Labai aciu uz pamastymus ir skirta laika. Man cia ir yra sudetingiausia su tais marsrutu sudarymais ir nagrinejimais. Nenoriu jokiu persedimu, bijau, kad mums ten sunkiai seksis orentuotis . Mes savarankiskai nekeliave, tik per agenturas. Como gal del to, kad manau gal bus tiesioginis nuvaziavimas ir, aisku maudytis galesim. Ar Jus irgi planuojate vaziuoti atostogaut i Italija? Pasidalinkit mintimis
Papildyta:
Butent, kad bus karsta, kai mes busim, todel ir vandens norisi. Vaikai geri, vienas keliautojas ejikas, kita gal truputi prie tinginio, bet zinau, kad mums visiems keturiems noresis atsivesinti vandeny, todel ir del marsruto niekaip neapsisprendziu
Kaip ir kažkas minėjo, Milanui 1 dienos tikrai per akis. Dėl Genujos nežinau, nes nebuvau.
Mes planuojame ilgojo savaitgalio tipo išvyką. Iš pradžių galvojome tik prie Maggiore ežero, bet ne visi chebros nariai buvę Milane, tai nutarėme dienai užsukti ir į Milaną. Aišku, nuteikiau, kad iš MIlano per daug nesitikėtų.
Taigi, vyksime į MIlaną, o grįšime iš Stresos į Malpensa oro uostą
Dėl keliavimo savarankiškai tikrai nebijokite. Juk būsite ne viena, o keturiese, aš suprantu. Keturios galvos tikrai ras išeitį. O ir nebūna, kad niekaip, būna vis tiek kažkaip. Aš pirmoje savarankiškoje pačios organizuotoje kelionėje buvau prieš beveik dešimtmetį, tuomet viskas puikiai pavyko, tai drąsiai leidausi į kitas. Net jei ir nepavyktų kažkas, turėsite pamoką, žinosite, ką daryti/nedaryti kitą kartą.
Patarčiau mobiliame telefone turėti programą maps.me. Ji puikiai tinka pėstiesiems, nes be įprastų dalykų rodo pėsčiųjų takus ir trasas. Google to pasigendu, bet pravartu turėti ir googležemėlapius. Tiek maps me, tiek google maps žemėlapius atsisiųskite dar namuose, nes jie sunkoki, gali brangokai atsieiti, jei siųsitės per mobilį ryšį užsienyje.
Namuose padaryti namų darbus: tame pačiame maps me žemėlapyje susižymėti adatėles prie norimų pamatyti objektų, pvz. Ar pasižymėti pėsčiųjų trasą.
Kai neturėjau maps me, man patogiau buvo keliauti traukiniais, tačiau kai seku gps telefone, nieko tokio ir autobusu.
Keliaujant Italijoje autobsais vertėtų atminti, kad vairuotojai dažniausiai bilietų neparduoda, juos reikia įsigyti Tabacchio parduotuvėse..
Važiuojant autobusu, norint išlipti reikia paspausti stop mygtuką prieš stotelę. Sekant kelią su gps tai ne bėda. Galvėje autobusą stabdau. Yra tekę susistabdyti ir ne stotelėje. Negaliu garantuoti, kad visada, bet pabandyti verta.
Keliaujant traukiniu prieš įlipant į traukinį bilietus reikia pasižymėti geltonose arba kitokios spalvos dėžėse.
Pagrintinis Italijos traukinių pardavėjas yra www.trenitalia.it . Jei domintų greitieji traukiniai, nors jūsų atveju - kažin ar jie tiks, dar rekomenduočiau italotreno.it . Vietinių traukinių linijų Trenitaliaj dažnai nerodo, reikia ieškoti tų vežėjų tinklapiuose.
Ieškoti maršrutų galima įvairiai, pvz., google maps pažymint iš į. Aš dažnai ieškau per https://www.rome2rio.com/. Suvedu maršrutą, o tuomet žiūriu, kokius pasirinkimus duoda. Paprastai prie grafikų būna nurodyti ir vežėjų tinklapiai, tai dar juos patikrinu, kad tikrai įsitikinčiau važiavimo grafiku ar kitais niuansais.
Jei būsit prie Como ežero ir norėsit pavaikščioti, galiu rekomenduoti puikų pėsčiųjų maršrutą Greenway del lago di Como. Mes buvome senokai, bet prisiminimas vis dar gyvas. Todėl užsimaniau vėl prie šiaurinės Italijos ežerų. Čia esu aprašiusi, tame bloge bus ir daugiau įrašų iš MIlano ir Como apylinkių: https://trepsimpopas...go-di-como.html