laba diena,
4 psl (preliminariojoje deklaracijoje) prie
"Gyventojo apmokestinamasias pajamas mazinancios islaidos": irasyta suma 521,28
(uz swedbank life insurance gyvybes draudimas)
Tai kaip cia surasti, ar as cia kazka turiu dar kazkur papildyti ir uz tai atgauti? kad turim gyvybes draudima vaikui? Aciu. Pdekit kas nors (beje ne pirmi metai ten jau tie irasai : ( )
QUOTE(Belty @ 2016 04 27, 12:41)
"Gyventojo apmokestinamasias pajamas mazinancios islaidos": irasyta suma 521,28
Tai kaip cia surasti, ar as cia kazka turiu dar kazkur papildyti ir uz tai atgauti? kad turim gyvybes draudima vaikui? Aciu. Pdekit kas nors (beje ne pirmi metai ten jau tie irasai : ( )
na kad be galo viskas aiškiai parašyta, "išlaidos, mažinančios apmokestinamas pajamas". Už gyvybės draudimą turite teisę susigrąžinti dalį išlaidų. Pildykit deklaraciją, tikrinkit ar viskas surašyta (pajamos ir išlaidos) ir matysit ką gausit, greičiausiai atgausite dalį išlaidų už draudimą.
kur grąžinti VMI permoką? Į kokią sąskaitą daryti pavedimą? Dar niekad nėra tekę
QUOTE(tursi @ 2016 04 27, 21:42)
kur grąžinti VMI permoką? Į kokią sąskaitą daryti pavedimą? Dar niekad nėra tekę
Internetas visagalis parodė, kad visa informacija skelbiama viešai
http://www.vmi.lt/cm...ciu-sumokejimas
Mokėtinos sumos pagal gyventojų pajamų deklaraciją turi būti sumokėtos iki 2016-05-02. Jei deklaracijos 33 laukelyje nurodyta neigiama suma − ją reikia sumokėti GPM įmokos kodu - 1441; PSD įmokos nurodytos deklaracijos 46 laukelyje. Jei suma neigiama − ją reikia sumokėti PSD įmokos kodu - 1781.
Kai grąžintina GPM suma yra mažesnė už mokėtiną PSD įmokų sumą, gyventojas turi sumokėti PSD įmokos skirtumą, gautą iš mokėtinos PSD įmokų sumos atėmus GPM permoką, įmokos kodu 1781.
Kai grąžintina PSD įmokų sumą yra mažesnė už mokėtiną GPM sumą, skirtumą gyventojas turi sumokėti GPM įmokos kodu 1441.
Primename, kad už nesumokėtą arba pavėluotai sumokėtą mokestį nuo kitos dienos pradedami skaičiuoti delspinigiai: po 0,03 proc. už kiekvieną pavėluotą dieną nuo mokėtinos sumos. Delspinigiai turi būti sumokėti tuo pačiu įmokos kodu kaip ir mokėtini mokesčiai (galima mokėti vienu pavedimu).
Biudžeto pajamų surenkamosios sąskaitos:
http://www.vmi.lt/cm...kamoji-saskaita
QUOTE(tursi @ 2016 04 27, 20:42)
o kas yra VMI permoka? VMI per daug pinigų grąžino?
QUOTE(Ciccio @ 2016 04 28, 17:02)
o kas yra VMI permoka? VMI per daug pinigų grąžino?
ne taip parašiau, bet Vi_ktorija suprato
Aš turėjau galvoje minusą 33 laukelyje
QUOTE(afi @ 2016 04 27, 10:27)
Sveikos, labai reikia pagalbos, pildau vyro deklaracija ir man ten tokia mistika kad baisu, gal padesite.
as 2015m dirbau iki birzelio, ir man buvo taikyta lengvata del to NPD auginant vaika ar kaip ten vadinasi, nuo birzelio isejau ir kaip suprantu nebetaikoma yra nes nedirbu.
Vyras lietuvoj dirbo iki balandzio men, jam NPD kaip suprantu netaike, nes buvo taikomas man.
nuo geguzesmen iki spalio vyras dirbo kitoje salyje ir mokescius mokejo ten ( tuos visus dok prisegsiu, kad ten buvo moketi mokesciai)
lapkriti ir gruodi vel dirbo lietuvoj, bet kaip suprantu NPD del vaiko buvo netaikytas, nes jokio prasymo nerase.
tai man dabar klausimas iskilo kaip pildyti del to NPD kol jis dirbo LT, nes rreik sumazint isiskolinima, kadangi gavos nmaza suma ir nezinau ar ji dings pateikus dokumentus kad dirbo ir mokejo mokescius kitoje salyje 6men.
Taip pat dar klausimas kokiu budu man jiems nusiusti dokumentus is kitos salies, nes nesu to dariusi, ar reikia ten kazka parasyti i tuos langelius kad matyciau kokia suma gaunasi skolos, ar viska siusti kaip yra ir tik kazkaip nusiusti dokumentus kad jie viska apskaiciuotu patys
as 2015m dirbau iki birzelio, ir man buvo taikyta lengvata del to NPD auginant vaika ar kaip ten vadinasi, nuo birzelio isejau ir kaip suprantu nebetaikoma yra nes nedirbu.
Vyras lietuvoj dirbo iki balandzio men, jam NPD kaip suprantu netaike, nes buvo taikomas man.
nuo geguzesmen iki spalio vyras dirbo kitoje salyje ir mokescius mokejo ten ( tuos visus dok prisegsiu, kad ten buvo moketi mokesciai)
lapkriti ir gruodi vel dirbo lietuvoj, bet kaip suprantu NPD del vaiko buvo netaikytas, nes jokio prasymo nerase.
tai man dabar klausimas iskilo kaip pildyti del to NPD kol jis dirbo LT, nes rreik sumazint isiskolinima, kadangi gavos nmaza suma ir nezinau ar ji dings pateikus dokumentus kad dirbo ir mokejo mokescius kitoje salyje 6men.
Taip pat dar klausimas kokiu budu man jiems nusiusti dokumentus is kitos salies, nes nesu to dariusi, ar reikia ten kazka parasyti i tuos langelius kad matyciau kokia suma gaunasi skolos, ar viska siusti kaip yra ir tik kazkaip nusiusti dokumentus kad jie viska apskaiciuotu patys
gal kas galetu padeti susigaudyti?
Tiek tau, tiek tavo vyrui priklausomai nuo pajamų gali priklausyti NPD, reikia žiūrėt konkrečias pajamas. PNPD taikomas nepriklausomai nuo pajamų, ir yra 60 eur/mėn. PNPD (tai ką vadini lengvata vaikui) gali būti taikoma tiek 1 tėvui 100%, tiek abiem po 50%. Jei vyras nedeklaravi išvykimo iš LT, jam yra prievolė susimokėti už tuos 6 mėn PSD
Sveikos
Sakykit, vykdant veiklą su individualios veiklos pažyma, PSD mokestį už tuos 2015 metus pervesti reikia VMI ar jau Sodrai?
Sakykit, vykdant veiklą su individualios veiklos pažyma, PSD mokestį už tuos 2015 metus pervesti reikia VMI ar jau Sodrai?
QUOTE(Ciccio @ 2016 04 28, 18:48)
Tiek tau, tiek tavo vyrui priklausomai nuo pajamų gali priklausyti NPD, reikia žiūrėt konkrečias pajamas. PNPD taikomas nepriklausomai nuo pajamų, ir yra 60 eur/mėn. PNPD (tai ką vadini lengvata vaikui) gali būti taikoma tiek 1 tėvui 100%, tiek abiem po 50%. Jei vyras nedeklaravi išvykimo iš LT, jam yra prievolė susimokėti už tuos 6 mėn PSD
taip zinau, bet su NO yra pasirasyta ta kazkokia sutartis, kad dviejose salyse nebutu mokami mokesciai ta daro visi emigrantai, kadangi 6men kol nebuvo LT jis mokejo mokescius NO tai tam uzteks is NO mokesciu pazymos ir deklaracijos bei darbo kontrakto, si dalyka jau issiaiskinau,
o jei dabar tuos 2men jam taikytuu 100% lengvata tai man reiktu irasyti 17 langelyje 2*60 120eur? nes pas ji yra 0 tam langelyje
QUOTE(DuoDuo @ 2016 04 28, 21:10)
Sveikos
Sodrai