Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(gruodė123 @ 2017 03 25, 17:51)
Dar klausimukas. Planavau tik Pozitaną pamatyti, bet kaip perskaičiau Jūsų įspūdžius - tai daba truks plyš reik ir Amalfio. Ar realu per dieną iš Sorento nuvykti autobusu iki Amalfio, ten paslampinėti, grįžtant į Sorentą išlipti Pozitane porai valandų saulę palydėti.

Įmanoma, jei ilgai ryte nemiegosite. biggrin.gif 4u.gif

Juk ir mes pirma keliavome iki Ravello, o tada po jį pavaikščioję, leidomės pėstute į Atrani ir Amalfi. Tai praktiškai pusę dienos ir skyrėme tiems abiems pakrantės miestams. Todėl drąsiai galiu rekomenduoti. Tik mano galva, vertėtų pirma pamatyti Positano, o tada važiuoti iki Atrani ir pėstute grįžti iki Amalfi. Nes Positano man pasirodė kuklesnis už Atrani ir Amalfi. Todėl po šių miestelių Positano vaizdas gali sumenkti. Čia mano asmeninė nuomonė. Gal kiti turi kitokių patirčių. 4u.gif
Atsakyti

Įmanoma, jei ilgai ryte nemiegosite. biggrin.gif4u.gif

Juk ir mes pirma keliavome iki Ravello, o tada po jį pavaikščioję, leidomės pėstute į Atrani ir Amalfi. Tai praktiškai pusę dienos ir skyrėme tiems abiems pakrantės miestams. Todėl drąsiai galiu rekomenduoti. Tik mano galva, vertėtų pirma pamatyti Positano, o tada važiuoti iki Atrani ir pėstute grįžti iki Amalfi. Nes Positano man pasirodė kuklesnis už Atrani ir Amalfi. Todėl po šių miestelių Positano vaizdas gali sumenkti. Čia mano asmeninė nuomonė. Gal kiti turi kitokių patirčių. 4u.gif

Man vieni draugai sake,kad is Pozitano plaukia laiveliai per ta visa pkrante stodami tuose visuose miesteliuose.Ten islipi,apvaikstai ir vel plauki i kita miesteli.Taip aplankai visa pakrante ir dar pasiziuri pacia pakrante.Pati dar neiskojau tos info,bet turetu buti superine atrakcija.

Atsakyti
Apie traukinius aplink Barį

Kadangi legenda tiesą byloja, jog Bario centrinėje stotyje išsitenka net trys skirtingos geležinkelio firmos su savo stotimis, tai grįždama lėktuvu namo pagalvojau, kad surašysiu kas ir kaip, gal kam prireiks...

Iš oro uosto važiavau traukiniu, rasti labai paprasta, į stotį eina švarus gražus ir labai tvarkingas ilgas koridorius, stotis irgi visa blizganti ir nauja. Tiesiog švyti įsisavintos Europos sąjungos lėšos regionų plėtrai.
Kaina 5 eurai (brangiausia iš visų kelionių).
Tvarkaraščiai čia.
http://www.aeroporti...ia.it/it/treni3
bilietus paprasčiausia pirkti automate, ima monetas ir korteles.
Stotis traukinyje pranešinėja, reikia sekti, nes tiek Bari centrale, tiek Aeroporto nėra galutinė stotis.
Saugokite bilietą iki galo, nes oro uosto sustojime nenuskanavę bilieto neišeisit pro automatinius vartelius.

Kelionė į Lečę, Polignano a Mare.
Viskas vyksta iš pagrindinės stoties, yra pardavimo aparatai, aptarnaujantis personalas angliškai nešneka. Galima mokėti ir pinigais, ir kortele.
http://www.trenitalia.com/
kaina iki Polignano a Mare 2,5 eurai, stoteles pranešinėja.

Kelionėms į Materą.
http://ferrovieappul.../ricerca-corse/
kaina 4,5 euro.

stotis, jeigu žiūrėti nuo miesto, yra nedideliame pastate iš karto dešinėje. (beje, iš ten pat važiuoja ir traukiniai į oro uostą, tik iš pirmo aukšto). Taip pat yra pardavimo aparatai, visose šitos linijose stotyse veikia vaifajus. Taip pat reikia saugoti bilietą, nes grįžus atgal Bario stotyje yra varteliai, kur reikės skanuoti bilietą.
Stočių nepranešinėja, bet yra monitoriai, kur rodo maršrutą.
Bet su šita linija man buvo kuriozas, kuris vadinasi, nepasitikėkit itališkais traukinių tvarkaraščiais, aš visus laikus prieš kelionę pasitikrindavau internete, tai štai, laikai, kurie man tiko, į priekį buvo Baris-Matera su persėdimu Altamura. O atgal reisas tiesioginis. Perku bilietą kasoje ir man kasininkas sako, kad reisas yra „diretto“. Na, diretto tai diretto, taip dar geriau. Ir iš tiesų traukinyje ekranėlis rodo visas stotis iki pat Materos ir Altamuroje tik pasikeičia traukinio vairuotojai ir važiuojam toliau.
Grįžtu atgal, perku bilietą, kasininkė duodą vieną su užrašu Matera-Mari centrale, labai gerai, bet sutartu laiku atvažiuoja traukinys Matera-Altamura ir visi italai man linksi, kad čia tikrai Bari centrale. Įlipu, bet šį kartą monitoriai rodo tik penkias stoteles iki Altamura, Bario nėr. Tai logika man sako, kad tikriausiai bus persėdimas, bet kodėl man niekas nepasakė? O gal pasikeis tik vairuotojai ir tai vėl traktuosis, kaip persėdimas. Traukinys stabteli ir mus tiltu pralenkia kitas traukinys su užrašu Bari centrale, aš sakau, tai juk šito man reikia. Klausiu bobutės kažkokios, kur ji važiuoja, ji sako, į Barį važiuoju, vaikeli, oi, bet jis stos Altamuroje ir vėl jie mane apgaus, jie visada taip elgiasi, aš galvoju, kad važiuoju į Barį, o traukinys apsisuka ir parveža mane atgal į Materą. Aš jiems tuoj pasakysiu ką galvoju! Traukinys tik stabteli ir bobutė šoka rėkti ant stoties darbuotojų, o man darbuotojas mosteli, kad turiu išlipti ir bėgti į priekyje sustojusį traukinį, kuris va jau tikrai į Barį, tai vadinasi, tiesioginis gavosi su persėdimu.

Toliau kelionė į Alberobello arba Locortondo, rytų-pietų linija
https://www.fseonline.it/index.aspx
reikia pereiti visą pagrindinė Bario stotį kiaurai požemine perėja ir išlipti paskutiniuose peronuose. Šiaip bėdulių vargulių linijos, stotelė Baryje ir šiaip visos stotelės labai nušiurę.
Kelionė iki Alberobello 4,5 euro.
Vėluoja smarkiai, man iš Bario vėlavo išvažiuoti 7 minutes, į Alberobello pavėlavo 20 minučių, iš Alberobello vėlavo apie pusvalandį. Stočių nepranešinėja traukinyje, schemų jokių irgi nėra, pažiūrėkite daugmaž kokias stotis turi pravažiuoti (internete) ir kiek laiko važiuoja, arba mirktelėkite palydovui, tas gal tada teiksis šūktelėti, kad prossima fermata – Alberobello.
Bilietus patarčiau nusipirkti Baryje pirmyn ir atgal, nes neturėjau atgalinio bilieto. Po visų kitų geležinkelio linijų tačskrynų, aparatėlis Alebero geležinkelio stotyje toks senas ir baisus ir tik itališkai, kad bandymas juo pirkti bilietus priminė bandymą nusipirkti bilietą su sena noške.
O pirkti teko dėl to, kad kasa buvo uždaryta ir nežinia, kada atsidarys, ne jų reikalas, nepatinka aparatėlis, važiuok į miestą ieškoti bilietų.
Dar labai atidžiai žiūrėkite, koks traukinys, geriausiai paklauskite vietinių, mums kai pagaliau atvažiavo, jau visi turistai puolė, tai vienas italas pasakė, kad čia ne į Barį, nes juk važiuoja ne į tą pusę (savaime aišku), šitas į Martiną Franką.

Tai tiek apie Bario geležinkelio linijas. Ir nepamirškite VISUOMET pasižymėti bilietų. Ir važinėkite traukiniais – tai nuostabios kelionės po pietų Italiją!

Atsakyti

...... Ir važinėkite traukiniais – tai nuostabios kelionės po pietų Italiją!....
Ačiū, kad dalinatės informacija, viskas nukopijuota į "Pietų Italijos" konspektą 4u.gif Vis galvoju apie maršrutą Roma - Neapolis - Kapris - Baris. Gal kam teko išbandyt? Visuomeniniu transportu?

Atsakyti
Ačiū, Pelėne, už tokią išsamią ataskaitą. 4u.gif Kai ką žinojau, kai kas daug aiškiau patapo. 4u.gif Ką gi, jau pamiršti kelionių po Italiją traukiniais nuotykiai vėl duos džiazų. wub.gif

QUOTE(5555 @ 2017 03 26, 11:36)
Ačiū, kad dalinatės informacija, viskas nukopijuota į "Pietų Italijos" konspektą  4u.gif Vis galvoju apie maršrutą Roma - Neapolis - Kapris - Baris. Gal kam teko išbandyt? Visuomeniniu transportu?

Roma-Neapolis-Kapris visuomeniniu išbandytas. Bari tikiuosi rytoj pradėti bandyti. biggrin.gif

Tik jūsų atveju atvykimo tašką rinkčiausi Romą, išvykimo - Bari. Ir spėju, atvirkščiai reiktų daryti: pirma Bari, paskui Neapolis, jo apylinkės ir Roma.

Atsakyti
Sveikos keliautojos po Italiją! Bandome susiorganizuoti su sese ir jos vaikiuku kelionę į Apulijos regioną (Baris). Rugsėjo-spalio mėnesį. Aš tai sutikčiau ir kitur vykti, nes bilietai labai brangūs iki ten.
Mano klausimai tokie: spalio mėnesį Baryje dar galima maudytis? (man atrodo, kad taip, rodo apie 24 laipsnius).

Geriausia kaina, kokią randu iki Bario rugsėjo-spalio mėnesiui (su bagažu) nuo 200 eur artėja prie 300. Man čia atrodo labai daug, bet suprantu, kad čia tokia jau realybė? Galvoju apie skrydį iki Romos ir tada traukiniu arba autobusu.

Ačiū Liudnajam Pelėnui-patvirtinate mano mintį apie traukinius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristi_na: 28 kovo 2017 - 11:28
ai, beje, apie vaikus, tai pvz Baris visai toks ne vaikams miestas... Matera juo labiau...
o va vienos lietuvės sakė nuvažiavusios iki Trani, tai sakė, jei su vaikais, tai ten nuostabi krantinė beigi daug žaidimo aikštelių
Baryje net suparmerkatuką vulgaris sunku rasti...
Atsakyti
Liūdnasis Pelėnai, aš tai irgi taip jaučiu dėl Bario. Bet maudytis ten galima? Pliažų kažkokių yra? Labai svarbu, nes čia ši kelionė yra mano sesers idėja ir tai būtų bandymas suderinti kultūrą/Italijos grožį ir jūros džiaugsmus vaikui, aš būčiau labiau ta, kuri žaidžia su vaiku, nes ir šiaip jau prisikeliauju visur. O sesuo pamatė foto Bario, be galo susižavėjo ir nori būtent ten nuvykti.
Atsakyti
kažkokie plaižai buvo pažymėti, bet toliau nuo centro, centre tikrai neįmanoma maudytis, plius, vanduo ten smirda ;)
Atsakyti
Sveiki,
Mes su seimyna i Italija vaziuosim birzelio vidury. Pradzioj apsistosim Rimini, veliau vaziuosim i Florencija, Pisa ir 5 kaimelius, kur prie Liguru juros. Grizinedami dar sustosim Venecijo keliom dienom. M
Man labai idomu kur yra tie ukininku turgeliai? Nes butinai noriu namo parsivezti italisko maisto smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmonele: 29 kovo 2017 - 20:23
QUOTE(zmonele @ 2017 03 29, 20:50)
Sveiki,
Mes su seimyna i Italija vaziuosim birzelio vidury. Pradzioj apsistosim Rimini, veliau vaziuosim i Florencija, Pisa ir 5 kaimelius, kur prie Liguru juros. Grizinedami dar sustosim Venecijo keliom dienom. M
Man labai idomu kur yra tie ukininku turgeliai? Nes butinai noriu namo parsivezti italisko maisto smile.gif

Mūsų pernykštis maršrutas, tik iš priešingos pusės thumbup.gif
Tik mes pradžioj dar prie Gardos kelias dienas pasilepinom, o į Pisą nebeužsukom, nes dėl traukinių streiko šiek tiek užtrukom 5 žemėse.
Turgelių nemačiau, tik Riminyje yra didžiulis parduotuvių molas, o jame- labai didelė maisto parduotuvė, ten tikrai daug vietinės pramoninės gamybos gėrybių: vyno, sūrio, kumpių. Labai patiko jų nebrangus ir didelio tūrio buteliuose parduodamas Frizante vynas- su lengvais burbuliukais rolleyes.gif
Atsakyti

Bandykit googlint pagal vietoves, kuriose busit. As visada taip surandu :) dazniausiai tam tikram miestely, karta savaitej buna turgelis. ​

Atsakyti