Ar yra vaziavusiu i Italija su masina zemyn nuo Romos link Neapolio vasara liepos-rugpjucio menesiais? Idomu jeigu vaziuoti taip sakant "na ura", neuzsisakant viesbuciu is anksto, imanoma surasti kur pernakvoti? Gal jei ne viesbuciuose tai bent agroturismo butu laisvu vietu? Gal kam teko susidurti ?
turėkit minty, kad dauguma italų labai mėgsta patys išeiti atostogų būtent rugpjūtį ir yra gana dideli namisėdos, jiems ir savo šalyje gerai
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2017 03 31, 20:26)
turėkit minty, kad dauguma italų labai mėgsta patys išeiti atostogų būtent rugpjūtį ir yra gana dideli namisėdos, jiems ir savo šalyje gerai
Zinau zinau, kad daugiau kaip puse Italijos nedirba rugpjuty turint tokia sali , uztenka ir jos, as juos pilnai suprantu
Ar yra vaziavusiu i Italija su masina zemyn nuo Romos link Neapolio vasara liepos-rugpjucio menesiais? Idomu jeigu vaziuoti taip sakant "na ura", neuzsisakant viesbuciu is anksto, imanoma surasti kur pernakvoti? Gal jei ne viesbuciuose tai bent agroturismo butu laisvu vietu? Gal kam teko susidurti ? [background=rgb(255,255,255)Dar esam panasiai bastesi po Prancuzija ir galeciau pasakyti, kad bookinimas uzima nemazai laiko,nes jau is viezbucio turi issireginti apie 10 val kad kazkur speti nuvaziuoti,tai kol papusryciauji,kol susiziuri variantus tai kokia val susivelini su isvaziavimu.Zodziu dabar susibookinau su galimybe atsakyti 2 paros pries.
]Manau labai atsispindes kainoje.Mes uz savaites planuojam sita kelione ir turejau tokia minti vaziuoti na ura.Bet... Pradejau ziurinetis galimybes ir tiesiog per akis vyksta bookinimai.(zmones Velykom matyt kelias ja).Kol atsiverciu kelis patikusius variantus,permetu salygas strategininese vietose,griztu ten kur jau kaip po ir imciau- jau nera,ir tai uztrunka mazadug 20-30 minuciu begyje.[/background]
QUOTE(enura @ 2017 03 31, 21:54)
Ar yra vaziavusiu i Italija su masina zemyn nuo Romos link Neapolio vasara liepos-rugpjucio menesiais? Idomu jeigu vaziuoti taip sakant "na ura", neuzsisakant viesbuciu is anksto, imanoma surasti kur pernakvoti? Gal jei ne viesbuciuose tai bent agroturismo butu laisvu vietu? Gal kam teko susidurti ?
Nedaryciau taip, nes sugaisti be proto daug laiko, o ir pigiu variantu jau tikrai nebebuna
Laba, mes siemet islekiame i Italija kokioms 6 savaitems pakeliauti su auto nuo birzelio 23d. Jau atostogauta prie Gardos ezero, aplankytos izymybes, apziureta Verona, Piza, Venecija ir apylinkes Dabar leksime kitu krantu, pirmiausia stosime San Marine, tuomet zemyn iki Lecce, tada i Italijos Maldyvus paciame kulniuke Apulijoje, tada suksime i Kalabrija, keltu i Sicilija, nes pasiilgome Taorminos, kur keliavome tik dviese su vyru....uch, Sicilija, nuostabiausia... , tuomet stosime Tropea, tada pasakiska Amalfi pakrante, grisime pro Parma Kitai vasarai pasiliksime Nica ir tt. Italija karsta liepa-rugpjuti. Viska rezervavau is anksto, nes norisi kainos-kokybes santykio Tad, sekmes Jums
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2017 03 26, 09:54)
Apie traukinius aplink Barį
Dar kartą dėkoju už tokį išsamų aprašymą. Net ir su Tavo ataskaita vieną kartą norėjosi verkti.... Šiaip viskas gerai, labai patiko keliauti traukiniais. Autobusų taip ir neišbandėme. Na, tik shuttle bus iš/į oro uostą.
Iš oro uosto važiavau traukiniu, rasti labai paprasta, į stotį eina švarus gražus ir labai tvarkingas ilgas koridorius, stotis irgi visa blizganti ir nauja. Tiesiog švyti įsisavintos Europos sąjungos lėšos regionų plėtrai.
Kaina 5 eurai (brangiausia iš visų kelionių).
Tvarkaraščiai čia.
http://www.aeroporti...ia.it/it/treni3
bilietus paprasčiausia pirkti automate, ima monetas ir korteles.
Stotis traukinyje pranešinėja, reikia sekti, nes tiek Bari centrale, tiek Aeroporto nėra galutinė stotis.
Saugokite bilietą iki galo, nes oro uosto sustojime nenuskanavę bilieto neišeisit pro automatinius vartelius.
Kaina 5 eurai (brangiausia iš visų kelionių).
Tvarkaraščiai čia.
http://www.aeroporti...ia.it/it/treni3
bilietus paprasčiausia pirkti automate, ima monetas ir korteles.
Stotis traukinyje pranešinėja, reikia sekti, nes tiek Bari centrale, tiek Aeroporto nėra galutinė stotis.
Saugokite bilietą iki galo, nes oro uosto sustojime nenuskanavę bilieto neišeisit pro automatinius vartelius.
Mes iš/į oro uostą vykome su Tempesta bus. Išėjus iš oro uosto, reikia iškart sukti į kairę, o ten jau matosi mėlynas autobusiukas su užrašu Bari Centrale. Bilietas kainuoja 4 eur žmogui, bilietuoja vairuotojas. Išvyksta laiku. Barti oro uostas nedidelis, bagažą atidavė labai greit. 21:10 nusileidome, 21:20 jau sėdėjome Tempesta autobuse ir iškart pajudėjome.
Kelionė trunka pusvalandį. Rašo, kad yra daugiau stotelių, ne tik Bari Centrale. Tad paleido žmones kažkur mieste. Tiesiog reikia sakyti vairuotojui, jei reikia kažkur kitur.
Galutinis maršrutas prie pat Bari Centrale traukinių stoties. (Jei žiūrėsim veidu į stotį, labiau kairėje pusėje). Yra stotelės žymė su grafiku. Dieną prieš grįžimą namo žiūrėjome tvarkaraščio, tai priėjęs darbuotojas padavė atspausdintą grafiką.
Kelionė į Lečę, Polignano a Mare.
Viskas vyksta iš pagrindinės stoties, yra pardavimo aparatai, aptarnaujantis personalas angliškai nešneka. Galima mokėti ir pinigais, ir kortele.
http://www.trenitalia.com/
kaina iki Polignano a Mare 2,5 eurai, stoteles pranešinėja.
Viskas vyksta iš pagrindinės stoties, yra pardavimo aparatai, aptarnaujantis personalas angliškai nešneka. Galima mokėti ir pinigais, ir kortele.
http://www.trenitalia.com/
kaina iki Polignano a Mare 2,5 eurai, stoteles pranešinėja.
Mes į Lecce vykome dar namuose internetu nusipirkę bilietus iš trenitalia.it puslapio. Pirkome prieš tris savaites į Intercitynotte traukinį už gerą kainą. Atvykome ne tik pigiau, bet ir greičiau, patogioje kupe. Bilietų niekas netikrino.
Iš Lecce vykome į Ostuni. Lecce traukinių stotyje yra salės darbuotoja, kuri pamačiusi, kad laukiame prie kasų, nuvedė mus prie automatų ir padėjo nupirkti bilietus. Ji kalbėjo angliškai. Apskritai, visi kalbinti traukinių stočių darbuotojai kalba "poco inglese", bet dažniausiai viską išberia itališkai. Arba suieško kitą darbuotoją, kuris kalba angliškai. Beje, šis traukinys į Ostuni buvo vienintelis vėluojantis traukinys visos kelionės metu.
Ostunio traukinių stotis nuo centro yra už kelių kilometrų, eiti pėsčiomis nepatariu. Yra autobusai, kurių grafikai suderinti su traukinių grafikais. Verta grafiką nusifotografuoti, kad žinotume, kokiu laiku grįžta autobusas. Tik kad jau mūsų traukinys vėlavo, tai teko laukti kito autobuso. Bilietus į autobusą pirkome stoties pastato pakraštyje įsikūrusioje kavinėje. Pirkome į abu galus, Ritorno. Ostunio senamiestyje paleido Piazza della Liberta aikštėje prie laiptų (jei stovėsim veidu į gatvę, po kaire bus Chiesa di san Francesco bažnyčia, po dešine - Sant Oronzo obeliskas. Vairuotojas sakė, kad ir grįžtant stoja čia pat, prie laiptų Bet grįžtant stojo kitoje gatvės pusėje. Pamatėme atvažiuojant iš toli. Tai susistabdėme gatve važiuojančias mašinas ir staigiai pergėgome į kitą pusę, spėjome.
Ostuni traukinių stotyje yra tik du bilietų pirkimo automatai. Kalba keliomis kalbomis. Anglų ir vokiečių tikrai yra, dėl rusų nepasakysiu. Autobusas atvyko iki traukinio išvykimo likus 5 minutėms. Man užstrigo automatas, buvo stresiuko, bet suspėjome. Reikia specialiose dėžėse pažymėti ir automate pirktus bilietus. Bet galima nusipirkti ir traukinyje turbūt, nes mačiau, kaip prie mūsų sėdėjusiai merginai pardavė vagonu ėjęs kontrolierius. Tik nežinau ar ji mokėjo kokią baudą ar ne.
Į Polignano a Mare važiavome paskutinę dieną, tai iškart pirkome return bilietą Bari Centrale traukinių stotyje prie Trenitalia kasų. Pardavėjas puikiai kalbėjo angliškai, davė dar krūvą makulatūros su traukinių linijomis, tvarkaraščiais, atgalinius įdėjo į atskirą voką. Žodžiu, super.
Kelionėms į Materą.
http://ferrovieappul.../ricerca-corse/
kaina 4,5 euro.
stotis, jeigu žiūrėti nuo miesto, yra nedideliame pastate iš karto dešinėje. (beje, iš ten pat važiuoja ir traukiniai į oro uostą, tik iš pirmo aukšto). Taip pat yra pardavimo aparatai, visose šitos linijose stotyse veikia vaifajus. Taip pat reikia saugoti bilietą, nes grįžus atgal Bario stotyje yra varteliai, kur reikės skanuoti bilietą.
Stočių nepranešinėja, bet yra monitoriai, kur rodo maršrutą.
Bet su šita linija man buvo kuriozas, kuris vadinasi, nepasitikėkit itališkais traukinių tvarkaraščiais, aš visus laikus prieš kelionę pasitikrindavau internete, tai štai, laikai, kurie man tiko, į priekį buvo Baris-Matera su persėdimu Altamura. O atgal reisas tiesioginis. Perku bilietą kasoje ir man kasininkas sako, kad reisas yra diretto. Na, diretto tai diretto, taip dar geriau. Ir iš tiesų traukinyje ekranėlis rodo visas stotis iki pat Materos ir Altamuroje tik pasikeičia traukinio vairuotojai ir važiuojam toliau.
Grįžtu atgal, perku bilietą, kasininkė duodą vieną su užrašu Matera-Mari centrale, labai gerai, bet sutartu laiku atvažiuoja traukinys Matera-Altamura ir visi italai man linksi, kad čia tikrai Bari centrale. Įlipu, bet šį kartą monitoriai rodo tik penkias stoteles iki Altamura, Bario nėr. Tai logika man sako, kad tikriausiai bus persėdimas, bet kodėl man niekas nepasakė? O gal pasikeis tik vairuotojai ir tai vėl traktuosis, kaip persėdimas. Traukinys stabteli ir mus tiltu pralenkia kitas traukinys su užrašu Bari centrale, aš sakau, tai juk šito man reikia. Klausiu bobutės kažkokios, kur ji važiuoja, ji sako, į Barį važiuoju, vaikeli, oi, bet jis stos Altamuroje ir vėl jie mane apgaus, jie visada taip elgiasi, aš galvoju, kad važiuoju į Barį, o traukinys apsisuka ir parveža mane atgal į Materą. Aš jiems tuoj pasakysiu ką galvoju! Traukinys tik stabteli ir bobutė šoka rėkti ant stoties darbuotojų, o man darbuotojas mosteli, kad turiu išlipti ir bėgti į priekyje sustojusį traukinį, kuris va jau tikrai į Barį, tai vadinasi, tiesioginis gavosi su persėdimu.
http://ferrovieappul.../ricerca-corse/
kaina 4,5 euro.
stotis, jeigu žiūrėti nuo miesto, yra nedideliame pastate iš karto dešinėje. (beje, iš ten pat važiuoja ir traukiniai į oro uostą, tik iš pirmo aukšto). Taip pat yra pardavimo aparatai, visose šitos linijose stotyse veikia vaifajus. Taip pat reikia saugoti bilietą, nes grįžus atgal Bario stotyje yra varteliai, kur reikės skanuoti bilietą.
Stočių nepranešinėja, bet yra monitoriai, kur rodo maršrutą.
Bet su šita linija man buvo kuriozas, kuris vadinasi, nepasitikėkit itališkais traukinių tvarkaraščiais, aš visus laikus prieš kelionę pasitikrindavau internete, tai štai, laikai, kurie man tiko, į priekį buvo Baris-Matera su persėdimu Altamura. O atgal reisas tiesioginis. Perku bilietą kasoje ir man kasininkas sako, kad reisas yra diretto. Na, diretto tai diretto, taip dar geriau. Ir iš tiesų traukinyje ekranėlis rodo visas stotis iki pat Materos ir Altamuroje tik pasikeičia traukinio vairuotojai ir važiuojam toliau.
Grįžtu atgal, perku bilietą, kasininkė duodą vieną su užrašu Matera-Mari centrale, labai gerai, bet sutartu laiku atvažiuoja traukinys Matera-Altamura ir visi italai man linksi, kad čia tikrai Bari centrale. Įlipu, bet šį kartą monitoriai rodo tik penkias stoteles iki Altamura, Bario nėr. Tai logika man sako, kad tikriausiai bus persėdimas, bet kodėl man niekas nepasakė? O gal pasikeis tik vairuotojai ir tai vėl traktuosis, kaip persėdimas. Traukinys stabteli ir mus tiltu pralenkia kitas traukinys su užrašu Bari centrale, aš sakau, tai juk šito man reikia. Klausiu bobutės kažkokios, kur ji važiuoja, ji sako, į Barį važiuoju, vaikeli, oi, bet jis stos Altamuroje ir vėl jie mane apgaus, jie visada taip elgiasi, aš galvoju, kad važiuoju į Barį, o traukinys apsisuka ir parveža mane atgal į Materą. Aš jiems tuoj pasakysiu ką galvoju! Traukinys tik stabteli ir bobutė šoka rėkti ant stoties darbuotojų, o man darbuotojas mosteli, kad turiu išlipti ir bėgti į priekyje sustojusį traukinį, kuris va jau tikrai į Barį, tai vadinasi, tiesioginis gavosi su persėdimu.
Kadangi į Matera važiuoti planavome anksti ryte, tai iš vakaro susižiūrėjau kelius ir radusi pardavimo kasą su darbuotoju, kalbančiu angliškai (bent jau kažkiek), nusipirkau bilietus rytdienai, iškart pirkau atgalinius, Ritorno.
Įėjimas prie Matera traukinių pro vartelius. Mano bilietas niekaip neatsižymėjo automate, bet varteliai su juo atsidarė. Bet vis vien visą laiką buvo nerimo, ką sakys kontrolierius. Bet jokios kontrolės traukinyje nei pirmyn, nei atgal nebuvo.
Traukinio švieslentėje degė galinė stotelė Matera Sud, tai važiavau rami. Išlipome Matera Centrale. Matera Centrale stotyje susižiūrėjome tvarkaraščius. Ten jų daug prikabinta, kas žino, kurie mums tinka? Pavakaryje grįžtame į Matera Centrale stotį. Sėdame į traukinį, kuris turėtų būti tiesioginis. Bet dega galinė stotelė Altamura. Čia galvą lenkiu Pelėnui, nes jau žinojau, kad tokiu atveju reiks persėsti Altamuroje. Kitu atveju būtų buvę daug streso. Vagone buvo daug vyresnių klasių mokinių, tai dar pasitikslinau, ar 'treno diretto a Bari?". Jie sako ne. Tada klausiu 'chambio in Altamura?". Sako "si". Taigi, tas persėdimas Altamuroje vyko tik pereinant į priešais mūsų traukinį stovėjusį kitą traukinį. Ant to kito ryškiai švietė Bari Centrale.
Sėkmingai pasiekime Bari. Tik mūsų nei vienos neišleidžia varteliai. Priėjęs prižiūrėtojas pasako, kad mūsų bilietai gi Bari - Matera. Smagiai pasijuokiame, randu gerus bilietus ir išeiname.
Toliau kelionė į Alberobello arba Locortondo, rytų-pietų linija
https://www.fseonline.it/index.aspx
reikia pereiti visą pagrindinė Bario stotį kiaurai požemine perėja ir išlipti paskutiniuose peronuose. Šiaip bėdulių vargulių linijos, stotelė Baryje ir šiaip visos stotelės labai nušiurę.
Kelionė iki Alberobello 4,5 euro.
Vėluoja smarkiai, man iš Bario vėlavo išvažiuoti 7 minutes, į Alberobello pavėlavo 20 minučių, iš Alberobello vėlavo apie pusvalandį. Stočių nepranešinėja traukinyje, schemų jokių irgi nėra, pažiūrėkite daugmaž kokias stotis turi pravažiuoti (internete) ir kiek laiko važiuoja, arba mirktelėkite palydovui, tas gal tada teiksis šūktelėti, kad prossima fermata Alberobello.
Bilietus patarčiau nusipirkti Baryje pirmyn ir atgal, nes neturėjau atgalinio bilieto. Po visų kitų geležinkelio linijų tačskrynų, aparatėlis Alebero geležinkelio stotyje toks senas ir baisus ir tik itališkai, kad bandymas juo pirkti bilietus priminė bandymą nusipirkti bilietą su sena noške.
O pirkti teko dėl to, kad kasa buvo uždaryta ir nežinia, kada atsidarys, ne jų reikalas, nepatinka aparatėlis, važiuok į miestą ieškoti bilietų.
Dar labai atidžiai žiūrėkite, koks traukinys, geriausiai paklauskite vietinių, mums kai pagaliau atvažiavo, jau visi turistai puolė, tai vienas italas pasakė, kad čia ne į Barį, nes juk važiuoja ne į tą pusę (savaime aišku), šitas į Martiną Franką.
https://www.fseonline.it/index.aspx
reikia pereiti visą pagrindinė Bario stotį kiaurai požemine perėja ir išlipti paskutiniuose peronuose. Šiaip bėdulių vargulių linijos, stotelė Baryje ir šiaip visos stotelės labai nušiurę.
Kelionė iki Alberobello 4,5 euro.
Vėluoja smarkiai, man iš Bario vėlavo išvažiuoti 7 minutes, į Alberobello pavėlavo 20 minučių, iš Alberobello vėlavo apie pusvalandį. Stočių nepranešinėja traukinyje, schemų jokių irgi nėra, pažiūrėkite daugmaž kokias stotis turi pravažiuoti (internete) ir kiek laiko važiuoja, arba mirktelėkite palydovui, tas gal tada teiksis šūktelėti, kad prossima fermata Alberobello.
Bilietus patarčiau nusipirkti Baryje pirmyn ir atgal, nes neturėjau atgalinio bilieto. Po visų kitų geležinkelio linijų tačskrynų, aparatėlis Alebero geležinkelio stotyje toks senas ir baisus ir tik itališkai, kad bandymas juo pirkti bilietus priminė bandymą nusipirkti bilietą su sena noške.
O pirkti teko dėl to, kad kasa buvo uždaryta ir nežinia, kada atsidarys, ne jų reikalas, nepatinka aparatėlis, važiuok į miestą ieškoti bilietų.
Dar labai atidžiai žiūrėkite, koks traukinys, geriausiai paklauskite vietinių, mums kai pagaliau atvažiavo, jau visi turistai puolė, tai vienas italas pasakė, kad čia ne į Barį, nes juk važiuoja ne į tą pusę (savaime aišku), šitas į Martiną Franką.
Nors jau žinojau, kur ieškoti Sud-East traukinių takelių, bet vos nebuvo ašarų pakalnės: kur nusipirkti bilietus?????? Stovi aptriušusi būda, joje baisi laukimo salė ir uždaryta bilietų kasa. Bandau maigyti katapidzės laikų aparatą, nieko aš ten nesuprantu. Einu klausti į kitas stotis, kur pirkti tuos bilietus. Visi nukreipia į mano jau ankščiau rastą. Iki traukinio nedaug, bandau laimę. Pasirodo, viduje yra žmogelis. Mane pamatęs, jis atsidaro kasą, parduoda ir vėl užsidaro... Bet svarbu, kad važiuojam.
Stotys, kaip Pelėnas ir sakė, baisios. Bet patys traukiniai tai visai modernūs. Tik kad stotelių nerodo. Taip pat visur traukiniuose naudojomės tualetais. Visur jie labai pakenčiami, net vakare.
Alberobello iškart perku bilietus į Martina Franka. Ir teisingai pasielgiau, nes kai grįžome popiet, kasa jau buvo uždaryta.
Alberobello traukinių stotyje grafikai irgi visokie. Pagal mano iš namų surastus grafikus turi būti traukinys į Martina Franka. Stotyje grafikuose to laiko nėra. Klausiu laukiančios mergaitės, ji patvirtina, kad turi atvažiuoti traukinys. Ir ką, už 5 minučių jau važiuojame.
Martina Franka nedirba jokia kasa, bet yra budinti mergaitė, kuri padeda nupirkti bilietus su tuo keistu aparatu.
QUOTE(linole @ 2017 04 04, 10:09)
Tik kad stotelių nerodo. Taip pat visur traukiniuose naudojomės tualetais. Visur jie labai pakenčiami, net vakare.
aš nesugebėjau rasti WC traukinyje į Materą vos šlapimas smegenų neužpylė
jooooo, va tie sud-est linijos pardavimo aparatai yra kažkas tokio, aš vis dėlto tada nusipirkau bilietą iš Alberobello, bet net vos vos mokėdama italų kalbą turėjau pagalvoti, kas yra kas, nes iš pradžių buvau suspaudžiusi iš Bario į Alberobello
reikia atkreipti dėmesį į linksnius "DA Alberobello A Bari"
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2017 04 04, 12:49)
aš nesugebėjau rasti WC traukinyje į Materą vos šlapimas smegenų neužpylė
Mes tik viename trenitalia traukinyje neradome tualeto. Nors nelabai reikėjo, tai per daug, t.y. kituose vagonuose ir neieškojome.
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2017 04 04, 12:49)
jooooo, va tie sud-est linijos pardavimo aparatai yra kažkas tokio, aš vis dėlto tada nusipirkau bilietą iš Alberobello, bet net vos vos mokėdama italų kalbą turėjau pagalvoti, kas yra kas, nes iš pradžių buvau suspaudžiusi iš Bario į Alberobello
Taip, DA reiškia iš;
A - į.
Kažkada su italakalbiu aparatu sugebėjau net savaitinį bilietą nusipirkti. Bet šito tai neprakalbinau. Nors kai darbuotoja pirko, atrodė, kad paprasta. Bet matyt kažkur kažką praleidau.
"Vairuotojas sakė, kad ir grįžtant stoja čia pat, prie laiptų Bet grįžtant stojo kitoje gatvės pusėje. Pamatėme atvažiuojant iš toli. Tai susistabdėme gatve važiuojančias mašinas biggrin.gif ir staigiai pergėgome į kitą pusę, spėjome. smile.gif"
Na, jei net šitaip D , tai vargu ar išdrįsiu važiuoti į tuos kraštus. Labai įdomūs ir nuotikingi įspūdžiai. Ačiū. laukiam daugiau, su nuotraukomis.
Na, jei net šitaip D , tai vargu ar išdrįsiu važiuoti į tuos kraštus. Labai įdomūs ir nuotikingi įspūdžiai. Ačiū. laukiam daugiau, su nuotraukomis.
QUOTE(5555 @ 2017 04 04, 17:40)
Būtent tai ir yra tikrasis kelionių skonis. Linkiu išdrįsti.
Su nuotraukomis dar mažumėlę teks palaukti, dar savyje viską norisi laikyti. Bet po truputį jau pradėsiu judėti.
Sveiki. Nusipirkom bilietus į Neapolį birželio galui. Vykstame su 2 vaikais. Net nežinau nuo ko pradėt planuotis... Jei kas turite patarimų, tai labai labai lauksiu