Įkraunama...
Įkraunama...

Aeroterminis šildymas 3, Oras-vanduo

QUOTE(vaikis_ @ 2017 09 08, 21:02)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="balamūtas" data-cid="71790549" data-time="1504864475"><div><p>Bet kad čia forume kas turi panasonicus tai nei vieno patenkinto vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Tai mano žiniom ir Daikinas dabar "auksu neziba". Su H serijos Panasonicu ne iki galo išdirbta programinė įranga, neina pasirinkti norimos histerizes naudojant vidini pultelį kaip termostata. Blogai skaičiuoja elektros sąnaudas, t.y. per mažas. Spaudziau Panasonico inžinierius, bet sunkiai su jais. Sakė naujame modelyje taisys šias klaidas.....nelabai rimtas požiūris. </p>

O kas ten su Daikin'u blogai?

Ir jei Panasonic H modelis nieko gero, kada žada tą naują išleisti?
Atsakyti

O kas ten su Daikin'u blogai? Ir jei Panasonic H modelis nieko gero, kada žada tą naują išleisti?

Su Daikino programine įranga irgi yra tam tikrų stebuklų, čia kiek paskutinių metu teko su vienu lenku kalbėtis. O kada Panasonicas naują isleis neaišku, gal kitu metu pavasarį kazka ir parodys.

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 09 08, 23:26)
Su Daikino programine įranga irgi yra tam tikrų stebuklų, čia kiek paskutinių metu teko su vienu lenku kalbėtis.

Gal galima būtų plačiau? Rugsėjo pabaigoj kaip tik šildymo paroda, būtų galima konkrečiai paklausinėt pardavėjų jei būtų aišku apie ką kalba eina g.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 09 09, 08:49)
Rugsėjo pabaigoj kaip tik šildymo paroda

Kas per paroda, nerandu info?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2017 09 09, 10:35)
Kas per paroda, nerandu info?

2017 m. rugsėjo 22-24 d. "Siemens" arenoje" (Ozo g. 14, Vilniuje) vyks 6-oji paroda SUPERNAMAI'17 / šildymas, vėdinimas, santechnika".
Atsakyti

Sveiki,

Vakar nusprendziau pradėti šildymo sezoną. Šiemet, po katilinės modernizavimo, bandysiu startuoti su PANASONIC SCX09H3E8/UX09HE8. Pirmam kartui, namui išildyti, galvoju užsikursiu senuoju būdu, dar nedrąsu su panasonicu, nesusidraugavom :) akumuliacinė užsikrovė iki +76C, paleidau ir oras-vanduo, juk vistiek turėtų nedirbti, nes akumuliacinė pilna. Ir kas pasirodė įdomiai. Kompresorius t.y. laukinis blokas nesisuko, energijos suvartojimą vidinė matuoklė taip pat rodė 0W, tuo tarpu vidinio bloko cirkuliacinis siurblys dirbo ištisai ir per save leido karštą vandenį iš akumuliacinės. .

Ar čia normalu? Taip ir dirba tie ŠS, kad cirkuliacinis sukasi ištisai?  

Pridėta:

• Priedas  76C.jpg   96,9KB   2 Parsiųsta kartų
Atsakyti
QUOTE(sigbut @ 2017 09 18, 08:47)

<p> </p>
<p><span>Ar čia normalu? Taip ir dirba tie ŠS, kad cirkuliacinis sukasi ištisai?  </span></p>
<p> </p>

turėtų šitas parametras nustatymuose reguliuotis. O jeigu yra noras tikslesnes elektros sąnaudas matyti, sveikiau pasistatyti atskirą skaitliuką.
Atsakyti

ne, ne sanaudos mane domina, bet kam istisai siurblys sukasi ir ar taip turi buti? Juk prasukai kazkokiu periodiskumu, pamatei, kad griztamas karstesnis uz nurodyta prisildyti ir turetu to pakakti, kam ta cirkuliacini istisai sukti, gal cia tiesiog nustatymu klausimas??

Atsakyti
tai gal siurblio siurbliukas vaikys šilumokaitį tol, kol patalpas prišildys. Gal ne pagal grižtamą nustatyta...
Įdomiai čia - malkom užšildei alumuliacinę, ir paleidai ŠS smile.gif

QUOTE(sigbut @ 2017 09 18, 08:44)
<p>ne, ne sanaudos mane domina, bet kam istisai siurblys sukasi ir ar taip turi buti? Juk prasukai kazkokiu periodiskumu, pamatei, kad griztamas karstesnis uz nurodyta prisildyti ir turetu to pakakti, kam ta cirkuliacini istisai sukti, gal cia tiesiog nustatymu klausimas??</p>

Atsakyti

tai i akumuliacine ŠS mano ijungtas, nei tiesiai i grindis..as galvojau, kad turetu neveikti, jei karstas vanduo pareina, bet atstovai sako, kad siurbliukas atseit sukasi istisai, tik koreguojasi jo darbo algoritmas pagal griztamas temperaturas...

Siaip pirma karta galvoju namuka uzsildysiu su malkom, bei idomu buvo paziureti kaip ŠS elgsis, kai akumuliacinė karšta...Tuo pačiu gavau pyzdako, ale tokios aukštos per ŠS negalima varyti, max +60C numatyta...atseit gali ten kazkas sprogti

Atsakyti
o kas cia taip rekomendavo SS pajungt per akumuliacine, kartu su KKK, kur visai kitos temperatūros?
Keistai truputi, ŠS taigi žematemperatūris?
Idealiausia, kai šildo tiesiai grindis, ir paduoda 30-35 laipsnius

QUOTE(sigbut @ 2017 09 18, 15:21)
<p>tai i akumuliacine ŠS mano ijungtas, nei tiesiai i grindis..as galvojau, kad turetu neveikti, jei karstas vanduo pareina, bet atstovai sako, kad siurbliukas atseit sukasi istisai, tik koreguojasi jo darbo algoritmas pagal griztamas temperaturas...
</p><p></p><p>Siaip pirma karta galvoju namuka uzsildysiu su malkom, bei idomu buvo paziureti kaip ŠS elgsis, kai akumuliacinė karšta...Tuo pačiu gavau pyzdako, ale tokios aukštos per ŠS negalima varyti, max +60C numatyta...atseit gali ten kazkas sprogti</p>

Atsakyti

Sveiki visi, esu naujokas, perskaičiau beveik visą jūsų diskusiją nuo pat pradžių, bet kaip sakoma, kuo toliau į mišką - tuo daugiau malkų. 
Dabar turimą GKK noriu keist į ŠS (su boileriu arba be boilerio komplekte, nežinau kaip geriau), ir apsistojęs esu ties Daikin ir Panasonic +/- 12kW galingumo.
Gal kas ekspotuojat tokius ŠS ir pasidalintumėte pliusais bei minusais ?

Panasonic jungia teną prie -15, kas man nepatinka, bet jo COP 4.76
Daikin nurodo kad teno nereikia ir iki -25.

Bet kas įdomiausia, kad kiekvienas pardavėjas deklaruoja skirtingus duomenis.

Ir dar klausimas, ar verta pirkt ŠS su boileriu, ar ne. Mano atveju turiu 200 litrų boilerį kurį šildo 2kW el. tenas

Atsakyti