Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(Limcamca @ 2017 07 31, 23:09)
<p>Ar yra keliavusiu aplink Como ezera? </p>

Aš minimaliai keliavau, 2013 berods. Bet mes keliaujame visuomeniniu transportu, tai nežinau, ar jums tiks. Esu čia, sm, parašiusi reportažą. Žiupsnelis Lombardijos.

P.S. Žiūriu, dėl eilinių Photobucket "fintusų" reportaže neberodo nuotraukų. unsure.gif Panašu, kad reportažas liks bevertis. Kada žiemą turėdama laiko persikelsiu pasakojimą į tinklaraštį.
O man labai patikusią Como ežero trasą esu įdėjusi į Mytrips lt. Pasakojimą rasite čia. Gali būti, kad dabar ši trasa jau yra patęsta iki Menaggio. Ji - nuostabi. wub.gif

Rinkdama informaciją, buvau radusi trasą ir nuo Bellano iki Varenna, bet mes jau nebeturėjome laiko žygiuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 01 rugpjūčio 2017 - 07:30
QUOTE(Limcamca @ 2017 07 31, 23:09)
<p>Ar yra keliavusiu aplink Como ezera? </p>
pries savaite ten praleidom 5 labai grazias dienas. Parasykit kas domina, gal galesiu padeti 4u.gif
Atsakyti

Jeigu jus tik ka grize, tai labiausiai domina kainos. Internete tiek ivairiausiu atsiliepimu, bet taip idomu kas ir kaip konkreciai: pradedant bet kuo: ledu porcija ar gyvenimu? 

Kokius miestelius aplanket? kas labiausiai patiko, ko antra karta nelankytumet? 

Ir siaip, papasakokit savo ispudzius. 

Aciu labai!

Atsakyti
Mes nieko neplanavom labai, kiekviena diena spontaniskai buvo, galbut todel kazka grazaus praleidom - bet uzteko ispudziu smile.gif
Jus masina turesit? Ar nuo visuomeninio transporto busit priklausomi. Vienakart vaziavom su autobusu, tai kelios stoteles zmogui virs 2eur buvo.

Kainos man pasirode normalios, bet as gyvenu DE. Tiesa, jos aukstesnes nei tarkim Neapoly (ten buvau pries menesi). Mes daznai pries sedant perzvelgdavom restorano meniu, nes gali buti vienas brangus, o kitas salia pigesnis.
Pagrindinis patiekalas apie 6-12eur (pica/pasta) arba 12-20eur (zuvis,kepsniai). Bet zuvis/mesa beveik visur atnesami be jokiu priedu (salotu, bulviu..), todel kaina isauga. Tai mes pagrinde picom/pastom/sriubom maitinomes smile.gif
Paprasti kokteiliai (Aperol spritz ir t.t.) visur apie 5-7eur. Kava/Kola labai skirtingai, nuo 1,5 iki kokiu 4,5.
Daugelyje restoranu yra Coperto (stalo mokestis zmogui), dazniausiai 2eur. Tai tada nepalikdavom arbatpinigiu.

Pati kelione..
Mes gyvenome vakarineje puseje, i siaure nuo Menaggio.
Viena diena vaziavom i Como. Tikrai labai grazus jaukus miestukas. Is jo galima pasikelti funikulieriumi ant kalno (pirmyn atgal apie 6eur), is virsaus labai grazus vaizdas (miestelis Brunate); ten galima nueiti iki labai auksto svyturio ir lipti iki jo virsaus (nzn kiek iejimas kainuoja).
Kita diena plaukiojom laivais. Dienos bilietas, skirtas ezero "centrui", kainuoja 15eur. Tikrai labai rekomenduoju, tik nepraleiskit paskutinio laivo. Is Menaggio (nieko ypatingo) aplankem Varenna (grazus bet labai jau mazutis miestelis), Bellagio (labai grazus, daug mazu parduotuveliu), Lenno (cia buvom labai trumpai, tai nieko daug neapziurejom) ir Villa Carlotta. Vat i sia vila ir jos sodus tai butinai nueikit. Pacios vilos viduj nera ten kazkas tokio labaaaai ispudingo, bet grazu, ir buvo idomiu instaliaciju (apie mediena). Uztai labai dideli ir ispudingi sodai aplink. Iejimas man rodos 6eur.
Viena diena praleidom pliazuose tarp Dongo ir Gravedona. Patys miesteliai nieko ypatingo. O pliazai irgi nieko mandro, nors ir palyginus platus - siukslini akmenukai. Na bet visur taip. O uztai vanduo..fantastiskas.
Bet mes dar tos dienos gale neplanuotai nuvaziavom iki Porlezza (i vakarus, prie kito ezero). Ir labai gaila kad taip trumpai ten tebuvom! tolumoj matesi gana geras pliazas, iki jo nepriejom. Uztai pakeliui link jo, prie kazkokios upes zociu, renkasi gulbes ir plaukioja palei pat kranta. Tai va ir mes kartu su gulbem pasiplaukiojom wub.gif biggrin.gif ir dar, ivaziavus i miesta pagrindine gatve, prie pat krantines yra bariukas su labai graziu vaizdu. Galvojom kad ten brangu - bet ne, ir net nera Coperto mokescio! Superiniai Spritz po 5eur, ir dar duoda nemokamu snacks smile.gif vadinasi B-Loved.
Paskutine diena buvom prekybos centre "Iperal Fuentes" (siaurej), bet jis neypatingas biggrin.gif - nedaug, ir nekokios parduotuves unsure.gif bet geriau aplinkui nieko nera (nebent vaziuot i Sveicarija, outletu miesteli FoxTown, na arba i Milana).
Bet netoli, pasukus zemyn link Colico / Olgiasca, yra labai grazus ir vis dar veikiantis vienuolynas Abbazia di Piona. Jis pusiasaly, labai grazus vaizdai, vienuoliai ten likeriukus gamina.. Iejimas nemokamas. Tik tuoletai labai baisus biggrin.gif jei vaziuosit su masina, tai nebijokit vaziuoti iki pat pirmu pastatu (is pradziu atrodo, kad ten tik pestiesiem skirtas kelias, gristas akmenim - nebijokit, vaziuokit) 4u.gif
Na va gavosi gan ilgas tekstas. unsure.gif bet gal pades biggrin.gif

Atsakyti

Aciu jums labai. 

O, tiesa, kad paciame ezere niekas nesimaudo?

Atsakyti
maudosi maudosi, ir mes maudemes smile.gif tik papludimiu nelabai yra, bet ir plaukiojanciu yra, ir su lentom, ir buriuotoju, ir su jegos aitvarais.. 4u.gif
Atsakyti

Moocho, labai labai jums aciu! 

Atsakyti
sveiki, rugsėjį skrisim į Neapolį. Gal ten yra kokia gidė, kuri aprodytų svarbiausias miesto vietas?
Atsakyti
QUOTE(rozytej @ 2017 08 22, 18:57)
sveiki, rugsėjį skrisim į Neapolį. Gal ten yra kokia gidė, kuri aprodytų svarbiausias miesto vietas?

susiraskit FB
https://www.facebook...72188159460958/
mums ji labai patiko
Atsakyti
Ačiū keistuole už duotus gidės kontaktus, susisiekiau ir susitarėm smile.gif o dar norėjau paklausti ar buvot kas apsistoję Metoje? kaip nusigavote iš oro uosto į vietą?
Atsakyti
noriu paklausti Romoje ir Milane nuo kelių metų reikia vaikui bilieto visuomeniniame transporte?

Na ir klausimas futbolo fanams nuo keliu metu vaikui Romoje i futbolo varzynas reikia bilieto?? cia kalbu apie UE FA
Atsakyti
QUOTE(rozytej @ 2017 08 22, 19:57)

o gal jau ir gryžot? pasidalinkit įspūdžiais 4u.gif ar patiko gidė?
gal kas spalio pradžioj su ja keliaus?
Atsakyti