QUOTE(Paliukas @ 2017 05 10, 20:58)
arba čia labai 2rnas sprendimas, arba labai gudrus ir aš jo nesuprantu'
Vertinant visais man žinomais aspektais, sakyčiau kad tai 1 variantas
Jei jau pasitiesi vamzdį lauke, dėl vėsinimosi vasarą, tai jau pusę geoterminio kainos būsi išleidęs, beliks tik pigesnį nei granulinis katilas, šilumos siurblį įsigyti ;). Mano 10kW geoterminis ŠS nė 2000 nekainavo.
Vėsinti nebūtina per plytelėmis išklotas grindis. Kokį grindų paviršių turėsi, šildomoms grindims įsirengęs, su tokiu ir vėsinti galėsi. Bet kokiu atveju, net jei ir nevėsinsi grindų pagalba, ant plytelių basomis vaikščioti bus vėsiau nei ant parketo, o jei sugalvosi vėsinti namą grindų pagalba, tai aišku viskas priklauso, nuo namo šiluminių savybių, jei namas pakankamai energiškai efektyvus (toliau - EE), tu užlipęs ant bet kokios grindų dangos, realiai nepajusi, kad jų paviršius yra vėsesnis. Ar tu šildai EE namą, ar nešildai, ar vėsini, grindų paviršiaus temperatūra visais atvejais yra labai panaši, grubiai 3C laipsnių temperatūrų skirtumas tarp šildomų ir šaldomų grindų, tad kalbėti apie komfortą šildant ar vėsinant grindų pagalba EE name, manyčiau nekorektiška. Reikėtų tiktai vertinti, kokią grindų dangą norėtumei pasirinkti. Ar tą, su kuria patirsi mažesnius šilumos perdavimo nuostolius, ar tą, prie kurios jausiesi komfortabiliau.