Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

O aš galvoju, kiek dar laiko reikės, kol tokios polikorektiškos, saldutės-gerutės atsipeikės, nes nei Paryžiaus, nei Briuselio, nei Kiolno, nei prievartavimai, užpuolinėjimai Švedijoje, nei lietuvio vaiko nužudymas ten, pasirodo, yra tik nereikšmingos smulkmenėlės. Ach, kokie netolerantiški mes, kaip mes jų nesuprantam ir neužjaučiam. Na, bet kuo daugiau tokios tooolerantiškos, geros masės, kuo daugiau tokių švelnučių europiečių, tuo jiems tik geriau. Tuo bus lengviau vykdyti masines islamizacijas, įvedinėti savo taisykles - juk nusileidžia, juk nedraužia, juk nieko jiems niekas nesako, tai kodėl gi neįvedus savo tvarkos ir tradicijų čia ax.gif Va jau atskiri vagonai DE atsirado, nesistebėsiu, jei greitai bus įvestas ir privalomos burkos dėvėjimas su intencija visoms DE moterims, kad netyčia neįžeistų vietinių musulmonų savo "nepadoria" apranga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 03 29, 15:14)
Dėl šito tai pritariu 100 proc. Bet ne visi gi musulmonai visiškai nesusiintegravo. Tikrai yra tų, kurie protingi, darbingi, socialūs. Vadinasi kažkas veikia, kažkokios išeitys yra. Tik bėda, kad neieškoma jų arba ieškoma ne ten, kur reikia. Yra kur tobulėt ir smarkiai, tas akivaizdu.

Yra kur tobulet, bet netobuleja, nes politikai bijo ivardinti problema. Jie gi bus rasistai, jei garsiai pasakys, kad tam tikros imigrantu grupes nesugebejo integruotis.

Kai kurie sugebejo integruotis, bet labai daug ir nesugebejo. Tik, net ir tie integravesi turi savita poziuri i moterys. Nepriimtinas man tas ju poziuris ir as nieko negaliu sau padaryti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 03 29, 16:59)
Kai kurie sugebejo integruotis, bet labai daug ir nesugebejo. Tik, net ir tie integravesi turi savita poziuri i moterys. Nepriimtinas man tas ju poziuris ir as nieko negaliu sau padaryti.  smile.gif

galit, pasikeiskit lytį dėl jų ir bus ramu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 03 29, 16:46)
aš to nesakau. bet ar vietines valstybes, tautas - nuskurdino? Valstybes sugriovė? pvz Indiją? PAR? Keniją? Argentiną?

Nesugriove, tik apiplese. Ne karta, o istisai, metu metais. Kotais nesiintegravo.
Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 29, 16:51)
O aš galvoju, kiek dar laiko reikės, kol tokios polikorektiškos, saldutės-gerutės atsipeikės, nes nei Paryžiaus, nei Briuselio, nei Kiolno, nei prievartavimai, užpuolinėjimai Švedijoje, nei lietuvio vaiko nužudymas ten, pasirodo, yra tik nereikšmingos smulkmenėlės. Ach, kokie netolerantiški mes, kaip mes jų nesuprantam ir neužjaučiam. Na, bet kuo daugiau tokios tooolerantiškos, geros masės, kuo daugiau tokių švelnučių europiečių, tuo jiems tik geriau. Tuo bus lengviau vykdyti masines islamizacijas, įvedinėti savo taisykles - juk nusileidžia, juk nedraužia, juk nieko jiems niekas nesako, tai kodėl gi neįvedus savo tvarkos ir tradicijų čia ax.gif  Va jau atskiri vagonai DE atsirado, nesistebėsiu, jei greitai bus įvestas ir privalomos burkos dėvėjimas su intencija visoms DE moterims, kad netyčia neįžeistų vietinių musulmonų savo "nepadoria" apranga smile.gif

Jus suprantat, jog nusikalteliu niekas neteisina, ju negarbina ir nepalaiko. Tik bandome pasakyti, jog joks zmogus negali buti teisiamas a priori del jo odos, tikejimo ar tautybes. As ne vieno zmogaus nelaikau nusikalteliu tol, kol jis to nusikaltimo nepadaro, o jus? Manote, jog belgu gyvybes yra labiau vertingos nei siru, nes jie yra jau is anksto nuteisti?
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 29, 16:22)
[...] skirtingai nuo dabartinių "vargšelių" jie neprievartavo miesto aikštėse vietinių moterų, nemėtė maisto ant žemės, neklykė apie savo teises, nes žinojo tik pareigą, [...]

Matote skirtumą????

O man labai baisu roooožinis įsivaizdavimas, kaip čia "nieko nebus". Islamizacija jau vyksta. Nereikės nei 100 metų, kai Europa bus antras, didelis Pakistanas ir šoksime visi pagal jų įstatymus ir dūdelę.

Rimtai? Esate garantuota, kad imigrantai iš Europos nusikaltimų JAV nedarė? Drąsu.. smile.gif

Jei atvirai, paskaičius apie ankstyvą imigraciją į JAV ir dabartinę į VE, tų skirtumų nelabai ir daug randasi. Ypatingai jei vertint subjektyvų vietinių žmonių požiūrį į atvykėlius. Gal tik tos formalios pagalbos, kuri Jums taip kliūva, dabartiniams atvykėliams daugiau.

Kaip tai nebus? Bus. Visada kažkaip kažkas būna. O jei islamas įsigalės, vadinasi mes buvome per silpni, kad atlaikyt. Arba bus kaip amerikėj kad buvo "But millions had already come. [...] American diversity mushroomed. Each brought pieces of an old culture and made contributions to a new one. Although many former Europeans swore to their deaths to maintain their old ways of life, their children did not agree. Most enjoyed a higher standard of living than their parents, learned English easily, and sought American lifestyles. At least to that extent, America was a MELTING POT." Šaltinis.

QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 29, 16:51)
O aš galvoju, kiek dar laiko reikės, kol tokios polikorektiškos, saldutės-gerutės atsipeikės, nes nei Paryžiaus, nei Briuselio, nei Kiolno, nei prievartavimai, užpuolinėjimai Švedijoje, nei lietuvio vaiko nužudymas ten, pasirodo, yra tik nereikšmingos smulkmenėlės.

Kodėl Jūs ieškote priešų ten, kur jų nėra? Tai, kad mano požiūris į problemą arba jos esmę yra kitoks, nei Jūsų, nepadaro manęs nei saldute-gerute, nei politkorektiška, nei dar kokia, kad ir kokį savo susikurtą epitetą norėtumėt prilipdyt. Kas sakė, kad nusikaltimai yra nereikšmingos smulkmenėlės? Kodėl pritempiate kitų nuomonę prie savo kažkokių tai mistinių išvadų? Nes realių argumentų pritrūkstat? VE atstovai atvykėlių kraštuose dar ne tokių šou su fejerverkais pridarė. Ignoruojam (ne mano daržas, ne mano pupos rolleyes.gif ). Lietuvoje tėvai (patėviai) dukras prievartauja, tėvai (mamos) vaikus į šulinius mėto, girti vyrai žmonas pjauna ir atvirkščiai. Ir tai tik rodo, kad degradų yra visose tautose, visose amžiaus grupėse, o kartais geriausiais norais/tikslais, pasauliniu mąstu daromi nusikaltimai dangstomi. Ir kiekvienas tų nusikaltimų - baisus ir netoleruotinas dalykas, bet nė viena tauta ar etninė bendruomenė negali būti kaltinama už atskirų grupių nusikaltimus. Tai neveda niekur. Negi dar nepasimokėm?

Kad būtų aišku, aš nemanau, kad VE turi priimti visus, kurie to nori, sukurti jiems specialias sąlygas ar kitaip skatinti imigrantų iš musulmoniškų šalių atvykimą. Nu bet šaudyti juos "visus" irgi ne išeitis.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 03 29, 16:38)
1. VE atstovai atvykėlių kraštuose dar ne tokių šou su fejerverkais pridarė. Ignoruojam (ne mano daržas, ne mano pupos rolleyes.gif ).
2. Lietuvoje tėvai (patėviai) dukras prievartauja, tėvai (mamos) vaikus į šulinius mėto, girti vyrai žmonas pjauna ir atvirkščiai. Ir tai tik rodo, kad degradų yra visose tautose, visose amžiaus grupėse, o kartais geriausiais norais/tikslais, pasauliniu mąstu daromi nusikaltimai dangstomi. Ir kiekvienas tų nusikaltimų - baisus ir netoleruotinas dalykas, bet nė viena tauta ar etninė bendruomenė negali būti kaltinama už atskirų grupių nusikaltimus. Tai neveda niekur. Negi dar nepasimokėm?

1. Tai nepateisina jokiu nusikaltimu. Zmones atvyke is karo nuniokotos salies, kaip tik turetu suprasti koks tai siaubas ir, kad labiausiai kencia nekalti zmones. Tik kazkodel jie ta kara bando perkelti i ES. Ka tai issprendzia?

2. Visi sitie nusikaltimai sukelia visuomenes siauba ir yra istatymais baudziami. Kai kuriose salyse pedofilija yra oficialiai iteisinta, nes leidziama vesti 8etes. Vyras musantis zmona yra nebaudziamas ir t.t. Visas sitas smurtas yra istatymiskai leidziamas. Jus suvokiate skirtuma tarp degrado Lietuvoje, prievartavusio vaika ir tarp degrado Afganistane, vedusio 12ete? Pirmasis bus nuteistas. Antrasis atsoks vestuves.

Negalima nuteisti zmogaus pagal jo spalva ar tautybe, bet priimant imigrantus is kitu saliu lygiai taip pat negalima ignoruoti kulturiniu skirtumu.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 03 29, 17:48)
1. Tai nepateisina jokiu nusikaltimu. Zmones atvyke is karo nuniokotos salies, kaip tik turetu suprasti koks tai siaubas ir, kad labiausiai kencia nekalti zmones. Tik kazkodel jie ta kara bando perkelti i ES. Ka tai issprendzia?

2. Visi sitie nusikaltimai sukelia visuomenes siauba ir yra istatymais baudziami. Kai kuriose salyse pedofilija yra oficialiai iteisinta, nes leidziama vesti 8etes. Vyras musantis zmona yra nebaudziamas ir t.t. Visas sitas smurtas yra istatymiskai leidziamas. Jus suvokiate skirtuma tarp degrado Lietuvoje, prievartavusio vaika ir tarp degrado Afganistane, vedusio 12ete? Pirmasis bus nuteistas. Antrasis atsoks vestuves.

Negalima nuteisti zmogaus pagal jo spalva ar tautybe, bet priimant imigrantus is kitu saliu lygiai taip pat negalima ignoruoti kulturiniu skirtumu.

1. O kas sakė, kad pateisina?

2. Dėl visuomenės siaubo, tai dar galima pasvarstyt - beveik kasdien vyras žmoną, žmona vyrą Lt primuša arba papjauna, o visuomenė trukteli pečiais - ai, pijokai matyt - ir išdidžiai nueina. Nu taip, policija baudžia, bet visuomeninis siaubas tai tik labai jau išskirtiniais atvejais pasireiškia. Daug daugiau abejingumo. O jų kažkas planuoja nebaust?

Žinoma, kultūriniai skirtumai yra svarbūs ir jų ignoruot negalima.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 03 29, 16:38)
Rimtai? Esate garantuota, kad imigrantai iš Europos nusikaltimų JAV nedarė? Drąsu.. smile.gif

Jei atvirai, paskaičius apie ankstyvą imigraciją į JAV ir dabartinę į VE, tų skirtumų nelabai ir daug randasi. Ypatingai jei vertint subjektyvų vietinių žmonių požiūrį į atvykėlius. Gal tik tos formalios pagalbos, kuri Jums taip kliūva, dabartiniams atvykėliams daugiau.

Kaip tai nebus? Bus. Visada kažkaip kažkas būna. O jei islamas įsigalės, vadinasi mes buvome per silpni, kad atlaikyt.

Kodėl Jūs ieškote priešų ten, kur jų nėra? Tai, kad mano požiūris į problemą arba jos esmę yra kitoks, nei Jūsų, nepadaro manęs nei saldute-gerute, nei politkorektiška, nei dar kokia, kad ir kokį savo susikurtą epitetą norėtumėt prilipdyt. Kas sakė, kad nusikaltimai yra nereikšmingos smulkmenėlės? Kodėl pritempiate kitų nuomonę prie savo kažkokių tai mistinių išvadų? Nes realių argumentų pritrūkstat? VE atstovai atvykėlių kraštuose dar ne tokių šou su fejerverkais pridarė. Ignoruojam (ne mano daržas, ne mano pupos rolleyes.gif ). Lietuvoje tėvai (patėviai) dukras prievartauja, tėvai (mamos) vaikus į šulinius mėto, girti vyrai žmonas pjauna ir atvirkščiai. Ir tai tik rodo, kad degradų yra visose tautose, visose amžiaus grupėse, o kartais geriausiais norais/tikslais, pasauliniu mąstu daromi nusikaltimai dangstomi. Ir kiekvienas tų nusikaltimų - baisus ir netoleruotinas dalykas, bet nė viena tauta ar etninė bendruomenė negali būti kaltinama už atskirų grupių nusikaltimus. Tai neveda niekur. Negi dar nepasimokėm?

Kad būtų aišku, aš nemanau, kad VE turi priimti visus, kurie to nori, sukurti jiems specialias sąlygas ar kitaip skatinti imigrantų iš musulmoniškų šalių atvykimą. Nu bet šaudyti juos "visus" irgi ne išeitis.

1. Taip, esu garantuota, kad emigrantai iš Lietuvos tikrai nesprogdino nei Čikagos, nei Niujorko. Esu tikra, kad jie teroro aktų neorganizavo, kad nelakstė su automatais po kavines ir nešaudė žmonių. O jūs girdėjote, kad emigrantai iš Pabaltijo būtų tapę teroristais ir svetimose žemėse vykdę teroro aktus? mirksiukas.gif

2. TIK formalios pagalbos. TIK biggrin.gif Kokios dar formalios??? Įsteigta krūva pabėgėlių centrų, sukurta milžniška pagalbos sistema jiems, dirba daugybę žmonių: medikų, soc. darbuotojų, psichologų, vertėjų, pareigūnų tuose centruose. Jiems atlyginimus moka jų tėvynės, tikrai, kad ne Sirija ar koks nors -istanas. Pabėgėliai gauna nemokamas soc. garantijas, pašalpas, apmokymus, integracijos kursus, būstus, maistą ir jūs tai vadinate formalia pagalba??? Nemanote, kad ciniškai skamba? Galvojate per karą bėgusiems lietuviams į JAV, P. Ameriką buvo tokios pat galimybės?? Jie irgi atvyko į pabėgėlių centrus, kur visą gavo tiesiai nuo lėkštutės? Suvokiate, kad anuomet išvis jokios pagalbos karo pabėgėliams nebuvo, kad tie žmonės patys išsikapstė ir išgyveno savo dėka, kad apie tokias sąlygas, kokias gauna dabartiniai atbėgėliai, jie net sapnuot nesapnavo ir vis tiek nejautė pagiežos ir nedėkingumą toms valstybėms. Netgi atvirkščiai greitai pritapo, pasikeitė vardus, pavardes, kad taptų savesni. Iš Jurigių tapo George, iš Antanų Anthony ir pan.

3. Taip, būtent per tokius žmones, kaip jūs visa ta islamizacija čia tiesiog bus idealiai adaptuota, nes per visuotinę begalinę tooooleranciją visi užsimerks akis, kad netyčia nepasirodytume, kaip rasistai, juos vargšelius diskriminuojantys. Tokią naivią, už save negalinčią pakovoti masę yra lengviausia valdyti, nes ji tiesiog viskam paklus ir nesipriešins. Sutiks nešioti burkas, kad tik neįžeistume svetimšalių jausmų, sutiks su viskuo iš diiidelės tolerancijos.

4. Man tai argumentų tikrai netrūksta, čia jums ir kitoms oponentėms geriausias kontraargumentas yra: "lietuviai savo vaikus šuliniuose skandina,", "lietuviai muša žmonas", o Maja dar labai mėgsta nuvalkiotą klišę "Norvegijoje vaikus lietuviai muša". Taip, žinau visa tai.. Visai nenustebinote ir ką tuo norite pasakyti? kad mes neesame pūkuoti? Nesame, bet būtent dėl, kad nesugebame susitvarkyti su savo problemomis, mažų mažiausiai reikia dar svetimų. Neužtenka vietinio problemų katilo, kad dar svetimo prireikė? Tai gal pirma savo žmones reikėtų edukuoti, spręsi jau esamas bėdas, o ne prisiimti dar svetimų. Tipo priėmus čia kalną Muhmedų ir Fatimų - mūsiškės problemos stebuklingai išsispręs? Ne, jų dar tik padaugės.

Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2016 03 29, 16:36)
*Nesugriove, tik apiplese. Ne karta, o istisai, metu metais. Kotais nesiintegravo.

** Manote, jog belgu gyvybes yra labiau vertingos nei siru,

* Ar Norvegijos fabrikas Panevėžyje apiplėšia Lietuvą? Swedbankas?

Beje - integravosi. Netgi PAR yra ne 'olandai", o "būrai".
Argentinoje turbūt iš viso nėra skirstymo į 'indėnus", "ispanų kilmės argentiniečius".

** Ar ji sakė, kad vertingesnės?
Atsakyti
QUOTE(Miškų avietė @ 2016 03 29, 17:58)
[...] Visai nenustebinote [...]

Tokio tikslo ir neturėjau.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2016 03 29, 17:48)
Tai nepateisina jokiu nusikaltimu. Zmones atvyke is karo nuniokotos salies, kaip tik turetu suprasti koks tai siaubas ir, kad labiausiai kencia nekalti zmones. Tik kazkodel jie ta kara bando perkelti i ES. Ka tai issprendzia?

Jūs čia apie karo pabėgėlius iš Sirijos? Ką jie turi bendro su teroro aktais Paryžiuje ar Briuselyje?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2016 03 29, 16:55)
1. O kas sakė, kad pateisina?

2. Dėl visuomenės siaubo, tai dar galima pasvarstyt - beveik kasdien vyras žmoną, žmona vyrą Lt primuša arba papjauna, o visuomenė trukteli pečiais - ai, pijokai matyt - ir išdidžiai nueina. Nu taip, policija baudžia, bet visuomeninis siaubas tai tik labai jau išskirtiniais atvejais pasireiškia. Daug daugiau abejingumo. O jų kažkas planuoja nebaust?

Žinoma, kultūriniai skirtumai yra svarbūs ir jų ignoruot negalima.

Paimkite ir pagyvenkite kokia savaite vienam Paryziaus getu. Tada gal suprasite apie ka as kalbu.

O kiek nubaustu po Koln'o ivykiu? Vienas, kiek girdejau. Nezinau ar cia buvo toks planas ju nebausti, bet rezultatas tai toks. Perkele savo grupiniu prievartavimu tradicija i ES ir liko nenubausti.

http://www.15min.lt/...ciais-57-602769

Ziurekite, verbuojami jauni, bedarbiai marokieciai. Pagal jusiske logika tai turetu labiausiai verbuoti imigrantus is tu saliu, kuriose karas vyksta, nes jie labiausiai nores kersyti vakarieciams. Maroke karo nera, primenu.
Atsakyti