelius ir viskas bus gerai, jie integruosis ir t.t. Bet kitos pasisako uz pabegelius del zmogiskumo - jie nelaimeje, mes turime padeti. Jus tai ne uz pabegelius dziaugiates, kuriems galbut bus geriau Europoje, jus dziaugiates uz europiecius, kuriems bus blogiau. Nemanau, kad laimingas zmogus sitaip dziugautu ir lauktu kol kaimynui bus blogai.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 14, 14:51)
Sudedate viską į vieną puodą. Nusikaltimas, įstatymų nesilaikymas yra viena melodija. Tautiniai, religiniai papročiai, tradicijos yra kita. Išskyrus, kai tautinai ar religiniai papročiai, tradicijos prieštarauja šalies įstatymams.
Kodėl lietuviai skatinami puoselėti tautines tradicijas, papročius, religiją, o vat musulmonai turi viso to atsisakyti?

o tai musulmonu sharia kam priskirsit? kuo paaiskinsit tai, kad jie europos miestu gatvese sau leidzia "patruliuot" ir savo tvarka ivedinet?
Lapkricio ausra, nu juk niekam nenaujiena, kad tu lauki ir nesulauki, kada europieciams chana ateis. Ar seniai cia atvirai dziugavai, kad europietes prievartaujamos. Ir nustok gazdint, nu nelabai kas cia tavo pranasavimu bijo. laugh.gif Susitvarkys ta Europa, buk rami.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 14, 15:11)
As kartais nepritariu kai kurioms dalyvems, kuriu manymu turim imti visus pabegelius ir viskas bus gerai, jie integruosis ir t.t. Bet kitos pasisako uz pabegelius del zmogiskumo - jie nelaimeje, mes turime padeti. Jus tai ne uz pabegelius dziaugiates, kuriems galbut bus geriau Europoje, jus dziaugiates uz europiecius, kuriems bus blogiau. Nemanau, kad laimingas zmogus sitaip dziugautu ir lauktu kol kaimynui bus blogai.

aš laukiu kol kaimynas gaus tą atlygį, kurio jis pats pasiprašė. Visada džiaugiuosi, kad žmogus gauna tai, ko prašė. Pvz. jei žmogus mesdamas bombą sako, jog aš jį užmušiu ir jo nafta ar dujos bus mano, papildomai gauna dar ir užmušojo giminių neapykantą ir problemas- laikau tai teisėtu užmokesčiu už norą gauti to užmuštojo gyvenimą. Labai tada džiaugiuosi, kad gavo ką norėjo.
Papildyta:
QUOTE(Amsele @ 2016 04 14, 15:14)
o tai musulmonu sharia kam priskirsit? kuo paaiskinsit tai, kad jie europos miestu gatvese sau leidzia "patruliuot" ir savo tvarka ivedinet?
Lapkricio ausra, nu juk niekam nenaujiena, kad tu lauki ir nesulauki, kada europieciams chana ateis. Ar seniai cia atvirai dziugavai, kad europietes prievartaujamos. Ir nustok gazdint, nu nelabai kas cia tavo pranasavimu bijo. laugh.gif Susitvarkys ta Europa, buk rami.

pritariu, su Europa tikrai susitvarkys ir bus labai gerai. Dėl rievartaujamų nei džiaugiausi neiką, tiesiog ko norėjo- tą gavo. Puiku. Jei mažai gavo, gali dar ką nors pabombarduot- bus daugiau pabėgėlių. Bus dar daugiau demokratijos ir jos nešėjų. Ką turit prieš, prieš demokratiją?
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 14, 16:03)
Mano kartos vyrai vargu ar galvoja apie etiketa. Vakarieciai nelaukia kol as ranka tiesiu. Lietuviu dalis laukia ir cia nulemta tradiciju greiciau, nei etiketo.

Nežinau, gal prieš metus buvau paskaitoje apie etiketą. Kaip supratau, visos tiesos iš vakarų ax.gif

QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 04 14, 16:10)
Na tada jumis turėtų susidomėti VSD.

biggrin.gif Negi jūs tikrai trokštat Afrikos Europoj?
Atsakyti
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 04 14, 15:26)
aš laukiu kol kaimynas gaus tą atlygį, kurio jis pats pasiprašė.  Visada džiaugiuosi, kad žmogus gauna tai, ko prašė. Pvz. jei žmogus mesdamas bombą sako, jog aš jį užmušiu ir jo nafta ar dujos bus mano, papildomai gauna dar ir užmušojo giminių neapykantą ir problemas- laikau tai teisėtu užmokesčiu už norą gauti to užmuštojo gyvenimą. Labai tada džiaugiuosi, kad gavo ką norėjo.
Papildyta:
pritariu, su Europa tikrai susitvarkys ir bus labai gerai. Dėl rievartaujamų nei džiaugiausi neiką, tiesiog ko norėjo- tą gavo. Puiku. Jei mažai gavo, gali dar ką nors pabombarduot- bus daugiau pabėgėlių. Bus dar daugiau demokratijos ir jos nešėjų. Ką turit prieš, prieš demokratiją?

Uzjauciu, kad tokio masto pagieza jauciate. Turetu buti nelengva gyventi su tokiom negatyviom emocijom. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 14, 15:00)
Jei vyras nepaduoda rankos moteriai vien del to, kad ji yra moteris, tai yra diskriminacija. Diskriminacija priestarauja istatymams.  mirksiukas.gif  Jei LT kai kurie vyrai laukia kol moteris pirma ties ranka, tai VE man niekada nereikia paciai pirmai to daryti, nes vakarieciams matyt negalioja cia aptartos etikos normos ir jie patys pirmi su manim sveikinasi.

Kaip pati reaguotumete, jei pvz kolega su jumis nekalbetu, nes jus moteris? Nenoretu vienam offise sedeti, sveikintis ir t.t.? Viskas ok butu, cia jo kultura tokia?

Tai gali prašyti darbdavio tokių sąlygų, kokių jam reikia: be moterų, su langu į pietinę saulę ar vandenyną, atskiro meniu ar visos valgyklos......Gaus, na ir sėkmės.
Į darbą mes einame dirbti. Taip? Jei kažkieno tradicijos įtakoja nekalbėjimą, nu tai tegul nekalba. Darbe pas mane kolegos nebendrauja antroje pusėje ramadano. Visi žino, kad ne šiaip kažko užsisukę, o tiesiog jiems toks laikas. Niekas nenumirė ir darbai nenukentėjo, kad kolegos nekalbėjo.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 14, 15:03)
Mano kartos vyrai vargu ar galvoja apie etiketa. Vakarieciai nelaukia kol as ranka tiesiu. Lietuviu dalis laukia ir cia nulemta tradiciju greiciau, nei etiketo.

O Jūs garantuota, jog lietuvių elgesį dėl netiesiamos rankos visada nulemia tik tradicijos?
Neteko girdėti, kad "rankos paspaudimas yra vyriškas pasisveikinimas, o čia matai bobos pradėjo rankas kaišioti" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 04 14, 15:28)
Nežinau, gal prieš metus buvau paskaitoje apie etiketą. Kaip supratau, visos tiesos iš vakarų ax.gif

Etiketo normos yra viena, realus gyvenimas visai kas kita. Pagal etiketa i lifta vyras pirmas ilipa. Laikosi sito lietuviai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amsele @ 2016 04 14, 15:14)

Tos šalies įstatymų spragoms arba tarnybų, kurios turi užtikrinti tvarką, neįgalumui.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 14, 16:30)
Etiketo normos yra viena, realus gyvenimas visai kas kita. Pagal etiketa i lifta vyras pirmas ilipa. Laikosi sito lietuviai?  smile.gif

Kalba ne apie tai laikosi ar nesilaiko. Lietuviai ne tik etiketo nesilaiko ax.gif . Ne visi net žino su kuo valgomas tas etiketas mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 14, 15:29)
Tai gali prašyti darbdavio tokių sąlygų, kokių jam reikia: be moterų, su langu į pietinę saulę ar vandenyną, atskiro meniu ar visos valgyklos......Gaus, na ir sėkmės.
Į darbą mes einame dirbti. Taip? Jei kažkieno tradicijos įtakoja nekalbėjimą, nu tai tegul nekalba. Darbe pas mane kolegos nebendrauja antroje pusėje ramadano. Visi žino, kad ne šiaip kažko užsisukę, o tiesiog jiems toks laikas. Niekas nenumirė ir darbai nenukentėjo, kad kolegos nekalbėjo.
O Jūs garantuota, jog lietuvių elgesį dėl netiesiamos rankos visada nulemia tik tradicijos?
Neteko girdėti, kad "rankos paspaudimas yra vyriškas pasisveikinimas, o čia matai bobos pradėjo rankas kaišioti"  biggrin.gif

Darbe nera vietos diskriminacijai lyties pagrindu. Jei su manim kas nors kitaip elgtusi vien del to, kad as moteris, tai eiciau pas direktoriu aptarti sito klausimo. Net neabejoju, kad padetis pasikeistu.
Tai toki lietuviu mastyma ir vadinu tradicijomis. Tikrai LT pagal kai kuriuos, cia tik vyru pasisveikinimas, bet toli grazu jau ne visiems taip atrodo. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2016 04 14, 15:34)
Kalba ne apie tai laikosi ar nesilaiko. Lietuviai ne tik etiketo nesilaiko ax.gif . Ne visi net žino su kuo valgomas tas etiketas mirksiukas.gif .

Tai va, kad nezino. Del to ir sakau, kad lietuviai ne del etiketo retai pirmi rankas moterims duoda.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 04 14, 15:28)

biggrin.gif Negi jūs tikrai trokštat Afrikos Europoj?

Maja, aš noriu to, ko esam nusipelnę ir esu pasirengusi tai pariimti. Jei niekaip negalėjom pamatyti realybės, jei niekaip negalėjom suprasti to, kad nereikia jokių karų, kad nereikia klausyti to galingojo kuris liepia, tai dabar turim priimti tai ką turim. Aš tam esu visai pasirengus. b/ent jau man taip atrodo. Aklieji ir bukieji , aišku, gali ir toliau rėkti kad Aziją ir Afriką juos privertė bombarduoti rusai. Tegu. Koks skirtumas su kokios valstybės himnu lūpose būsi išprievartautas. Gal net smgiau jei su jankišku. Arti tada realybės būsi.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 14, 15:28)
Uzjauciu, kad tokio masto pagieza jauciate. Turetu buti nelengva gyventi su tokiom negatyviom emocijom.  smile.gif

Nejaučiu jokios pagiežos. Prie ko čia ji. Net jei aš, mano šeima esam mažuma ir nepritariam vedamai šalies politikai, tai dar nereiškia jog neprisimam tų pasekmių, kurios atsiranda. Mes suprantam ir žinom, kas įsakė bombarduoti musulmoniškas šalis, kolonizuoti Afriką, Aziją, mes nepamiršom kokia politika buvo vedama, kas ją veda, vedė. Visa tai priimam.
Atsakyti
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 04 14, 16:49)
Maja, aš noriu to, ko esam nusipelnę ir esu pasirengusi tai pariimti. Jei niekaip negalėjom pamatyti realybės, jei niekaip negalėjom suprasti to, kad nereikia jokių karų, kad nereikia klausyti to galingojo kuris liepia, tai dabar turim priimti tai ką turim. Aš tam esu visai pasirengus. b/ent jau man taip atrodo. Aklieji ir bukieji , aišku, gali ir toliau rėkti kad Aziją ir Afriką juos privertė bombarduoti rusai. Tegu. Koks skirtumas su kokios valstybės himnu lūpose būsi išprievartautas. Gal net smgiau jei su jankišku. Arti tada realybės būsi.
Papildyta:
Nejaučiu jokios pagiežos. Prie ko čia ji. Net jei aš, mano šeima esam mažuma ir nepritariam vedamai šalies politikai, tai dar nereiškia jog neprisimam tų pasekmių, kurios atsiranda. Mes suprantam ir žinom, kas įsakė bombarduoti musulmoniškas šalis, kolonizuoti Afriką, Aziją, mes nepamiršom kokia politika buvo vedama, kas ją veda, vedė. Visa tai priimam.

O tai jūs asmeniškai klausėte? Jūs mta nusidėjėlė? Tai ir kentėkit ir neškite karmą. Aš tai neklausiau. Visada skaiau, kad mūsų priešas realiai tiek Rusija, tiek Amerika. Draugų mes neturime. Tik priešauja jie kitaip. Vienas tiesiogiai ir kvailokai, o kitas netiesiogiai ir labai gudriai.
Atsakyti