Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas

QUOTE(Nijanam @ 2016 11 27, 23:54)
Sveikos,

prisijungiau, nes labai sudomino tema. Keliausime į Tailandą po mėnesio. FB forumai jau perskaityti. Keliausime į Bankoką, ten būsime 3  naktis ir toliau į Phuketą 8 naktim. Phukete apsitosime (dabar jau galvoju gal ne visai patogioje vietoje susisiekimui) - Ko Sire.
Man labiausiai neduodantys ramybės klausimai Taxi Phukete kaina už kilometrą maždaug, kažkaip net Thai puslapiuose konkrečiai nieko neradau?
Kitas klausimas, kokios maždaug maisto kainos vietiniuose restoranėliuose? perskaičiau, kaip žmonės labai labai taupant išleido 900 svarų tik maistui, gėrimams ir porai ekskursijų ir galvoju kaip čia jiems gavosi tiek daug.
Ačiū už atsakymus smile.gif


Papildyta:
Kiek Phukete taksi kainuoja nezinau, bet zinok turetu buti pigus. Bent jau Bankoke, tai vienas is pigiausiu dalyku. Pvz mes i ir is oro uosto vaziuodavome mieste 40-43 km, tai sumokedavome kazkur 8-9 eur tik smile.gif Ten pas juos tas "Meter" sukasi gan letai ir sukasi po 2 Bhatus, ka norint skaiciuoti Eurus reikia dalinti dar is 38 kazkur smile.gif (priklausomai nuo kurso). Tai gaunasi centai visai.
O maistui ir pan kodel isleido 900? Na maistas nera labai brangus, bet jei taip restoraneliuose pavakarieniauti, tai vistiek kainuoja ir mes isleisdavome kazkur 25-30 eur uz vakariene dviems. Alkoholis ten brangiau nei Lietuvoje. Alus apie 2 Eur, kai kur 3 eur ir daugiau. Sampana pirkome - 22 eur. O ekskursijos ir vandens transportas gan nepigus. Pvz mes uz skrydi is Bankoko i Krabi mokejome gal po 23 eur, o uz kelione SpeedBoatu is vienos salos i kita po 70 Eur. Skridome apie 1000 km, plaukeme 160 km. Tai keistai kazkaip to vandens transporto kaina smile.gif Ekskursijos ziurint kokios, bet 50-100 eur tai norma vienam. Yra ir dar brangiau.
Atsakyti
As tai buciau tik uz Finnair per Helsinki. Mes skridome per Osla, tai likome patenkinti bendrakeleiviais norvegais. Ramus, kulturingi zmones. Uzteko Phi Phi sutikti dvi poras rusu restoraneliuose, tai abi susipyko, kivircijosi, rekavo, su padavejais gincijosi, kad jie nesupranta rusiskai ir atnesa ne ta, ka jie rusiskai uzsisako (is kur tajams moketi rusiskai smile.gif ), baisu zodziu. Su tokia publika skristi nenoreciau.
Atsakyti

Čia taip pagerėjo situaciją su taksi???  :unsure: Nes mes prieš 4 metus už 2 km atstumą nuo oro uosto Bankoke sumokėjom 200 batų. Vienas užsiprašė 300, pasakiau kad nemokėsiu tiek, todėl nuvežė atgal. Oro uoste sėdinčios mergaitės, kurios paskirsto su kuriuo taksi važiuoti, pasakė, kad 200 batų normali kaina. Kitose vietose buvo pigiau, bet tik vienas įjungė taksometrą, kiti nenori net derėtis ir nueina. 

Atsakyti
Sveiki pries dvi dienas gryzom is Tailando ispudziai patys geriausi.Kelione truko tris savaites aplankem Bankoka ir pietini Tailanda Krabis ,Ao Nangas,Phi Phi salos.Taigi jei kas planuojat vykti i sitas vietas ir turit klausimu,drasiai klauskit wink.gif
Atsakyti
QUOTE(romas1976 @ 2016 12 11, 09:44)
Sveiki pries dvi dienas gryzom is Tailando ispudziai patys geriausi.Kelione truko tris savaites aplankem Bankoka ir pietini Tailanda Krabis ,Ao Nangas,Phi Phi salos.Taigi jei kas planuojat vykti i sitas vietas ir turit klausimu,drasiai klauskit  wink.gif


Musu toks pat marsrutas, isskrendam menesio pab.
Kas labiausiai patiko? Papasakokit placiau, viskas idomu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuxxx @ 2017 01 01, 16:24)
Musu toks pat marsrutas, isskrendam menesio pab.
Kas labiausiai patiko? Papasakokit placiau, viskas idomu smile.gif

Patiko viskas:Krabi Tigro sventykla, drambliu ligonine, salos.Jei dar neturit pilno marsruto paskambinkit 868636123 pasitarsim mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki.Jungiuosi prie planuojanciuju burelio.
Nezinau,nei kur pasiduoti,nei kam atsiduoti(juokauju).
Planai mazdaug tokie.
Esame grupe draugu.Manau busime kokie 8 gal 10 zmoniu.
Kadangi jau Europoje kaip ir ankstoka,nusprendem link azijos pasiduoti.
Turime dvi savaites.Butinai noretumem kabinti,Kambodza ir Laosa.Pamatyti tas kabancias salas.Megstame nardyti.Manau visuomeniniu transportu keliauti ne mums,todel galvojam gal rasti koki gida su autobusiuku.(gal cia nerealu biski unsure.gif .).
Manau turbut butu patogiau atskristi i viena orouosta isskristi is kito,kad nereiketu grizineti.
Klausimai tokie.Kaip rasti gida(gal kas rekomenduotu),nes pasiskaiciau apie ju sarskino kontoras ir dabar bijau ju labai.
Kiek mazdaug tokio pobudzio kelione kainuotu zmogui?
Kur geriau butu nusileisti ir kur pakilti.Nuo kur iki kur perskristi.
Zodziu einu skaityti visu jusu temu ir bandyti daryti namu darbus.
Aciu jeigu kas parikiuotumet mano padrikas mintis.
Atsakyti
Eikit i FB grupe Tailandas savarankiskai, ten rasit labai daug naudingos info. Gidais labai daug ir tu paciu lietuviu dirba, arba jie gali rekomenduoti kazka patikimo. Priklausomai nuo to, kurioje salies dalyje jums reikia. Yra ir nardymo instruktoriu ne vienas lietuvaitis. smile.gif
Is savo patirties pasakysiu, kad dvi savaites yra pakankamai mazai Tailandui, ypac, jei dar norisi keliauti uz jo ribu. Planuodami savaja kelione supratom, kad pamatysim tik maza dali, nes tie vidiniai skrydziai, keliavimas is vienos vietos i kita uzima gana daug laiko, o busim dar ilgiau nei jus planuojat.
Atsakyti

Elija, jei nori i kambodza ir laosa, tai 2 sav tikrai per mazai. Atstumai ten milziniski, eismas tragiskas, ir siaip nieks ten neskuba. As tavo vietoj tik tailandui ta laika skirciau. Mes buvom 20 d ir tai nevarem po gretimas salis, tiesiog pagailejom laiko.

Musu marsrutas buvo toks: atskridom i bankoka, kita ryt perskiridom i chiang mai, ten buvom 3 n, aplankem tuo paciu chiang rai (baltaja sventykla ir auksini trikampi), tada perskridom i puketa, nakvojom 1 n, perplaukem i similian salas (lb rekomenduoju, ten buvo idomiausia ir nuostabiausia, mes buvom tik su 1 nakvyne ir tai tikrai buvo per mazai ), tada parplaukem i puketa, ten 2 n, paskui plaukem i phi phi salas, ten 3 nakvynes, tada perplaukem i railay ir jau ten buvo tingioji atostogu dalis 5 nakvynes, po ju nuplaukem i krabi ir skridom i bankoka, bankoke dar 3 naktys ir tada namo. Nu cia taip mazdaug trumpai tariant :D. Jei kas konkretesnio is marsruto domina, klausk.

del vietiniu gidu ir mikru nuomos tai negalesiu padet. Ten vietoj manau galima nesunkiai rast mukra su vairuotoju. Bet atstumai didziulei ir automobiliniais keliais kur nors vaziuot zinok ten yra ziauri gaisatis. Labiau apsimoka skraidyt ar traukiniais varyt kur imanoma

Atsakyti
QUOTE(ZanadArke @ 2016 12 04, 14:32)

Kiek Phukete taksi kainuoja nezinau, bet zinok turetu buti pigus.


Kadangi kelione jau ne uz kalnu, tai pradejau dometis ir as. FB skaiciau, kad Phukete taxi brangus.


Labiausiai mane nervina, kad LT negalima pasidaryti tarptautiniu teisiu. Su motoroleriu man vaziuoti kazko nesaugu, su auto butu liuks. Bet, kad tos teises blink.gif
O kaip pamatyti Phuketa ir Krabi be ratu?
Atsakyti

Kai pamatysit koks ten eismas, atsoks fantazija vairuot :D

Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2017 01 04, 12:16)
<p>Kai pamatysit koks ten eismas, atsoks fantazija vairuot biggrin.gif</p>


Abejoju smile.gif
Vazinejom ir Neapolyje, ir Palerme, nors SM mamyciu komentarus skaiciau, kad vajezau, nosies geriau nekisti arba tik su viesuoju. Na, taip, eismas ne Vilniuje, bet ir nieko tragisko. Taip, kad ''patarimu'' vairavimo klausimais is sm jau turiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elvita: 04 sausio 2017 - 11:22