O kas ten su Daikin'u blogai?
Ir jei Panasonic H modelis nieko gero, kada žada tą naują išleisti?
O kas ten su Daikin'u blogai? Ir jei Panasonic H modelis nieko gero, kada žada tą naują išleisti?
Su Daikino programine įranga irgi yra tam tikrų stebuklų, čia kiek paskutinių metu teko su vienu lenku kalbėtis. O kada Panasonicas naują isleis neaišku, gal kitu metu pavasarį kazka ir parodys.
Sveiki,
Vakar nusprendziau pradėti šildymo sezoną. Šiemet, po katilinės modernizavimo, bandysiu startuoti su PANASONIC SCX09H3E8/UX09HE8. Pirmam kartui, namui išildyti, galvoju užsikursiu senuoju būdu, dar nedrąsu su panasonicu, nesusidraugavom akumuliacinė užsikrovė iki +76C, paleidau ir oras-vanduo, juk vistiek turėtų nedirbti, nes akumuliacinė pilna. Ir kas pasirodė įdomiai. Kompresorius t.y. laukinis blokas nesisuko, energijos suvartojimą vidinė matuoklė taip pat rodė 0W, tuo tarpu vidinio bloko cirkuliacinis siurblys dirbo ištisai ir per save leido karštą vandenį iš akumuliacinės. .
Ar čia normalu? Taip ir dirba tie ŠS, kad cirkuliacinis sukasi ištisai?
ne, ne sanaudos mane domina, bet kam istisai siurblys sukasi ir ar taip turi buti? Juk prasukai kazkokiu periodiskumu, pamatei, kad griztamas karstesnis uz nurodyta prisildyti ir turetu to pakakti, kam ta cirkuliacini istisai sukti, gal cia tiesiog nustatymu klausimas??
tai i akumuliacine ŠS mano ijungtas, nei tiesiai i grindis..as galvojau, kad turetu neveikti, jei karstas vanduo pareina, bet atstovai sako, kad siurbliukas atseit sukasi istisai, tik koreguojasi jo darbo algoritmas pagal griztamas temperaturas...
Siaip pirma karta galvoju namuka uzsildysiu su malkom, bei idomu buvo paziureti kaip ŠS elgsis, kai akumuliacinė karšta...Tuo pačiu gavau pyzdako, ale tokios aukštos per ŠS negalima varyti, max +60C numatyta...atseit gali ten kazkas sprogti
Sveiki visi, esu naujokas, perskaičiau beveik visą jūsų diskusiją nuo pat pradžių, bet kaip sakoma, kuo toliau į mišką - tuo daugiau malkų.
Dabar turimą GKK noriu keist į ŠS (su boileriu arba be boilerio komplekte, nežinau kaip geriau), ir apsistojęs esu ties Daikin ir Panasonic +/- 12kW galingumo.
Gal kas ekspotuojat tokius ŠS ir pasidalintumėte pliusais bei minusais ?
Panasonic jungia teną prie -15, kas man nepatinka, bet jo COP 4.76
Daikin nurodo kad teno nereikia ir iki -25.
Bet kas įdomiausia, kad kiekvienas pardavėjas deklaruoja skirtingus duomenis.
Ir dar klausimas, ar verta pirkt ŠS su boileriu, ar ne. Mano atveju turiu 200 litrų boilerį kurį šildo 2kW el. tenas