Įkraunama...
Įkraunama...

Deklaruojame pajamas

QUOTE(va va @ 2017 04 25, 11:38)
Sveiki 4u.gif
ar yra kaip pasitikrinti "kurioje fazėje" Priimta deklaraciją, ar viskas OK, kiek ir kada grįš pinigėliai.

visuomet galima paskambinti telefonu 1882 ir pasiteirauti.
Atsakyti
Sveikutės

Gal pagelbėtumėte man. Skaičiau skaičiau ir "priskaičiau", kad jei vyras (dirba užsienyje) perveda pinigų į mano sąskaitą , tai aš turėčiau juos deklaruoti (tipo dovana???)?
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2017 04 26, 23:01)
Sveikutės

Gal pagelbėtumėte man. Skaičiau skaičiau ir "priskaičiau", kad jei vyras (dirba užsienyje)  perveda pinigų į mano sąskaitą , tai aš turėčiau juos deklaruoti (tipo dovana???)?

Jis šeimos narys, tai neturėtumėte. blink.gif kur taip skaitėte. Tai kai pinigų į parduotuvę nueiti vyras duoda, gal irgi reikia deklaruoti? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožės vardas: 27 balandžio 2017 - 06:49
kad tos formuluotės tokios "slidžios".
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2017 04 26, 23:01)
Sveikutės

Gal pagelbėtumėte man. Skaičiau skaičiau ir "priskaičiau", kad jei vyras (dirba užsienyje)  perveda pinigų į mano sąskaitą , tai aš turėčiau juos deklaruoti (tipo dovana???)?

Teisingai skaitete 4u.gif formaliai reikia deklaruoti, 2016 m nuo 3000 eur sumos (jei virsija per metus). Moketi gpm nereik, tik deklaruoti reikia. Kiek realiai tai tikrina vmi ir ar kabinasi, nezinau
Atsakyti
Šiandien skambinau į VMI ir mane patikino kad jei tai nėra Dovana, o tiesiog pervedimai , tada nereikia. Suprask kaip nori. Esu pasimetusi...
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2017 04 27, 16:02)
Šiandien skambinau į VMI ir mane patikino kad jei tai  nėra Dovana, o tiesiog pervedimai , tada nereikia. Suprask kaip nori. Esu pasimetusi...

Hmm, o kuo praktikoje skiriosi 'tiesiog pavedimai' is vyro nuo dovanos, kai pervedami pinigai?
Idomu, kaip praktikoje yra, ar tikrina VMi ir ar kabinasi prie tokiu pavedimu tarp sutuoktiniu...
Atsakyti
Užtai ir skambinau klausti, nes man visiškai neaišku. Kažkaip keistai viskas skamba. Vyras viską susideklaravo, skambutį į VMI įrašė, tai gal negausiu baudos. Aš dar kelis kartus perklausiau, man taip išaiškino. Nes kaip dabar skelbia visur, kad bankai perduos duomenis sąskaitų mokesčiams, tai gal tikrins kažką. Nežinau, viskas taip painu...
Atsakyti
Iš didelio rašto išėjot iš krašto smile.gif nereikia net ir deklaruoti. O jei sutuoktinis nepervedė į sąskaitą pinigų, o davė savo kortelę - tai irgi deklaruosit? smile.gif Sutuoktinis deklaruoja savo pajamas, jūs savo - viskas. Ką jūs pervedinėjat vienas kitam - jūsų reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2017 04 27, 14:58)
Iš didelio rašto išėjot iš krašto smile.gif nereikia net ir deklaruoti. O jei sutuoktinis nepervedė į sąskaitą pinigų, o davė savo kortelę - tai irgi deklaruosit? smile.gif Sutuoktinis deklaruoja savo pajamas, jūs savo - viskas. Ką jūs pervedinėjat vienas kitam - jūsų reikalas.

Ačiūūūūū. Va tokio tiesaus atsakymo ir laukiau, nes vien išvedžiojimai, kad suprast nieko neina...
Kažkur skaičiau straipsnį, kad vaikai siunčia pinigus tėvams ir teisininkas atsakė, kad reikia deklaruoti, tik mokesčių mokėti nereikia
Atsakyti
QUOTE(Jolanaa @ 2017 04 27, 17:02)
Ačiūūūūū. Va tokio tiesaus atsakymo ir laukiau, nes vien išvedžiojimai, kad suprast nieko neina...
Kažkur skaičiau straipsnį, kad vaikai siunčia pinigus tėvams ir teisininkas atsakė, kad reikia deklaruoti, tik mokesčių mokėti nereikia

Nenoriu Jusu klaidinti, bet mano zinios apie pareiga deklaruoti yra is oficialios Vmi svetaines (zr II dali). https://www.vmi.lt/c...17-metais/10174 (zr. II d. 1 p.)

Taip pat cia raso ta pati https://www.deklarac...ikia-deklaruoti ('gavote didesniu kaip 8000 lt dovanu')

Del sumos tiksliai nezinau, ar dar2500, ar jau 3000 euru, taip pat nezinau, gal realiai neziuri situ dalyku VMI.

Mane pacia sis dalykas nustebino dar praejusiais metais, puikiai isiminiau sitas keistas nuostatas. Dar gerai, kad nereikia mokesciu susimoketi, o tik deklaruoti 😂😂😂Nezinau, kaip veikia praktikoje.

O kad irasete pokalbi, labai gerai. Nes tiek Sodra, tiek Vmi labai daznai toj pirmoj konsultantu grandy pateikia skirtingus atsakymus, priklausomai nuo to, koks konsultantas atsiliepia.. Pamenu darbe buhaltere girdedavau kaip skambina ir po keliu minuciu susinervinusi del konsultanciu kompetencijos stokos sako 'geraiiiii, sujunkit mane su atsakingais aukstesniais pagal ranga darbuotojais'
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linni: 27 balandžio 2017 - 16:41
Na bet realiai tai nėra jokia dovana kai pagalvoji. Vaikus gi išlaikyt ir namus reikia:)
Atsakyti