Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas

QUOTE(Tosk @ 2016 08 26, 18:28)
Kazkiek. Tiesiog sutardavom, kad norim aplankyt 3-4salas. Pirmiausia nuvezdavo, kur maziausiai veiksmo. O toliau jau ziuredavom. Kaikur tik priplauke pamatydavom mase zmoniu - plaukdavom kazkur kitur, stodavom panardyti (as nenardau, bet man tiesiog relaksas patinka).



Aisku, aciu ;). Pasidomesiu :)

QUOTE(GAILE* @ 2016 08 27, 22:17)
Tai jei jums patinka kurortinis poilsis, tuomet ok puketas. Man tai brrr net purto, nes ten ne tailandas, nei autentikos, nei gamtos, nieko.

Man patinka poilsi derinti su aktyvia veikla. Ir tikrai tikiu, kad mums pavyks :).
Zinau, kad man atostogas sugadintu Bankokas, uz tai ten net kojos nekelsiu. O kai pabusiu Phukete galesiu pasakyti savo nuomone :).
Atsakyti
Bankokas lb idomus ir savitas. Ir tikrai vertas aplankymo. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2016 08 24, 15:13)
Sveiki, mes keliaujam i Tailanda sausio men. Deliojuosi marsruta.... Kadangi lektuvo kryptis i Bankoka, manau ten praleisti kokias tris dienas, paskui kryptis i Chiang Mai ir galiausiai i Puketa. Gal pasidalintumet patirtim ka galima nuveikti siuose krastuose? Zinau, kad veiklos ten daugybe, bet kas butu verta demesio jusu nuomone? Keliauju su dukra (19 m) ir sunum (9m). Norisi, kad visi gautu bent dalele pramogu ir tai kas domina kiekviena. Sventyklos, dziungles, ivairus  turgus, gyvunai, pramogos ir aisku papludimiai. Ir gal galetumet pasufleruot visokiu ekskursiju kainas? Neprasau tiksliai, bet mazdaug i koki vidurki orientuotis? Kad ir isvyka pas dramblius, kas mus labai zavi  wub.gif
Aciu.

Netoli Chiang Mai yra Elephant Nature Park - nuostabi vieta pabūti su drambliais neprisidedant prie jų išnaudojimo. Kainos jų puslapyje surašytos, min. žmogui bus apie 60 eur dienai. Turgus irgi rasit Chiang Mai.
Tikrų džiunglių galit važiuoti į Khao Yai ar Sok nacionalinius parkus (žemyninėj daly).
Ekskursijos salose (pasiplaukiojimai su snorkinimu) kainuoja įvairiai, bet galit orientuotis nuo 30-60 eur žmogui. Aišku, yra ir dar brangiau.
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2016 08 25, 08:16)
Klausimas: ar imanoma isvengti zmoniu gausos ir i ekskursijas plaukti individualiai?
Gal galit rekomenduoti restoranelius, kuriuose svaru ir skanu? Zinau, kad dazniausiai buna skanu, ten kur valgo vietiniai (Europoje dazniausiai tokius renkames), bet beda tame, kad ten svaros, paprastai, nerasta. Tad kad ir kaip butu skanu, valgyti neprisiversciau. Tad domina siek tiek europietiski restoraneliai siulantys skanius patiekalus :)

Galima išvengti plaukiant labi anksti iš ryto.
Dėl restoranėlių - būti Tailande ir valgyti europirtišką maistą būtų nusikaltimas skrandžiui ir visiems skonio receptoriams :) beje ten apsinuodijama dažniausiai restoranuose, o ne valgant gatvės maistą, nenustebkit ;)
QUOTE(Vaka @ 2016 08 25,)
Idomu kaip reiks nuvykti nuo oro uosto iki viesbucio.

Važiuoja mikriukai arba galima bandyt gaudyt autobusą iki Phuket town.
QUOTE(AkvileZ @ 2016 08 25, 18:17)
Važiuoja viešuoju ir salose bei mažuose miestuose su motoroleriais. Ne nuomos kainoje esmė... Tailande eismas vyksta chaotiškai, ypač didesnuose miestuose, taisyklės tokios kaip pas mus nelabai galioja, eismas kita puse, daug avarijų ir t.t.

Visiška teisybė, nevažiuočiau Tailande nuomota mašina, tai itin nesaugu.

QUOTE(GAILE* @ 2016 08 25, 21:39)
Phuketas yra lb didele sala. Visa sala yra arba turgus su kioskais, arba rezortai. Zmoniu milijonai. Padaugink vasarine palanga is 100 ir gausi puketo zmoniu minias. Pliazai ir tie uzkisti, gultai 8 eilem stovi.
Vairuot ten neimanoma. Eismas tragiskas be taisykliu , priesinga eismo juosta. Eisme dalyvauja milijonas mopedu, tuktuku, dviraciu, asilu ir tt.
Jusu ideja keliaut visur is puketo yra negera. Is ten ir brangu ( aplamai ten brangiau nei kitur tailande, nes turistine zona), ir toli, ir jokio gamtos grozio ten nepamatysit. ten turgus ir siukslynas visumoj. Juolab nieko nesutaupysit. Planuokit kelione etapais, su nakvynem skirtinguose regionuose. Perskaitykit temas, tikrai bus ideju. Ir fotoreportazu cia neblogu yra.
Papildyta:

Tai yra brangu. Uz tokia kaina 11 d jus galit keliaut po visa tailanda normaliai ji pazindami. Puketo viesbuciai neadekvaciai brangus, o poilsio ten nepavadinciau poilsiu, kosmaras grynas. Vos istveriau 2 nakvynes, paskui ismovem su nakvyne i similian neplanuotai, kad tik pukete nebut dar ir 3 nakti lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif visiškai pritariu, bet būna kam tas Phuket'as patinka ir tinka, kad ir kaip keista būtų :) bet gi būna ir tokių stebuklų, kad ir Pataja patinka, taip kad dėl skonio nesiginčijama :)

QUOTE(Elvita @ 2016 08 26, 09:45)
Tokios atostogos ne man :)

Pradzioje tikrai planavau keliauti po salas.

Taupyti kelionese mes nelinke, o Tailando pazinti kol kas irgi ypatingo noro nera.

Zemesnes klases viesbuciuose tikiu, kad poilsis gali priminti kosmara...

Šiaip bet kam planuojantis kelionę svarbu įsivardinti ko norisi ir kas tikrai ne man, manau, kad jums viskas tiks ir patiks, nes įsivaizduojate, ko norite ir ko griežtai nenorite.
Kvaila ieškant laukinės gamtos važiuoti į Patajos ir Phuket kurortus kaip ir kvaila ieškant prabangos važiuoti į atokius Tailando kampelius ar saleles ir gyventi paprastuose bungaluose.

Gal prisimenat, kurias salas aplink Phuket buvot nužiūrėję poros dienų apsistojimams?

Nenorint pažinti Tailando plačiau, sakyčiau nelabai yra ko ten trenktis ir kentėti tokį ilgą skrydį, pilna artimesnių vietų su prabangiais viešbučiais ir vos už 2-3 val. lėktuvu.

Tailandas ne vsai ta šalis, kur verta atostogauti korurtiškai, t.y. neišeinant iš viešbučio. Kainos ir kokybės santykis prastas. Renkantis prastesnius viešbučius, bet didesnį judėjimą/keliavimą, atostogos gali būti toli gražu ne košmariškos, o nerealiai geros, jei viešbutis reikalingas tik pernakvojimui.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2016 08 28, 23:47)
Netoli Chiang Mai yra Elephant Nature Park - nuostabi vieta pabūti su drambliais neprisidedant prie jų išnaudojimo. Kainos jų puslapyje surašytos, min. žmogui bus apie 60 eur dienai. Turgus irgi rasit Chiang Mai.
Tikrų džiunglių galit važiuoti į Khao Yai ar Sok nacionalinius parkus (žemyninėj daly).
Ekskursijos salose (pasiplaukiojimai su snorkinimu) kainuoja įvairiai, bet galit orientuotis nuo 30-60 eur žmogui. Aišku, yra ir dar brangiau.

Labai aciu uz informacija. Daug girdejus apie chiang mai. Ar jis tikrai toks nuostabus? Jums ten patiko?
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2016 08 28, 23:49)
Labai  aciu uz informacija. Daug girdejus apie chiang mai.  Ar jis tikrai toks nuostabus? Jums ten patiko?

Man - taip, patiko :) pasidomėkit plačiau, susidarysit vaizdą ;)
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2016 08 28, 23:39)
*Gal prisimenat, kurias salas aplink Phuket buvot nužiūrėję poros dienų apsistojimams?

**Nenorint pažinti Tailando plačiau, sakyčiau nelabai yra ko ten trenktis ir kentėti tokį ilgą skrydį, pilna artimesnių vietų su prabangiais viešbučiais ir vos už 2-3 val. lėktuvu.

***Tailandas ne vsai ta šalis, kur verta atostogauti korurtiškai, t.y. neišeinant iš viešbučio.


*Reiktu atsiversti uzrasus, nepamenu tiksliai kurios, bet tikrai zinau, kad viena is ju buvo Similan sala ir dar toje saloje, kur reikia kopti i kalna ir atsiveria visa grazi panorama. Nepamenu pavadinimo salos.

**Neatidziai skaitot postus. Jau rasiau, del ko pasirinkom Tailanda :)

***Kurortiskai niekada neatostogaujam. Mums patinka aktyvus poilsis. Todel is viesbucio ribu, tikrai iseisim biggrin.gif

P.s. kaip man keista, kai zmones ''netoleruoja'' tu, kuriems gali patikti Phuketas, jei jiems nepatinka... Nelabai suprantu, na, jei jums patinka sausakimsi traukiniai, neaisku kur vezantys ir paleidziantys taksistai, Bankoko purvas ir smogas, tai viska ok, jums patinka, jums gerai, jus atostogaujate taip. Man patinka gamta, pesciuju takai gamtoje, nardymas, kopimas ir gyvenimas prabangiame viesbutyje, nesvarbu, kad as jame tik miegu. Tai kodel jus sprendziate uz kitus, kur ir kaip zmones turi atostogaut biggrin.gif Na ir kas, kad kazkam patinka Pataja, na ir ok, zmogus atostogavo, pabuvo, pamate, patiko ir parase, anoks cia stebuklas? Ar cia reikia bijoti parasyti, kas patinka ar nepatinka? Ar i Tailanda galima skristi atostogauti tik tokiu atveju, jei noriu pazinti ju kultura, ''trankytis'' traukiniais is vieno miesto i kita? Kitu atveju ne?


Niekada nepreskit ir neatsisakykit sumastytu kelioniu vien del to, kad kazkas kazkam nepatiko ar savo atostogu modeli nori ipirsti jums. Nuvaziuosit, isitikinsit pacios. Man taip buvo su Kos sala. Ilgai neskridau i ja, nes purvina, nera ka veikt, zodziu ne sala, o s. O is tiesu, nuostabi sala, dvelkianti ramybe, su nuostabiais atrastais pesciuju takais, nenumintais turistu gamtos kampeliais, kalnuose esanciais zydinciais kaimeliais. Taip, kad pamoka jau turiu :).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elvita: 29 rugpjūčio 2016 - 09:38
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2016 08 28, 23:49)
Labai  aciu uz informacija. Daug girdejus apie chiang mai.  Ar jis tikrai toks nuostabus? Jums ten patiko?

tas miestas turi kažkokią savita aurą wub.gif . ir labai daug šventyklų, tiesiog kas kelis šimtus metrų po šventyklą, kurių kiekviena skiriasi nuo prieš tai buvusios. ir žmonės ten kitokie, nei kurortinėse vietovėse, aplinka tokia autentiška, natrali, taip kaip jie gyvena. penktadieniais būna centre gatvės turgūs, tai ten vyksta visokie teatro pasirodymai, kocertai, prekiautojų pilna, knaipės po atviru dangum. as lb dziaugiausi kad pataikėm ant tokio vakaro, verta pasiplanuot penktadienio buvimą chiang mai.
aš jei dar karft vyksiu į tailandą, tai būtinai vėl važiuočiau į chiang mai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2016 08 29, 09:15)
*Reiktu atsiversti uzrasus, nepamenu tiksliai kurios, bet tikrai zinau, kad viena is ju buvo Similan sala ir dar toje saloje, kur reikia kopti i kalna ir atsiveria visa grazi panorama. Nepamenu pavadinimo salos.

**Neatidziai skaitot postus. Jau rasiau, del ko pasirinkom Tailanda :)

***Kurortiskai niekada neatostogaujam. Mums patinka aktyvus poilsis. Todel is viesbucio ribu, tikrai iseisim  biggrin.gif

P.s. kaip man keista, kai zmones ''netoleruoja'' tu, kuriems gali patikti Phuketas, jei jiems nepatinka... Nelabai suprantu, na, jei jums patinka sausakimsi traukiniai, neaisku kur vezantys ir paleidziantys taksistai, Bankoko purvas ir smogas, tai viska ok, jums patinka, jums gerai, jus atostogaujate taip. Man patinka gamta, pesciuju takai gamtoje, nardymas, kopimas ir gyvenimas prabangiame viesbutyje, nesvarbu, kad as jame tik miegu. Tai kodel jus sprendziate uz kitus, kur ir kaip zmones turi atostogaut  biggrin.gif Na ir kas, kad kazkam patinka Pataja, na ir ok, zmogus atostogavo, pabuvo, pamate, patiko ir parase. Ar cia reikia bijoti parasyti, kas patinka ar nepatinka? Ar i Tailanda galima skristi atostogauti tik tokiu atveju, jei noriu pazinti ju kultura, ''trankytis'' traukiniais is vieno miesto i kita? Kitu atveju ne?

Niekada nepreskit ir neatsisakykit sumastytu kelioniu vien del to, kad kazkas kazkam nepatiko. Nuvaziuosit isitikinsit pacios. Man taip buvo su Kos sala. Ilgai neskridau i ja, nes purvina, nera ka veikt, zodziu ne sala, o s. O is tiesu, nuostabi sala, dvelkianti ramybe, su nuostabiais atrastais pesciuju takais, nenumintais turistu gamtos kampeliais, kalnuose esanciais zydinciais kaimeliais. Taip, kad pamoka jau turiu :).

i similian salas iš puketo nuvykimas trunka apie 4-5 valandas, kaip ir grįžimas. jei vyksti į jas be nakvynės, tai pabūsit tik kelias valandas su dar keliasdešimt turistų minia, besistumdydami nusifotkint prie gražesnio vaizdo. snorkelinsit su dar 70 žmonių ant to pačio rifo biggrin.gif . ir alternatyvų bei individualių turų į ten nėra, nes ten rezervatas, plukdo tik ribotas skaičius agentūrų.

į kalną lipti reikia Phi Phi saloj. phi phi salos yra 2 - viena gyvenama, kita - rezervatas. tai va tas kalnas yra gyvenamoj. iš puketoi nuvykimas į ją trunka apie 2 val. plukdoma yra dideliu greitu keltu, tikrai nžn apie galimybes individualiai vyjkt, nes gana toli. bet turbūt tik pinigų klausimas čia. tai va kopimas į tą kalną minimum 2 val. dar nusileidimas paskui. šiaip gražiau žymiai yyra kitoj, saloj, ten buvo filmuotas filmas "the beach". bet irgi apie pietus suplaukia minios laivų ir žmonių. ir iš puketo kol atplauksi, tai ir užtaikysi su tom miniom kartu. individualūs turai organizuojami iš phi phi don salos, bet ten reika nakvot tuomet, kad būtų netoli plaukt.


prie ko čia netoleravimas tai nesupratau unsure.gif . tu paklausei ten buvusių žmonių nuomonės apie puketą, tauy žmonės ir atsako SAVO NUOMONĘ. tau aiškiai ir detaliai paaiškina kokie trūkumai to puketo. kad brangu, kad triukšminga, kad gamtos ten natūralios nelabai yra, kad pliažas užkištas. dar negana to kas 3 min bebūnant pliaže eina prekeiviai visokias nesąmones siūlydami ir net pamiegot negali ant gulto, nes jie prieina ir žadina. ir kol neatmerksi akių ir nepasakysi, kad nieko nepirksi, tai jie ir stovės prie tavo gulto ir kalbins tave. ar tu manai, kad čia šiaip sau mes prasimanom tokius dalykus? biggrin.gif aš po pirmos dienos iš ten norėjau bėgt neatsigręždama, nes nervino viskas. vakare neįimanoma buvo į gatvę išeit, žmonių milijonai, kioskai užima visą šaligatvį, o gatve laksto visokie bepročiai su visokiom transporto priemonėm. dieną - pliaže kone tas pats. lotuliukas.gif . nerasi ten nei nenumintų turistų takelių, nei žydinčių kaimelių. čia tiesiog ne tokia vieta, negi taip sunku suprast biggrin.gif
Papildyta:
ai nors vienas dalykas pukete patiko - Tiffany show patonge :D. lb įdomu buvo, nieko panašaus niekur nesu mačius, sunku buvo patikėt, kad tos šokėjos ir dainininkės yra vyrai, o ne moterys :D
Papildyta:
Beje, Elvita, kokiam miestely Pukete jūsų viešbutis bus?
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2016 08 29, 09:46)
prie ko čia netoleravimas tai nesupratau unsure.gif . tu paklausei ten buvusių žmonių nuomonės apie puketą, tauy žmonės ir atsako SAVO NUOMONĘ. tau aiškiai ir detaliai paaiškina kokie trūkumai to puketo. kad brangu, kad triukšminga, kad gamtos ten natūralios nelabai yra, kad pliažas užkištas. dar negana to kas 3 min bebūnant pliaže eina prekeiviai visokias nesąmones siūlydami ir net pamiegot negali ant gulto, nes jie prieina ir žadina. ir kol neatmerksi akių ir nepasakysi, kad nieko nepirksi, tai jie ir stovės prie tavo gulto ir kalbins tave.  ar tu manai, kad čia šiaip sau mes prasimanom tokius dalykus? biggrin.gif aš po pirmos dienos iš ten norėjau bėgt neatsigręždama, nes nervino viskas. vakare neįimanoma buvo į gatvę išeit, žmonių milijonai, kioskai užima visą šaligatvį, o gatve laksto visokie bepročiai su visokiom transporto priemonėm. dieną - pliaže kone tas pats.  lotuliukas.gif . nerasi ten nei nenumintų turistų takelių, nei žydinčių kaimelių. čia tiesiog ne tokia vieta, negi taip sunku suprast biggrin.gif


Pradesiu nuo to, kad as neklausiau nuomones apie Phuketa. Norejau patarimo, kur geriau rinktis viesbuti, kadangi patarimo nesulaukiau, pasirinkau savo nuoziura ir konstatavau fakta, kad pasirinkau Phuketa. Tad man visai neidomi subjektyvi zmoniu nuomone. Apie Pataja nuomones irgi niekas neklause, zmogus joje buvo, jam patiko, taskas. Anoks cia stebuklas vertas komentaro? Geriau pasidalintumet info ka pamatyti, kur ir kaip geriau nuvykti, kai jau zmogus pasirinko.
Antra, nesu kvaila blondine, kuri nesuvoktu, kad Tailande nebus nei zydinciu kaimu, nei levadu ar ispudingu pesciuju taku. Skaityti moku, keliones organizuojuosi pati jau kokia 12 ar daugiau metu (ju per metus buna po 3), todel tokie teiginiai, atrodo, mazu maziausiai,vaikiskai :).
Trecia. Kas daugiau keliauja, mato, kad papludymiuose siulytoju yra visur, ir toje pacioje Sicilijoje, ir Kretoje, ir Gran Kanarijoje ir dar n vietu. Phuketas cia niekuo neisskirtinis ar kazkuo blogesnis, nei kitos salos. Todel salos pasirinkimui sitas kriterijus yra apskritai niekinis.
Ketvirta. Suprasti man nesunku biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(GAILE* @ 2016 08 29, 09:46)
*i similian salas iš puketo nuvykimas trunka apie 4-5 valandas, kaip ir grįžimas. jei vyksti į jas be nakvynės, tai pabūsit tik kelias valandas su dar keliasdešimt turistų minia, besistumdydami nusifotkint prie gražesnio vaizdo. snorkelinsit su dar 70 žmonių ant to pačio rifo biggrin.gif . ir alternatyvų bei individualių turų į ten nėra, nes ten rezervatas, plukdo tik ribotas skaičius agentūrų.

**į kalną lipti reikia Phi Phi saloj. phi phi salos yra 2 - viena gyvenama, kita - rezervatas. tai va tas kalnas yra gyvenamoj. iš puketoi nuvykimas į ją trunka apie 2 val. plukdoma yra dideliu greitu keltu, tikrai nžn apie galimybes individualiai vyjkt, nes gana toli. bet turbūt tik pinigų klausimas čia. tai va kopimas į tą kalną minimum 2 val. dar nusileidimas paskui. šiaip gražiau žymiai yyra kitoj,  saloj, ten buvo filmuotas filmas "the beach". bet irgi apie pietus suplaukia minios laivų ir žmonių. ir iš puketo kol atplauksi, tai ir užtaikysi su tom miniom kartu. individualūs turai organizuojami  iš phi phi don salos, bet ten reika nakvot tuomet, kad būtų netoli plaukt.

***ai nors vienas dalykas pukete patiko - Tiffany show patonge :D. lb įdomu buvo, nieko panašaus niekur nesu mačius, sunku buvo patikėt, kad tos šokėjos ir dainininkės yra vyrai, o ne moterys :D

****Beje, Elvita, kokiam miestely Pukete jūsų viešbutis bus?


*I Similan ir planavau su nakvyne. Pasimastysiu, gal rezervuosiu nakti, nepaisant, kad turim viesbuti.

**Keltas butu liuks. Kaip suprantu, ten jau jokia ne ekskursija, tiesiog ryte isplauki, o vakare grizti?

***Bet jis kulturingas? Nes skaiciau, kad yra kazkoks sou, kur geriau ir kojos nekelti. Reiks pasidometi apie Tiffany.

****Kaip suprantu Patong g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elvita: 29 rugpjūčio 2016 - 15:38
Kai aš prisimenu mūsų kelionę į Tailandą, tai džiaugiuosi, kad neapsistojome tik Patajoje biggrin.gif Atvykimo dieną Pataja atrodė įdomiai, egzotiškai. O kai į ją grįžome kelionės pabaigoje, pasiblaškę po salas, pamatę kitokių vaizdų, tai purtėmės nuolatos. Šlykštu, kai matai senelių amžiaus užsieniečius, apsikabinusius į vaikus panašias tailandietes mergaites (berniukus?), tuk tuke demonstratyviai ranką į tarpukojį tailandietei demontratyviai kišantį dėdę, prie medžių rymančias merginas vaikiškais veidais ir liūdnomis akimis, laukiančias klientų...
Žodžiu, jei kam nors atrodo gyvenimas nemielas - pats tas nuvykti į Patają ir pasisemti optimizmo, kad nėra jau toks blogas gyvenimas, yra, kam ir blogiau lotuliukas.gif Nors pinigingiems turistams visur gerai lotuliukas.gif
Atsakyti
Myliu Tailanda wub.gif Bet mes vaziuojam ten ilsetis, o ne turistauti. Negaleciau is viesbucio i viesbuti, ir dar biesas kiek tu viesbuciu pakeisti.
Taip, Phuket, Krabi turistu labai daug. Bet ten irgi galima rasti ramiu vieteliu. Mes apsistojam zvejybiniam mazam viesbuteli. Totali ramybe wub.gif Jokio triuksmo, jokio zmoniu antpludzio. Baseine maudaisi daznai vienas. O jau vaizdas aplinkui wub.gif Tik gamta wub.gif Sedi vakare terasoje su vyno taure ir totali ramybe wub.gif


QUOTE(Elvita @ 2016 08 29, 14:16)
**Keltas butu liuks. Kaip suprantu, ten jau jokia ne ekskursija, tiesiog ryte isplauki, o vakare grizti?



Tie didesni keltai, tai na tiesiog keltai. Galima ir asmeniskai nuomotis, bet laiviuko dydis priklauso nuo pinigines galimybiu.
Nebijokit taxi. Viesbuciai turi savo nuosavus taxistus, ir tie taxi tikrai nauji.
Atsakyti