Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(suvaikejusi @ 2016 03 31, 13:32)
Na, sakykite ka norit, bet rusai si karta padejo i vieta visas amerikas ir nato... tiek metu Sirijoje vakarai tik bardakus dare ir leido isigaleti ISIS, o rusu deka pasiekta reiksminga pergale. Kai tuo tarpu kuo baigesi Prancuzu "kersto akcija"? - ogi visisku snipstu. Ir toliau taip viskas testusi, visiska neigaluma kovojant su ISIS demonstruoja. Nemanau, kad negali susidoroti- tiesiog nenori. Ir dar drista tas amerikonas karkseti apie apie savo interesus del Asado... su revoliuciju kurstymu ir kisimusi ten, kur nereikia, jau pridirbo sociai... ir vis dar nenori liautis???

Čia Jūs apie Palmiros paėmimą?
Atsakyti
QUOTE(Pilango @ 2016 03 31, 11:20)
Mano nuomone, Vokietijos saugumo tarnybos tiesiog geriau dirba.

O jums neatrodo normalu, kad atvykęs į svečią šalį turi taikytis prie jos kultūros? Vargu ar nuvykusi į pvz. Iraką lieptumėt neaiškint, kaip moteris turi rengtis.

Tik saugumo tarnybų dėka Vokietija išvengia teroro? Ta prasme, jog tiesiog sugaudo iki nusikaltimo padarymo?
Ar kažkas kitaip yra su pačia integracija? Ir tas kitoniškumas įtakoja žmonių pasirinkimą nenusikalsti?

Taip, man atrodo normalu kai svečias prisitaiko. Svečias, tai kada žmogus atvyko, pasisvečiavo ir išvyko. Nors net ir tuomet prisitaikymas prisitaikymui nelygu.
Man apsirengti daugiau yra komfortiškiau nei nusirengti daugiau, nei man įprasta. Todėl manau, jog ir savo svečius nurenginėti daugiau, nei jiems įprasta yra "prastesnis tonas", nei paprašyti kiek mažiau rodyti savo kūno.

Tik va su ne europiečiais, gyvenančiais EU yra kiek kitaip, jie atvyko ir ne tik kad nesiruošia išvykti. Jie atvyko gyventi, ar ne todėl jiems aiškinama, jog jie turi integruotis? Bet juk integruotis, tai nereiškia atsisakyti savo tautinių, religinių papročių, savo šaknų. Integracija tai nėra virsmas vokiečiu, prancūzu ar britu, nes tai tiesiog nelogiška. Tautybė paveldima, o ne įgyjama priklausomai nuo to, kur gyveni ar kokią pilietybę turi.

Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 03 31, 15:09)
Tik saugumo tarnybų dėka Vokietija išvengia teroro? Ta prasme, jog tiesiog sugaudo iki nusikaltimo padarymo?
Ar kažkas kitaip yra su pačia integracija? Ir tas kitoniškumas įtakoja žmonių pasirinkimą nenusikalsti?

Taip, man atrodo normalu kai svečias prisitaiko. Svečias, tai kada žmogus atvyko, pasisvečiavo ir išvyko.  Nors net ir tuomet prisitaikymas prisitaikymui nelygu.
Man apsirengti daugiau yra komfortiškiau nei nusirengti daugiau, nei man įprasta. Todėl manau, jog ir savo svečius nurenginėti daugiau, nei jiems įprasta yra "prastesnis tonas", nei paprašyti kiek mažiau rodyti savo kūno.

Tik va su ne europiečiais, gyvenančiais EU yra kiek kitaip, jie atvyko ir ne tik kad nesiruošia išvykti. Jie atvyko gyventi, ar ne todėl jiems aiškinama, jog jie turi integruotis? Bet juk integruotis, tai nereiškia atsisakyti savo tautinių, religinių papročių, savo šaknų. Integracija tai nėra virsmas vokiečiu, prancūzu ar britu, nes tai tiesiog nelogiška. Tautybė paveldima, o ne įgyjama priklausomai nuo to, kur gyveni ar kokią pilietybę turi.

Apie koki prasyma nusirengti jus kalbate? Kol kas yra tik istatymas draudziantis dengti veida.

Kas vercia zmones atsisakyti tautiniu, religiniu paprociu ir savo saknu? Jie turi teise i visas savo religijas ir tradicijas, kol tai nesikerta su istatymais.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2016 03 31, 14:59)
Čia Jūs apie Palmiros paėmimą?

Manau, savaime suprantama, kad ne apie ka kita.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2016 03 31, 15:09)

Taip, man atrodo normalu kai svečias prisitaiko. Svečias, tai kada žmogus atvyko, pasisvečiavo ir išvyko.  Nors net ir tuomet prisitaikymas prisitaikymui nelygu.

Namuose kiekvienas gali būti apsirengęs, kaip tik nori, gali propoguoti kokius tik nori papročius: ar arabiškus, ar japoniškus, ar meksikietiškus. Tegul nors ir apsivilkęs briedžio kostiumu garbina Dzeusą ar kitaip išlaiko savo etnines tradicijas, bet kai prasideda reikalavimai prancūzų mokyklose leisti mergaitėms sportuoti apsidangalavus, maudytis tik su naro kostiumais, kai viešosiose mokyklose reikalaujama panaikinti kiaulienos patiekalus ir pan - tai čia jau nekvepia jokia adaptacija. Atvirkščiai rodo sąmoningą priešiškumą vietiniam mentalitetui.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 31, 16:29)
bet kai prasideda reikalavimai prancūzų mokyklose leisti mergaitėms sportuoti apsidangalavus, maudytis tik su naro kostiumais, kai viešosiose mokyklose reikalaujama panaikinti kiaulienos patiekalus ir pan - tai čia jau nekvepia jokia adaptacija. Atvirkščiai rodo sąmoningą priešiškumą vietiniam mentalitetui.

Nesuprantu, kodel kai kurios mergaites negaletu sportuoti "neapsidangalavusios"? Arba plaukioti privalo tik su musiskais maudymosi kostiumeliais?
Kazin, jei nuvyktumet i kokia gentele, kur gyventojai prisidenge tik palmes lapu tarpkoji, taip pat nusimestumet visus savo rubus ir prisidengtumet tik lapu? Jaustumetes patogiai? Tos mergaites ir moterys priprate dangstyti savo kuna, tai kodel per fizinio pamoka turetu sportuoti trumpa apranga ir jaustis nepatogiai? Jom tai skamba panasiai, kaip kad is jusu reikalautu begti krosa vidury miesto apsirengus tik stringus, nemanot?

Del kiaulienos, arabams kiauliena nesvari, todel manau, jie nori, kad prie ju maisto nebutu kiaulienos.
O siaip ju teise reikalaut, mokyklu teise nesutikt su reikalavimais. Arba sutikt.
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2016 03 31, 15:54)
Nesuprantu, kodel kai kurios mergaites negaletu sportuoti "neapsidangalavusios"? Arba plaukioti privalo tik su musiskais maudymosi kostiumeliais?
Kazin, jei nuvyktumet i kokia gentele, kur gyventojai prisidenge tik palmes lapu tarpkoji, taip pat nusimestumet visus savo rubus ir prisidengtumet tik lapu? Jaustumetes patogiai? Tos mergaites ir moterys priprate dangstyti savo kuna, tai kodel per fizinio pamoka turetu sportuoti trumpa apranga ir jaustis nepatogiai? Jom tai skamba panasiai, kaip kad is jusu reikalautu begti krosa vidury miesto apsirengus tik stringus, nemanot?

Del kiaulienos, arabams kiauliena nesvari, todel manau, jie nori, kad prie ju maisto nebutu kiaulienos.
O siaip ju teise reikalaut, mokyklu teise nesutikt su reikalavimais. Arba sutikt.

Jau senovės Romoje buvo posakis: "Atvykęs į Romą, elkis kaip romėnas".Tuo viskas ir pasakyta.
Atsakyti
QUOTE(sazininga @ 2016 03 31, 15:54)

Del maudymosi kostiumeliu sutinku. Tegul rengiasi kaip nori, svarbu, kad mergaites galetu sportuoti.

Imigrantu teise reikalauti, o prancuzu teise nemegti tu reikalavimu ir balsuoti uz radikalus, ka jie sekmingai ir daro. Naudos is to realiai nera niekam.

Man atrodo, kad visgi jei esi kitoje salyje, tai tu taikaisi prie vietiniu, o ne vietiniai prie taves. Niekas nevercia vaiku valgyti kiaulienos. Tai kodel kazkas mano turis teise drausti ja valgyti kitiems?

Jei reiketu gentyje praleisti kokia savaite, tai vargu ar lapu dengciausi. Jei nuspresciau ten apsigyventi, tai kazin kaip ten baigtusi su tais lapais. Man teko koreguoti savo aprangos stiliu kai pakeiciau sali ir darbine aplinka. Galejau toliau rengtis kaip normalu LT, tik vietiniams tai butu neiprasta, pustu akis ir sklistu apkalbos. Prisitaikiau prie aplinkos. Tai gal gentyje nesiociau ir ta lapa biggrin.gif .
Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 31, 16:02)
Jau senovės Romoje buvo posakis: "Atvykęs į Romą, elkis kaip romėnas".Tuo viskas ir pasakyta.

Jei mergaites versi rengtis mums iprastus maudymosi kostiumelius, jos isvis nesportuos. Kalbejau su viena, tai sake ji nebuvus pliaze, nes jai maudymosi kostiumeli apsirengti tolygu vaikscioti nuogai ir jai butu labai geda. Tegul rengiasi kaip joms patinka, jei tik veidas atidengtas.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 03 31, 16:05)
Jei mergaites versi rengtis mums iprastus maudymosi kostiumelius, jos isvis nesportuos. Kalbejau su viena, tai sake ji nebuvus pliaze, nes jai maudymosi kostiumeli apsirengti tolygu vaikscioti nuogai ir jai butu labai geda. Tegul rengiasi kaip joms patinka, jei tik veidas atidengtas.

O jas kažkas verčia atvykti į tokią nepadorią šalyje, kurioje o dieve, paplūdimiuose žmonės pusnuogiai, o mokyklose priimta sportuoti su šortais ir palaidinėmis, trumpomis rankovėmis? g.gif Na ok, už nepilnametes tėvai nusprendžia, bet jei tuo piktinųsi suaugusi moteris, tai ji tiesiog chamė. Nepatinka mentalitetas - negyveni, važiuoji kur geriau.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 31, 16:08)
O jas kažkas verčia atvykti į tokią nepadorią šalyje, kurioje o dieve, paplūdimiuose žmonės pusnuogiai, o mokyklose priimta sportuoti su šortais ir palaidinėmis, trumpomis rankovėmis? g.gif Na ok, už nepilnametes tėvai nusprendžia, bet jei tuo piktinųsi suaugusi moteris, tai ji tiesiog chamė. Nepatinka mentalitetas - negyveni, važiuoji kur geriau.

Na man atrodo, kad zmogus turi teise elgtis, rengtis kaip nori, jei tai nezeidzia kitu zmoniu teisiu ir laisviu. Veido dengimas yra nepriimtinas del saugumo. Naro kostiumas pliaze liecia tik ta, kuri ji nesioja. Manes tai visiskai neliecia ir as galiu salia be virsutines dalies degintis. Man tik gaila buna tu, kurios net kostiumo nesideda ir sedi ant saules su juoda cadra, tik pedos kyso. Turetu buti beprotiskai karsta.
Atsakyti
Man irgi nuo to neskauda, tik noriu pasakyti, kad toks elgesys toli gražu nerodo jų intencijos adaptuotis kitokioje kultūroje, kaip čia kažkas bando įtikinti.
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 31, 16:08)

Įdomu, kur važiuos europiečiai, kai musulmonų europos šalyse bus dauguma ir jie šitą frazę mes atgal?

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 03 31, 16:15)
Veido dengimas yra nepriimtinas del saugumo.

Gal galite detaliau paaiškinti. 4u.gif
Kam saugu/nesaugu jei veidas uždengtas?
Kaip veido uždengimas įtakoja kieno nors saugumą ar nesaugumą?
Rimtai, nesuprantu nei prasmės, nei esmės.

Dar prie to pačio. O tai Vokietijoje draudžiama veidą dengti? Tai turi įtakos, jog vokiečiuos teroro išpuolių nėra?
Atsakyti