Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(leber @ 2016 04 03, 20:24)

Ne, taip nenormalu. Ar patys emigrantai susikūrė tų šalių imigracijos įstatymus, tvarką ir sąlygas?

Bandote paneigti kulturinius skirtumus? Ir manote, kad europieciai, i kuriu salis atvyko imigrantai, patys yra kalti? biggrin.gif
Atsakyti
Sunku net apibudinti kaip, bet prisikuria. Gal per savo negatyvą, baimę klausti, nes kaip gi durnai atrodysi? Reikia susitvarkyti dokumentus, tiksliai nežino kaip- vadinasi durna sistema ir nes lietuvis, reikia pas gydytoją, nežino tvarkos- vėl durna sistema ir nes lietuvis, gydo ne kaip Lt- debilai,......ne taip paprasta darbą susirasti- babjai kalti, nafig čia privažiavo....negauna DYYDELIO valandinio- troliai nemoka nes lietuvis ir viską vainikuoja "nes antrarūšis"  biggrin.gif
Laiko FB padejuoti, pasiskūsti turi, pilnos grupės "nerūšinių", o pasimokyti kalbos, pasiskaityti įstatymų- ne. Nei laiko, nei galimybių neturi. 
Nors niekas čia nieko nerūšiuoja, gali naudotis viskuo tuo pačių ir lygiai tiek pat kaip ir visi čia gyvenantys.

Taip ir nesupratau apie kokia cia diskriminacija kalbejot. smile.gif
Esu sulaukus komentaru del savo akcento ir del tautybes. Man buvo pasakyta, kad tureciau ieskoti 'butioko' tarp imigrantu, nes prancuzas su manim negyvens. Tai diskriminacija. Ir nieko bendro neturi su jusu aprasytais dalykais del negebejimo tvarkytis dokumentus ar kuo kitu .

Papildyta:
Ne, taip nenormalu. Ar patys emigrantai susikūrė tų šalių imigracijos įstatymus, tvarką ir sąlygas?

Sakote, kad europieciai kalti del visko? Visgi mano mintis, kad jus nemegstate vakaru kulturu teisinga, ar ne? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2016 04 03, 18:46)
Del meiles emigravau. Jei jis butu gyvenes Pakistane, buciau emigravusi ten. Siuo metu svarstome emigruoti i JAE arba PAR. Buuuu

Kokios tautybės jūsų vyras? Regis, ankščiau rašėte, kad musulmonas, bet iš kur - nepamenu g.gif
Apskritai, šioje temoje tikėjausi daugiau perskaityti asmeninių patirčių, pastebėjimų apie pabėgėlius, "pabėgėlius" ir šiaip emigrantus iš musulmoniškų kraštų. Iš_Šviesos anksčiau klausiau ar jos aplinkoje yra tų, kurie šaliai ir jos gyventojams, ne našta, o priešingai. Regis, neatsakė. Leber, kaip suprantu, gyvena ne Lietuvoje ir turbūt turėtų ką papasakoti.
Būtų žymiai įdomiau, nei skaityti nuorodas į straipsnius "blogieji musulmonai".
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2016 04 03, 21:10)
Kokios tautybės jūsų vyras? Regis, ankščiau rašėte, kad musulmonas, bet iš kur - nepamenu  g.gif
Apskritai, šioje temoje tikėjausi daugiau perskaityti asmeninių patirčių, pastebėjimų apie pabėgėlius, "pabėgėlius" ir šiaip emigrantus iš musulmoniškų kraštų. Iš_Šviesos anksčiau klausiau ar jos aplinkoje yra tų, kurie šaliai ir jos gyventojams, ne našta, o priešingai. Regis, neatsakė. Leber, kaip suprantu, gyvena ne Lietuvoje ir turbūt turėtų ką papasakoti.

O ka jus vadinate nasta? g.gif Zinoma, kad yra musulmonu kurie dirba ir moka mokescius. Visgi nedarbas getuose yra milziniskas. Yra rajonu kur pvz 30% gyventoju bedarbiai.
Man asmeniskai labiausiai kliuna imigrantu seksizmas, kuris pasireiskia tiek gatveje, tiek darbe, nors zmones issilavine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 03 balandžio 2016 - 21:45
QUOTE(leber @ 2016 04 03, 21:24)

o taip, pagailekim vargsus emigrantus, jie gi visai nekalti verysad.gif Jie ne tokie. Gyvenimas toks. Europa su europieciais tokia. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2016 04 03, 22:10)
Kokios tautybės jūsų vyras? Regis, ankščiau rašėte, kad musulmonas, bet iš kur - nepamenu  g.gif

Is PAR mirksiukas.gif O istoriju as jau daug pasakojau. Tik kad mano pazistami musulmonai daugiausia turkai ar is pietiniu Afrikos saliu. Tokiu getu, apie kuriuos kalbama, nesu nei macius, nei regejus g.gif
Atsakyti
Air France stiuardeses skrisdamos i Irana tures deveti kelnes, ilgus svarkus ir dengti plaukus.

Tai pacios prancuzes, trumpam uzsukusios i kita sali turi rengtis pagal ju istatymus, bet SM vistiek atsiranda nariu, kurios mano, kad patys prancuzai neturi teises uzdrausti veidus dengti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 04, 11:34)
Air France stiuardeses skrisdamos i Irana tures deveti kelnes, ilgus svarkus ir dengti plaukus.

Tai pacios prancuzes, trumpam uzsukusios i kita sali turi rengtis pagal ju istatymus, bet SM vistiek atsiranda nariu, kurios mano, kad patys prancuzai neturi teises uzdrausti veidus dengti.  biggrin.gif

As tai esu uz draudima dengti veidus, bet ne todel, kad kazko bijociau (man absoliuciai vienodai, sedi salia manes uzsidengusi pilnai moteris ar pusnuoge), bet siaip pagalvojau, kad juk daug kur yra stebejimo kameros butent tam, kad butu galima identifikuoti kisenvagi/chuligana/kitoki nusikalteli. Tai is kur zinoti, kas ten oer zmogus po burka? Arba bankomatu kameros. Jei kazkas pavoge mano kortele, tai gali burka uzsidenges(-us) nueit ir nuimti pinigus,o kamros nematys nieko! Tai va tokios ivairios situacijos lemia mano nepritarima vaikscioti visiskai uzsidengus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2016 04 04, 12:04)
As tai esu uz draudima dengti veidus, bet ne todel, kad kazko bijociau (man absoliuciai vienodai, sedi salia manes uzsidengusi pilnai moteris ar pusnuoge), bet siaip pagalvojau, kad juk daug kur yra stebejimo kameros butent tam, kad butu galima identifikuoti kisenvagi/chuligana/kitoki nusikalteli. Tai is kur zinoti, kas ten oer zmogus po burka? Arba bankomatu kameros. Jei kazkas pavoge mano kortele, tai gali burka uzsidenges(-us) nueit ir nuimti pinigus,o kamros nematys nieko! Tai va tokios ivairios situacijos lemia mano nepritarima vaikscioti visiskai uzsidengus g.gif

Aš tai irgi tik dėl to už draudimą dengti veidus. Nes dėl manęs tai lai rengiasi kas kaip nori. Man ir apsirengusios besimaudančios moterys nekliuva, nors mano vaikas kai pamatė klausė kodėl jos su drabužiais jūroj maudosi (jos buvo atidengtais veidais ir kaip man pasirodė labai laimingos). Ir kai paaiškinau, vis dar atsisukdamas žiūrėjo biggrin.gif . Na bet jei į baseinus ar pramogų parkus eitų su drabužiais, tai būčiau prieš, ten ne skalbykla.
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2016 04 04, 11:04)

Na, jei salia jusu sedi zmogus su burka, tai negalite zinoti ar tai moteris. biggrin.gif
O del kameru viesose vietose tai visiskai pritariu. Jos tam ir yra, kad butu galima atpazinti nusikalteli. Veido dengimas toki galimybe atima.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 04 04, 12:12)
Aš tai irgi tik dėl to už draudimą dengti veidus. Nes dėl manęs tai lai rengiasi kas kaip nori. Man ir apsirengusios besimaudančios moterys nekliuva, nors mano vaikas kai pamatė klausė kodėl jos su drabužiais jūroj maudosi (jos buvo atidengtais veidais ir kaip man pasirodė labai laimingos). Ir kai paaiškinau, vis dar atsisukdamas žiūrėjo biggrin.gif . Na bet jei į baseinus ar pramogų parkus eitų su drabužiais, tai būčiau prieš, ten ne skalbykla.

tai kad jos maudosi su maudymosi kostiumeliais, ne kasdieniniais savo rubais. O del higieniskumo labai pasigincyt butu galima, tuomet higieniskiausia butu maudytis nuogiems, jei jau nuo rubo ilgio higiena priklauso biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sazininga: 04 balandžio 2016 - 12:05
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 04 04, 12:30)
Na, jei salia jusu sedi zmogus su burka, tai negalite zinoti ar tai moteris.  biggrin.gif
O del kameru viesose vietose tai visiskai pritariu. Jos tam ir yra, kad butu galima atpazinti nusikalteli. Veido dengimas toki galimybe atima.

Na, mintis buvo, kad as nebijau zmogaus vien todel, lad jis po burka biggrin.gif Vyras ar moteris bebutu.
Atsakyti