Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Ašaka @ 2016 04 14, 09:16)
O šiaip, kartais nereikia nei būti musulnonu, kad kai kurių Europos šalių papročiai atrodytų kaistai. Manau, prievolė spausti mokytojams ar mokytojoms ranką keistai atrodytų ir ne vienam lietuviukui.

O man dar keisciau atrodo, kai musulmonai moteriai rankos nesiteikia paspaust, nes atseit tai "priestarauja ju religijai, paprociams" ir blablabla. O kur ta ju religija ir paprociai dingsta, kai patys moteris grabineja, savo rankas visur kaisioja? Nugi prisiminkim n atveju baseinuose, naujametine nakti DE ir kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amsele: 14 balandžio 2016 - 09:34
Nuėjus pas gydytoją, jis paaiškina, jog turi apžiūrėti ir klausia ar gali tave liesti. O čia matai mokytojams prisireikė mirtinai pasičiupinėti. biggrin.gif Kvailystė arba provokacija.
Papildyta:
QUOTE(Amsele @ 2016 04 14, 09:31)
O man dar keisciau atrodo, kai musulmonai moteriai rankos nesiteikia paspaust, nes atseit tai "priestarauja ju religijai, paprociams" ir blablabla. O kur ta ju religija ir paprociai dingsta, kai patys moteris grabineja, savo rankas visur kaisioja?  Nugi prisiminkim n atveju baseinuose, naujametine nakti DE ir kt.

Jūs teigiate, jog visi musulmonai taip elgiasi?
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 14, 10:46)

O jūs tikrinote tuos, kurie graibosi, užpuldinėja ir ar jie nereikalauja teisių prieš moteris?
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2016 04 14, 09:24)
pas mus keistai atrodo moterų rankos paspaudimas. Aš tik vokietijoje tokį reiškinį sutikau, kai ir moterys, ir vyrai moteriai ranką susitikę paspaudžia. Kažkaip greitai pripratau, man tas patiko. Čia vyrai sutrinka, jei juos taip pasveikinu.

Nezinau kur gyvenate, bet darbe ir LT ranka moterims spaudzia gan didele dalis vyru. Tikrai nera taip, kad LT toks reiskinys neegzistuotu. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2016 04 14, 09:16)
Absurdas: "Pasak jaunuolio, Šveicarijos visuomenės reakcija buvo absurdiška, o žurnalistai jį ir jo brolį sekiojo „mokykloje ir mečetėje. Jis taip pat teigė sulaukęs grasinimų iš „nepažįstamų žmonių“.

O šiaip, kartais nereikia nei būti musulnonu, kad kai kurių Europos šalių papročiai atrodytų kaistai. Manau, prievolė spausti mokytojams ar mokytojoms ranką keistai atrodytų ir ne vienam lietuviukui.

Na kai persikeli i kita sali, tai yra n dalyku, kurie atrodo keistai, ar ne? Prisitaikai ir integruojiesi. Siuo atveju mokiniai nesutiko spausti tik mokytojos ranka, ne mokytojo. Europoje tai vadinama diskriminacija.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 14, 09:46)
Nuėjus pas gydytoją, jis paaiškina, jog turi apžiūrėti ir klausia ar gali tave liesti. O čia matai mokytojams prisireikė mirtinai pasičiupinėti.  biggrin.gif  Kvailystė arba provokacija.
Papildyta:

What?? bigsmile.gif Kiek esu buvus, o ne taip jau ir mazai - nu nei karto nei vienas leidimo neprase. Ko is viso eit pas gydytoja, jeigu jis net paliest negali.
Tiesa, va tokie draudimai paremti religija ir paprociais kartais labai liudnai baigiasi. Mano giminaitei, labai tikinciai ir priklausanciai kazkokiai sektai (tik nepasakysiu kokiai) gimdymo metu reikejo daryt kraujo perpylima. Ji nesutiko, nes "tikejimas neleidzia". Rezultate - pati mire, o vaikas naslaitis.

Na, bent jau tie grabinetojai, kiek teko girdet ir skaityt, visi musulmonai.
Atsakyti
QUOTE(Amsele @ 2016 04 14, 09:31)
O man dar keisciau atrodo, kai musulmonai moteriai rankos nesiteikia paspaust, nes atseit tai "priestarauja ju religijai, paprociams" ir blablabla. O kur ta ju religija ir paprociai dingsta, kai patys moteris grabineja, savo rankas visur kaisioja?  Nugi prisiminkim n atveju baseinuose, naujametine nakti DE ir kt.

QUOTE(Monteverte @ 2016 04 14, 09:59)
O jūs tikrinote tuos, kurie graibosi, užpuldinėja ir ar jie nereikalauja teisių prieš moteris?

Ne, netikrinau, o turėčiau?

Klausiau ar teigiate, jog VISI musulmonai "moteris grabineja, savo rankas visur kaisioja....baseinuose, naujametine nakti DE ir kt."?
Papildyta:
QUOTE(Amsele @ 2016 04 14, 10:12)
What??   bigsmile.gif   Kiek esu buvus, o ne taip jau ir mazai - nu nei karto nei vienas leidimo neprase. Ko is viso eit pas gydytoja, jeigu jis net paliest negali.

Tiesa, va tokie draudimai paremti religija ir paprociais kartais labai liudnai baigiasi. Mano giminaitei, labai tikinciai ir priklausanciai kazkokiai sektai (tik nepasakysiu kokiai) gimdymo metu reikejo daryt kraujo perpylima. Ji nesutiko, nes "tikejimas neleidzia". Rezultate - pati mire, o vaikas naslaitis.

Na, bent jau tie grabinetojai, kiek teko girdet ir skaityt, visi musulmonai.

Klausia visada ar gali tave liesti, ar gali liesti tavo vaiką, klausia net autobuse ar gali atsisėsti šalia laisvoje kėdėje. Atsakymas "ne" nereiškia nemandagumo, tai tiesiog tavo pasirinkimas, kuris yra gerbtinas.

Na taip, žmogaus pasirinkimas buvo pražūtingas jam pačiam, bet ar tai reiškia, jog to žmogaus pasirinkimo nereikia gerbti?

Bet juk tai nereiškia, jog visi musulmonai yra grabinėtojai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leber: 14 balandžio 2016 - 10:29
QUOTE(leber @ 2016 04 14, 11:27)
Na taip, žmogaus pasirinkimas buvo pražūtingas jam pačiam, bet ar tai reiškia, jog to žmogaus pasirinkimo nereikia gerbti?

Juokaujate gal? Paimkim kitą pavyzdį: užmuša žulikas jūsų mamą, ar gerbsite jo pasirinkimą? Jis tikėjo, kad jūsiškė ragana pvz. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 14, 10:27)
Klausia visada ar gali tave liesti, ar gali liesti tavo vaiką, klausia net autobuse ar gali atsisėsti šalia laisvoje kėdėje. Atsakymas "ne" nereiškia nemandagumo, tai tiesiog tavo pasirinkimas, kuris yra gerbtinas.

FR tikrai niekas neklausia ar galima salia atsisesti. As dabar taip isivaizduoju kaip prigrustam metro Paryziuje kokia poniute pareikstu, kad salia jos kas nors negali sedeti. Jus turbut juokaujat biggrin.gif
Gydytojai irgi manes neklausia. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 14, 10:27)

Bet juk tai nereiškia, jog visi musulmonai yra grabinėtojai.

Kokioj saly jus gyvenat? Kur cia tokie "supratingi" zmones? blink.gif Ir tegu stovi simtametis senolis salia, nes mano pasirinkimas jam neleisti atsisest turi buti gerbtinas. irnesakyk.gif
Mano vaikai tiek LT, tiek DE lankesi pas gydytojus, ir niekada niekas neklausinejo tokiu absurdu. Liete ir ciupinejo kiek reikejo ir varte juos visaip, jeigu reikalas buvo.
O jums atrodo, kad toks egoistiskas pasirinkimas, visiskai negalvojant apie vaika, vyra, yra labai gerbtinas? blink.gif
Tokiu atveju tegu norvegai gerbia lietuviu pasirinkima vaikus must, ko cia Barnevernetas kabinejasi.

Cia kaip ir " ne visi musulmonai teroristai, bet visi teroristai musulmonai".
As kaip suprantu, mes cia temoj nediskutuojam apie tuos, kurie visiskai integravesi ir nekelia jokiu problemu. Bet apie tuos, kuriu nemaza dalis nesiintegruoja, nes NENORI. Kadangi laiko savo paprocius, tikejimus ir visa kita auksciau visko.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 14, 11:10)
Nezinau kur gyvenate, bet darbe ir LT ranka moterims spaudzia gan didele dalis vyru. Tikrai nera taip, kad LT toks reiskinys neegzistuotu.  smile.gif

Nesu labai geros nuomonės apie Lietuvos vyrų galantiškumą, bet neteko matyti, kad, moteriai ištiesus ranką pasisveikinti, vyras jos nepaspaustų. Visa esmė ta, kad reta moteris Lietuvoje tiesia ranką pasisveikinti, nors pagal etiketą ji turėtų tai daryti pirmoji, nebent vyras, su kuriuo ji sveikinasi, užima žymiai aukštesnes pareigas.

Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2016 04 14, 11:08)
Nesu labai geros nuomonės apie Lietuvos vyrų galantiškumą, bet neteko matyti, kad, moteriai ištiesus ranką pasisveikinti, vyras jos nepaspaustų. Visa esmė ta, kad reta moteris Lietuvoje tiesia ranką pasisveikinti, nors pagal etiketą ji turėtų tai daryti pirmoji, nebent vyras, su kuriuo ji sveikinasi, užima žymiai aukštesnes pareigas.

As irgi nesu labai geros nuomones. Ir taip, tikrai didele dalis moteru LT pacios nerodo jokios iniciatyvos. As tai visada rodydavau, nes tikrai visiskai nekaip jauciuosi, kai darbe visiems kolegoms paspaudzia ranka, o mane praleidzia. Netoleruoju sito, todel tiesiu pirma. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 14, 12:19)
As irgi nesu labai geros nuomones. Ir taip, tikrai didele dalis moteru LT pacios nerodo jokios iniciatyvos. As tai visada rodydavau, nes tikrai visiskai nekaip jauciuosi, kai darbe visiems kolegoms paspaudzia ranka, o mane praleidzia. Netoleruoju sito, todel tiesiu pirma.  smile.gif

Tai pagal etiketą moteris ir turėtų ištiest vyrui ranką, nebent, kaip Ašaka sako, pareigos vyro daug aukštesnės ir tai dalykinis susitikimas. O šiaip, sveikinantis su pažįstamais ar nepažįstamais, vyrui netgi neetiška ištiesti moteriai ranką pirmam, jei jų nesieja tarnybiniai santykiai. Renkasi moteris tiesti ar netiesti brunette.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 14 balandžio 2016 - 11:26