Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(sazininga @ 2016 04 04, 12:04)
tai kad jos maudosi su maudymosi kostiumeliais, ne kasdieniniais savo rubais. O del higieniskumo labai pasigincyt butu galima, tuomet higieniskiausia butu maudytis nuogiems, jei jau nuo rubo ilgio higiena priklauso biggrin.gif

Na bent jau FR i baseina ileidzia tik su maudymosi kostiumeliais. Negalima net sortuku detis. Vyrai turi buti su aptemptais sortukais ir jokiu ten kabanciu sortu iki keliu. Ateisi apsirenges kitaip - neileis. Matyt visgi yra tam kazkokia priezastis.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 03, 21:06)
Taip ir nesupratau apie kokia cia diskriminacija kalbejot.  smile.gif
Esu sulaukus komentaru del savo akcento ir del tautybes. Man buvo pasakyta, kad tureciau ieskoti 'butioko' tarp imigrantu, nes prancuzas su manim negyvens. Tai diskriminacija. Ir nieko bendro neturi su jusu aprasytais dalykais del negebejimo tvarkytis dokumentus ar kuo kitu .

Papildyta:

Sakote, kad europieciai kalti del visko? Visgi mano mintis, kad jus nemegstate vakaru kulturu teisinga, ar ne? smile.gif

Taip, aš taip pat manau jog nieko bendro neturi, tačiau tie žmonės tvirtina, jog jie diskriminuojami. Taip ir atsiranda pasakos tiek apie diskriminaciją, tiek apie geidžiamus lietuvių vaikus. biggrin.gif

Yra valstybė su savo įstatymais, yra struktūros, kurios turi prižiūrėti kaip tų įstatymų laikomasi. Susikuria getai, kuriuose policija bejėgė palaikyti tvarką. Ir koks skirtumas kas tuose getuose gyvena, spalvoti ar balti, tie getai gi neatsirado per savaitę. Tai kieno atsakomybė? Ne tos šalies?

Nemėgstu kai sako "mano kultūra, įsitikinimai, spalva, gyvenimo būdas..... geresnis, teisingesnis" ir jokio skirtumo kokios kultūros atstovas taip teigia.

Šiai dienai manau jog netiesa, kad musulmonai nesiintegruoja. Religijos, aprangos, savitumo neatsisako, bet integruojasi kuo puikiausiai. Aš gyvenu viename iš didžiausių šalies musulmonų pamėgtame rajone. Ramu, saugu, niekuo jis nesiskiria nuo kitų rajonų, kur musulmonų ne tokia didelė koncentracija. O kad policijai būtų kažkokių kliūčių šiame rajone, tai man išvis nesuvokiama.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 04, 13:31)
Na bent jau FR i baseina ileidzia tik su maudymosi kostiumeliais. Negalima net sortuku detis. Vyrai turi buti su aptemptais sortukais ir jokiu ten kabanciu sortu iki keliu. Ateisi apsirenges kitaip - neileis. Matyt visgi yra tam kazkokia priezastis.

tai ir Kaune Girstucio baseine toks reikalavimas vyrams yra. O moterims (o varge biggrin.gif ) liepia prisidengti plaukus kepurele biggrin.gif

o Amerikoje vyru su maudymosi trumpikemis nepamatysi, visi plezuose su sortais. plaukimo trumpikes ten gali nusipirkti tik specializuotose sporto parduotuvese. baseine, itariu, reikalavimo tik su trumpikemis vyrams buti irgi nera.

Manau bent pas mus, ta priezastis gali buti ir higiena, nes vyrukai su tokiais sortais ir po miesta vaikscioja ir i baseina gali ateiti. su trumpikemis tikrai po miesta nevaiksto. bet cia del to, kad sunku butu sukontroliuoti ar ne su "iseiginiais" sortais baseine mirksta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2016 04 04, 13:02)

o Amerikoje vyru su maudymosi trumpikemis nepamatysi, visi plezuose su sortais. plaukimo trumpikes ten gali nusipirkti tik specializuotose sporto parduotuvese. baseine, itariu, reikalavimo tik su trumpikemis vyrams buti irgi nera.

Yra ir pliažuose su glaudėmis, nors reta mūsų apylinkėse. Ir ateina musulmonų į pliažą, kurie maudosi su drabužiais, o žmonos su savo skaromis laukia ant kranto.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2016 04 04, 14:14)
Yra ir pliažuose su glaudėmis, nors reta mūsų apylinkėse. Ir ateina musulmonų į pliažą, kurie maudosi su drabužiais, o žmonos su savo skaromis laukia ant kranto.

o kaip baseinuose vyrai? nereikalauja trumpikiu? o musulmonams kokia reikalavimai del aprangos?
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 04 04, 13:37)
Šiai dienai manau jog netiesa, kad musulmonai nesiintegruoja.

o as manau, kad nesiintegruoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2016 04 04, 13:35)
o kaip baseinuose vyrai? nereikalauja trumpikiu? o musulmonams kokia reikalavimai del aprangos?

Vieni su šortais, kiti su glaudėmis mūsų lankomame baseine. Vienintelis pažįstamas musulmoniukas (na, jį tikrai žinau esant musulmoną) eina su glaudėmis, nėra išskirta reikalavimų dėl aprangos musulmonams, indams ir lietuviams, yra bendri.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 03, 21:43)
O ka jus vadinate nasta?  g.gif  Zinoma, kad yra musulmonu kurie dirba ir moka mokescius. Visgi nedarbas getuose yra milziniskas. Yra rajonu kur pvz 30% gyventoju bedarbiai.
Man asmeniskai labiausiai kliuna imigrantu seksizmas, kuris pasireiskia tiek gatveje, tiek darbe, nors zmones issilavine.

Pačia plačiausia, ne finansine, prasme. Ar matoma ta vadinamoji integracija? Apranga, požiūris į moteris ir t.t.

QUOTE(Violetisimo @ 2016 04 03, 22:07)
Is PAR mirksiukas.gif O istoriju as jau daug pasakojau.

Ir dėkui jums už tai. Gal todėl, kad mano patirtis/pastebėjimai gan priešingi jūsiškiams, išties įdomu juos skaityti.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 04, 10:34)
Air France stiuardeses skrisdamos i Irana tures deveti kelnes, ilgus svarkus ir dengti plaukus.

Dengti plaukus skrydžio metu ar atskridus? Jei skrydžio metu, tai lėktuvas nelaikomas tos šalies, kuriai priklauso oro linijos, teritorija? g.gif
Atsakyti
Reziumuojant paskutinių dienų diskusijas: dengti ar nedengti? doh.gif biggrin.gif
Kas galėjo pamanyti prieš kokius dar 3-5 metus, kad tokia absurdiška tema diskutuosime Europoje? Liūdna sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2016 04 04, 15:06)
Pačia plačiausia, ne finansine, prasme. Ar matoma ta vadinamoji integracija? Apranga, požiūris į moteris ir t.t.

Yra dalis zmoniu, kurie sugebejo integruotis. Visgi jei imsime mase, tai tada mano poziuriu integracijos nelabai ivyko. Moterys vis dar daznai nesioja savo palapines, neuzdengtu veidu. Nuosaikesnes tiesiog ilgus sijonus. Poziuris i moteri kazkur tarp viduramziu ir renesanso biggrin.gif . Sita tema as galiu A4 lapa prirasyt.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 04, 18:07)
Yra dalis zmoniu, kurie sugebejo integruotis. Visgi jei imsime mase, tai tada mano poziuriu integracijos nelabai ivyko. Moterys vis dar daznai nesioja savo palapines, neuzdengtu veidu. Nuosaikesnes tiesiog ilgus sijonus. Poziuris i moteri kazkur tarp viduramziu ir renesanso  biggrin.gif . Sita tema as galiu A4 lapa prirasyt.

Na, as asmeniskai sekmingai isiintegravusiu zmogumi laikau toki, kuris moka kalba, ismano pagrindine istatymine baze, geba sekmingai dalyvauti darbo rinkoje, islaikyti savo vaikus, nedaro nusikaltimu. O ten jau apranga, kazkokie asmeniniai/politiniai/religiniai isitikinimai, puoselejamos tradicijos ir pan man visiskai neatrodo nesekmingos integracijos bruozai schmoll.gif Mano gimdyma priime afrikiete gydytoja su hijabu, ar ja butu galima laikyti nesekmingos integracijos pavyzdziu?

Beje, kai gydytoja pamate mano kortele, paklause, ar as is Lietuvos (tada dar buvau mergautine pavarde) biggrin.gif Nustebau, sakau taip, o kaip jus zinot? Sako, nes mano vyras lietuvis, tai jo ten visos giminaites panasiom i jusu ir sunkiom pavardem biggrin.gif Nu vat, ir ka jus jiems biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violetisimo: 04 balandžio 2016 - 17:43
QUOTE(Violetisimo @ 2016 04 04, 17:30)
Na, as asmeniskai sekmingai isiintegravusiu zmogumi laikau toki, kuris moka kalba, ismano pagrindine istatymine baze, geba sekmingai dalyvauti darbo rinkoje, islaikyti savo vaikus, nedaro nusikaltimu. O ten jau apranga, kazkokie asmeniniai/politiniai/religiniai isitikinimai, puoselejamos tradicijos ir pan man visiskai neatrodo nesekmingos integracijos bruozai schmoll.gif  Mano gimdyma priime afrikiete gydytoja su hijabu, ar ja butu galima laikyti nesekmingos integracijos pavyzdziu?

Na as is Pilango posto supratau, kad jai apranga svarbu, tai pagal ja ir atsakiau. Man asmeniskai nesvarbu irgi, nebent mes kalbame apie veido dengima.

Atsakyti