Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas

QUOTE(Tosk @ 2016 08 29, 17:53)
Myliu Tailanda wub.gif  Bet mes vaziuojam ten ilsetis, o ne turistauti. Negaleciau is viesbucio i viesbuti, ir dar biesas kiek tu viesbuciu pakeisti.
Taip, Phuket, Krabi turistu labai daug. Bet ten irgi galima rasti ramiu vieteliu. Mes apsistojam zvejybiniam mazam viesbuteli. Totali ramybe wub.gif Jokio triuksmo, jokio zmoniu antpludzio. Baseine maudaisi daznai vienas. O jau vaizdas aplinkui wub.gif Tik gamta wub.gif Sedi vakare terasoje su vyno taure ir totali ramybe wub.gif
Tie didesni keltai, tai na tiesiog keltai. Galima ir asmeniskai nuomotis, bet laiviuko dydis priklauso nuo pinigines galimybiu.
Nebijokit taxi. Viesbuciai turi savo nuosavus taxistus, ir tie taxi tikrai nauji.

As tai nebijau keisti viesbuciu. Sicilijoje per dvi savaites pakeitem 4, todel, kad taip buvo patogiau apkeliauti sala. Buciau ir Tailande keitus, bet si karta pasitaike palankesnis pasiulymas :)
Musu viesbutukas pastatytas miske, ant kalno, jokiu kiosku, jokiu istvirkeliu 😀. Tylu, ramu, nuostabus saulelydis, puikus aptarnavimas. Tad tikiuos, kad ir mes vakarais ramiai gurksnosim vyna terasoje :)
Bet tie keltai kelia ekskursantus nusipirkus ekskursija ar tai bendro susisiekimo keltai? Na, tarkim, kitose salose yra ekskursiju laiveliai ir yra paprasti keltai. Mes dazniausiai keliames i kita sala rytiniu keltu, apvaziuojam ja ur paskutiniu griztam atgal. Tai is Phuketo yra tokiu?
Pasidomejau ir as, kad musu viesbutis taxi nemokamai veza iki miestelio ir atgal. Bet gal jie uz mokesti ir po sala pavezioja? Reiks pasidomet :)
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2016 08 29, 16:16)
Pradesiu nuo to, kad as neklausiau  nuomones apie Phuketa.
Antra,
Trecia.
Ketvirta.

Nu va, atėjo, padarys dabar tvarką forume :D Nustosit čia savo nuomones kaišiot neklaustos :D
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2016 08 29, 19:55)
Nu va, atėjo, padarys dabar tvarką forume :D Nustosit čia savo nuomones kaišiot neklaustos :D


Labai informatyvus postas, susijes su salimi :)

Kiekvienas turi teise issakyti savo nuomone. Tik ja reiktu issakyti korektiskiau, be izeidinejimu, siulymu kur skristi atostogauti, kur gyventi, ilsetis ar keliauti. Nesutinkat?

Nes skaitant is salies, tai susidare tokia nuomone, kad tos, kurios pasirinko Phuketa, o jau neduok die Pataja ir dar jei pastaroji patiko, tai tiesiog ne turiste,o stebuklu stebuklas... O jei dar ir nekeliauja, negyvena palapinese, o renkasi prabangu poilsi, tai is vis kokio velnio i ta Tailanda trenktis biggrin.gif

Kas liecia Phuketa, vieniems patinka, kitiems ne. Ar man patiks, ar ne, pasakysiu grizus. Bet tikrai nesmagu skaityti, koki ''s'' pasirinkai, vietoj to, kad buvusios patartu ka ir kaip geriau pamatyti tai kas grazu, o ne tai kas baisu...Pinigai jau sumoketi, tad, kad ir koks tas Phuketas baisulinis butu, vis tiek jau niekas nepasikeis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elvita: 29 rugpjūčio 2016 - 20:50
Ar kuri nors buvot 2val. zygyje po Khao Phra Thaeo nacionalini parka? Ar idomu? Ar geriau rinktis koki kita?
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2016 08 29, 09:15)
P.s. kaip man keista, kai zmones ''netoleruoja'' tu, kuriems gali patikti Phuketas, jei jiems nepatinka... Nelabai suprantu, na, jei jums patinka sausakimsi traukiniai, neaisku kur vezantys ir paleidziantys taksistai, Bankoko purvas ir smogas, tai viska ok, jums patinka, jums gerai, jus atostogaujate taip. Man patinka gamta, pesciuju takai gamtoje, nardymas, kopimas ir gyvenimas prabangiame viesbutyje, nesvarbu, kad as jame tik miegu. Tai kodel jus sprendziate uz kitus, kur ir kaip zmones turi atostogaut  biggrin.gif Na ir kas, kad kazkam patinka Pataja, na ir ok, zmogus atostogavo, pabuvo, pamate, patiko ir parase, anoks cia stebuklas?  Ar cia reikia bijoti parasyti, kas patinka ar nepatinka? Ar i Tailanda galima skristi atostogauti tik tokiu atveju, jei noriu pazinti ju kultura, ''trankytis'' traukiniais is vieno miesto i kita? Kitu atveju ne?

Nėra jokio netoleravimo, tik informacijos pateikimas, juk tam skirta ši tema. Ir net jeigu jūs neklausiat apie Phuket'ą kitų nuomonės, bet kalba apie tai pasisuko - juk nieko blogo, kad kiti paskaitys ir žinos į ką atkreipti dėmesį. Labai jau jaučiasi susireikšminimas, kad galima komentuoti tik tai, kas liečia jus.
Nelabai suprantu, kodėl tokie kraštutinumai - arba purvini traukinai, palapinės, neaiškūs taksistai arba prabangūs viešbučiai. Tailande yra tiek visko, kad galima rasti sau priimtiną variantą.
Beje dėl Bankoko klystat - tai labai modernus ir įspūdingas didmiestis, juk pvz. New York'as irgi nėra itin švarus miestas, bet būnant netoli, ko gero visi jį lankytume.
Dar dėl Phuket - jame yra atokių nuostabių vietų, bet visumoje Tailande yra gerokai gražesnių ir vertesnių vietų aplankyti nei Phuket, ypač gamtos mylėtojams, mėgstantiems trekinti, nardyti ir t.t. Tik tai Phuket'o ir Patajos "priešininkės" bando pasakyti, o ne smerkti, kad būtent jūs ten važiuosit :)

QUOTE(Elvita @ 2016 08 29)
nei levadu ar ispudingu pesciuju takų
Trecia. Kas daugiau keliauja, mato, kad papludymiuose siulytoju yra visur, ir toje pacioje Sicilijoje, ir Kretoje, ir Gran Kanarijoje ir dar n vietu. Phuketas cia niekuo neisskirtinis ar kazkuo blogesnis, nei kitos salos. Todel salos pasirinkimui sitas kriterijus yra apskritai niekinis.
Papildyta:
*I Similan ir planavau su nakvyne. Pasimastysiu, gal rezervuosiu nakti, nepaisant, kad turim viesbuti.

**Keltas butu liuks. Kaip suprantu, ten jau jokia ne ekskursija, tiesiog ryte isplauki, o vakare grizti?

Levandų ne, bet trekinimo takų Tailande apstu ir net labai įspūdingų.

Dėl siūlytojų paplūdimiuose - yra tokių salų ir tokių vietų, kur jokių siūlytojų nėra ir nėra jokio popso, susijusio su tam tikro lygio turistų gausa. Čia jei yra poreikis ramybės ir idilės, gamtos ir robinzoniško jausmo.

Similans nerezervuosit pati, tai reikia daryti per agentūrą ir ne likus savaitei ar porai dienų iki planuojamos nakvynės. Viešbučių ten nėra, apgyvendinimas nac. parko bungaluose, kurie neatitinka ko gero net vienos žvaigždutės viešbučių reitinguose, arba palapinėse :D bet ten nakvoti jausmas nerealus, ekskursijos superinės, jei atitinkamai pagarbiai bendrauji su ten dirbančiu personalu ir nuoširdžiai domiesi, ką rodo. Yra ir takeliai džiunglėse, ir slaptas paplūdimys... Ten tiesiog fantastiška ir verta nakvoti bent 2 naktis, kad tai pajausti.

Su plaukimu yra visaip - ir kelionių organizatorių laivai, ir vieši laivai. Privatų laivą irgi galima išsinuomoti su kapitonu. Plaukiant su viešu anksti ryte vis tiek nesuspėtumėte iki visų masių, reikia nakvoti Phi phi ir ten vietoje laaabai anksti imti privatų, tada įmanoma.




Atsakyti
[quote=Elvita,2016 08 29, 15:16]
Pradesiu nuo to, kad as neklausiau nuomones apie Phuketa.
Norejau patarimo, kur geriau rinktis viesbuti, kadangi patarimo nesulaukiau, pasirinkau savo nuoziura ir konstatavau fakta, kad pasirinkau Phuketa. Tad man visai neidomi subjektyvi zmoniu nuomone. Apie Pataja nuomones irgi niekas neklause, zmogus joje buvo, jam patiko, taskas. Anoks cia stebuklas vertas komentaro? Geriau pasidalintumet info ka pamatyti, kur ir kaip geriau nuvykti, kai jau zmogus pasirinko.
Antra, nesu kvaila blondine, kuri nesuvoktu, kad Tailande nebus nei zydinciu kaimu, nei levadu ar ispudingu pesciuju taku. Skaityti moku, keliones organ
izuojuosi pati jau kokia 12 ar daugiau metu (ju per metus buna po 3), todel tokie teiginiai, atrodo, mazu maziausiai,vaikiskai :).


Trecia. Kas daugiau keliauja, mato, kad papludymiuose siulytoju yra visur, ir toje pacioje Sicilijoje, ir Kretoje, ir Gran Kanarijoje ir dar n vietu. Phuketas cia niekuo neisskirtinis ar kazkuo blogesnis, nei kitos salos. Todel salos pasirinkimui sitas kriterijus yra apskritai niekinis.
Ketvirta. Suprasti man nesunku biggrin.gif
Papildyta:
*I Similan ir planavau su nakvyne. Pasimastysiu, gal rezervuosiu nakti, nepaisant, kad turim viesbuti.

**Keltas butu liuks. Kaip suprantu, ten jau jokia ne ekskursija, tiesiog ryte isplauki, o vakare grizti?

***Bet jis kulturingas? Nes skaiciau, kad yra kazkoks sou, kur geriau ir kojos nekelti. Reiks pasidometi apie Tiffany.

****Kaip suprantu Patong g.gif
[/quote[
Nu kaio neklausei 😀klausei. Tik atsajymas tau nepatinka.

Esu buvus visur kur isvardinai. Ir dar daugiau. Patikek, ikyrumu jie neprilygsta puketo siulytojam😂

O patong yra pati judriausia puketo gyvenviete. Ten palangos basanaviciaus g X1000.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2016 08 29, 22:20)
*Labai jau jaučiasi susireikšminimas, kad galima komentuoti tik tai, kas liečia jus.

**Tailande yra tiek visko, kad galima rasti sau priimtiną variantą.

****Beje dėl Bankoko klystat - tai labai modernus ir įspūdingas didmiestis, juk pvz. New York'as irgi nėra itin švarus miestas, bet būnant netoli, ko gero visi jį lankytume.

****Dar dėl Phuket - jame yra atokių nuostabių vietų, bet visumoje Tailande yra gerokai gražesnių ir vertesnių vietų aplankyti nei Phuket, ypač gamtos mylėtojams, mėgstantiems trekinti, nardyti ir t.t.

*****Levandų ne, bet trekinimo takų Tailande apstu ir net labai įspūdingų.

******Dėl siūlytojų paplūdimiuose - yra tokių salų ir tokių vietų, kur jokių siūlytojų nėra ir nėra jokio popso, susijusio su tam tikro lygio turistų gausa. Čia jei yra poreikis ramybės ir idilės, gamtos ir robinzoniško jausmo.

*******Similans nerezervuosit pati, tai reikia daryti per agentūrą ir ne likus savaitei ar porai dienų iki planuojamos nakvynės. Viešbučių ten nėra, apgyvendinimas nac. parko bungaluose, kurie neatitinka ko gero net vienos žvaigždutės viešbučių reitinguose, arba palapinėse :D bet ten nakvoti jausmas nerealus, ekskursijos superinės, jei atitinkamai pagarbiai bendrauji su ten dirbančiu personalu ir nuoširdžiai domiesi, ką rodo. Yra ir takeliai džiunglėse, ir slaptas paplūdimys... Ten tiesiog fantastiška ir verta nakvoti bent 2 naktis, kad tai pajausti.

********Su plaukimu yra visaip - ir kelionių organizatorių laivai, ir vieši laivai. Privatų laivą irgi galima išsinuomoti su kapitonu. Plaukiant su viešu anksti ryte vis tiek nesuspėtumėte iki visų masių, reikia nakvoti Phi phi ir ten vietoje laaabai anksti imti privatų, tada įmanoma.


*Na, matai, kai yra pasakojama apskritai apie Phuketa, tai ok, bet, kai cituojami mano postai, su tam tikrais siulymais arba teiginiais nepazistant zmogaus, tai naturalu, kad reaguoju. Jei tai susireiksminimas, tebunie :)

** drinks_cheers.gif ir nereikia visu zmoniu ''mauti'' ant vieno kurpaliaus. Kiekvienas pasirenka kaip jam geriau atostogauti, skristi 12 val. ar 3, net jei ir po tu 12val. jis tik gules papludimyje arba prie viesbucio baseino. Kiekvieno teise rinktis.

***Niujorke buvau du kartus ir tikrai dar grisiu trecia. Na, jei Bankokas yra sulyginamas su Niujorku, sutinku, tuomet gaila, kad jo neaplankysiu. Tiesiog esu girdejus daugiau neigiamu nuomoniu nei teigiamu, todel taip ir nusprendziau.

**** drinks_cheers.gif Bet siuo metu, mane domina ka galima aplankyti Phukete ir salia jo :)

*****Gal galetumet rekomenduoti? Ne kazkur Tailande, nes, kad ju salyje yra tikrai tikiu, bet Phukete arba netoli jo. Ta prasme, kad butu galimybe iki tu taku nusigauti.

****** drinks_cheers.gif Tokiu vietu yra visur, as tik kaip pvz. parasiau, kad Phuketas jokia ne isimtis. Beje, vakar skaitydama atsiliepimus, radau, kad nusileidus misku is musu viesbucio, perlipus nemazus akmenis yra nuostabus, mazytis papludimys, tuscias, laukinis. Tad, manau, bus visai faina :)

******Del Similans skaiciau, kad reikia rezervuoti labai anksti ir apie gyvenimo salygas skaiciau. Tikrai noreciau pabuti. O per kokia agentura rezervuoti?

******Vakar radau ekskursiju agenturas, viena is ju ''Simba''. Atsiliepimai labai geri, jie patys deklaruoja, kad isplaukia labai anksti ir aplanko pries turistu antpludi. Gal kas nors is ju emet ekskursijas?


QUOTE(GAILE* @ 2016 08 29, 23:17)
*Nu kaio neklausei 😀klausei. Tik atsajymas tau nepatinka.

**Esu buvus visur kur isvardinai. Ir dar daugiau. Patikek, ikyrumu jie neprilygsta puketo siulytojam😂 

***O patong yra pati judriausia puketo gyvenviete. Ten palangos basanaviciaus g X1000.


*Na, jei klausiau, tiek to. Su atsakymu viskas ok. Be abejo nera smagu skaityti, bet kol pati nepabuvau, nepamaciau, tol tikrai labai giliai i sirdi neimu. Nes esu girdejus labai ivairiu nuomoniu apie Phuketa. Vieniems labai patinka, kitiems nepatinka. Pabusiu, tada zinosiu.

**Nesigincysiu, nes Phukete nebuvau, todel lyginti negaliu. Bet tu siulytoju esu prisiziurejus tiek ir tiek, ir ikyriu, ir nelabai. Todel dazniausiai renkames atokius, ne masinius papludymius.

***Oj, tai faina. LT vaziuojam i Nida, o Tailande i Palanga. Karts nuo karto, reiks paprasyt, kad viesbucio taksi nuveztu, pasizmonesim, palyginsim apsirengimo stiliuka biggrin.gif O jei rimtai, tai vakar skaiciausi pati apie Patong. Musu viesbutis yra nuosalus, miske, toliau nuo visu linksmybiu, baru ir t.t. Kad kuri vakara nuvaziuosim pasidairyti, tai tikrai. O daugiau nera ten ko vaziuoti. Daug smagiau sedeti terasoje ir gerti sampe biggrin.gif

Viskas 000189.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elvita: 30 rugpjūčio 2016 - 08:10
QUOTE(Elvita @ 2016 08 29, 18:30)
As tai nebijau keisti viesbuciu. Sicilijoje per dvi savaites pakeitem 4, todel, kad taip buvo patogiau apkeliauti sala. Buciau ir Tailande keitus, bet si karta pasitaike palankesnis pasiulymas :)

Musu viesbutukas pastatytas miske, ant kalno, jokiu kiosku, jokiu istvirkeliu 😀. Tylu, ramu, nuostabus saulelydis, puikus aptarnavimas. Tad tikiuos, kad ir mes vakarais ramiai  gurksnosim vyna terasoje :)

Pasidomejau ir as, kad musu viesbutis taxi nemokamai veza iki miestelio ir atgal. Bet gal jie uz mokesti ir po sala pavezioja? Reiks pasidomet :)


Musu seima gyvena paselusiu tempu, todel nesinori ir atostogas varyti panasiai, per n viesbuciu. Jau tada geriau kruizas lotuliukas.gif Jei kokia vieta patiko, bet truko laiko, neproblema atvykti dar karta. Po sios vasaros atostogu, zinau kad i Venecija ir i Santorini dar gryzime, nes nenorejau grustis su masemis, puse laiko pragaisti eilese prie muzieju... Bet ne visada norisi atostogu, kur daug zmoniu, kartais dusiai reikia ramybes. Va Tailande toje vienoje vietoje musu seima ir rado ta ramia vietele.

Tikiuosi, kad gerai pailsesite. Juk Palangoje irgi galima rasti ramiu ir grziu uzkampiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2016 08 30, 07:34)
Musu seima gyvena paselusiu tempu, todel nesinori ir atostogas varyti panasiai, per n viesbuciu. Jau tada geriau kruizas lotuliukas.gif  Jei kokia vieta patiko, bet truko laiko, neproblema atvykti dar karta. Po sios vasaros atostogu, zinau kad i Venecija ir i Santorini dar gryzime, nes nenorejau grustis su masemis, puse laiko pragaisti eilese prie muzieju... Bet ne visada norisi atostogu, kur daug zmoniu, kartais dusiai reikia ramybes. Va Tailande toje vienoje vietoje musu seima ir rado ta ramia vietele.

Tikiuosi, kad gerai pailsesite. Juk Palangoje irgi galima rasti ramiu ir grziu uzkampiu tongue.gif


drinks_cheers.gif, kartais tikrai norisi poilsio. Ir tai normalu :)

As ir manau, kad puikiai pailsesime. Svarbiausia nusiteikimas smile.gif Kazkam ir Kreta tik siukslynai ir kates, nors man, tai viena graziausiu ir mylimiausiu salu. Kiek zmoniu, tiek nuomoniu...

Ka rekomenduotumet paragauti is vietiniu gerimu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elvita: 30 rugpjūčio 2016 - 07:43
QUOTE(Elvita @ 2016 08 30, 06:39)
drinks_cheers.gif, kartais tikrai norisi poilsio. Ir tai normalu :)

As ir manau, kad puikiai pailsesime. Svarbiausia nusiteikimas  smile.gif Kazkam ir Kreta tik siukslynai ir kates, nors man, tai viena graziausiu ir mylimiausiu salu. Kiek zmoniu, tiek nuomoniu...

Ka rekomenduotumet paragauti is vietiniu gerimu?


As priklausau tai grupei, kuriai Kreta nepatinka lotuliukas.gif Tiksliau man nepatinka Platanias, o mes esam tarsi priristi.

As siltuose krastuose mieliausiai perku katik isspaustas sultis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2016 08 30, 07:49)
As priklausau tai grupei, kuriai Kreta nepatinka lotuliukas.gif Tiksliau man nepatinka Platanias, o mes esam tarsi priristi.

As siltuose krastuose mieliausiai perku katik isspaustas sultis ax.gif


Konkreciai Platanias nesu buvus, tai nzn. Bet man, apskritai, Kreta kaip sala grazi :)

Pasirinkimas turbut didziulis?
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2016 08 30, 06:59)
Konkreciai Platanias nesu buvus, tai nzn. Bet man, apskritai, Kreta kaip sala grazi :)

Pasirinkimas turbut didziulis?


Va mes neturime galimybes aplankyti visos salos. Uztat kai ateina laikas vaziuoti i Kreta, tai sukandu dantis ir atlieku pareiga (mb mama gyvena netoli Platanias didele metu dali).

Del sulciu. Tailande neziurek vien i menu cool.gif Musu viesbuti meniu buvo tik apelsinu sultys. Bet tereikejo uzsiminti, kad noreciau kitokiu sulciu, tai jie pasake jokiu problemu. Visuomet palepindavo mane tenais visokiais miksai, kur net pavadinimu neprisimenu lotuliukas.gif Pora kartu viesbucio savininko zmona veze mane i miestai, tai sustodavo pas pakeles prekeivius, ka nors skanaus nusipirkti, tai ir mane pavaisindavo. O ka as ten valgiau, tai biesas zino lotuliukas.gif Buvo skanu lotuliukas.gif
Atsakyti