Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

Ramunyti - jeigu granulinio galia buvo 12kW, tai šilumos siurblio reikės galingesnio (oras-vanduo), nes krentant temperatūrai - krenta ir galingumas

Atsakyti

Svx Paliuk, kazkada konsultavai del granuliniu - ta pamenu :)
Dabar man Panasonic paskaiciavo kad reik ŠS 12kW, jei su boileriu - 16kW,  sildymas tik grindinis 200kv.m.

Granulinis dabartiniu metu pas mane lenkiskas 25kW

Atsakyti

Jeigu skaičiavo jau ŠS siurblį, tuomet viskas ok - perspėju, kad klaidų nepadarytum, kaip dabar su 25kW :)

Atsakyti

A velnias žino, niekas turbūt nerekomendavo, bet pati idėja labiau kilo iš mano baimės pilnai atsisakyti KKK ir noro turėti rezervinį šildymo šaltinį. O kas gausis pažiūrėsim po šio šildymo sezono. 

Atsakyti
QUOTE(Ramunytis @ 2017 09 19, 10:08)
Mano atveju turiu 200 litrų boilerį kurį šildo 2kW el. tenas</p>

Mano nuomone, jei jau planuoji leisti pinigus ŠS, tai kvaila būtų jo nepanaudoti ir karšto vandens ruošimui. Tik ŠS neprivalo būti kartu su boileriu, boilerį galima įsigyti ir atskirai ir pajungti prie ŠS.

Ir dabartiniu atveju, kai yra GKK, išlaidūniška karštą vandenį ruošti su elektriniu tenu, o ne su GKK. Prie GKK boilerį pajungti taipogi nesudėtinga.
Papildyta:
QUOTE(sigbut @ 2017 09 19, 14:37)
bet pati idėja labiau kilo iš mano baimės pilnai atsisakyti KKK ir noro turėti rezervinį šildymo šaltinį.

Rezervinis šilumos šaltinis - Orinukas blink.gif ? Sakyčiau riebiai. Aš rezervui prie GKK daugiau eilinio elektrinio teno, pajungto prie šildymo sistemos, ar paprasčiausio tepalinio radiatoriaus neišlaidaučiau. Kam mesti pinigus ant orinuko, kurio gyvenime nenaudosi. Suprasčiau, kad kalbėtum apie GKK pardavimą ir orinuko statymą vietoje jo, bet tik ne apie orinuką, kaip rezervą. Kaip rezervas gali būti nebent eilinė kondyškė, su kuria ir pasišildyti galima ekstra atvejais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 rugsėjo 2017 - 20:35

ne taip supratai. Orinukas kaip pagrindinis saltinis, KKK kaip rezervinis. 

Atsakyti

Taip, sutinku Mintas, vakar pasisėmiau dar daugiau info ir visgi investuosiu ir į boilerį kartu su ŠS.
Dabar beliko tik išsirinkt gamintoją, kad bent iki -20 -25 šilumą gamintų ŠS o ne el. tenas.
Savo turimą GKK ir el boilerį paleisiu per skelbimus :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunytis: 20 rugsėjo 2017 - 08:23
QUOTE(Ramunytis @ 2017 09 20, 09:22)
vakar pasisėmiau dar daugiau info ir visgi investuosiu ir į boilerį kartu su ŠS.

Jei elektrinis boileris be gyvatuko - teks įsigyti kitą, bet ŠS su integruotu boileriu gerokai brangiau, nei kad pirkti boilerį atskirai.
Atsakyti
atskiru boileriu, jei su keliais gyvatukais, dar gali saule pasijungt, kolektoriu, jei noras yra,

o is 2 IN 1 - nebent dizainas svarbu, grozis...

QUOTE(Giords @ 2017 09 20, 08:53)
Jei elektrinis boileris be gyvatuko - teks įsigyti kitą, bet ŠS su integruotu boileriu gerokai brangiau, nei kad pirkti boilerį atskirai.

Atsakyti
QUOTE(sigbut @ 2017 09 18, 09:44)
<p>ne, ne sanaudos mane domina, bet kam istisai siurblys sukasi ir ar taip turi buti? Juk prasukai kazkokiu periodiskumu, pamatei, kad griztamas karstesnis uz nurodyta prisildyti ir turetu to pakakti, kam ta cirkuliacini istisai sukti, gal cia tiesiog nustatymu klausimas??</p>

juk parašiau atsakymą pirmoje pastraipoje.
Cirkuliacinio įsijungimo/veikimo laikai reguliuojasi nustatymuose. Jeigu vartotojo meniu tokio nėra, turėtų jis būti po slaptažodžiu. Gali būti, jog gamykliškai nustatya non stop. Dėl kokių nors saugumo sumetimų.
Atsakyti
QUOTE(Ramunytis @ 2017 09 20, 09:22)
<p>Taip, sutinku Mintas, vakar pasisėmiau dar daugiau info ir visgi investuosiu ir į boilerį kartu su ŠS.

Dabar beliko tik išsirinkt gamintoją, kad bent iki -20 -25 šilumą gamintų ŠS o ne el. tenas.

Savo turimą GKK ir el boilerį paleisiu per skelbimus smile.gif</p>

pirma - išsiaiškinkite kaip tas 2in1 veikia. labai dažnai tai yra kaip buferinė/akumuliacinė talpa, o ŠS ją šildo gyvatuku, o ne tiesiogiai. Tokiu atveju karšto vandens paruošimas vyksta tik viršutinėje jo dalyje ir jis nėra didelės talpos. Grindinis cirkuliuoja atskiru gyvatuku.
Antra - yra rizika, kad kažkuriam iš jų sugedus, turėsite keisti abu. Sakykim ji padidėja.
trečia, jeigu esamas boileris turi tinkamą gyvatuką ŠS, kam viską pardavinėti?
ketvirta - dažnai atskirai daiktai kainuoja pigiau.
penkta, jeigu kažkuriuo momentu ateis suvokima, jog karšto vandens kiekis per mažas/didelis, nebeturėsite lankstumo jį pasikeisti, nekeičiant įilumos siurblio.
O tenus galima aplamai atjungti. Toks jausmas, kad tai kažkoks siaubas nerealus. Nu įisjungs tie tenai sausio mėnesį vienai savaitei, 5 valandom per parą? Nu ir kas? Nesusimokėsit papildomu 20€? Su oras vanduo sausio mėnesio elektros suvartojamas aplamai nedžiugins. Jeigu jau baisu dėl įsijungiančio teno ir sąskaitos sausį - neparduokit GKK ir nepirkit jokio ŠS. O ir bet tačiau, tenai jungiasi ne prie temperatūros kažkokios konkrečios (na, tai irgi apribojama nustatymuose), bet kai ŠS trūksta galios. T.y. kai per tam tikrą laiką, jis nesugeba pakelti grįžtamo temperatūros iki tam tikros ribos, kuri vėlgi, nustatoma vartotojo. Parametruose užduodama temperatūra, prie kurios ŠS "leidžiama" pasitelkti tenus. Taigi, labai per mažos galios ŠS gali užsinorėti tenų ir prie -3°C, tuo tarpu perteklinės galios ŠS nejaus jų poreikio ir prie -20°C. Ir nesakykit, kad čia jokio skirtumo. Tai esminis suvokimo, kaip dirba ŠS skirtumas. Kuo labiau jį "suprasite" tuo lengviau bus su juo susidraugaut. Ir gamintojas čia nelabai prie ko. Teisingos galios patrinkimas yra labiau prie ko. Be abejo, reikia žiūrėti, iki kokios temperatūros gamintiojas garantuoja siurblio veikimą. Esu mačius kai prie -28° siurblys veikė be jokių priekaištų, kai tuo tarpu gamintojas deklaravo, jog prie -25° jis turėtų sustoti. Beje, su tom ribinėm temperatūrom irgi nemažai marketingo yra. Iki teisybės ten sunku prisikasti.

Mintai, didesnių nuostolių name, orinukas kaip pagalbinis įrenginys nėra tokia jau ir prabanga ar nustebimo vertas atvejis. Žinau ne vieną taip pasidariusį. orinukas imamas pigesnis ir mažesnės galios, pagrinde jis tarnauja vandens paruošimui vasrą, bei namo šildymui iki tarkim 0°C ar kokių -5°C, kai jo ir COP didesnis ir kol "paveža" nuostolius. Automatikos daugiau, bei visiškas komfortas. Na, o tuos 2-3 mėnesius, atsiprašai GKK. Na, dar atostogų galima ilgesnių išvažiuot. Jeigu ką, orinukas palaikys namus gyvus.
Atsakyti

Labas, vasarą sildem vandenį elektra, dabar įsijungiau šildymą namuose ar reikia kažką papildomai daryt su boilerio ar automatiškai jis persimeta, kad karsta vandenį ruoš siurblys (gal supratote ko klausiu :)) turim Daikin 

Atsakyti